Σάββατο 5 Ιουνίου 2010

Κατηγορούμενος από τα Φιλιατρά αυτοτραυματίστηκε μέσα σε δικαστήριο

Τα έχασαν οι δικαστές που εκδίκαζαν μια απλή υπόθεση κλοπής στα δικαστήρια της Καλαμάτας, όταν μπροστά στα μάτια τους ο κατηγορούμενος που είχαν μόλις καταδικάσει, άρχισε να χτυπάει με μανία το κεφάλι του στο έδρανο και να γεμίζει αίματα!
Ήταν μια απλή υπόθεση και τίποτα δεν προδίκαζε την αντίδραση του 60χρονου κατηγορούμενου από τα Φιλιατρά, που κάθισε στο εδώλιο για την κλοπή 50 μέτρων λάστιχου ποτίσματος από χωράφι της περιοχής… Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και του επέβαλε εξαγοράσιμη ποινή φυλάκισης τριών μηνών.
Όμως, στο άκουσα της ποινής και πριν προλάβει κάποιος να .... τον εμποδίσει, ο 60χρονος άρχισε να χτυπάει ξανά και ξανά το κεφάλι του στο ξύλινο έδρανο! Αιμόφυρτος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κάτι ανησυχητικό, του έγιναν ράμματα και παρέμεινε για παρακολούθηση.

www.protothema.gr

Σήμερα τα δίποδα γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος...

Με την ευκαιρία της "γιορτής" θαυμάστε τα κατορθώματα της BP ! Άντε βρε άνθρωποι και του χρόνου! Χρόνια πολλά!

http://trupokarudos.blogspot.com/2010/06/blog-post_4629.html

Ειδικό σπρέι για σεξ διαρκείας

Μεγαλύτερη απόλαυση στο σεξ έρχεται να προσφέρει ένα ειδικό σπρέι που κατασκεύασαν αμερικανοί επιστήμονες.
Αποτελεί συνδυασμό δύο γνωστών φαρμάκων ,της λιδοκαίνης και της πριλοκαίνης και οι ερευνητές δηλώνουν ότι τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.
Το σπρέι ψεκάστηκε στα γεννητικά όργανα ατόμων που συμμετείχαν στις δοκιμές πέντε λεπτά πριν τη σεξουαλική επαφή, και όπως δήλωσαν έμειναν ικανοποιημένοι αφου είχαν μεγαλύτερη διάρκεια χρόνου εκσπερμάτισης και .... γενικότερα ένιωσαν μεγαλύτερη ικανοποίηση.

star.gr

Τελικός του Ελλάδα έχεις ταλέντο νικητής ο Νίκος Γεώργας

Κατέλαβαν το Rachel Corrie

Οι ισραηλινές δυνάμεις κατέλαβαν σήμερα το πλοίο Rachel Corrie, που μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια και κατευθυνόταν στη Λωρίδα της Γάζας, και εξασφάλισαν τον έλεγχο του πλοίου χωρίς βία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια στρατιωτική εκπρόσωπος.
"Οι δυνάμεις μας επιβιβάστηκαν στο σκάφος, και πήραν τον έλεγχο χωρίς καμία αντίσταση από το πλήρωμα και τους επιβάτες. Όλα έγιναν χωρίς βία", πρόσθεσε η εκπρόσωπος.
Η επέμβαση στο πλοίο έγινε σε.... διεθνή ύδατα, διευκρίνισε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, το Rachel Corrie, που είχε ναυλωθεί από μια ιρλανδική οργάνωση, δεν απάντησε στα μηνύματα μέσω ασυρμάτου για να αλλάξει πορεία και να κατευθυνθεί στο ισραηλινό λιμάνι του Ασντοντ, και θέλησε να φτάσει στη Γάζα, παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις.

Οι ισραηλινές αρχές είχαν επανειλημμένως δηλώσει την πρόθεσή τους να απαγορεύσουν την πρόσβαση στο λιμάνι της Γάζας του εν λόγω φορτίου.

