Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2008

Η 7η επέτειος της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 αύριο


Επτα χρόνια συμπληρώνονται αυριο απο την 11η Σεπτεμβριου 2001 μέρα που συγκλονιστηκε ολος ο πλανητης απο το πρωτοφανες τρομοκρατικο χτυπημα στους δίδυμους πυργους της Νέας Υόρκης

ΠΗΓΕ ΝΑ ΛΗΣΤΕΨΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ ΛΕΣΒΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ...

ΧΩΡΙΣ ΔΑΧΤΥΛΟ ΕΜΕΙΝΕ ΡΟΥΜΑΝΟΣ ΕΠΕΙΔΟΞΟΣ ΔΙΑΡΗΚΤΗΣ ΠΟΥ ΠΗΓΕ ΝΑ ΑΔΕΙΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΑΡΙ ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑΣΟ ΛΕΣΒΟΥ ... ΚΑΘΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙ ΕΚΟΨΕ ΕΝΑ ΔΑΧΤΥΛΟ ΤΟΥ ... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΒΡΗΚΕ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟ ΤΑΥΤΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΠΟΥΖΟΥΡΙΑΣΕ ....

ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΔΙΑΡΡΗΚΤΕΣ ΚΑΙ ΛΗΣΤΕΣ ... ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΤΟΥ ΚΟΒΕΤΑΙ ΤΟ ΔΑΧΤΥΛΟ , ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΟΥΝ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΑΣΤΙΚΟΙ , Ο ΑΛΛΟΣ ΤΡΩΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΚΟΝΤΡΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΠΡΟΠΟ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ....

Διεξαγωγή έρευνας στην αγορά λιπασμάτων για την εξακρίβωση πιθανής αισχροκέρδειας

Τη διεξαγωγή έρευνας στην αγορά λιπασμάτων ζητά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Αλέξανδρος Κοντός με επιστολές του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Χρήστο Φώλια και τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπύρο Ζησιμόπουλο, μετά από πληροφορίες για σημαντικές αυξήσεις στις τιμές των λιπασμάτων.Ειδικότερα, με την επιστολή του προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης ο κ. Κοντός ζητά να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την εξακρίβωση πιθανής αισχροκέρδειας στον κλάδο των λιπασμάτων και να επιβληθούν οι προβλεπόμενες από τον νομό κυρώσεις.Παράλληλα, ο υπουργός ζητά από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, Σπύρο Ζησιμόπουλο, να εξετάσει το ενδεχόμενο ύπαρξης εναρμονισμένων πρακτικών σε επιχειρήσεις εμπορίας λιπασμάτων

πηγη:skai.gr

ΔΕ ΡΩΤΑΝΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ .... ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝΕ ΝΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΟΥΝ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΤΙΜΩΝ ΤΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ

Φορητός της Hewlett-Packard λειτουργεί στην μπαταρία 24 ώρες

Ο πρώτος πλήρης φορητός υπολογιστής με μπαταρία που επαρκεί για ένα ολόκληρο 24ωρο λειτουργίας πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο από την αμερικανική HP.
Πρόκεται για ένα «άνευ προηγουμένου ορόσημο στους φορητούς υπολογιστές» υπερηφανεύεται η εταιρεία, η οποία είναι σήμερα ο μεγαλύτερος κατασκευαστής υπολογιστών παγκοσμίως.
Το EliteBook 6930p μπορεί να φτάσει τις 24 ώρες λειτουργίας μόνο εφόσον ο αγοραστής επιλέξει την κατάλληλα προαιρετική διαμόρφωση: μπαταρία υψηλής απόδοσης, ειδική οθόνη χαμηλής κατανάλωσης «Ιllumi-Lite», καθώς και οδηγό στερεάς κατάστασης (SSD) στη θέση του σκληρού δίσκου.
Οι συσκευές SSD βασίζονται στη μνήμη flash, η οποία είναι ταχύτερη από τους σκληρούς δίσκους, δεν περιλαμβάνει κινούμενα εξαρτήματα και αυξάνει κατά περίπου 7% τη διάρκεια της μπαταρίας.
Επιπλέον, αναφέρει την Τετάρτη το BBC, ο οδηγός SSD της Intel που χρησιμοποιείται στο EliteBook 6930p αυξάνει τις συνολικές επιδόσεις του φορητού έως και 57%, ενώ οι ρυθμοί διαμεταγωγής δεδομένων είναι έως και επτά φορές υψηλότεροι σε σχέση με τον αντίστοιχο σκληρό δίσκο.
«Το επίτευγμα HP αποτελεί παράδειγμα αυτού του νέου επιπέδου επιδόσεων που τηρεί την υπόσχεση για χαμηλή κατανάλωση ενέργειας ώστε να αυξάνεται η διάρκεια της μπαταρίας» σχολίασε η Intel.
Η Dell, στο μεταξύ, διαφημίζει τον φορητό Latitude E6400, ο οποίος όταν λειτουργεί με SSD λειτουργεί στη μπαταρία έως και 19 ώρες.
πηγη:in.gr

