Σάββατο 15 Μαΐου 2010

Ο οριστικός χάρτης των νέων δήμων σε όλη την Ελλάδα με τον Καλλικράτη

Ο Χάρτης είναι από ΤΑ ΝΕΑ

Ραγκούσης :Αντιδρούν στον Καλλικράτη όσοι ταυτίστηκαν με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους της σπατάλης

Δήλωση για τον Καλλικράτη και όσους αντιδρούν σε αυτόν έκανε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης σημειώνοντας :"Είναι άραγε τυχαίο ότι αυτοί που έσπευσαν σε αρνητικές δηλώσεις για τον Καλλικράτη είναι οι πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί πρωταγωνιστές της διαβόητης εξαετούς "επανίδρυσης" του κράτους, που όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ, αλλά οδήγησε την Ελλάδα στα πρόθυρα της καταστροφής?
Δεν είναι τυχαίο. Είναι, απεναντίας, λογικό και αναμενόμενο.
Έχουν πράγματι κάθε λόγο να αντιταχθούν σε μια.... βαθιά αλλαγή όπως ο Καλλικράτης, όσοι ταυτίστηκαν με τις παλαιοκομματικές αντιλήψεις και πρακτικές του πελατειακού κράτους της σπατάλης, της αυθαιρεσίας και της αδιαφάνειας.
Η Ελλάδα, όμως, πρέπει να προχωρήσει μπροστά, και ο Καλλικράτης με τις αλλαγές νοοτροπίας και αξιών που εισάγει συνιστά ένα μεγάλο βήμα προς το μέλλον.

Ξεκινά σήμερα η 4η Γιορτή Καρπουζιού Μεσσηνίας

Θα πραγματοποιηθεί και φέτος για τέταρτη χρονιά η «ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ». Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας, τους Δήμους Κυπαρισσίας, Φιλιατρών, Γαργαλιάνων και Αυλώνας, το Σύλλογο Γεωπόνων Τριφυλίας, την Ένωση νέων Αγροτών Μεσσηνίας, τον Αγροτικό Σύλλογο Φιλιατρών, τους εκπροσώπους των παραγωγών, τον Όμιλο Φίλων Αγρίλη (ΟΦΑ), και την Ένωση Φιλιατρινών Γυναικών. Σκοπός της είναι η μεγαλύτερη δυνατή προβολή και διαφήμιση του Μεσσηνιακού καρπουζιού και η.... ενημέρωση των παραγωγών, διακινητών, εξαγωγικών φορέων και καταναλωτών για την ποιότητα και τη διατροφική του αξία.

Η έναρξη της γιορτής θα γίνει στις 15 Μαΐου με ημερίδα στο Βορρέειο Πνευματικό Κέντρο στα Φιλιατρά, στην οποία ένας παραγωγός της περιοχής, ένας Ιταλός και ένας Ισπανός θα εκθέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις χώρες τους αλλά και το πώς διαχειρίζονται τη διάθεση των προϊόντων τους στους καταναλωτές. Τα θέματα των εισηγήσεων θα είναι:

1. Θέμα: Το παρόν και το μέλλον της καλλιέργειας του καρπουζιού. Προβλήματα, προοπτικές και νέες αγορές.
Ομιλητής: Καλλιάνης Γεώργιος
Παραγωγός καρπουζιού

2. Θέμα: «Παρουσίαση της ισπανικής αγοράς καρπουζιού και ο τρόπος λειτουργίας της στην Ισπανία και στην Ευρώπη»
Ομιλητής: Jesus Villalobos Lopez
Τεχνικός Διευθυντής Προϊόντων της Ομάδας Παραγωγών Unika Group Ισπανίας

3. Θέμα: «Παρουσίαση της ιταλικής αγοράς καρπουζιού και οι νέες τάσεις καταναλωτών και λιανεμπορίου»
Ομιλητής: Eugenio Meloni
Σύμβουλoς Εμπορίας Γεωργικών Προϊόντων.

Οι εκδηλώσεις λήξης θα πραγματοποιηθούν στις 19 και 20 Ιουνίου στο Αθλητικό Κέντρο στον Αγρίλη Φιλιατρών. Το διήμερο αυτό θα λειτουργούν εκθεσιακά περίπτερα για την προβολή των τοπικών αγροτικών προϊόντων από ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς, ιδιώτες, Δήμους και γυναικείους συλλόγους. Στην έκθεση μπορούν να συμμετέχουν και εταιρίες φυτοπροστατευτικών προϊόντων αλλά και ιδιώτες που επιθυμούν να προβάλλουν τα προϊόντα τους. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα θα εμφανιστεί η Νάντια Καραγιάννη και ο Γιάννης Καλογερόπουλος. Θα υπάρχουν όπως κάθε χρόνο κι εκδηλώσεις για τα παιδιά. Θα γίνουν βραβεύσεις καρπουζιών, παιχνίδια και η σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου θα απονείμει έπαινο στις καλύτερες γαστρονομικές δημιουργίες από καρπούζι. Οι παραγωγοί θα προσφέρουν δροσερό καρπούζι στους επισκέπτες. Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε το πρόγραμμα.

Η Οργανωτική Επιτροπή αποφάσισε να παραχωρήσει και φέτος περίπτερο με πολύ χαμηλό κόστος (300 €) σε όποια εταιρία γεωργικών εφοδίων ή ιδιώτη θελήσει να συμμετάσχει. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το γεωπόνο κ. Αντώνη Παρασκευόπουλο (τηλ.: 6932569885) ή με την εκπρόσωπο του Δήμου Φιλιατρών κ. Παντελάκη Παρασκευή ( τηλ. 6972297936, e- mail: vipan.nipfil@yahoo.gr). Αν αποφασίσετε να συμμετέχετε, για την κράτηση των περιπτέρων η Οργανωτική Επιτροπή έχει ανοίξει στην Αγροτική Τράπεζα τον λογαριασμό 34804003052 -47. Η κατάθεση θα πρέπει να γίνει με ένδειξη «για την γιορτή καρπουζιού». Η Οργανωτική Επιτροπή θα σας στείλει τη σχετική απόδειξη. Επειδή ο αριθμός των περιπτέρων είναι περιορισμένος παρακαλούμε σε περίπτωση που αποφασίσετε να λάβετε μέρος η δήλωση συμμετοχής σας να γίνει μέχρι 15 Μαΐου.

Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας καθώς και τα Πλαστικά Κρήτης.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Agrenda και ο agrotypos.

15 Μαΐου: Παγκόσμια Ημέρα για την Οικογένεια

Η Διεθνής Ημέρα της Οικογένειας καθιερώθηκε το 1993 με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ και εορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Μαΐου .
Ο ετήσιος αυτός εορτασμός αντανακλά τη σπουδαιότητα που αποδίδει η διεθνής κοινότητα στην οικογένεια ως βασικό κύτταρο της κοινωνίας...

Τρειλερ από το πορνό DVD της Ντούβλη στο YouTube !!!!!!!

Το είδαμε και δεν το πιστεύαμε ότι υπήρχε τρέιλερ από το πορνό DVD της Ντούβλη ανεβασμένο στο YouTube. Φυσικά δεν έμεινε για πολύ εκεί ....Αλλά για του λόγου το αληθές δείτε και μόνοι σας παρακάτω ......
Related Posts with Thumbnails