Δευτέρα 20 Ιουλίου 2009

Απόλλο 11


Απόλλο 11
Στο μεγάλο βήμα της ανθρωπότητας στο Φεγγάρι έχει αφιερώσει η Google το λογότυπο της στην 40η Επέτειος της Προσελήνωσης ....


Moon in Google Earth .....

Ταξιδέψτε στη Σελήνη με την νέα υπηρεσία Moon in Google Earth ... και δείτε φωτογραφίες και πλούσιο πληροφοριακό υλικό ....



Apollo 11 40 Years On




Εξελίξεις στα διοικητικά της ΑΕΚ ... με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

Εξελίξεις όπως όλα δείχνουν στα διοικητικά της ΑΕΚ , αφού οι πληροφορίες λένε ότι συζητιέται μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου.
Μάλιστα σχετική ανακοίνωση έβγαλε και η ΠΑΕ σήμερα με αφορμή τα δημοσιεύματα που υπάρχουν που μιλά μόνο για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
Η Ανακοίνωση αναφέρει "Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρονται στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΠΑΕ ΑΕΚ, θέλουμε να ενημερώσουμε τους φιλάθλους μας, ότι στην .... παρούσα χρονική περίοδο είναι σε εξέλιξη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ κατά 15 εκατομμύρια ευρώ. Η απόφαση αυτή ελήφθη στη γενική συνέλευση της 23ης Ιουνίου 2009 και ήδη έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ελπίζουμε ότι θα καλυφθεί και το υπόλοιπο".


Απόλλων 11 ... 40 χρόνια μετά .... Οι θεωρίες συνωμοσίας και η απομυθοποίησή τους

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον θέμα έχει σήμερα η Ναυτεμπορική , για τις θεωρίες που υπάρχουν αν τελικά ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι το 1969. Στο θέμα που δημοσιεύει από την Telegraph αναφέρει τις θεωρίες αυτές αλλά και τις απόψεις που τις αντικρούουν.
Αναφέρει λοιπόν " Η NASA γιορτάζει τα 40 χρόνια από την στιγμή που ο πρώτος άνθρωπος, ο Αμερικανός αστροναύτης Νιλ Άρμστρονγκ, στις 21 Ιουλίου 1969, πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι. Όμως οι συνωμοσιολογικές θεωρίες συνεχίζουν να αφθονούν γύρω από την ιστορική αποστολή «Απόλλων 11», φθάνοντας στο σημείο να αμφισβητούν ακόμα κι αν συνέβη ποτέ το γεγονός.

Ακολουθεί μια σύντομη παρουσίαση των κυριότερων θεωριών και η απομυθοποίησή τους (η οποία όμως συχνά δεν φαίνεται να πείθει τους «επαγγελματίες» συνωμοσιολόγους!), σύμφωνα με τη βρετανική Telegraph:....

1. Όταν οι αστροναύτες έστησαν την αμερικανική σημαία, αυτή φαίνεται να κυματίζει, πράγμα αδύνατο, αφού στο φεγγάρι δεν υπάρχει άνεμος: Στην πραγματικότητα, η σημαία συγκρατείται ανοικτή από μια οριζόντια ράβδο και απλούστατα κινείται, όταν οι αστροναύτες την ξετυλίγουν και καθώς το κάθετο κοντάρι της στερεώνεται στο έδαφος. Το κοντάρι είναι πολύ ελαφρύ, από εύκαμπτο αλουμίνιο, και έτσι συνεχίζει να δονείται ακόμα και μετά την απομάκρυνση των αστροναυτών, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι κυματίζει στον (ανύπαρκτο) αέρα.

2. Δεν διακρινόταν, κατά την προσελήνωση και τις βόλτες των αστροναυτών, καμία πληθώρα λαμπών άστρων στον σκοτεινό ουρανό της Σελήνης, παρόλο που δεν υποφέρει από τη φωτορύπανση, αντίθετα με τη Γη: Στην πραγματικότητα, η προσελήνωση έλαβε χώρα κατά το σεληνιακό πρωινό, με τον ήλιο να λάμπει έντονα. Απλώς οι τεχνικοί της NASA ρύθμισαν έτσι τον χρόνο έκθεσης στις κάμερες, ώστε ο χρόνος έκθεσης του φιλμ να είναι πολύ σύντομος προκειμένου να μην εισέλθει πολύ φως και θολώσει τις λεπτομέρειες της λήψης. Τα άστρα, αν και ήταν ορατά από τα μάτια των αστροναυτών πάνω στο φεγγάρι, δεν ήταν αρκετά λαμπερά για να αποτυπωθούν στις φωτογραφίες.