Βραβεύτηκε η Ίνγκριντ Μπετανκούρ

Η πρώην υποψήφια για την προεδρία της Κολομβίας Ίνγκριντ Μπετανκούρ, η οποία ήταν όμηρος για έξι χρόνια των Επαναστατικών Ενόπλων Δυνάμεων της Κολομβίας (FARC), τιμήθηκε με το φετεινό Βραβείο Πρίγκιπας των Αστούριας για την Ομόνοια, ανακοίνωσε σήμερα η κριτική επιτροπή του Οβιέδο, στη βόρεια Ισπανία, που απονέμει το βραβείο.
Η απονομή του βραβείου θα γίνει επισήμως τον Οκτώβριο στο Οβιέδο από τον διάδοχο του ισπανικού θρόνου, πρίγκιπα Φίλιππο.
πηγη:naftemporiki.gr

ΤΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΣΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Οι πολιτιστικές δράσεις της Μεσσηνίας θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση στο κάστρο της Πύλου στις 15 Σεπτεμβρίου στις 6 μ.μ. στην οποία θα συμμετέχουν εθελοντικά φορείς, οργανισμοί, πολιτιστικοί σύλλογοι. Με τίτλο “Μεσσηνίας άνθρωποι -Μεσσηνίας γεύσεις“ η εκδήλωσηεντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ “Μεσσηνίας όψεις“. Ετσι με την ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου παρουσίασης της μεσσηνιακής διατροφικής μας κουλτούρας, που έγινε στη Γιάλοβα στις 10 και 11 Ιουλίου με αφορμή τη διοργάνωση του 63ου Rally FIM 2008, πραγματοποιείται η εκδήλωση στην Πύλο με στόχο την παρουσίαση της μεσσηνιακής κουζίνας και γαστρονομίας, την προβολή των τοπικών προϊόντων και την ανάδειξη της παράδοσης του τόπου μας.Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 6 μ.μ. θα γίνει υποδοχή των προσκεκλημένων στο κάστρο της Πύλου και καλωσόρισμα με προσφορά σπιτικών γλυκών και ποτών από γυναίκες των Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού. Την έναρξη θα κάνει η διευθύντρια του Φεστιβάλ Διονυσία Χρυσομπόλη και θ‘ ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλίες.Συγκεκριμένα θα μιλήσουν: η καθηγήτρια Γεωργία Ξανθάκη-Καραμάνου, πρόεδρος της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Η συμβολή της Σχολής Ανθρωπιστικών και Πολιτισμικών Σπουδών στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας». Ο Αριστείδης Δουλαβέρας, λέκτορας Λαογραφίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα: «Γυναίκα και παραδοσιακή διατροφή». Ο Σπύρος Φουντάς, επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα: «Ο ρόλος των αγροτικών προϊόντων στη Μεσσηνιακή Γη». Θα ακολουθήσει απονομή τιμητικών διακρίσεων στους Συλλόγους για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της Μεσσηνίας και στη διατήρηση της πολιτισμικής μας ταυτότητας. Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, ο Λουδοβίκος των Ανωγείων θα παρουσιάσει τα νέα του τραγούδια από το άλμπουμ «Ποια πάθη από τον έρωντα».

πηγη:Εφημεριδα Ελευθερια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΙΚΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 9.15 ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑ ....

