Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

13 - 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των φοιτητών για το 2010 σε ΑΕΙ ΤΕΙ

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από 13 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2010.
Επισημαίνεται ότι φέτος όλοι οι επιτυχόντες στα Τ.Ε.Ι. θα εισαχθούν στο Α΄ εξάμηνο.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις... Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.
Οι εγγραφές των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 13- 9-2010 μέχρι και 30- 9 -2010. Προϋπόθεση εγγραφής είναι η βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας για τους εισαγόμενους που δεν είναι κάτοχοι τίτλου απόλυσης Ελληνικού ή Κυπριακού Λυκείου. Αν δεν έχουν τη βεβαίωση αυτή, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την εισαγωγή τους, αφού θα έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εισαγόμενοι χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους. Επισημαίνεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά, που υπέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων καθένας από τους εισαγόμενους, θα σταλούν υπηρεσιακά στη σχολή επιτυχίας τους, εκτός των Κύπριων υπηκόων, των οποίων οι φάκελοι θα σταλούν με τη φροντίδα του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου απευθείας στις σχολές επιτυχίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09(ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Δ/νση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους από 1-9-2010 μέχρι και 10-9-2010.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα ανακοινωθεί προσεχώς.

Βάσεις ΑΕΙ ΤΕΙ 2010 ημερήσια εσπερινα 10%

Για να τις δείτε κλικ ΕΔΩ

Βασεις ΑΕΙ ΤΕΙ 2010 ημερήσια και εσπερινα 90%

Δείτε τις βάσεις κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Αιματηρή ληστεία σε πρακτορείο έκδοσης εισητηρίων στην Κυλλήνη

Πανικό και τρόμο σκόρπισε στην Κυλλήνη Ηλείας η αιματηρή ληστεία που έγινε πριν από λίγη ώρα σε πρακτορείο έκδοσης εισιτηρίων με δράστες τρεις άγνωστους οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον των υπαλλήλων και τραυμάτισαν δύο από αυτούς!
Οι δράστες εισέβαλαν στο πρακτορείο και ζήτησαν τις εισπράξεις υπό την απειλή όπλων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι υπάλληλοι αντέδρασαν και τότε οι.. κακοποιοί άρχισαν να πυροβολούν εναντίον τους με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τον ένα στην κοιλιά και τον δεύτερο στα πόδια.

Αμέσως μετά διέφυγαν και η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για να τους εντοπίσει. Προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό αν έκλεψαν χρήματα, ούτε τι είδους μέσο χρησιμοποίησαν για να εξαφανιστούν. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=78458

Απαγχονισμένος βρέθηκε 19χρονος στρατιώτης σε μονάδα του Κιλκίς

Η ανακοίνωση που εκδόθηκε πριν λίγο από το ΓΕΣ αναφέρει " Από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοινώνεται ότι, την 25 Αυγούστου 2010 και ώρα 04.40 , ο Στρατιώτης Πεζικού Δ. Χ., ετών 19, που υπηρετούσε σε μονάδα του Ν. Κιλκίς, βρέθηκε απαγχονισμένος εντός του Στρατοπέδου.
Για τα αίτια του θανάτου διατάχθηκε προανάκριση από τις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές....

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης και ο Αρχηγός του ΓΕΣ εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στην οικογένεια του θανόντος.

Εγκύκλιος για τον υπολογισμό των χρεώσεων ύδρευσης από ΔΕΥΑ και ΟΤΑ

Η σχετική εγκύκλιος του υπουργείου Εσωτερικών αναφέρει χαρακτηριστικά "
ΘΕΜΑ: Υπολογισμός των χρεώσεων ύδρευσης.
ΣΧΕΤ: Το υπ΄ αριθμ. 11366.08.5/22-3-2010 έγγραφο του Συνηγόρου του Πολίτη.
Με αφορμή την ανωτέρω σχετική πορισματική επιστολή του Συνηγόρου του Πολίτη καθώς και αναφορές πολιτών προς στο Υπουργείο επί θεμάτων που αφορούν στη νομοθεσία που διέπει τη χρέωση των τελών και δικαιωμάτων ύδρευσης και στην πρακτική που ακολουθείται κατά την εφαρμογή αυτής από τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) και Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού της χώρας, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε τα ακόλουθα:
1. Τα τέλη και δικαιώματα ύδρευσης που επιβάλλονται από... τους ΟΤΑ έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα, στοιχείο που θα πρέπει να προκύπτει από τις αποφάσεις των Δημοτικών / Κοινοτικών Συμβουλίων, ώστε η επιβάρυνση των υπόχρεων να είναι ανάλογη προς το κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών (σχετικές οι υπ΄ αριθμ. 2/2077-2005 και 1/605-2007 εγκύκλιοί μας για την επιβολή ανταποδοτικών τελών από τους ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού). Τα εν λόγω τέλη και δικαιώματα επιβάλλονται για την κάλυψη πάσης φύσεως λειτουργικών και επενδυτικών δαπανών που απαιτούνται για την παροχή της υπηρεσίας ύδρευσης.

- Σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 2, του άρθρου 19 του από 24-9/20-10/1958 Β.Δ/τος σε συνδυασμό με το άρθρο 17 του ν. 1080/1980, πέραν του τέλους ύδρευσης (δηλαδή της αξίας κατανάλωσης ύδατος), επιβάλλονται από τους ΟΤΑ και δικαιώματα στις περιπτώσεις που προβλέπεται δαπάνη για την εξυπηρέτηση της ύδρευσης σε προσωπικό ή έργα (π.χ δαπάνη κατασκευής, επέκτασης και συντήρησης δικτύου, αντικατάσταση υδρομέτρων). Το ύψος αυτών πρέπει να καθορίζεται με γνώμονα τη διασφάλιση της ανταποδοτικότητας, η οποία μεταξύ άλλων συνίσταται σε μια κατά προσέγγιση αναλογική σχέση μεταξύ των εσόδων και των εξόδων.

- Τα έσοδα εκ των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης που επιβάλλονται από τις ΔΕΥΑ κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 10 του ν.1069/1980 (με εξαίρεση το πρόσθετο ειδικό τέλος της περ. α) πρέπει να καλύπτουν τις δαπάνες του προσωπικού, τις δαπάνες που σχετίζονται με τη λειτουργία και τη συντήρηση του δικτύου, τα τοκοχρεωλύσια σχετικών συναφθέντων δανείων και τις αποσβέσεις των παγίων εγκαταστάσεων και (άρθρο 25, παρ 2 του ν.1069/1980).
Αντίστοιχα τα έσοδα από το πρόσθετο ειδικό τέλος (περ.α. του άρθρου 10) που επιβάλλεται υπέρ των Δ.Ε.Υ.Α για τη μελέτη και κατασκευή των έργων ύδρευσης και αποχέτευσης και επί επέκτασης της περιοχής αρμοδιότητας της επιχείρησης, διατίθενται αποκλειστικά για τη μελέτη, κατασκευή, ανακατασκευή ή επέκταση της ύδρευσης και αποχέτευσης ή την εξόφληση τοκοχρεωλυσίων εκ δανείων συναφθέντων για την εκτέλεση έργων (παρ. 1 και 2 του άρθρου 10 και παρ.1 του άρθρου 11 του ν. 1069/1980). Το ειδικό τέλος υπολογίζεται σε ποσοστό 80% επί της αξίας του καταναλισκομένου ύδατος, δηλαδή επί της πραγματικής κατανάλωσης νερού (και όχι επί πλασματικής, οριζόμενης ως ελάχιστης / πάγιας κατανάλωσης νερού).

- Η επιβολή παγίου τέλους κατανάλωσης ύδατος, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις καθορίζεται ως “τέλος ελάχιστης κατανάλωσης’’ δεν βρίσκει έρεισμα στις σχετικές, περί ύδρευσης, διατάξεις και στην αρχή της ανταποδοτικότητας, καθότι οι δημότες υποχρεούνται να καταβάλλουν ένα συγκεκριμένο ποσό ανεξάρτητα από την ποσότητα νερού που καταναλώθηκε από αυτούς. Το γεγονός αντίστοιχα ότι στις περιπτώσεις μηδενικής κατανάλωσης ύδατος δεν μπορεί να χρεωθεί το ειδικό τέλος 80%, το οποίο, όπως προαναφέρθηκε, υπολογίζεται, επί της αξίας της πραγματικής κατανάλωσης του νερού δεν συνιστά επιχείρημα για την επιβολή του, δεδομένου ότι περιορισμένη κατανάλωση ύδατος συσχετίζεται με αντίστοιχη περιορισμένη χρήση του δικτύου και κατά συνέπεια δικαιολογείται “μειωμένη συμμετοχή” στις αντίστοιχες δαπάνες.

