Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Ολοκληρώθηκε το Debate

Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το Debate των έξι πολιτικών αρχηγών. Θα μου πείτε βέβαια και τι μας το λες;;; Και με το δίκιο σας.
Απλά είπα να σας το υπενθυμίσω μπας και θέλετε να πάτε να ανοίξετε και πάλι την τηλεόραση...


Ανάκληση αδειών σε πέντε ασφαλιστικές εταιρείες ...

Την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας πέντε Ασφαλιστικών εταιρειών αποφάσισε ομόφωνα σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης.
Στο Δελτίο τύπου σημειώνεται χαρακτηριστικά " Το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης συνεδρίασε σήμερα 21.09.09 και μετά από εισήγηση του Γενικού Διευθυντή, με γνώμονα τη διασφάλιση των συμφερόντων των χιλιάδων ασφαλισμένων, των εργαζομένων και της αξιοπιστίας του θεσμού της Ιδιωτικής Ασφάλισης, αποφάσισε ομόφωνα την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας των ασφαλιστικών εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟIΑ ΑΕΑΖ, ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΕΕΓΑ (General Union), ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ ΑΕΕΓΑ (General Trust) και Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ ΑΕΕΓΑ, διότι οι... εν λόγω εταιρείες δεν ανταποκρίθηκαν στις υποχρεώσεις τους προκειμένου να καλύψουν τα απαιτούμενα περιθώρια φερεγγυότητας, έτσι ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.
Επισημαίνεται, ότι η ΕΠ.Ε.Ι.Α. από μακρού χρόνου, εξάντλησε όλα τα περιθώρια επίλυσης του προβλήματος δίνοντας επανειλημμένα την ευκαιρία να καλυφθούν τα απαραίτητα περιθώρια φερεγγυότητας. Παρά ταύτα, οι εν λόγω εταιρείες παρουσίαζαν αδυναμία να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλισμένων τους, αλλά και των εργαζομένων τους.
Αντί να κατατεθούν τα οφειλόμενα ποσά στους συγκεκριμένους λογαριασμούς, στις 16 και στις 18 Σεπτεμβρίου 2009 εμφανίστηκε στην ΕΠΕΙΑ ο κ. Παύλος Ψωμιάδης (Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ) και προς κάλυψη των απαιτούμενων ποσών των τεσσάρων πρώτων εκ των προαναφερόμενων εταιρειών κατέθεσε εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ της τράπεζας HSBC, η οποία μετά από έλεγχο της Τραπέζης της Ελλάδος αποδείχθηκε ότι δεν είναι γνήσια. Το γεγονός αυτό μας γνωστοποίησε η ΤτΕ με σχετικό έγγραφό της (αρ.πρ: ΙΔ/27 της 18/09/09) υποδεικνύοντας ταυτόχρονα και την άμεση ενημέρωση των Εισαγγελικών Αρχών, ενημέρωση στην οποία η ΕΠ.Ε.Ι.Α. έχει ήδη προβεί από 18/09/09.