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΑΠΟΨΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΛΕΤΟΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΜΑΣ .... ΑΝ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΟΤΟ ΚΑΙ Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ ΚΑΛΗ ΕΙΝΑΙ... ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΙΚΗ ... ΑΝ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΟΣ ΟΣΟ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ...
ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΤΟΝ ΜΕΤΑΔΙΔΕΙ ΤΟ MEGA ....
ΛΕΤΟΝΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ

4 ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ... ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΣΤΑΝΤΑΡ ΑΧΑΣΤΟΥΣ....

ΤΕΣΣΕΡΑ ΜΑΤΣΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ
ΤΟΥΡΚΙΑ
ΡΩΣΙΑ
ΑΛΒΑΝΙΑ

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΝ

Ανεβαίνει το "προεκλογικό" θερμόμετρο στις ΗΠΑ μεταξυ Ομπαμα και Μακ Κειν

Σε κρίσιμη καμπή είναι η μάχη για την προεδρία στις ΗΠΑ. Οι δημοσκοπήσεις δίνουν τους δύο μονομάχους να παλεύουν σώμα με σώμα και ήδη οι τόνοι έχουν ανέβει ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου.
Ο Μπαράκ Ομπάμα και ο Τζο Μπάιντεν άρχισαν να εντείνουν τις επιθέσεις τους προς τον Τζον Μακ Κέιν και τη Σάρα Πέιλιν. Η υποψήφια αντιπρόεδρος δέχεται τα περισσότερα βέλη, όπως ήταν φυσικό, αφού σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις η επιλογή της ήταν αυτή που έδωσε ώθηση στην εκστρατεία του Μακ Κέιν.
Σε δηλώσεις που έκανε την Τρίτη ο Ομπάμα χαριτολογώντας ανέφερε ότι όσο κραγιόν και να βάλει η Πέιλιν δεν μπορεί να φτάσει την εμπειρία του Τζο Μπάιντεν, ενώ λίγο αργότερα δήλωσε χαρακτηριστικά πως «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αναφερόμενος στις διαφορές των δύο υποψηφίων των Ρεπουμπλικάνων από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους.
Ο Τζον Μακ Κέιν απάντησε με μία νέα διαφήμιση στην οποία «χτυπάει» τον Μπαράκ Ομπάμα για δηλώσεις του για την παιδεία. Στη διαφήμιση σχολιάζεται φράση του γερουσιαστή του Ιλλινόι, στην οποία ανέφερε πως θα πρέπει η σεξουαλική διαπαιδαγώγηση να ξεκινήσει από τα νηπιαγωγεία.
Οι υπεύθυνοι της εκστρατείας του Μπαράκ Ομπάμα τονίζουν πως έγινε παράφραση των όσων είχε πει το 2004 και μιλούν για «χτύπημα κάτω από τη μέση». Ως γερουσιαστής του Ιλλινόι, ο Ομπάμα είχε συμφωνήσει να ενσωματωθεί ένα είδος σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης στα νηπιαγωγεία, αλλά να περιορίζεται στα όσα μπορούν να μάθουν σε αυτή την ηλικία τα παιδιά. Για παράδειγμα να τους μάθουν πότε ένα άγγιγμα είναι αντικανονικό, έτσι ώστε να μπορούν να ξεχωρίζουν αν κάποιος τα παρενοχλεί.
πηγη:zougla.gr

Σατανιστές κατέσφαξαν τέσσερις εφήβους

Πέντε 19χρονοι σπουδαστές και άλλοι τρεις ύποπτοι σατανιστές κατηγορούνται πως σκότωσαν με μαχαίρι τρία κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας 16-17 ετών και στη συνέχεια, αφού τα τεμάχισαν, έφαγαν κομμάτια από τα πτώματά τους, γράφει η ρωσική εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβδα.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ανατριχιαστικό περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Γιάροσλαβ, σε απόσταση 300 χιλιομέτρων βόρεια της Μόσχας, σε ένα εξοχικό σπίτι όπου οι δράστες, προερχόμενοι από « γκοθικ κύκλους» παρέσυραν τα θύματά τους και τα κατέσφαξαν σύμφωνα με το τελετουργικό των σατανιστών, αφού προηγουμένως τα ανάγκασαν να καταναλώσουν αλκοόλ μέχρι να μεθύσουν.Στη συνέχεια οι δράστες άναψαν φωτιά κάτω από ένα δέντρο όπου έφαγαν κομμάτια από τα νεκρά σώματα των θυμάτων τους, πάντα σύμφωνα με τη μακάβρια περιγραφή της εφημερίδας. Μέσα στα αποκαΐδια οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ίχνη από το τριχωτό της κεφαλής των άτυχων εφήβων.«Ο σατανάς θα με βοηθήσει να γλυτώσω από την ενοχή», δήλωσε στη διάρκεια των ανακρίσεων που ακολούθησαν, ένας από τους κατηγορούμενους, αναφέρει το δημοσίευμα της ρωσικής εφημερίδας.Σύμφωνα με την ίδια πηγή οι δράστες κατάφεραν στα θύματά τους «666 μαχαιριές», σύμφωνα με ένα σατανιστικό τελετουργικό.
πηγη:athina984.gr

