Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2009

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Δυναμικά μπαίνουν αύριο στο χορό των κινητοποιήσεων οι αγρότες της Μεσσηνίας με πορείες και μπλόκα

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


1) Άμεση αποζημίωση για την ακαρπία των ελαιοδένδρων απο τον παγετό της 17ης και 18ης Φεβρουαρίου 2008.

2) Κατάργηση Φ.Π.Α. στα αγροτικά εφόδια (μηχανήματα - λιπάσματα - φυτοφάρμακα, κατασκευές στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες).

3) Ορθολογιστική λειτουργία του ΕΛΓΑ και οι αποζιμιώσεις να ξεκινούν απο το 1% και όχι από το 18%.

4) Να ισχύσει η κατάργηση της ενεργοποίησης των Δικαιωμάτων.

5) Επιδότηση στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες και μικροεισοδηματίες και καμία περικοπή.

6) Οι επιδοτήσεις του λαδιού να δίνονται τον Οκτώβριο για την στήριξη του προϊόντος.

7) Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο δεν πρέπει .....να νοθεύεται η δε τιμή του να είναι ίδια μέχρι τα 8 δέκατα.

8) Έλεγχος των εγγειοβελτιωτικών έργων απο τους αγρότες

9) Πάγωμα των χρεών.

10) Πυρόπληκτα: Να δοθούν άμεσα οι αποζημιώσεις καθώς και αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος.

11)Να δοθούν άμεσα οι πιστώσεις για τα σχέδια που έχουν πραγματοποιηθεί και να δίνονται όπως παλιά μέσα στο δίμηνο.

12) Να ελαχιστοποιηθεί η ψαλίδα ανάμεσα σε παραγωγό και καταναλωτή ώστε να πάψει να είναι 1 προς 5 και να θίγονται οι παραγωγοί και οι καταναλωτές.

13) Να γίνει άμεσα η επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτας για ελαιόλαδο και ελιές σε όλο τον Νομό Μεσσηνίας.

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 19ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΚΗΣ ΤΗΣ SUPER LEAGUE

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-0
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΟΦΗ 2-1
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ- ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ 2-0
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ- ΗΡΑΚΛΗΣ 1-0
ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ- ΞΑΝΘΗ 1-1
ΛΑΡΙΣΑ- ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ 1-1
ΑΕΚ- ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 3-0
ΑΡΗΣ- ΠΑΟΚ 0-0

ΑΡΗΣ - ΠΑΟΚ 0-0

Ισόπαλοι χωρίσ τέρματα αναδείχθηκαν Άρης και ΠΑΟΚ στο ντέμπυ της 19ης αγωνιστικής. ¨Ενα παιχνίδι με δύναμη και ένταση όπου ο ΠΑΟΚ τελείωσε τον αγώνα με 10 πάικτες

Συνεχίζονται οι έρευνες για το εντοπισμό του 30χρονου αγνοούμενου στο Λούσιο ποταμό

Το ατύχημα συνέβη στις 12 το μεσημέρι στο ίδιο σημείο στο οποίο το Μάιο του 2007 είχαμε την μεγάλη τραγωδία με τους 8 νεκρούς. Στη μοιραία βάρκα ήταν δύο άντρες και δύο γυναίκες. Όταν η βάρκα αναποδογύρισε οι δύο γυναίκες κατάφεραν να πιαστούν από τα βράχια και να βγουν έξω και λίγο αργότερα και ο τρίτος άντρας. Το τέταρτο άτομο, 30χρονος άντρας χτύπησε στο κεφάλι και μισολιπόθυμος άρχισε να παρασύρεται από το ποτάμι. Οι φίλοι του προσπαθούσαν με την βάρκα και τον επικεφαλής να τον προσεγγίσουν για να τον τραβήξουν έξω όμως αυτό ήταν αδύνατο καθώς το ποτάμι ήταν φουσκωμένο και ....ορμητικό από τις συνεχόμενες βροχές των τελευταίων ημερών. Κάποιοι κατεβαίνουν από τη βάρκα και από τις πλευρές του ποταμού προσπαθούν να τον προσεγγίσουν και του φωνάζουν αν είναι καλά. Προσπαθεί να τους απαντήσει όμως χάνεται στα νερά. Προσπαθούν πιο κάτω πάλι να τον πλησιάσουν και βλέπουν ότι είναι ζωντανός. Και ενώ η βροχή συνεχίζει και το ποτάμι γίνεται ακόμα πιο ορμητικό ο επικεφαλής τους ζητά να γυρίσουν όλοι πίσω γιατί κινδύνευαν και οι ίδιοι. Έτσι αναγκάζονται να απομακρυνθούν γιατί κινδύνευαν και οι δικές τους οι ζωές. Επέστρεψαν στην Καρύταινα όπου και ειδοποίησαν την αστυνομία. Αυτή τη στιγμή 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα από Καλαμάτα και Κρέστενα προσπαθούν να εντοπίσουν τον άτυχο νεαρό.
Στο σημείο που έχει χαθεί ο 30χρονος άντρας δεν είναι δυνατό να φτάσουν οχήματα της πυροσβεστικής και έτσι οι πυροσβέστες έχουν δεθεί με σχοινιά και έχουν κατέβει με φακούς στις όχθες του ποταμού με σκοπό να τον εντοπίσουν.

