Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009

Από 0,52-0,55 το πετρέλαιο θέρμανσης

Από 0,52 - 0,55 ευρώ το λίτρο θα πωλείται από την Πέμπτη το πετρέλαιο θέρμανσης, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος των μεταπωλητών πετρελαίου....




Νίκη για την εθνική Ελπίδων

Νίκη για την εθνική ομάδα Ελπίδων επί της Λιθουανίας για τα Προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Τρίπολη με σκορ 1-0. Το γκολ για την εθνική μας πέτυχε ο Κουτσινικούλης στο 79΄...


Την υποψηφιότητα του ανακοίνωσε ο Αβραμόπουλος


Την υποψηφιότητα του για την διεκδίκηση της αρχηγίας στην ΝΔ ανακοίνωσε πριν λίγο ο Δημήτρης Αβραμόπουλος....


Υβριδίκα και περικοπές κρατικών αυτοκινήτων ..

Πολύ καλά και δυναμικά "μπήκε" η νέα κυβέρνηση από τα απλά και καθημερινά ζητήματα Έτσι αποφασίστηκε ότι όλοι η κυβέρνηση θα κυκλοφορεί με υβριδικά αυτοκίνητα , ενώ θα μειωθεί σημαντικά και ο αριθμός των κρατικών αυτοκινήτων. επίσης για τα επόμενα 3 χρόνια δεν θα αγοραστεί κανένα κρατικό αυτοκίνητο....


Υποψήφια στα βραβεία του ΜΤV η Έλενα Παπαρίζου

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Έλενα Παπαρίζου βγήκε πρώτη στην ψηφοφορία του ελληνικού MTV, για τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει τη χώρα στα ευρωπαϊκά βραβεία του ΜΤV. Έτσι λοιπόν, σε λιγότερο από ένα μήνα, η μεγάλη νικήτρια της Eurovision θα καθήσει δίπλα στα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, αφού θα είναι υποψήφια για το βραβείο «Best European Act». Στην ίδια κατηγορία διαγωνίζεται ο επίσης νικητής της Eurovision, Ντίμα Μπιλάν, ενώ την Αγγλία εκπροσωπεί η Πίξι Λοτ.
Προς το παρόν, η Ελληνίδα σταρ κάνει ... πρόβες για τις δύο εμφανίσεις της που θα γίνουν στις 21 και 22 Οκτωβρίου στο Ηράκλειο Κρήτης.
Μπορείς να ψηφίσεις την Έλενα Παπαρίζου εδώ.

πηγη:http://www.yupi.gr/gossip/c13095/Elena_Paparizoy.html

Ανέκδοτο ... Ο πλούσιος γαμπρος

Η 19 χρονη κόρη ομολογεί στον πατέρα της ότι είναι έγκυος. Φωνές , κακό και μετά από λίγο ξύλο ο μπαμπάς συμφωνεί να δει τον ένοχο για την εγκυμ o σύνη να συζητήσουν την κατάσταση . Το Σάββατο το απόγευμα στημένος ο πατέρας στο παράθυρο περιμένει τον προκομμένο να έρθει , οπότε σε κάποια φάση βλέπει μια Φερράρι να στρίβει από τη γωνία , να σταματά μπρός στο σπίτι και από μέσα να βγαίνει ένα κουστουμαρισμένος νεος με ρολόι γυαλιά και ότι άλλο αξεσουάρ σινιέ και πανάκριβο . Μπαίνει στο σπίτι ο νέος του βάζουν ποτό και ξεκινά η κουβέντα .
-' Ακούστε κύριε' λέει ο νέος ' για γάμο δεν γίνεται κουβέντα με τίποτε'
-' Μα . . .'
-'Όμως αν το παιδί είναι αγόρι του δίνω δύο εργοστάσιά μου , ένα στην Πάτρα ( ελαστικών αυτοκινήτων ) και ένα στην Λάρισα υδροηλεκτρικό. Του δίνω επίσης τρείς πολυκατοικίες στο Κολωνάκι για τα νοίκια , δύο εξοχικά στη Μύκονο , τρία εξοχικά στην Κρήτη και ένα ιδιόκτητο σκάφος. Αν είναι κορίτσι , βέβαια , δεν μπορώ να δώσω τα εργοστάσια γιατί πως θα τα δούλεύει, αλλά τα αντικαθιστώ με δέκα πολυκατοικίες στα βόρεια προάστεια, και κάμποσα άλλα ακίνητα για προίκα. Αν τώρα η κοπέλλα αποβάλει ...'
-' Αν αποβάλει ' διακόπτει ο μπαμπάς ' στη φέρνουμε και την... ξαναπηδάς '




Ετοιμάζεται άμεσα ο Καποδίστριας 2 ... συνάντηση Ραγκούση ΕΝΑΕ

Στον Καποδίστρια 2 είναι αποφασισμένοι να προχωρήσει η νέα κυβέρνηση και μάλιστα άμεσα , ήδη για την Πέμπτη ο νέος υπουργός εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης έχει προσκαλέσει σε συνάντηση το διοικητικό συμβούλιο της ΕΝΑΕ με θέμα συζήτησης την διοικητική μεταρρύθμιση Το σχέδιο της νέας κυβέρνησης προβλέπει αιρετούς περιφερειάρχες, κατάργηση των... νομαρχιών και την δημιουργία 350 δήμων από τους 1030 που υπάρχουν. Από ότι φαίνεται μάλιστα το σχέδιο της διοικητικής μεταρρύθμισης θα προχωρήσει άμεσα


