Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008

Βανδαλισμοί σε υπό κατάληψη σχολείο της Καλαμάτας .. σχεδόν το διάλυσαν

Τεράστιες καταστροφές αρκετών χιλιάδων ευρώ προκάλεσαν καταληψίες στο σχολικό συγκρότημα του πρώην πολυκλαδικού Καλαμάτας, στην οδό Αθηνών. Το σχολικό συγκρότημα μοιάζει στην κυριολεξία με βομβαρδισμένοι τοπίο, αφού έχουν γίνει καταστροφές σε μηχανήματα, θρανία, βιβλία αλλά και στο κτήριο. Οι βανδαλισμοί έγιναν χθες το βράδυ.
πηγη:Νοτια Ελληνικη Τηλεοραση

Σπάει όλα τα ρεκόρ η Ελλάδα στη χρήση κινητών τηλεφώνων..Δύο στους δέκα Έλληνες χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο κινητό τηλέφωνο

Όλα τα ρεκόρ της κινητής τηλεφωνίας έχουν σπάσει οι Έλληνες, καθώς πάνω από 17 εκατομμύρια διαθέτουν συνδέσεις, δύο στα δέκα παιδιά ηλικίας 7-12 ετών έχουν κινητό τηλέφωνο, ενώ δύο στους δέκα Έλληνες το χρησιμοποιούν αποκλειστικά, σύμφωνα με έρευνα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Βήματος τα ελληνόπουλα μαθαίνουν να χρησιμοποιούν κινητό από τα επτά τους χρόνια, με αποτέλεσμα το 21% των ανηλίκων 7-12 ετών να διαθέτει κινητό τηλέφωνο.
Την ίδια ώρα, η κινητή τηλεφωνία, «σκοτώνει» το παραδοσιακό σταθερό τηλέφωνο, καθώς δύο στους δέκα ενηλίκους επικοινωνούν μόνο με συσκευή κινητού τηλεφώνου, έχοντας καταργήσει τη σταθερή τηλεφωνία.
Πολλοί Έλληνες, επίσης, διαθέτουν δύο και τρεις αριθμούς τηλεφώνων, ενώ υπάρχουν και πολλές ανενεργές συνδέσεις, με αποτέλεσμα το πραγματικό ποσοστό διείσδυσης να κινείται μεταξύ 85% και 90%.
Οι εταιρείες πάντως ανακοινώνουν συνεχώς δεκάδες χιλιάδες νέες συνδέσεις κάθε τρίμηνο, καθώς και νέα προϊόντα κινητής τηλεφωνίας.
Σχετικά με το ποσό που ξοδεύουν οι Έλληνες για το κινητό τους τηλέφωνο κινείται μηνιαίως σε επίπεδα άνω των 20 ευρώ.
Συγκεκριμένα, οι συνδρομητές της Cosmote, δαπανούν 24,2 ευρώ κατά μέσο όρο το μήνα, οι συνδρομητές της Vodafone 22 ευρώ το μήνα και οι συνδρομητές της Wind 20 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Focus Bari, το πραγματικό ποσοστό διείσδυσης σε σχέση με τον πληθυσμό έχει φτάσει στο 91%, ενώ το 18% των Ελλήνων έχει μόνο κινητό τηλέφωνο ως μέσο επικοινωνίας.
Η διείσδυση κινητών τηλεφώνων στις ηλικίες 18-70 ετών αγγίζει το 91%, στα παιδιά 7-12 το 21%, ενώ στην κατηγορία 10-12 φτάνει στο 32%.
Η διείσδυση είναι σαφώς μεγαλύτερη στις νεαρότερες ηλικίες 18-24 ετών που φτάνει το 99% και στις ηλικίες 25-34 ετών στο 98%.
Το 51%των Ελλήνων χρησιμοποιεί κάποιο πακέτο καρτοκινητής σύνδεσης, το 44% έχει πρόγραμμα συμβολαίου, ενώ υπάρχει και ένα 6% που έχει και τα δύο.
πηγη:in.gr

Πειρατεία σε ελληνόκτητο πλοίο

Ελληνόκτητο πλοίο με εικοσαμελές πλήρωμα που μετέφερε χημικά έπεσε στα χέρια πειρατών ανοικτά της Σομαλίας.Σύμφωνα με αξιωματούχο, το πλοίο είχε αναχωρήσει από τη Νοτιο-ανατολική Ασία με προορισμό το Κανάλι του Σουέζ.Άγνωστη παραμένει η εθνικότητα των μελών του πληρώματος.
Πηγη:skai.gr