Ανέκδοτο πολιτικό καλό και επίκαιρο

Μιάν ημέρα σκοτώθηκε μια γυναίκα που ήταν μεγάλη πολιτικός και μεγαλοστέλεχος στο κόμμα της, με υπουργεία και πολλές περγαμηνές. Όταν έφθασε στον άλλο κόσμο, την υποδέχτηκε ο Άγιος Πέτρος και της λέει:
- "Πού θα ήθελες να περάσεις την αιωνιότητα σου, στην Κόλαση ή στον Παράδεισο;¨"
Εκείνη το σκέφτεται λίγο και λέει:
- "Δεν είμαι σίγουρη."
- "Τότε", λέει ο Άγιος Πέτρος , "θα κάνουμε το εξής, θα περάσεις 24 ώρες στην Κόλαση και 24 ώρες στον Παράδεισο και μετά αποφασίζεις."
Η πολιτικός συμφωνεί. Πάνε λοιπόν, στην.... Κόλαση. Εκεί η πολιτικός βλέπει όλους τους πολιτικούς φίλους της που είχαν πεθάνει να παίζουν γκολφ, να ποντάρουν στο καζίνο, να πίνουν σαμπάνια, να φλερτάρουν με ωραίους άντρες και πανέμορφες γυναίκες και γενικά να διασκεδάζουν πολύ. Ακόμα και ο Διάβολος ήταν μαζί τους και κάνανε παρέα,
λέγοντάς τους τα καλύτερα πρόστυχα και πικάντικα ανέκδοτα. Όλα πολύ ωραία και η πολιτικός περνούσε υπέροχα. Πριν να το καταλάβει, πέρασαν οι 24 ώρες και ήρθε ο Άγιος Πέτρος να την πάρει να πάνε στον Παράδεισο.
Ο Παράδεισος ήταν ένα πολύ ήσυχο μέρος με ήρεμη ατμόσφαιρα, οι άγγελοι έπαιζαν γαλήνια μουσική με τις άρπες και τις λύρες τους, οι φιλόσοφοι μιλάγαν για τη ζωή και το θάνατο και όλοι μαζί συζητούσαν με τον Θεό που ήταν πολύ γλυκός κι ευχάριστος τύπος. Η πολιτικός αισθανόταν πολύ όμορφα και πριν να το καταλάβει, πέρασαν και αυτές
οι 24 ώρες, ώσπου ήρθε ο Άγιος Πέτρος να τι ρωτήσει τι αποφάσισε τώρα που είδε και τα δύο μέρη. Η πολιτικός το σκέφτεται λίγο και του λέει:
- "Ο Παράδεισος ήταν πολύ ωραίος και γαλήνιος, αλλά στην Κόλαση ήταν όλοι οι φίλοι μου και διασκέδαζαν πιο πολύ, οπότε θα προτιμήσω την Κόλαση."
Ο Άγιος Πέτρος σέβεται την επιθυμία της και την στέλνει στην Κόλαση.
Όμως, η Κόλαση ήταν λίγο διαφορετική τώρα, ένα διαλυμένο μέρος με αποπνικτική ατμόσφαιρα και όλοι οι φίλοι της πολιτικού δούλευαν στα κάτεργα και κουβαλούσαν τεράστιες πέτρες, ενώ και ο Διάβολος ήταν πάνω από τα κεφάλια τους και τους διέταζε συνεχώς. Η πολιτικός δυσαρεστημένη πάει και τον ρωτά:
- "Τι έγινε εδώ; Προχθές όλα ήταν τόσο ωραία και όλοι διασκέδαζαν."
Και ο Διάβολος της απαντά:
- "Τότε είχαμε προεκλογική εκστρατεία, σήμερα μας ψήφισες!!!"


Πληρώνει ο ΕΛΓΑ τους πυρόπληκτους του 2007

Απο αύριο και μέχρι τις 25 του μήνα θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς κρατικές οικονομικές ενισχύσεις ΠΣΕΑ συνολικού ύψους 8.907.381,99 ευρώ για τις αποκαταστάσεις ζημιών που προκλήθηκαν από ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ κυρίως του έτους 2007 καθώς και προγενέστερων ετών. Οι ενισχύσεις αυτές χορηγούνται για...... τις αποκαταστάσεις ζημιών σε φυτικό (έξοδα ανασύστασης και συμπληρωματικής ενίσχυσης), πάγιο και ζωικό κεφάλαιο που πραγματοποίησαν οι πληγέντες παραγωγοί, όπως αυτές διαπιστώθηκαν από τους ελέγχους που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΛ.Γ.Α. και αφορούν 3.672 παραγωγούς 33 Νομών της χώρας. Οι ενισχύσεις αυτές αφορούν παραγωγούς των Νομών:Αιτωλοακαρνανίας, Αργολίδος, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Βοιωτίας, Έβρου, Εύβοιας, Ζακύνθου, Ηλείας, Ηρακλείου, Θεσσαλονίκης, Ιωαννίνων, Καβάλας, Καρδίτσας, Κεφαλληνίας, Κορινθίας, Κυκλάδων, Λακωνίας, Λάρισας, Λέσβου, Μαγνησίας, Μεσσηνίας, Ξάνθης, Πρέβεζας, Ρεθύμνης, Ροδόπης, Σάμου, Σερρών, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής και Χανίων. Οι παραπάνω ενισχύσεις θα καταβληθούν στους δικαιούχους παραγωγούς μέσω λογαριασμών της Α.Τ.Ε.Αναλυτικότερα στοιχεία για κάθε παραγωγό καθώς επίσης και για το ποσό της ενίσχυσης που δικαιούται υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού στο διαδίκτυο, στη διεύθυνση www.elga.gr