O Ιωάννης Πρώτος χαλκινος στους Παραολυμπαικους του Πεκίνου

O Ιωάννης Πρώτος κατέκτησε το έβδομο μετάλλιο της ελληνικής αποστολής, στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο έλληνας Πρωταθλητής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 400μ ανδρών, σημειώνοντας χρόνο 49,99.

O Πρώτος έκανε εξαιρετική εκκίνηση και ήταν στην πρώτη θέση, ωστόσο δεν κατάφερε να συνεχίσει ανάλογα με αποτέλεσμα να βρεθεί στην τρίτη θέση. Tο χρυσό μετάλλιο κατέκτησε ο Κουβανός Λουίς Μανουέλ Γκαλάνο με επίδοση 49.12, η οποία αποτελεί ρεκόρ Αγώνων. Το ασημένιο μετάλλιο πήρε ο επίσης Κουβανός Φρέντι Ντούρουθι (49.52).

πηγη:sport.gr

ΣΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ...

ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΑΝΤΑΡΑΚΙΑ ....

Το πρώτο χρυσό για την Ελλάδα στους Παραολυμπιακους του Πεκινου Από το Χαραλαμπο Ταϊγανίδη με παγκόσμιο ρεκόρ

Το πρώτο χρυσό μετάλλιο πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 100 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S13 στην κολύμβηση, αφού σημείωσε παγκόσμιο ρεκόρ στον τελικό του αγωνίσματος. Ο Έλληνας Παραολυμπιονίκης κάλυψε την απόσταση σε 53.37 και βελτίωσε τη δική του κορυφαία επίδοση, η οποία σημειώθηκε στις 3 Δεκεμβρίου 2006, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ντάρμπαν (53.96). Το αργυρό μετάλλιο πήρε ο Ουκρανός Ολέξι Φεντίνα (54.11), ενώ το χάλκινο κρέμασε στο στήθος του ο συμπατριώτης του, Ντανίλο Τσουφάροφ (54.26).
πηγη:ert.gr

ΣΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ GOOGLE


THN TIMHTIKH TOY EXEI ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ CERN ΚΑΘΩΣ ΟΛΑ ΤΑ ΒΛΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΜΕΝΑ ΕΚΕΙ ....
ΕΤΣΙ ΚΑΙ Η GOOGLE ΕΧΕΙ ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΑΥΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ..

Σε εξέλιξη από τις 10.30 το πρωί της Τετάρτης το «Πείραμα του Αιώνα» στο CERN

Η Jennifer Aniston παραβρέθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο για την προώθηση της νέας της ταινίας, "Management".

Η Jennifer Aniston παραβρέθηκε στο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορόντο για την προώθηση της νέας της ταινίας, "Management".
Η διάσημη ηθοποιός την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου, έδωσε το παρών στην πρεμιέρα της ταινίας της στο Φεστιβάλ. Φορώντας ένα εντυπωσιακό μαύρο φόρεμα η Aniston μαγνήτισε τα βλέμματα όλων πάνω της. Η εντυπωσιακή σταρ μόλις έκανε την εμφάνιση της στο κόκκινο χαλί αποθεώθηκε από τους φανς της.
Στην πρεμιέρα της ταινίας στο Φεστιβάλ εκτός από την Aniston παραβρέθηκε και ο συμπρωταγωνιστής της Steve Zahn.
Λίγες ημέρες πριν το ταξίδι της στον Καναδά η διάσημη ηθοποιός πραγματοποίησε τα γυρίσματα για την guest εμφάνισή της στη δημοφιλή τηλεοπτική σειρά "30 Rock". Σε δηλώσεις της για την guest εμφάνισή της στο "30 Rock" η εντυπωσιακή σταρ τόνισε πως πέρασε υπέροχα.
ΠΗΓΗ:ΑΝΤ1ΟΝLINE.GR