Τρομο-θρίλερ με το πείραμα του αιώνα στο CERN

Ένα θρίλερ με πρωταγωνιστή έναν νεαρό πυρηνικό φυσικό εκτυλίσσεται τις τελευταίες ημέρες στα γαλλοελβετικά σύνορα. Ο 32χρονος επιστήμονας συνεργαζόταν τα τελευταία έξι χρόνια με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας (CΕRΝ) για το πείραμα της Μεγάλης Έκρηξης. Παράλληλα, όμως, έδινε στο βορειοαφρικανικό παρακλάδι της Αλ Κάιντα πληροφορίες για πυρηνικές εγκαταστάσεις στην Ευρώπη.
O 32χρονος, αλγερινής καταγωγής, Γάλλος Αντλέν Ισέρ συνελήφθη... στο σπίτι των γονιών του, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Λυών, την περασμένη Πέμπτη. Στα χέρια της γαλλικής αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας βρίσκεται και ο μικρότερος αδελφός του Ζιτουνί. Οι γαλλικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τη δραστηριότητα των δύο αδελφών, αλλά πριν από μερικές εβδομάδες κρίθηκε ότι θα ήταν επικίνδυνο να συνεχιζόταν η παρακολούθηση επί μακρόν. Χρησιμοποιώντας εξελιγμένα συστήματα είχαν τη δυνατότητα να διαβάζουν σε «σχεδόν πραγματικό χρόνο» την ηλεκτρονική αλληλογραφία του Αντλέρ Ισέρ με την Αλ Κάιντα του Ισλαμικού Μαγκρέμπ, παρακλάδι της τρομοκρατικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στη Βόρεια Αφρική (ΑQΙΜ). Στα ηλεκτρονικά μηνύματα τα δύο αδέλφια υποδείκνυαν ως στόχους στην οργάνωση πυρηνικές εγκαταστάσεις στη Γαλλία και «άλλες συμμάχους των ΗΠΑ».

Η γαλλική αντιτρομοκρατική υπηρεσία προβληματίζεται ιδιαίτερα από το γεγονός ότι το προφίλ των δύο συλληφθέντων δεν ταιριάζει με αυτό των μελών μιας σκληροπυρηνικής ισλαμικής οργάνωσης. Ο Αντλέν και ο Ζιτουνί Ισέρ γεννήθηκαν στη Γαλλία από γονείς μετανάστες, οι οποίοι είχαν έρθει στη χώρα τη δεκαετία του 1970 και περιγράφονται ως «σκληρά εργαζόμενοι». Ο Αντλέν σπούδασε στο Εργαστήριο Μοριακής Φυσικής στο Ανεσί και εργάστηκε ως ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Στάντφορντ των ΗΠΑ όπου πραγματοποίησε και το μεταπτυχιακό του. Έχει εργαστεί επίσης στη Βρετανία και την Ελβετία, ενώ συμμετείχε σε πολλές επιστημονικές μελέτες, γεγονός που τον κατατάσσει στα πιο γνωστά ονόματα του χώρου του διεθνώς. Έχοντας πραγματοποιήσει εξίσου λαμπρές σπουδές, ο αδελφός του εργάζεται σήμερα ως ερευνητής στη φημισμένη σχολή του Παρισιού College de France.

Τα τελευταία έξι χρόνια ο Αντλέν Ισέρ ήταν ένας από τους χιλιάδες επιστήμονες που συνεργάζονταν στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Ενέργειας για το «πείραμα του αιώνα», την αναπαράσταση στο εργαστήριο της Μεγάλης Έκρηξης, από την οποία θεωρείται ότι δημιουργήθηκε το Σύμπαν. Το γραφείο του ήταν στο κεντρικό κτίριο του CΕRΝ, εκεί όπου βρίσκεται και ο Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων, στο εσωτερικό του οποίου θα πραγματοποιηθεί το πείραμα. Σύμφωνα με τις ανακριτικές αρχές στο Παρίσι, όπου κρατούνται τα δύο αδέλφια, ο Μεγάλος Επιταχυντής δεν φαίνεται να ήταν ανάμεσα στους στόχους για τρομοκρατικό χτύπημα. Το CΕRΝ αναφέρει σε ανακοίνωσή του ότι ο Αντλέν Ισέρ δεν είχε πρόσβαση σε ευαίσθητες πληροφορίες, οι οποίες θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τρομοκρατικές οργανώσεις. Επισημαίνει επίσης ότι καμία έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πυρηνικής Ενέργειας δεν μπορεί να έχει στρατιωτική χρήση και ότι σε κάθε περίπτωση το Κέντρο δεν έχει και πολλά μυστικά, καθώς «τα αποτελέσματα όλων των ερευνών δημοσιεύονται αμέσως». Εξίσου καθησυχαστικά απαντά το CΕRΝ στο ερώτημα εάν ο 32χρονος επιστήμονας θα μπορούσε να υπεξαιρέσει ραδιενεργό υλικό. Όπως σημειώνουν πηγές του Κέντρου, το υλικό αυτό φυλάσσεται σε θησαυροφυλάκια, ενώ για μεγαλύτερη ασφάλεια έχουν επιστρατευθεί βιομετρικά συστήματα φύλαξης.


πηγη:http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4540644&ct=2
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Περικλής Δημητρολόπουλος

Απαγορευτικό απόπλου λόγω ανέμων

Απαγορευτικό απόπλου των πλοίων λόγω των ισχυρών ανέμων απο το λιμάνι του Πειραιά για τις Κυκλάδες. Επίσης στον Αργοσαρωνικό δεν εκτελούν δρομολόγια τα δελφίνια.
Κλειστό το Ρίο - Αντίρριο και το πορθμείο Καβάλας - Πρίνου -Κεραμωτής.



Related Posts with Thumbnails