Το Rachel Corrie που μεταφέρει 15 άτομα, υπηκόους της Ιρλανδίας και της Μαλαισίας, καθώς και χίλιους τόνους βοήθειας, επρόκειτο αρχικά να αποτελέσει μέρος του διεθνούς ανθρωπιστικού στολίσκου που ακινητοποιήθηκε και κατελήφθη την Δευτέρα από τους Ισραηλινούς.

Το πλοίο έχει πάρει το όνομά του από την Αμερικανίδα ακτιβίστρια η οποία σκοτώθηκε από μπουλντόζα του Ισραηλινού στρατού στη Λωρίδα της Γάζας το 2003.

πηγη: ΑΠΕ

Πυροβολήθηκαν 30 φορές και οι 5 στο κεφάλι, οι 9 Τούρκοι από τους Ισραηλινούς

Εννέα τούρκοι ακτιβιστές που σκοτώθηκαν στην ισραηλινή επιδρομή πυροβολήθηκαν συνολικά 30 φορές και πέντε πέθαναν από τραύματα που προκλήθηκαν από βολές πυροβόλου στο κεφάλι, ανέφερε χθες η βρετανική εφημερίδα Guardian.
Τα αποτελέσματα της νεκροψίας έδειξαν πως οι περισσότεροι άνδρες κτυπήθηκαν με σφαίρες των 9mm, πολλές από τις οποίες ρίφθηκαν από κοντινή απόσταση, ανέφερε ο Guardian, επικαλούμενος τον Γιαλτσίν Μπουγιούκ, αντιπρόεδρο του τουρκικού συμβουλίου ιατροδικαστικής που διενήργησε τις νεκροψίες την Παρασκευή.
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ένας.... 60χρονος, ο Ιμπραχίμ Μπιλγκέν, πυροβολήθηκε τέσσερις φορές στον κρόταφο, στο στήθος, στο γοφό και στην πλάτη, ανέφερε ο Guardian.
Ένας 19χρονος, με το όνομα Φουλκάν Ντογκάν, ο οποίος έχει επίσης αμερικανική υπηκοότητα, πυροβολήθηκε πέντε φορές από απόσταση μικρότερη των 45 εκατοστών, στο πρόσωπο, στο πίσω μέρος του κεφαλιού, δύο στο πόδι και μία στην πλάτη.

Άλλοι δύο άνδρες πυροβολήθηκαν τέσσερις φορές, Πέντε από εκείνους που σκοτώθηκαν πυροβολήθηκαν είτε στο πίσω μέρος του κεφαλιού είτε στην πλάτη, δήλωσε ο Μπουγιούκ, πάντα σύμφωνα με τον Guardian.

Εκτός από όσους σκοτώθηκαν, άλλοι 48 έφεραν τραύματα από πυροβόλο και έξι ακτιβιστών εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη, πρόσθεσε.

Το Ισραήλ δήλωσε πως τα πολλαπλά τραύματα από βολές πυροβόλου δεν σημαίνουν ότι οι πυροβολισμοί ρίφθηκαν για άλλο λόγο εκτός από εκείνον της αυτοάμυνας.

"Η μόνη περίσταση όπου ένας στρατιώτης πυροβόλησε ήταν όταν βρισκόταν σαφώς σε μία απειλητική για τη ζωή κατάσταση", δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής πρεσβείας στο Λονδίνο, σύμφωνα με τον Guardian.

"Το γρήγορο τράβηγμα της σκανδάλης μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα μερικές σφαίρες στο ίδιο σώμα, αλλά δεν αλλάζει το γεγονός ότι βρίσκονταν σε μία κατάσταση απειλητική για τη ζωή", είπε ο εκπρόσωπος.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε τον Χαλούκ Ίντσε, επικεφαλής του ινστιτούτου ιατροδικαστικής στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος είπε πως μόνο σε μία περίπτωση υπήρξε τραύμα από μία και μοναδική σφαίρα, στο μέτωπο από μακρινή βολή, ενώ όλα τα άλλα πτώματα εμφανίζουν πολλαπλά τραύματα.