Πόλεις υψηλού κινδύνου είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, σε ότι αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση

Πόλεις υψηλού κινδύνου είναι η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη, σε ότι αφορά την ατμοσφαιρική ρύπανση, επισημαίνουν επιστήμονες, με βάση τα στοιχεία έρευνας σε 32 ευρωπαϊκές πόλεις. Υποστηρίζουν μάλιστα ότι αναμένουν μείωση του προσδόκιμου ορίου ζωής των κατοίκων της Ευρώπης κατά 5,5 μήνες εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
πηγη:skai.gr

Θυελλώδεις αντιδράσεις για τα τεκμήρια διαβίωσης, φόβοι για νέα βάρη στους μισθωτούς-Αδικίες και παγίδες από τη ρύθμιση

Υπό το βάρος των έντονων αντιδράσεων για την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να επαναφέρει από το 2009 τα τεκμήρια διαβίωσης, η κυβέρνηση εξετάζει μία πιο «μετριοπαθή» ρύθμιση, ώστε να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω οι μισθωτοί.
Όπως διαρρέουν πηγές του οικονομικού επιτελείου, η ρύθμιση για τα τεκμήρια θα κινείται στο «πνεύμα» των αντικειμενικών αξιών στα ακίνητα, όπου ουσιαστικά κατά τη συναλλαγή φορολογείται αξία μικρότερη από την πραγματική (εμπορική).
Έτσι, υποστηρίζουν ότι και τα κριτήρια για τα τεκμήρια θα είναι πιο «χαλαρά», ώστε να αποφευχθούν οι εξόφθαλμες αδικίες.
Ωστόσο, η εμπερία από την εφαρμογή των τεκμηρίων δείχνει ότι αυτοί που πληρώνουν είναι οι «συνήθεις ύποπτοι» μισθωτοί, οι οποίοι δεν έχουν τα μέσα για να αποφύγουν τη «δαγκάνα» της Εφορίας, δημιουργώντας εταιρείες off shore ή αγοράζοντας, για παράδειγμα, ακριβά αυτοκίνητα μέσω επαγγελματικής μίσθωσης.
Όπως επισημαίνεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα, από τα δεδομένα των φορολογικών δηλώσεων του 2002, τελευταίο έτος κατά το οποίο ίσχυσαν τα τεκμήρια διαβίωσης προκύπτει ότι «θύμα» δεν ήταν όσοι ελεύθεροι επαγγελματίες φοροδιαφεύγουν, αλλά κυρίως οι μισθωτοί.
Το 2002, τα νοικοκυριά που φορολογήθηκαν, όχι για τα εισοδήματα που δήλωσαν αλλά για τεκμαρτά εισοδήματα, και πλήρωσαν αυξημένο φόρο ήταν 473.007. Οι 130.760 ήταν μισθωτοί.
Αυτοί οι φορολογούμενοι, ενώ δήλωσαν συνολικό εισόδημα 739,6 εκατ. ευρώ, τελικά λόγω των τεκμηρίων φορολογήθηκαν για εισόδημα περίπου 1,2 δισ. ευρώ. Πρόκειται για φορολογουμένους που είχαν στην κατοχή τους δεύτερο ΙΧ (για το πρώτο δεν ίσχυε τεκμήριο) ή εξοχική κατοικία.
Με βάση την πρόθεση του υπουργείου Οικονομικών να επαναφέρει τεκμήριο διαβίωσης από το πρώτο ΙΧ καθώς και για την κύρια κατοικία και την εξοχική, είναι πολύ πιθανό οι μισθωτοί που θα πιαστούν το 2009 στα τεκμήρια να είναι πολύ περισσότεροι σε σχέση με το 2002.
Πηγη:in.gr

ΣΤΙΣ 10 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ LHC ΤΟΥ CERN

ΣΕ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΞΕΚΙΝΑ Ο ΕΠΙΤΑΧΥΝΤΗΣ LHC ΤΟΥ CERN ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΝΘΩΠΟΤΗΤΑΣ , ΣΤΙΣ 10 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ....ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ BIG BANG

ΤΕΛΟΣ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΤΕΡ

ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΔΕΙΓΜΑ ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΕ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ ΧΘΕΣ ΣΤΑ ΕΚΔΟΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΤΣ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΙΝΤΕΡ ΤΑ 20000 ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΩΡΕΣ ..... ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΠΗΡΑΝ ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΝ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΧΟΡΗΓΟ Ή ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΙ ΚΑΝΕΝΑ Η ΙΝΤΕΡ ....

ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΟΥ CERN ΔΕΙΤΕΤΟ ONLINE ΣΤΟ INTERNET , LIVE ΤΗΝ TV

http://webcast.cern.ch/

ΣΤΗΝ TV Eurovision.

ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΑ SITE ΚΑΙ ΚΑΝΑΛΙΑ .....

Ο ΟΠΕΚ μειώνει την παραγωγή του

Κατά περίπου μισό εκατομμύριο βαρέλια αποφάσισε να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου ο ΟΠΕΚ, λόγω της πτωτικής πορείας της τιμής του μαύρου χρυσού στις διεθνείς αγορές τις τελευταίες ημέρες. Μετά την ξέφρενη πορεία η οποία έθεσε σε κατάσταση συναγερμού ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα,
η τιμή του μπρεντ έκλεισε την Τετάρτη, κάτω από τα 100 δολάρια, στα 99,30 για πρώτη φορά έπειτα από τον Ιούλιο του 2007, οπότε είχε ανέλθει σε επίπεδα ρεκόρ.
Στη σύνοδο των χωρών-μελών του ΟΠΕΚ, που ξεκίνησε την Τρίτη στη Βιέννη με αντικείμενο τις προοπτικές παραγωγής πετρελαίου, η Σαουδική Αραβία, άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη περικοπών.
Ωστόσο, ο προεδρεύων της Συνόδου υπουργός Ενέργειας της Αλγερίας Σακίμπ Χελίλ, μιλώντας σε δημοσιογράφους ανακοίνωσε μείωση της παραγωγής.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η παραγωγή θα επιστρέψει στα επίπεδα του Σεπτεμβρίου του 2007.
Εξαιρουμένων τριών μελών του ΟΠΕΚ, της Ανγκόλας, του Ιράκ και της Ινδονησίας, ο νέος στόχος όσον αφορά την παραγωγή θα είναι 28,8 εκατ. βαρέλια την ημέρα, κατά τον ίδιο.
πηγη:athina984.gr

ΠΡΩΤΟΣ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΣΕ 22 ΧΩΡΕΣ ΕΚΤΟΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΤΟ BBC

Μπορεί ο Ομπάμα στις ΗΠΑ να έρχεται δεύτερος, στις δημοσκοπήσεις για την εκλογή προέδρου, όμως στον υπόλοιπο κόσμο η προτίμηση του κοινού είναι συντριπτικά υπέρ του. Συγκεκριμένα και στις 22 χώρες που έγινε δημοσκόπηση του BBC, προκύπτει ότι η πλειοψηφία των πολιτών θα ήθελαν να δουν τον Ομπάμα, να εκλέγεται πρόεδρος των ΗΠΑ και όχι τον Μακέιν.
Είναι χαρακτηριστικό ότι οι άνθρωποι στις 17 από τις 22 χώρες, θεωρούν ότι με τον Ομπάμα στον προεδρικό θώκο οι σχέσεις των ΗΠΑ με τον υπόλοιπο κόσμο θα γίνουν καλύτερες.
Στην Κένυα τάσσεται, υπέρ του Ομπάμα, ποσοστό μέχρι και 82%, ενώ ο μέσος όρος του στις 22 χώρες έφτασε το 49% έναντι μόλις 12% του Μακέιν.Στη δημοσκόπηση αυτή του BBC, οι χώρες που δείχνουν τη μεγαλύτερη αισιοδοξία, ότι η προεδρία του Ομπάμα θα βελτίωνε τις σχέσεις με τα άλλα κράτη, είναι οι νατοϊκοί σύμμαχοι των ΗΠΑ :Καναδάς (69%), Ιταλία (64%), Γαλλία (62%), Γερμανία (61%), Βρετανία (54%) αλλά και η Αυστραλία (62%), η Κένυα (87%) και η Νιγηρία (71%).
πηγη:zougla.gr
Related Posts with Thumbnails