Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Κώλυμα στην υποψηφιότητα Κατσίβελα για το δήμο Τριφυλίας ;;;

Κώλυμα εκλογιμότητας έχει ο χρισμένος από τη Ν.Δ. υποψήφιος δήμαρχος Τριφυλίας, γιατρός – διευθυντής του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, Τάκης Κατσίβελας. Με τον πλέον επίσημο τρόπο αυτό ξεκαθαρίζεται στην εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 18, για τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη των Δημοτικών Αρχών, που χθες δόθηκε στη δημοσιότητα.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο, στο άρθρο 3 «Κωλύματα εκλογιμότητας», μεταξύ άλλων, τονίζεται: «Σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 12 του Ν. 3852/2010, για τους... υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους, συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας και εκπροσώπους τοπικής κοινότητας στις δημοτικές εκλογές της 7ης Νοεμβρίου 2010 ισχύουν αποκλειστικά και μόνο τα κωλύματα του άρθρου 29 ΚΔΚ, στα διοικητικά όρια της εκλογικής τους περιφέρειας».
Και συνεχίζεται: «Έτσι δεν μπορούν να εκλεγούν στα αξιώματα των Δημοτικών Αρχών… οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι υπάλληλοι των φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός είναι οριοθετημένος κατά το χρόνο διενέργειας των εκλογών, που υπηρετούν στις εκλογικές περιφέρειες, στα διοικητικά όρια των οποίων ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης ένα έτος πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, δηλαδή από 6 Νοεμβρίου 2009.
Εφόσον ο νόμος δεν ορίζει διαφορετικά και εφόσον προβλέπεται στον οικείο οργανισμό, στην παράγραφο αυτή εμπίπτουν και οι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου υπάλληλοι του δημοσίου και των φορέων του δημόσιου τομέα, όπως αυτός είναι οριοθετημένος κατά το χρόνο διενέργειας των εκλογών.
Οι ασκούντες καθήκοντα προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης θα πρέπει να έχουν επιλεγεί και τοποθετηθεί, σύμφωνα με την οικεία διαδικασία, σε οργανική θέση. Η άσκηση καθηκόντων αναπληρωτή, συνεπεία κωλύματος ή απουσίας του επιλεγέντος προϊσταμένου, δεν καθιδρύει αντίστοιχο κώλυμα, εφόσον είναι περιορισμένης χρονικής διάρκειας, δεν υπερβαίνει, συνήθως, το ετήσιο χρονικό διάστημα πριν από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών και κατά το συνήθως συμβαίνον, είναι εκ του νόμου. Εάν, όμως, έχει κενωθεί η σχετική θέση και μέχρι την επιλογή νέου προϊσταμένου, έγινε ανάθεση άσκησης καθηκόντων αναπληρωτή προϊσταμένου, εφόσον τυχόν συντρέξει το χρονικό διάστημα του ενός έτους από τη διενέργεια των δημοτικών εκλογών, τότε υφίσταται κώλυμα, δοθέντος ότι υπηρετείται ο λόγος θέσπισης της αντίστοιχης απαγορευτικής διάταξης. Για την πλήρωση των προϋποθέσεων του κωλύματος αυτού οι αρμοδιότητες της οργανικής θέσης προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης ή Διεύθυνσης πρέπει να ασκούνται εντός των διοικητικών ορίων της εκλογικής περιφέρειας, στην οποία θέτουν υποψηφιότητα, ανεξαρτήτως της φύσης, του χαρακτήρα και του εύρους των ασκούμενων καθηκόντων. Στο κώλυμα αυτό δεν υπάγονται οι διευθυντές των Γραφείων Εκπαίδευσης και των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι διευθυντές τμημάτων, μονάδων, κλινικών και εργαστηρίων ιατρικής υπηρεσίας του ΕΣΥ. Εμπίπτουν, όμως, οι περιφερειακοί διευθυντές Εκπαίδευσης και οι προϊστάμενοι Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καθώς και οι διευθυντές ιατροί που προΐστανται της Ιατρικής Υπηρεσίας και των Κέντρων Υγείας.
Τα ανωτέρω πρόσωπα μπορούν να θέσουν υποψηφιότητα, εφόσον είχαν παραιτηθεί από τη θέση τους, με την τήρηση της διαδικασίας του άρθρου 86, παρ. 6 του Υπαλληλικού Κώδικα, με την υποβολή αίτησης, για την απαλλαγή από την άσκηση των αντίστοιχων καθηκόντων τους, πριν τις 6 Νοεμβρίου 2009».
Αυτό, όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, αποτελεί πραγματική βόμβα γιγατόνων και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε στο Blog Kopanakinews την «μαγκιά», καθώς από προχθές έβγαλε στο διαδίκτυο την είδηση περί κωλύματος εκλογιμότητας του υποψηφίου δημάρχου Τριφυλίας, με το χρίσμα της Ν.Δ., γιατρού – διευθυντή του Κέντρου Υγείας Γαργαλιάνων, Τάκη Κατσίβελα! Βέβαια, για τους γνωρίζοντες, το κώλυμα Κατσίβελα δεν «έσκασε» δα και τόσο ξαφνικά ή αναπάντεχα και ούτε, φυσικά, ήρθε το τέλος του κόσμου. Απλά, λήγει άδοξα και πριν ακόμη καλά καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος της υποψηφιότητάς του!
Αξίζει να σημειώσουμε πως στο Kopanakinews εδώ και καιρό έχει γίνει αναφορά περί κωλύματος Κατσίβελα. Μάλιστα, σε πρόσφατη επίσκεψη του ιδίου στην περιοχή, του τέθηκε το θέμα και το ερώτημα, με τον κ. Κατσίβελα να διευκρινίζει πως «δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με την εκλογιμότητά του, αναλύοντας άρθρα και παραγράφους…». Αποδεικνύεται, όμως, πως ούτε και ο ίδιος ήξερε τι ακριβώς ισχύει…
Μετά από αυτό, θεωρούμε πως είναι επιβεβλημένη η τοποθέτηση, επί του θέματος, της επίσημης νέας Ν.Δ., εκείνης που πριν από οκτώ μέρες, στις 19 Αυγούστου, έδωσε το χρίσμα στην υποψηφιότητα του κ. Κατσίβελα για το Δήμο Τριφυλίας!