Είπε πως όλες οι σφαίρες εκτός από μία που ανακτήθηκαν από τα πτώματα προέρχονταν από βολές των 9 mm. Για την άλλη βολή , ο Ίντσε είπε: "Ήταν η πρώτη φορά που είδαμε αυτό το είδος υλικού να χρησιμοποιείται σε πυροβόλα όπλα. Ήταν απλώς κάτι που περιείχε πολλούς τύπους σφαιρών που χρησιμοποιούνται συνήθως σε κυνηγετικά όπλα. Εισέδυσε στην περιοχή του κεφαλιού στον κρόταφο και τη βρήκαμε ανέπαφη στον εγκέφαλο."

Κανείς από το ιατροδικαστικό εργαστήριο της Τουρκίας δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχολιασμό.

πηγη: ΑΠΕ

Πέφτουν οι βάσεις (2010) και αυξάνονται οι εισακτέοι

ΕΡΕΥΝΑ ΤΟΥ , Χρήστου Κάτσικα

Τέσσερα είναι τα χαρακτηριστικά των φετινών Πανελλαδικών Εξετάσεων: θα εισαχθεί ο μεγαλύτερος αριθμός υποψηφίων της τελευταίας πενταετίας, θα έχουμε πτωτική πορεία των βάσεων εισαγωγής, θα προκληθεί χάσμα περίπου 15.000 μορίων ανάμεσα στις βάσεις της πρώτης και της τελευταίας σχολής και θα καταγραφτεί αύξηση των υποψηφίων που επιλέγουν σχολές που βρίσκονται κοντά στον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.
Καθώς προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η διόρθωση των γραπτών στα Βαθμολογικά Κέντρα της χώρας (υπολογίζεται ότι μέχρι τα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας θα έχει ολοκληρωθεί) αρχίζουν να διαγράφονται οι πρώτες τάσεις στις επιδόσεις των υποψηφίων, οι οποίες δείχνουν ότι και..... φέτος θα είναι έντονος ο ανταγωνισμός για μια θέση στις περιζήτητες και υψηλόβαθμες σχολές. Ιατρικές, Πολιτικών Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Νομικές και Παιδαγωγικά καθώς και οι ναυαρχίδες των Οικονομικών Τμημάτων του 5ου Επιστημονικού Πεδίου (Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής και Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας) θα έχουν και φέτος ιδιαίτερα υψηλές βάσεις εισαγωγής, παρότι μέχρι στιγμής τα βαθμολογικά στοιχεία δείχνουν ότι θα παρουσιαστεί αλλού ανεπαίσθητη και αλλού ορατή πτώση.

Πάνω από 18.000 μόρια. Μάχη θα δοθεί για τις περίπου 1.900

θέσεις εισακτέων στα προαναφερόμενα τμήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, τις οποίες αναμένεται να διεκδικήσουν 9.000- 10.000 υψηλόβαθμοι υποψήφιοι. Συνολικά, φέτος αναμένεται ότι για την εισαγωγή σε περίπου 40 πανεπιστημιακά τμήματα (εκτός των τμημάτων που περιλαμβάνουν ειδικό μάθημα) και στα στρατιωτικά- αστυνομικά τμήματα θα απαιτούνται περισσότερα από 18.000 μόρια.

Παράλληλα σε 90- 100 τμήματα των ΤΕΙ, των εκκλησιαστικών ακαδημιών και των πανεπιστημίων φέτος οι βάσεις θα είναι χαμηλότερες από 10.000, ενώ η χαμηλότερη βάση αναμένεται να μην υπερβαίνει τα 4.500 μόρια (πιθανόν κάποιο τμήμα Ζωικής ή Φυτικής Παραγωγής).