3. Δεν φαίνεται στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν, κανένας μικρός κρατήρας να έχει δημιουργηθεί κάτω από το σημείο προσελήνωσης του σκάφους: Στην πραγματικότητα, η διαστημική σεληνάκατος προσεληνώθηκε σε στερεό βράχο, καλυμμένο από ένα στρώμα λεπτής σκόνης, έτσι δεν ήταν λογικό να έχει δημιουργηθεί κάποια τρύπα κάτω από το σκάφος. Αλλά ακόμα κι αν η σεληνιακή επιφάνεια σε εκείνο το σημείο ήταν λιγότερο στερεή, η ωστική ισχύς των κινητήρων από την προσελήνωση και την αποσελήνωση της ακάτου ήταν πολύ μικρή σε σχέση με τη Γη, λόγω της συγκριτικά μικρότερης βαρύτητας.

4. Η σεληνάκατος που ζυγίζει 17 τόνους, δεν φαίνεται να αφήνει κανένα αποτύπωμα στην σεληνιακή άμμο, όμως ακριβώς δίπλα είναι ορατά τα ίχνη των παπουτσιών των κατά πολύ ελαφρύτερων αστροναυτών: Στην πραγματικότητα, την ώρα που οι κινητήρες της ακάτου ενεργοποιούνται για την προσελήνωση, η λεπτή σκόνη τινάζεται μακριά και το σκάφος ακουμπά πάνω στο σκληρό βράχο που βρίσκεται κάτω από το λεπτό στρώμα της άμμου. Λίγο μετά όμως, η σκόνη έχει πια κατακαθίσει ξανά στην επιφάνεια του δορυφόρου και οι αστροναύτες αφήνουν τα αποτυπώματά τους σε αυτήν, όταν αρχίζουν να περπατούν.

5. Τα ίχνη των παπουτσιών στη λεπτή σκόνη, παρά την ανυπαρξία υγρασίας ή ατμόσφαιρας ή ισχυρής βαρύτητας, είναι απρόσμενα έντονα και καλοδιατηρημένα, σαν να έχουν γίνει από το περπάτημα ποδιών σε βρεγμένη άμμο: Στην πραγματικότητα, η έλλειψη ανέμου στο φεγγάρι σημαίνει ότι τα αποτυπώματα διατηρούνται πολύ καλύτερα από ό,τι στη Γη, καθώς η ξερή σεληνιακή άμμος δεν διασκορπίζεται τόσο εύκολα όσο θα συνέβαινε στον πλανήτη μας.

6. Τη στιγμή που η σεληνάκατος φεύγει από τη Σελήνη, δεν διακρίνεται κάποια φλόγα να βγαίνει από τους πυραύλους της: Στην πραγματικότητα, οι πύραυλοι του σκάφους τροφοδοτούνταν με καύσιμα που περιείχαν ένα συνδυασμό υδροζίνης και τετροξειδίου του διαζώτου, που καίγεται χωρίς ορατή φλόγα.

7. Αν κανείς παίξει γρήγορα το φιλμ του περιπάτου των αστροναυτών στο φεγγάρι, φαίνεται σαν να έχει τραβηχτεί στη Γη και μετά παίχτηκε σε αργή ταχύτητα: Στην πραγματικότητα, φαίνεται ίσως έτσι, αλλά απλώς δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

8. Οι αστροναύτες δεν μπορεί να επιβίωσαν σε ένα τέτοιο ταξίδι λόγω της έκθεσής τους στην επικίνδυνη ακτινοβολία από τη «ζώνη Βαν Άλεν»: Στην πραγματικότητα, ο ισχυρισμός αυτός -που βασίζεται σε δηλώσεις ενός ρώσου κοσμοναύτη- δεν έχει βάση, επειδή ο σύντομος χρόνος που χρειάστηκε για να διασχίσει το «Απόλλων 11» τη ζώνη Βαν Άλεν, σε συνδυασμό με την προστασία που προσέφερε το διαστημόπλοιο, σημαίνει ότι η έκθεση των αστροναυτών στην ακτινοβολία ήταν πολύ μικρή.