http://www.agroschannel.com

Επανασταστικά αιματολογικά τεστ εντοπίζουν τον καρκίνο παχέος εντέρου και στομάχου

Δύο νέα αιματολογικά τεστ μπορεί να βοηθήσουν τους γιατρούς να εντοπίζουν τους καρκίνους του παχέος εντέρου και του στομάχου απλά, φθηνά και έγκαιρα χωρίς την ανάγκη για επεμβατικές διαδικασίες ή δυσάρεστες εξετάσεις, ανακοίνωσαν σήμερα ερευνητές.
Τα τεστ, το ένα από τα οποία ανέπτυξε η βελγική εταιρεία βιοτεχνολογίας OncoMethylome και το άλλο επιστήμονες στη Γερμανία, χρησιμοποιούν δείγματα αίματος για να εντοπίσουν συγκεκριμένα γενετικά σήματα της ασθένειας και μπορούν να... βοηθήσουν τον γιατρό να προβλέψει αν είναι πιθανό να επεκταθεί.

Ο Ερνστ Κάιπερς, ένας ειδικός στον καρκίνο του εντέρου στο Πανεπιστήμιο Έρασμος του Ρότερνταμ, ο οποίος δεν συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε ότι τα νέα τεστ σηματοδοτούν μια πολλά υποσχόμενη πρόοδο στο πεδίο της ανάπτυξης πιο απλών εξετάσεων.

"Το δείγμα αίματος μπορεί να το πάρουν νοσηλεύτριες χωρίς ειδικό εξοπλισμό ή εκπαίδευση", δήλωσε ο Γιουστ Λουβάγκι της OnkoMethylome.

Η Ουλρίκε Στάιν, η οποία παρουσίασε τα ευρήματά της μαζί με τον Λουβάγκι στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο ECCO-ESMO στο Βερολίνο, δήλωσε πως το τεστ της είναι το πρώτο που μπορεί να εντοπίζει στο αίμα σήματα ενός συγκεκριμένου γονιδίου, του S100A4, που είναι γνωστό ότι συνδέεται με τον καρκίνο.

Το τεστ της Στάιν βρίσκει διάφορους τύπους καρκίνων, περιλαμβανομένων του καρκίνου του παχέος εντέρου και του γαστρικού καρκίνου, και έχει επίσης δείξει ότι μπορεί να εντοπίζει σε ποιους ασθενείς ο καρκίνος τους είναι πιθανό να επεκταθεί.

πηγη: http://www.nooz.gr/page.ashx?pid=9&aid=319042&cid=8

Κρίσιμη συνάντηση Ζαγοράκη με Σάντος και παίκτες

Κρίσιμη συνάντηση του προέδρου του ΠΑΟΚ Θοδωρή Ζαγοράκη με τον προπονητή της ομάδας Φερνάντο Σάντος και τους παίκτες της ομάδας θα γίνει σε λίγη ώρα πριν την προπόνηση της ομάδας. Όλα αυτά μετά την χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό και όσα ακολούθησαν αυτό με τις διαμαρτυρίες φιλάθλων προς τον προπονητή της ομάδας για τον οποίο το κλίμα είναι βαρύ...