Μεγάλο χάσμα μορίων θα προκληθεί ανάμεσα στις βάσεις εισαγωγής στα τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ εφόσον αναμένεται ότι η χαμηλότερη θα απέχει από την υψηλότερη (σίγουρα στην Ιατρική Αθηνών) κοντά στα 15.000 μόρια. Οι φετινές βαθμολογίες. Από τα πρώτα βαθμολογικά στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας αλλά και τις γενικότερες εκτιμήσεις των βαθμολογητών, φαίνεται ότι φέτος θα έχουμε κάμψη του αριθμού των αριστούχων, οι οποίοι αναμένεται να είναι λιγότεροι από 10.000. Ωστόσο, όσον αφορά τον αριθμό των υποψηφίων που έγραψαν κάτω από τη βάση, τα βαθμολογικά στοιχεία που έχουμε συλλέξει μέχρι τώρα δεν αφήνουν πολλές ελπίδες για μείωση.

Οι μικρότερες επιδόσεις στα Μαθηματικά και τη Φυσική Κατεύθυνσης, τα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας στα 2ο και 4ο Επιστημονικά Πεδία θα δώσουν τον τόνο στην πτώση των βάσεων εισαγωγής στα περισσότερα τμήματα ΑΕΙ και ΤΕΙ των δύο Πεδίων, βεβαίως και στα περιζήτητα τμήματα Πολιτικών Μηχανικών, Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Η/Υ, Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ και της Θεσσαλονίκης τα οποία παράλληλα αποτελούν και τα πιο υψηλόβαθμα τμήματα του 4ου Πεδίου. Ακόμη δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθεί πόση θα είναι η πτώση, αλλά οι τάσεις είναι σαφείς.

Νομικές- Παιδαγωγικά. Πτωτική αναμένεται να είναι η πορεία των βάσεων εισαγωγής και στα υψηλόβαθμα τμήματα του 1ου Επιστημονικού Πεδίου, στις τρεις Νομικές και στα περισσότερα Παιδαγωγικά Τμήματα. Ωστόσο η πτώση αυτή δεν πρέπει να είναι σημαντική γιατί τις χειρότερες επιδόσεις στα Αρχαία και την Ιστορία Κατεύθυνσης μπορεί να απορροφήσει η υψηλή ζήτηση, ιδιαίτερα στα Παιδαγωγικά Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Οι βάσεις στα Ιατρικά Τμήματα είναι πολύ πιθανόν να υποχωρήσουν λίγο, αλλά για την εισαγωγή στα περισσότερα από αυτά (ίσως τα 5 από τα 7) θα απαιτηθούν πάνω από 19.000 μόρια.
Εισαγωγή με 4.500 μόρια σε ΤΕΙ του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου

Η κατάργηση της βάσης του 10 αλλάζει τα δεδομένα στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, αλλά και στην πορεία δεκάδων τμημάτων ΤΕΙ που τα τελευταία τέσσερα χρόνια «φυτοζωούσαν» και αντιμετώπιζαν την απειλή του λουκέτου λόγω των κενών θέσεων. Συγκεκριμένα, φέτος οι εισακτέοι αναμένεται να είναι περίπου 14.000 περισσότεροι από πέρσι.

Η άλλη πλευρά της κατάργησης της βάσης του 10 είναι πτώση μεγαλύτερη από τα 3.000

μόρια σε ορισμένα τμήματα ΤΕΙ, καθώς η είσοδος σε αυτά θα εξασφαλίζεται με 4.500-5.500 μόρια. Ιδιαίτερα αυτό θα συμβεί σε τμήματα ΤΕΙ του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου, στο οποίο αν ένας υποψήφιος σταυρώσει στο Μηχανογραφικό του όλα τα τμήματα, θα μπορεί να βρει ανοικτή είσοδο με 4.500-

5.000 μόρια!

Η εξέλιξη αυτή θα γεμίσει με εγγραφές δεκάδες περιφερειακά ΤΕΙ που στέναζαν τα τελευταία 4 χρόνια από το βάρος των κενών θέσεων. Δυστυχώς, όμως, σύντομα θα είναι πάλι άδεια λόγω της έλλειψης φοιτητικής μέριμνας και οικονομικής κρίσης.