http://megalopolis2008.blogspot.com/

ΕΚΤΑΚΤΟ.....Νέο ατύχημα στο Λούσιο ποταμό - Αγνοούνται δύο άτομα

Ενάμιση χρόνο μετά την τραγωδία στην οποία είχαν χάσει την ζωή τους οι 8 από τους 18 νέους που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά του Λουσίου ποταμού, νέα ατύχημα συνέβη σήμερα.
Η βάρκα στην οποία επέβαιναν τέσσερις νεαροί αναποδογύρισε με αποτέλεσμα.... να παρασυρθούν από τα νερά και να αγνοούνται οι δύο από αυτούς.
Οι άλλοι δύο κατάφεραν να βγουν σώοι από τον ποταμό και να ειδοποιήσουν την πυροσβεστική, δυνάμεις της οποίας σπεύδουν από Τρίπολη και Καλαμάτα.
Στην περιοχή τώρα βρέχει έντονα, όπως και τις τελευταίες ημέρες και οι συνθήκες για τον εντοπισμό τους είναι δύσκολες.

http://megalopolis2008.blogspot.com/2009/01/blog-post_25.html

Νεωτερη ενημερωση : Ο ένας από τους δύο αγνοούμενους βρέθηκε ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες από την πυροσβεστική υπηρεσία για τον εντοπισμό και του τελευταίου αγνοούμενου.



Μέτρα για τους Αγρότες ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός


Μέτρα ανήγγειλε ο Πρωθυπουργός για τους Αγρότες που έγιναν αποδεκτά με ιδιάτερη χαρά από τους ... Σαπουνοπαραγωγούς

http://arpaxta.blogspot.com/2009/01/blog-post_218.html

Βλέπουν το δέντρο, χάνουν το δάσος ....στην περίπτωση με τον τούρκο ηθοποιό

Παρακολουθώ τις τελευταίες μέρες τη υπόθεση του Αττίλα Ολγκάτς, του Τούρκου ηθοποιού που παραδέχθηκε σε τηλεοπτική συνέντευξη (και μετά αναίρεσε για να μην δικαστεί ως εγκληματίας πολέμου) ότι σκότωσε εν ψυχρώ 10 Κύπριους αιχμάλωτους κατά την εισβολή το ΄74.

Θεωρώ ότι ο τρόπος που καλύπτεται από τα μέσα και κυρίως τα Ελληνικά είναι τουλάχιστον ερασιτεχνικός. Οι δημοσιογράφοι (;) μιλάνε για το "τέρας", τον "εγκληματία πολέμου" και ένα σωρό ακόμα διόλου κοσμητικά επίθετα. Ο τρόπος τους είναι λες και αυτό ήταν η αιτία όλου του κακού.
Προσπερνάνε την δήλωση του πως..... του δόθηκε εντολή να σκοτώσει αιχμαλώτους. Ένα εκτελεστικό όργανο ήταν ο τύπος. Και όντας πιτσιρικάς κι αυτός τότε, έπρεπε να ακολουθήσει τυφλά τις εντολές. Σε αντίθετη περίπτωση θα θεεωρούταν άρνηση σε εντολή ανωτέρου, και εν καιρό πολέμου η καταδίκη είναι θάνατος για τον αντιρησία. Δεν έχω καμία διάθεση ή πρόθεση να τον δικαιολογώ αλλά προτιμώ να κάτσουν στο σκαμνί οι ηθικοί αυτουργοί, αυτοί που έδωσαν τις σχετικές εντολές. Ο Αττίλας -και τι ταιριαστό όνομα για την περίπτωση- ήρθε το πουθενά για να δώσει αυτό που δεκαετίες τώρα έψαχνα οι Κύπριοι: μία μαρτυρία από την άλλη πλευρά.
Και αντί να χρησιμοποιούν αυτόν τον τύπο σαν εργαλείο, σαν μοχλό πίεσης για να διωχθούν οι πραγματικά ένοχοι, θέλουν να σταυρώσουν αυτόν.
Να πάρει ένας -που τότε ήταν αμούστακο παιδί- τις αμαρτίες των Τούρκων στρατιωτικών.