πηγη: Εφημερίδα Θάρρος

κληρωση europa league 2010 - 2011

1ος Όμιλος
Γιουβέντους
Μάντσεστερ Σίτι
Σάλτσμπουργκ
Λεχ Πόζναν

2ος Όμιλος
Ατλέτικο Μαδρίτης
Λεβερκούζεν
Ρόζενμποργκ
ΑΡΗΣ

3ος Όμιλος...
Σπόρτινγκ
Λιλ
Λέφσκι Σ.
Γάνδη

4ος Όμιλος
Βιγιαρεάλ
Μπριζ
Ντιναμό Ζάγκρεμπ
ΠΑΟΚ

5ος Όμιλος
Άλκμααρ
Ντιναμό Κιέβου
ΜΠΑΤΕ Μπόρισοφ
Σέριφ Τίρασπολ

6ος Όμιλος
ΤΣΣΚΑ Μόσχας
Παλέρμο
Σπάρτα Πράγας
Λωζάννη

7ος Όμιλος
Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης
Άντερλεχτ
ΑΕΚ
Χάιντουκ

8ος Όμιλος
Στουτγκάρδη
Χετάφε
Οντένσε
Γιουνγκ Μπόις

9ος Όμιλος
Αϊντχόφεν
Σαμπντόρια
Μέταλιστ
Ντεμπρετσένι

10ος Όμιλος
Σεβίλλη
Παρί Σεν Ζερμέν
Ντόρτμουντ
Καρπάτι Λβιβ

11ος Όμιλος
Λίβερπουλ
Στεάουα Βουκουρεστίου
Νάπολι
Ουτρέχτη

12ος Όμιλος
Πόρτο
Μπεσίκτας
ΤΣΣΚΑ Σόφιας
Ραπίντ Βιέννης

κληρωση champions league 2010

1ος Όμιλος
Ίντερ
Βέρντερ Βρέμης
Τότεναμ
Τβέντε

2ος Όμιλος
Λιόν
Μπενφίκα
Σάλκε
Χάποελ

3ος Όμιλος....
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Βαλένθια
Ρέιντζερς
Μπούρσασπορ