9. Οι βράχοι που συνέλεξαν οι αστροναύτες και έφεραν πίσω στη Γη, είναι ίδιοι με αυτούς που βρήκαν οι επιστημονικές αποστολές στην Ανταρκτική: Στην πραγματικότητα, μερικοί σεληνιακοί βράχοι έχουν βρεθεί στον πλανήτη μας, αλλά όλοι είναι «τσουρουφλισμένοι» και οξειδωμένοι από το πέρασμά τους, ως αστεροειδείς, μέσω της ατμόσφαιρας της Γης. Οι γεωλόγοι έχουν επιβεβαιώσει με πλήρη βεβαιότητα ότι οι βράχοι που έφερε το «Απόλλων», προήλθαν όντως από τη Σελήνη.

10. Και οι έξι προσεληνώσεις περιέργως συνέβησαν κατά την διάρκεια της προεδρίας Νίξον. Κανείς άλλος ηγέτης των ΗΠΑ ή άλλης χώρας δεν κατάφερε ποτέ να στείλει ανθρώπους στο φεγγάρι, μέσα στα 40 χρόνια που πέρασαν από τότε: Στην πραγματικότητα, απλώς οι Αμερικανοί έχασαν το ενδιαφέρον τους γιατί είχαν κερδίσει την κούρσα εναντίον των Σοβιετικών και δεν υπήρχαν πια διαθέσιμοι πακτωλοί κυβερνητικών κονδυλίων, που στράφηκαν πλέον σε άλλα «μέτωπα» του Ψυχρού Πολέμου. Η ΕΣΣΔ, από τη δική της πλευρά, δεν είχε κάποιο κίνητρο πια απλώς να έρθει δεύτερη στην κούρσα, άρα εγκατέλειψε το στόχο της προσελήνωσης δικών της κοσμοναυτών και αναζήτησε κι εκείνη άλλες προτεραιότητες. Τελικά και οι δύο υπερδυνάμεις συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι τα διαστημικά ταξίδια σε χαμηλότερες τροχιές είχαν -και έχουν- πολύ μεγαλύτερη εμπορική και στρατιωτική σημασία.

Φυσικά υπήρξαν στο μεταξύ και πιο «προχωρημένες» συνωμοσιολογικές θεωρίες -π.χ. για θέαση εξωγήινων διαστημοπλοίων στο φεγγάρι- αλλά η απομυθοποίησή τους αποτελεί...προχωρημένο έργο.

«Σφίγγα» ο Ν.Άρμστρονγκ

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο πρώτος άνθρωπος που πάτησε το πόδι του στο φεγγάρι, ο Νιλ Άρμστρονγκ, λέγοντας τη διάσημη πλέον φράση «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγάντιο άλμα για την ανθρωπότητα», αρνείται να δώσει συνεντεύξεις, να φωτογραφηθεί και να υπογράψει αυτόγραφα. Ο «ντροπαλός» αστροναύτης παραμένει επίμονα καχύποπτος απέναντι τόσο στον Τύπο, όσο και στο κλαμπ των πολυπληθών θαυμαστών του (αντίθετα με τον άκρως εξωστρεφή συνάδελφό του Μπαζ Όλντριν, που περπάτησε δεύτερος στη Σελήνη), ειδικά από το 2005, όταν ανακάλυψε ότι ο κουρέας του στο Οχάιο πούλησε μερικές από τις κομμένες του τρίχες σε ένα συλλέκτη αντί 3.000 δολαρίων!

Ο Όλντριν, ο οποίος προσελήνωσε την άκατο και μέχρι σήμερα δεν χάνει την παραμικρή ευκαιρία για δηλώσεις και την προβολή του, περίμενε ότι θα λάβαινε αυτός την εντολή να βγει πρώτος για να περπατήσει στο φεγγάρι, όμως η NASA επέλεξε τον εσωστρεφή Άρμστρονγκ, ίσως ακριβώς επειδή ήξερε ότι ο πρώτος θα έστρεφε πάνω του όλο το κατοπινό ενδιαφέρον της κοινής γνώμης και προτίμησε κάποιον αστροναύτη με αυτοσυγκράτηση που δεν τα πήγαινε πολύ καλά με τη δημοσιότητα.

Ο νέος δικτυακός τόπος - που στήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της 40ής επετείου- www.wechoosethemoon.org αναπαριστά βήμα-βήμα την αποστολή του «Απόλλων 11» μέχρι τα πρώτα βήματα του Άρμστρονγκ στη Σελήνη.