Οι «τροχονόμοι» της κίνησης των βάσεων

Η κίνηση των βάσεων εισαγωγής επηρεάζεται ουσιαστικά από τρεις βασικούς παράγοντες που λειτουργούν ως «πύργος ελέγχου» του σκαμπανεβάσματος των βάσεων και πριμοδοτούν τις «καταδύσεις» ή τις «αναρριχήσεις» τους:

α. Τον βαθμό δυσκολίας- ευκολίας των θεμάτων και τις επιδόσεις των υποψηφίων σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και ιδιαίτερα σε σχέση με την τελευταία χρονιά με την οποία γίνονται οι βασικές συγκρίσεις.

β. Τον αριθμό των υποψηφίων σε σχέση με τον αριθμό των εισακτέων που κάθε χρόνο παίζει τον ρόλο του «πασπαρτού» για τις βάσεις των πέντε Επιστημονικών Πεδίων.

γ. Τη σχέση ζήτησης- προσφοράς θέσεων. Δηλαδή, τον αριθμό των υποψηφίων που εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στις σχολές κύρους ή στις σχολές περιορισμένης ζήτησης και τις προσφερόμενες θέσεις στις παραπάνω σχολές.

Οι δύο πρώτοι παράγοντες προδιαγράφουν κυρίως το πατρόν των γενικών βάσεων εισαγωγής στα πέντε Επιστημονικά Πεδία, ενώ ο τρίτος «ξεναγεί» τους υποψηφίους στις «πίστες» των βάσεων κάθε τμήματος ΑΕΙ ή ΤΕΙ στα όρια των Επιστημονικών Πεδίων.

Οσον αφορά τα πανεπιστημιακά τμήματα, δεν έχουμε διαφοροποιήσεις στις θέσεις εισακτέων σε σχέση με πέρσι, τέτοιες που να επηρεάζουν την κίνηση των βάσεων εισαγωγής. Μόλις οκτώ τμήματα θα δεχθούν φέτος περισσότερους εισακτέους από πέρσι και η αύξηση δεν ξεπερνά σε καμιά περίπτωση τις 20 θέσεις. Η μεγαλύτερη αύξηση (+20) καταγράφεται στα Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ξάνθης, Φιλολογίας Καλαμάτας και Νοσηλευτικής Σπάρτης. Επίσης κατά 5-10 θέσεις περισσότερες από πέρσι έχουν τα Τμήματα Μουσικών Σπουδών Αθήνας, Σλαβικών Σπουδών Αθήνας, Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Θεσσαλονίκης, Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής Μακεδονίας και Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Κορίνθου.


Ανοδος στις βάσεις των Αστυνομικών Σχολών

Σε μια ομάδα τμημάτων μπορούμε να μιλήσουμε από τώρα για άνοδο των βάσεων. Στα Τμήματα Αστυφυλάκων! Δεν πρόκειται, βέβαια, για κάποια παραξενιά. Η αναμενόμενη άνοδος οφείλεται στη μεγάλη μείωση των θέσεων εισακτέων. Να θυμίσουμε ότι το υπουργείο Παιδείας τον Μάρτιο είχε ανακοινώσει ότι φέτος οι θέσεις εισακτέων για τις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας θα ήταν 1.650 (κατά προσέγγιση). Ωστόσο πριν από λίγες μέρες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε σημαντική μείωση στις θέσεις των Σχολών της Αστυνομίας. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, φέτος στη Σχολή Αστυφυλάκων θα εισαχθούν 900 υποψήφιοι και στη Σχολή Αξιωματικών 100 υποψήφιοι.

ΠΗΓΗ: http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4577944

Dennis Gabor

Σαν σήμερα στις 5 Ιουνίου του 1900 γεννήθηκε στην Βουδαπέστη ο Dennis Gabor ο οποίος ανέπτυξε τις βασικές αρχές της ολογραφίας , πράγμα για το οποίο το 1948 τιμήθηκε με το νόμπελ της Φυσικής.
Στον σημαντικό αυτό Ούγγρο επιστήμονα έχει αφιερώσει σήμερα η Google το λογότυπο της τιμώντας τον.....
Related Posts with Thumbnails