Έξω από το Κιότο η Ελλάδα

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν ελληνικές και διεθνείς περιβαλλοντολογικές οργανώσεις στην ελληνική κυβέρνηση, μετά τη χθεσινή απόφαση του ΟΗΕ να συνεχισθεί ο αποκλεισμός της Ελλάδας από τους μηχανισμούς του Πρωτοκόλλου του Κιότο, καθώς έκρινε ανεπαρκείς τις πληροφορίες που κατέθεσε το ΥΠΕΧΩΔΕ για το εθνικό σύστημα καταγραφής των ρύπων.
Η απόφαση αυτή, πέρα από το γεγονός ότι στιγματίζει την ασκούμενη περιβαλλοντική πολιτική στην Ελλάδα, δρομολογεί και δυσμενείς εξελίξεις σε βάρος της χώρας, σχολιάζουν στελέχη οργανώσεων.
Η δυσμενής αυτή εξέλιξη δεν έμεινε ασχολίαστη από τα κόμματα της αντιπολίτευσης:
«Η σημερινή απόφαση ντροπιάζει την Ελλάδα και αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση δεν είναι απλώς ανίκανη και αδιάφορη για το περιβάλλον. Η κυβέρνηση έχει συνειδητή πολιτική εναντίον του περιβάλλοντος», δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα περιβάλλοντος, Σπύρος Κουβέλης.
Για ολιγωρία και παραλείψεις έκανε λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μ. Παπαγιανάκης και καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.
Το ΥΠΕΧΩΔΕ οφείλει να κάνει τη δουλειά του, τόνισε ο Δημήτρης Καραβέλας, διευθυντής της WWF Ελλάς. «Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα στην οποία επιβάλλονται μέτρα που τη διασύρουν. Αν ο κ. Σουφλιάς διαθέτει τη στοιχειώδη ευθιξία, θα πρέπει να παραιτηθεί», λέει ο εκπρόσωπος της Greenpeace, Δημήτρης Ιμπραήμ.
Αργά χθες το βράδυ, το ΥΠΕΧΩΔΕ με ανακοίνωσή του υποστηρίζει ότι η επιτροπή του ΟΗΕ απλώς ζητάει από τη χώρα μας να υποβάλει ορισμένα διευκρινιστικά στοιχεία αναφορικά με τη συμμόρφωση του εθνικού συστήματος απογραφής αερίων του θερμοκηπίου, τα οποία ήδη έχουν αποσταλεί και πως η απόφαση για το αν η Ελλάδα πληροί τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το πρωτόκολλο του Κιότο, θα ληφθεί σε περίπου ένα μήνα.
πηγη:Zougla.gr

Εκλογές στο Σύλλογο Κυπαρισσίων "Η Αρκαδιά" στις 19 Οκτωβριου

Γενική συνέλευση και εκλογές πραγματοποιεί ο Σύλλογος Κυπαρισσίων «Η Αρκαδιά» την Κυριακή 19 του μηνός στις 10.30 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου Καποδιστρίου 42 3ος όροφος στην Αθήνα.
Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι απολογισμός απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου, οικονομικός απολογισμός ετών 2006-07-08, οικονομικός προϋπολογισμός 2009 , έκθεση εξελεκτικής επιτροπής για το 2006,07,08, προτάσεις τοποθετήσεις μελών , εκλογή εφορευτικής επιτροπής και διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του 7μελούς διοικητικού συμβουλίου και της τριμελούς εξελεκτικής επιτροπής.
Σημειώνεται ότι αιτήσεις υποψηφιότητας υποβάλλονται στα γραφεία του Συλλόγου καθημερινά αυτοπροσώπως ή με φαξ μέχρι την Παρασκευή 17 του μηνός ως τις 12 ώρα το μεσημέρι. Δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθε έχουν όλα τα ταμειακώς εντάξει μέλη η οποία μπορεί να γίνει μέχρι την έναρξη της γενικής συνέλευσης.
Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που δεν υπάρχει απαρτία η γενική συνέλευση θα επαναληφθεί την Κυριακή 26 του μηνός με τα ίδια θέματα όπου θα γίνουν και εκλογές.
Related Posts with Thumbnails