Πηγή: naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Daily Telegraph)


"Θεσμοφοριάζουσες"... σήμερα στα Φιλιατρά


Η κωμωδία του Αριστοφάνη Θεσμοφοριάζουσες σήμερα στα Φιλιατρά με τους Βασίλη Τσιβιλίκα και Γιώργο Κωνσταντίνου .... η παράσταση θα δοθεί στο χώρο του γυμνασίου Φιλιατρών και θα ξεκινήσει στις 9.30 το βράδυ ....


τελικά πότε έγινε η εισβολή στην Κύπρο ;;;;

Ιούνιο ή Ιούλιο έγινε η εισβολή των Τούρκων στην Κύπρο , ρε παιδιά εκεί στο in.gr αποφασίστε. Αλλά λέει ο τίτλος άλλα το κείμενο...

φυσικά διορθώστε τον τίτλο

ΟΚ το διόρθωσαν


Μαύρη επέτειος σήμερα 35 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο....

Τριάντα πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την εισβολή και κατοχή της Τουρκίας στην Κύπρο , στην μαρτυρική μεγαλόνησο ζωντανεύουν πάλι σήμερα οι μαύρες μνήμες της 20ης Ιουλίου 1974 της ημέρας αυτής που είχε σαν επακόλουθο την διχοτόμηση και κατοχή του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με ανατριχιαστικό τρόπο , με τις σειρήνες να ηχούν στις ελεύθερες περιοχές στις 5.30 το πρωί, ώρα που στις 20 Ιουλίου 1974 ξεκίνησε η απόβαση του τουρκικού στρατού στις ακτές της Κερύνειας.
Ενώ στην συνέχεια στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας .....τελέστηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο επιμνημόσυνη δέηση για τους πεσόντες αξιωματικούς και οπλίτες από την Κύπρο και την Ελλάδα κατά την τουρκική εισβολή.
Εκεί μεταξύ άλλων παρέστησαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, ο πρέσβης της Ελλάδος Βασίλης Παπαϊωάννου και αντιπροσωπεία Ελλήνων βουλευτών


Αναζητούσε τον άντρα της ... που η ίδια είχε σκοτώσει στα Γρεβενά ....

Αναπάντεχη εξέλιξη είχε υπόθεση εξαφάνισης 57χρονου από τα Γρεβενά πέρυσι το καλοκαίρι. Όπως αποκαλύφθηκε τώρα ένα χρόνο μετά , ο άτυχος άνδρας δεν είχε εξαφανιστεί αλλά είχε δολοφονηθεί από την 52χρονη γυναίκα του , η οποία στην συνέχει με την βοήθεια των παιδιών της τον έθαψε και μετά δήλωσε την εξαφάνιση του ενώ έφτασε μέχρι την Νικολούλη για να τον βρει....
Από τα στοιχεία όμως που είχε συγκεντρώσει η αστυνομία βρήκε την άκρη του νήματος και όταν πριν λίγες μέρες η 52χρονη επέτρεψε από την Γερμανία όπου ζούσε κλήθηκε εκ νέου για ανάκριση και ομολόγησε, πως αυτή σκότωσε τον άνδρα της χτυπώντας τον με ένα ξύλο στο κεφάλι όταν είχε απειλήσει με τσεκούρι τα δύο τους παιδιά και στην συνέχεια με την βοήθεια τους τον έθαψαν σε παραποτάμια περιοχή....

Τελευταία μέρα συμπλήρωσης των μηχανογραφικών σήμερα...

Τελευταία ημέρα σήμερα για τους μαθητές των Γενικών Ενιαίων Λυκείων και των ΕΠΑΛ για να συμπληρώσουν τα μηχανογραφικά τπυς δελτία επιλέγοντας τις σχολές προτίμησης τους για την τριτοβάθμια εκπαίδευση ....Άντε καλή επιτυχία σε όλους......


Apollo 11 ..... Δείτε το ιστορικό ταξίδι στη Σελήνη 40 χρόνια μετά

Δείτε το ιστορικό ταξίδι του Apollo 11 που έφερε για πρώτη φορά τον άνθρωπο στην Σελήνη. Σαράντα χρόνια μετά από αυτό το ιστορικό ταξίδι. Δείτε την ακριβή αναπαράσταση του ταξιδιού με εικόνες και βίντεο όπως και τις συνομιλίες των αστροναυτών με το κέντρο ελέγχου... Κάντε κλικ ΕΔΩ


Related Posts with Thumbnails