Κλασική περίπτωση του "Κοιτάμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος"

Και με μεγάλη λύπη βλέπω να πέφτουν σε αυτή την παγίδα ακόμα και καλοί δημοσιογράφοι όπως ο Μάνεσης. Δεν θα αναφερθώ καν στο τι είπαν άλλοι σαλτιμπάγκοι της ενημέρωσης. Απλά θα συνεχίσω να πιστεύω ότι ο κόσμος που παρακολουθεί είναι πολύ πιο έξυπνος από όσο νομίζουν οι βαρόνοι της δημοσιογραφίας.
http://panic-gr.blogspot.com/

ΑΝΑΔΑΣΩΣΗ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

Ο Περιβαλλοντικός Σύλλογος «οι Φίλοι του Ταϋγέτου» με έδρα το τοπικό διαμέρισμα Πηγών του Δήμου Καλαμάτας ανακοινώνει ότι, θα συνεχίσει την αναδάσωση στις 25 Ιανουαρίου 2009 σε καμένες εκτάσεις στην περιοχή των τοπικών διαμερισμάτων Πηγών, Αλαγονίας και Αρτεμισίας του Δήμου Καλαμάτας, σύμφωνα με το πρόγραμμα της από 12/1 ανακοινώσεώς του. Την Κυριακή λοιπόν στις 25 του μήνα, συναντιόμαστε όλοι οι εθελοντές στην πλατεία της Αρτεμισίας στις 8.30-9 πμ και ξεκινάμε προς.... την περιοχή Πηγών και Αλαγονίας φυτεύοντας δέντρα.
Η αναδάσωση με τα κατάλληλα-εγκεκριμένα δασικά είδη θα διενεργηθεί και αυτή τη φορά με μέλη του Συλλόγου και προσκληθέντες εθελοντές, με δαπάνες του Ιδρύματος «Φύτεψε τις ρίζες σου στην Ελλάδα» και με την βοήθεια και συμπαράσταση του Συνδέσμου Αντιπροσώπων Τοπικών Διαμερισμάτων Αλαγονίας.
Επίσης ο Σύλλογος ανακοινώνει ότι, στην επόμενη αναδασωτική του εξόρμηση θα προχωρήσει στη διάνοιξη ικανοποιητικού αριθμού λάκκων, απαραίτητη εργασία για την φύτευση, ώστε να είναι δυνατή η συμμετοχή μεγαλύτερου αριθμού ενδιαφερομένων (σύλλογοι, σχολεία, πολίτες κλπ) που επιθυμούν για να προσέλθουν για αναδάσωση σε επιφάνειες του υψηλού δάσους Ταϋγέτου, με την πρόσκληση, επίβλεψη και τις οδηγίες του Δασαρχείου Καλαμάτας.-
Πηγές 22.1.2009
Ο πρόεδρος του συλλόγου
Γεώργιος Τσούκλερης

Ειδική ζώνη για την μείωση των τροχαίων ατυχημάτων μέχρι και κατά 45%.......

Ύστερα από εκτεταμένη έρευνα, το ΥΠΕΧΩΔΕ κατέληξε σε μία ζώνη ασφαλείας, η οποία ύστερα από τεστ διαπιστώθηκε ότι οδηγεί σε μείωση των ατυχημάτων έως και 45% αρκεί να εφαρμοστεί και να τοποθετηθεί σωστά.
Ο σωστός τρόπος τοποθέτησής της φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα.......



(ευχαριστούμε το φίλο για το e-mail που μας το εστειλε)
Related Posts with Thumbnails