4ος Όμιλος
Μπαρτσελόνα
Παναθηναϊκός
Κοπεγχάγη
Ρουμπίν Καζάν

5ος Όμιλος
Μπάγερν Μονάχου
Ρόμα
Βασιλεία
Κλούζ

6ος Όμιλος
Τσέλσι
Μαρσέιγ
Σπάρτακ Μόσχας
Ζίλινα

7ος Όμιλος
Μίλαν
Ρεάλ Μαδρίτης
Άγιαξ
Οσέρ

8ος Όμιλος
Άρσεναλ
Σαχτάρ Ντόνετσκ
Μπράγκα
Παρτίζαν

Σοκ 1 στους 4 στα Οινόφυτα πεθαίνει από καρκίνο

Αυξημένη κατά 14% είναι η θνησιμότητα από καρκίνο των κατοίκων των Οινοφύτων, σε σχέση με εκείνη των κατοίκων σε όλο τον Νομό Βοιωτίας. Επιστημονική έρευνα δείχνει πως ο καρκίνος ήταν η αιτία θανάτου για έναν στους τέσσερις κατοίκους των Οινοφύτων τα τελευταία 10 χρόνια, γεγονός που ενδέχεται να οφείλεται στο μολυσμένο από εξασθενές χρώμιο νερό.
Σχετική έρευνα, με επιστημονική υπεύθυνη την... καθηγήτρια Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Αθηνά Λινού, που εξέτασε τη θνησιμότητα των κατοίκων των Οινοφύτων δείχνει πως την περίοδο 1999-2009 καταγράφτηκαν 474 θάνατοι. Οι 118 από αυτούς οφείλονταν σε καρκίνο.

«Ιδιαίτερα για την αύξηση που εντοπίστηκε στον καρκίνο του ήπατος και των νεφρών, τα στοιχεία που αντλήσαμε ήταν στατιστικά σημαντικά. Η πρόκλησή τους θα μπορούσε να αποδοθεί σε συνέργεια παραγόντων ή σε έναν πολύ ισχυρό παράγοντα, όπως είναι η μακροχρόνια έκθεση στο εξασθενές χρώμιο. Παρ' όλα αυτά, είναι δύσκολο επιστημονικά να γίνει αυτή η αντιστοιχία, χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση του θέματος» δήλωσε η κ. Λινού στα Νέα.

Η μόλυνση των υπόγειων υδάτων της ευρύτερης περιοχής του Ασωπού, του εδάφους και των καλλιεργειών έγινε γνωστή το 2007. Είναι ενδεικτικό πως στα νερά του Ασωπού καταγράφτηκαν συγκεντρώσεις εξασθενούς χρωμίου έως και 148 μικρογραμμάρια ανά λίτρο. Τότε είχε επισημανθεί πως «τα νερά του ποταμού από το ύψος της βιομηχανικής περιοχής Οινοφύτων μέχρι και τις εκβολές του στον Ωρωπό κρίνονται ακατάλληλα για άρδευση λόγω της ρύπανσής τους από βαρέα μέταλλα».

Σύμφωνα με τα Νέα, μόλις πριν από μερικούς μήνες άρχισε η παροχή νερού από τον Μόρνο στο διυλιστήριο. Όπως, όμως, υπογραμμίζεται σε πρόσφατο πόρισμα του Συνηγόρου του Πολίτη, το διυλιστήριο είναι ανεπαρκές για να παράσχει νερό σε 24ωρη βάση.

Ωστόσο, για τα χωριά Ελαιώνας και Νεοχωράκι, που επίσης αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ποιότητα του νερού, ακόμη δεν έχουν αρχίσει οι απαραίτητες διαδικασίες για την υδροδότησή τους από την ΕΥΔΑΠ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, εκτιμάται πως τα έργα θα έχουν ολοκληρωθεί έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Μέχρι τότε, οι κάτοικοι των δύο χωριών όπως και της ευρύτερης περιοχής θα συνεχίζουν να καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό.

3 στα 3 για τις Ελληνικές ομάδες στο Europa League

Αν και με καρδιοχτύπια τελικά όλα πήγαν καλά για τις ελληνικές ομάδες αφού ΠΑΟΚ , ΑΕΚ και ΑΡΗΣ πέρασαν στην επόμενη φάση και μπαίνουν στους ομίλους της διοργάνωσης.
Ο ΠΑΟΚ ήρθε 1-1 εκτός έδρας με την Φενέρ , η ΑΕΚ 1-1 με την Νταντί εντός και ο ΑΡΗΣ 1-1 εκτός με την Αούστρια
Related Posts with Thumbnails