Αύριο στις 8 το Debate Καραμανλη - Παπανδρέου. Δείτε τους όρους της συμφωνίας

Αύριο βράδυ επίσης στις 8 θα διεξαχθεί η τηλεμαχία κοινός Debate μεταξύ Καραμανλή και Παπανδρέου κάτω από συγκεκριμένους όρους με τους οποίους συμφώνησαν οι όροι αυτοί έχουν ως εξής:
«Κανόνες για την τηλεοπτική συζήτηση μεταξύ του Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστα Καραμανλή και του Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Γ.Α. Παπανδρέου για τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009.
1. Η τηλεοπτική συζήτηση θα γίνει την Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009 και ώρα 20.00, σε στούντιο της ΕΡΤ.
2. Συντονίστρια της εκπομπής είναι η κ. Μαρία Χούκλη από την ΕΡΤ.
3. Διάταξη πολιτικών και συντονιστή: Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί στέκονται όρθιοι σε πόντιουμ απέναντι ο ένας στον άλλον με το δημοσιογράφο συντονιστή να στέκεται μεταξύ τους σε διάταξη τριγώνου....

4. Η διάρκεια της συζήτησης είναι 75 λεπτά, δομημένη σε πέντε 15λεπτες ενότητες.

5. Η σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι η εξής:

i. Οικονομία- Ανάπτυξη

ii. Κοινωνικά θέματα - Παιδεία

iii. Κράτος - Δημόσια Διοίκηση

iv. Περιβάλλον-Υποδομές

v. Εξωτερική πολιτική

6. Ο χρόνος τοποθέτησης του κάθε αρχηγού είναι: Τρία λεπτά για κάθε πρωτολογία, τρία λεπτά για κάθε δευτερολογία και ένα λεπτό για κάθε τριτολογία. Η συντονίστρια παρουσιάζει με ουδέτερο τρόπο τη θεματολογία κάθε ενότητας σε ένα λεπτό.

7. Η συζήτηση ολοκληρώνεται με τρίλεπτες γενικές τοποθετήσεις των δύο αρχηγών με αντίστροφη σειρά της εκλογικής τους δύναμης στη Βουλή. Πρώτος ο Γ.Α. Παπανδρέου και ακολουθεί ο Κώστας Καραμανλής.

8. Ως χώρος επιλέγεται το κτήριο της δημόσιας τηλεόρασης.

i. Το σκηνικό είναι ουδέτερο. Οι κάμερες ίδιου τύπου.

ii. Ο χειρισμός της κάθε κάμερας με δυνατότητα επιλογής. Η μετάδοση της εικόνας του πολιτικού αρχηγού όταν απαντά δεν διακόπτεται. Γενικό πλάνο μεταδίδεται σε χρόνους του συντονιστή.

iii. Ειδικός χώρος για δημοσιογράφους (press room) υπάρχει επίσης κοντά στο χώρο διεξαγωγής της τηλεοπτικής αναμέτρησης.

9. Μπροστά στους πολιτικούς αρχηγούς υπάρχει ρολόι για να παρακολουθούν το χρόνο. Ο χρόνος εμφανίζεται στην οθόνη μόνον κατά τα τελευταία 15΄΄.

10.Δεν γίνεται διακοπή για διαφημίσεις κατά τη διάρκεια της συζήτησης. Επίσης, μισή ώρα πριν και μισή ώρα μετά τη συζήτηση δεν εκπέμπονται μηνύματα πολιτικών κομμάτων από όλα τα κανάλια που θα μεταδώσουν τη συζήτηση. Εκφράζεται η προτροπή των κομμάτων προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς να μεταδώσουν την τηλεοπτική συζήτηση σε απευθείας σύνδεση με την ΕΡΤ. Αναμετάδοση μπορεί να γίνει και μέσω Internet από ηλεκτρονικές σελίδες των κομμάτων.

11.Καθ’ όλη τη διάρκεια της συζήτησης δεν επιτρέπεται αναγγελία ή εμφάνιση κάρτας για τηλεφωνικές μετρήσεις ή άλλη έκφραση προτίμησης. Τηλεοπτικές συζητήσεις για το περιεχόμενο ή άλλα στοιχεία της συζήτησης δεν επιτρέπονται έως όταν ολοκληρωθεί η μετάδοση της συζήτησης.


