Κυριακή 7 Δεκεμβρίου 2008

Τα διεθνή ΜΜΕ για τα επεισόδια

Μιλούν για γενικευμένη οργή των πολιτώνΕκτενής αναφορά για τα επεισόδια στις πρώτες σελίδες των ηλεκτρονικών εκδόσεων των περισσότερων ευρωπαϊκών μέσων ενημέρωσης. Για γενικευμένη οργή των πολιτών της Αθήνας κατά της αστυνομίας κάνει λόγο ο ανταποκριτής τω ΤIMES του Λονδίνου. Η γαλλική Le Figaro έχει ενσωματώσει στην είδηση για τον θάνατο του νεαρού και τα επεισόδια, ένα βίντεο από το youtube, που φέρεται να απεικονίζει το στιγμιότυπο της δολοφονίας του 15χρονου. Το Ρωσικό Πρακτορείο RIA κάνει λόγο για την πυρπόληση 16 τραπεζών και 20 καταστημάτων.
Τα επεισόδια στην Αθήνα είναι το κύριο θέμα της ιστοσελίδας του BBC, το οποίο κάνει εκτενή αναφορά στις ταραχές στο κέντρο της Αθήνας. Ο ανταποκριτής του BBC αναφέρει ότι η αστυνομία έχει χάσει τον έλεγχο
Πηγη:skai.gr

κλειστά αύριο τα ΤΕΙ Αθήνας

ΚΛΕΙΣΤΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΊΝΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΑ ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ .....

ΑΥΤΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΤΕΙ ...

Ήσυχη διαμαρτυρία στην Τρίπολη

Με αφορμή τα επεισόδια που σημειώθηκαν το Σάββατο βράδυ στην Αθήνα, όπου έχασε τη ζωή του ένας 15χρονος, φοιτητικοί σύλλογοι του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Τρίπολη, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν την Κυριακή το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Άρεως.Στη συνέχεια έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης τερματίζοντας στο κτήριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, όπου έκλεισαν το δρόμο μπροστά από το κτήριο και για λίγη ώρα μια μικρή ομάδα φώναζε συνθήματα κατά της αστυνομίας και των αστυνομικών και στη συνέχεια διαλύθηκαν ήσυχα.
πηγη:skai.gr

Αναζωπύρωση των επεισοδίων

. Ομάδα νεαρών που βρίσκονται «ταμπουρωμένοι» την ΑΣΟΕΕ, πετούν από την ταράτσα του κτιρίου πέτρες και ξύλα εναντίον των αστυνομικών.
πηγη:zougla.gr

VIDEO ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥ 15 ΧΡΟΝΟΥ ΣΤΑ ΕΞΑΡΧΕΙΑ

ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΧΑΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ... ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ

ΑΓΡΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΚΗΝΕΣ ΕΚΤΥΛΙΧΘΗΚΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΛΕΞΑΝΑΔΡΑΣ ....

ΠΑΝΤΟΥ ΦΩΤΙΕΣ ... ΠΕΤΡΕΣ .... ΣΠΑΣΜΕΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .... ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ .... ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ .... ΑΠΟΠΝΙΚΤΙΚΉ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ.....


ΜΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΟΜΟΙΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΥΠΑΡΞΕΙ .... ΕΤΣΙ ΜΑΣ ΤΗΝ ΠΕΡΙΕΓΡΑΨΕ ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΕΖΗΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΘΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ

ΜΕΡΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ...

Στις φλόγες τυλίχθηκαν αντιπροσωπείες της Όπελ και της Χόντα, το θέατρο Λαμπέτη, τα σούπερ μάρκετ Βερόπουλος και Μαρινόπουλος και το ισόγειο του κτιρίου του ΥΠΕΧΩΔΕ. Το θέατρο Λαμπέτη, που βρίσκεται κοντά στο σούπερ μάρκετ που τυλίχτηκε στις φλόγες, δεν έχει υποστεί ζημιές.Πυροσβέστες απεγκλώβισαν κάτοικους απο πολυκατοικία επί της Λεωφόρου Αλεξάνδρας 87, ενώ δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένους στα κτήρια που έπιασαν φωτιά.Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν μικρή ομάδα διαδηλωτών άρχισε να σπάει τζαμαρίες και να βάζει φωτιές.
Η αστυνομία έκανε χρήση χημικών με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική και η ογκώδης διαδήλωση να διαλυθεί. Στην Πατησίων, στο Πολυτεχνείο, διεξάγονται οδομαχίες μεταξύ νεαρών και αστυνομικών.Στην οδό Μπουμπουλίνας καίγεται το κατάστημα Πλαίσιο. Εκτεταμένα επεισόδια και στους δρόμους γύρω από τα Εξάρχεια.
Πηγη:skai.gr

ΕΠΕΙΣΟΔΙΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.... ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

- Έξι τραυματισμένοι πολίτες με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και τραύματα στα άκρα. Διακομίζονται στα νοσοκομεία Ιπποκράτειο και Ερυθρός Σταυρός. Τέσσερις αστυνομικοί τραυματίστηκαν. Έγιναν 10 προσαγωγές.
- Πεδίο μάχης οι οδοί Χαλκοκονδύλη, Στουρνάρη, Τζορτζ και Λ. Αλεξάνδρας. Οι κουκουλοφόροι μετακινούνται προς την οδό Κάνιγγος και την 3η Σεπτεμβρίου, όπου είναι παραταγμένες διμοιρίες των ΜΑΤ.
- Στις φλόγες το κατάστημα ΠΛΑΙΣΙΟ επί της Στουρνάρη
- Μολότοφ και πέτρες εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων από τους διαδηλωτές που έχουν "ταμπουρωθεί" μέσα στο Πολυτεχνείο. Στολή αστυνομικού τυλίχθηκε στις φλόγες από μολότοφ. Παρόμοιο σκηνικό και σε ΑΣΟΕΕ και Νομική.
- Δύο τραυματίες και στη Θεσσαλονίκη.
Πηγη:zougla.gr

Ποινικές διώξεις άσκησε εισαγγελέας κατά των δύο ειδικών φρουρών....Για το θάνατο του 16χρονου

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οι δύο ειδικοί φρουροί που πρωταγωνίστησαν στο θανάσιμο τραυματισμό του 16χρονου μαθητή στα Εξάρχεια.
Κατά του 37χρονου που πυροβόλησε ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράνομη οπλοχρησία, ενώ στον 31χρονο ειδικό φρουρό δίωξη για απλή συνέργια σε ανθρωποκτονία.
Οι δυο αστυνομικοί παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή από τον οποίο θα λάβουν προθεσμία για τις απολογίες τους. Ενώπιον του εισαγγελέα, οδηγήθηκαν επίσης επτά νεαροί που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια των βραδινών επεισοδίων, οι οποίοι θα παραπεμφθούν σε δίκη στο αυτόφωρο κατηγορούμενοι για φθορές και κατά περίπτωση για κλοπές, παράνομη οπλοφορία, κ.ά.
πηγη:in.gr

κλεφτοπολεμος γύρο από το Πολυτεχνείο....

με αμείωτη ένταση συνεχίζονται τα επεισόδια γύρο από το Πολυτεχνείο ....
βροχή από πέτρες μολότωφ και δακρυγόνα

ΧΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ....

Επίθεση στο Α.Τ Εξαρχείων. Νωρίτερα επιτέθηκαν και στο ΥΠΕΧΩΔΕ. Οι διαδηλωτές σπάνε τα πάντα στο πέρασμά τους, ενώ "κλεφτοπόλεμος" επικρατεί στα στενά γύρω από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας. Καίνε κάδους, πετούν πέτρες και καπνογόνα, σπάνε μαγαζιά. Στις φλόγες και υποκατάστημα τράπεζας στο Γκύζη. Νέα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα. Για την Τετάρτη πήραν προθεσμία να απολογηθούν οι ειδικοί φρουροί
Πηγη:zougla.gr

Μπήκαν οι επιδοτήσεις στους αγρότες

Πιστώθηκαν οι λογαριασμοί 800.000 αγροτών με το ποσό της ενιαίας ενίσχυσης (κοινοτικές επιδοτήσεις) που ανέρχεται συνολικά σε 1.760 εκατ. ευρώ, όπως δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός.
Παράλληλα, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, θα πιστωθούν και οι λογαριασμοί παραγωγών φρουτολαχανικών με ποσό 200 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, δίνονται κοινοτικές επιδοτήσεις 1.960 εκατ. ευρώ, και όπως ανέφερε ο κ. Κοντός, το ποσό αυτό είναι το μεγαλύτερο που έχει δοθεί ποτέ στη χώρα μας και δόθηκε νωρίτερα από κάθε άλλη φορά.
Πηγή:ant1online.gr (Α.Π.Ε.)
Related Posts with Thumbnails