Απόψε στις 8 το Debate των έξι πολιτικών αρχηγών

Απόψε στις 8 θα γίνει το Ντιμπέιτ των έξι πολιτικών αρχηγών , οι οποίοι θα βρεθούν απέναντι από 6 δημοσιογράφους για να απαντήσουν σε ερωτήματα που αφορούν έξι θεματικές ενότητες. Πιο συγκεκριμένα θα υπάρχουν έξι ενότητες: οικονομία, περιβάλλον, δημόσια διοίκηση, εργασία και κοινωνική πολιτική, παιδεία, εξωτερική πολιτική.
Ενώ ερωτήσεις θα απευθύνουν οι δημοσιογράφοι Π. Τσίμας (Μega), Ν. Ευαγγελάτος (ΑΝΤ1), Αντ. Σρόιτερ (Αlpha), Αιμ. Λιάτσος (Star), Ανδρ. Κωνσταντάτος (Αlter), και Σ. Κοσιώνη (ΣΚΑΪ). Τη συζήτηση θα συντονίσει η Μ. Χούκλη (ΝΕΤ).


H. G. Wells και Google

H. G. Wells
Τι θα γίνει τελικά με την Google , από την μια με το ανεξήγητο φαινόμενο , από την άλλη τα Αγρογλυφικά - Crop Circles και σήμερα με τον H. G. Wells πατέρα της επιστημονικής φαντασίας. Τι θέλει να πει άραγε ο "ποιητής" ...Google ????


Χ. Τζ. Γουέλς

Χ. Τζ. Γουέλς
όπως αναφέραμε και στην προηγούμενη ανάρτηση μας σε αυτόν σήμερα η Google έχει αφιερώσει το λογότυπο της.
"Ο Χέρμπερτ Τζορτζ Γουέλς (αγγλ.:Herbert George Wells, 21 Σεπτεμβρίου 1866 – 13 Αυγούστος 1946), συνήθως γνωστός ως Χ.Τζ. Γουέλς, ήταν άγγλος συγγραφέας, γνωστός κυρίως για τα έργα του στον χώρο της επιστημονικής φαντασίας. Ο Γουέλς, μαζί με τον Ιούλιο Βερν, αναφέρεται μερικές φορές ως ο "Πατέρας της Επιστημονικής Φαντασίας".Ο Γουέλς ήταν ενεργός.... σοσιαλιστής και πασιφιστής, με τα ύστερα έργα του να παρουσιάζονται όλο και περισσότερο πολιτικά και διδακτικά. Τα μυθιστορήματα της μέσης περιόδου του (1900-1920) ήταν πιο ρεαλιστικά και κάλυπταν τη ζωή της χαμηλότερης μέσης τάξης (Η Ιστορία του Κ. Πόλι), καθώς και τη 'Νέα Γυναίκα' και τις Σουφραζέτες (Αν Βερόνικα). Ήταν πολυγραφότατος συγγραφέας σε διάφορα είδη, συμπεριλαμβανομένων των σύγχρονων μυθιστορημάτων, καθώς και του ιστορικού και κοινωνικού σχολιασμού
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

H.G. Wells

H.G. Wells
Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Άγγλος συγγραφέας H.G. Wells στις 21 Σεπτεμβρίου του 1866. Ο οποίος με τα έργα του καθιερώθηκε ως πατέρας της επιστημονικής φαντασίας. Σε αυτόν η Google έχει αφιερώσει το σημερινό της λογότυπο ....

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ Χ. Τζ. Γουέλς ΕΔΩ

Η Ισπανία πρωταθλήτρια Ευρώπης


Η Ισπανία στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης νικώντας στο μεγάλο τελικό την Σερβία με σκορ 85-63. Δίκαια αφού ήταν και η καλύτερη ομάδα ....


Related Posts with Thumbnails