2. Η καθιέρωση κλιμακωτού τιμολογίου ύδρευσης, δεν αντιβαίνει στην αρχή της ανταποδοτικότητας, αφού η διαβάθμιση του κόστους αναλόγως προς το βαθμό χρήσης της υπηρεσίας είναι στοιχείο της ανταποδοτικής φύσης της και μπορεί να εφαρμοσθεί υπό το πρίσμα και της παροχής κινήτρου για εξοικονόμηση και συνετή χρήση του νερού.
3. Η εγγραφή ή μη στο δημοτολόγιο των υπόχρεων δεν μπορεί να συνιστά κριτήριο ως προς τον τρόπο χρέωσης των τελών ύδρευσης από τις ΔΕΥΑ ή από τους Ο.Τ.Α (π.χ. δημότες αγρότες και μόνιμοι κάτοικοι ή μη, δημότες μόνιμοι κάτοικοι ή μη, δημότες πολύτεκνοι). Το είδος της κατοικίας (μόνιμη ή μη) ως κριτήριο χρέωσης δε συνάδει με τα προβλεπόμενα από τη νομοθεσία, δεδομένου ότι ο όγκος κατανάλωσης νερού προκύπτει από τις μετρήσεις του υδρομέτρου για κάθε είδος κατοικίας και κατά τα λοιπά το κριτήριο αυτό αντιβαίνει στην αρχή της ανταποδοτικότητας και της χρηστής διοίκησης καθότι συνιστά διακριτική μεταχείριση των πολιτών.
Ως προς την «ειδική τιμολόγηση», από τις ισχύουσες διατάξεις προκύπτουν τα εξής :
α) Οι ΟΤΑ, με απόφαση του οικείου Συμβουλίου που λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του αριθμού των μελών του δύνανται να θεσπίσουν μειωμένο τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης μέχρι το 50% ή και απαλλαγή από τα τέλη για τους απόρους, τα άτομα με αναπηρίες και τους πολύτεκνους, όπως η ιδιότητά τους οριοθετείται αντίστοιχα από την κείμενη νομοθεσία (άρθρο 202, παρ.3 του ν.3463/2006).
β) Ειδικά για τις πολύτεκνες οικογένειες, με τη διάταξη της παρ. 4, του άρθρου 18 του ν. 2946/2001 (224 Α΄) παρέχεται η δυνατότητα στα Δ.Σ. των Δ.Ε.Υ.Α., με απόφασή τους, να καθορίσουν ειδικό μειωμένο τιμολόγιο ύδρευσης, χωρίς να τίθεται όριο ως προς τη μείωση.
γ) Στο πλαίσιο της αρχής της ανταποδοτικότητας, με τις διατάξεις των άρθρων 25 και 26 του ν. 1069/80, όπως τροποποιήθηκαν με το άρθρο 6 του ν. 2307/1995, προβλέπεται επίσης η δυνατότητα θέσπισης διαφοροποιημένης τιμολόγησης από τις ΔΕΥΑ, κατόπιν έκδοσης απόφασης από το οικείο Δ.Σ, εγκρινομένης από το οικείο δημοτικό / κοινοτικό συμβούλιο, ως εξής:
- Ειδικό τιμολόγιο ύδρευσης και αποχέτευσης για τους κατοίκους των δήμων ή κοινοτήτων ή συνοικισμών αυτών που μετέχουν στην επιχείρηση, οι οποίοι εξυπηρετούνται με δικό τους δίκτυο ανεξάρτητο από το ενιαίο δίκτυο της επιχείρησης
- Διαφορετικά τιμολόγια (ύψος τελών) κατά περιοχές, ανάλογα με τα εκτελούμενα έργα ή με το κόστος λειτουργίας των εγκαταστάσεων της περιοχής.

4. Επειδή σε πολλές περιπτώσεις σημειώνονται προβλήματα κατά την πρακτική που ακολουθείται ως προς τη συχνότητα καταμέτρησης, τη δυνατότητα πρόσβασης των υδρομετρητών, την αποστολή των λογαριασμών κλπ, επισημαίνεται ότι θα πρέπει να υπάρχει, στο μέτρο του δυνατού, εξέταση από κοινού με τους καταναλωτές των ειδικότερων ζητημάτων που ανακύπτουν, προς άμεση επίλυσή τους και αποφυγή ταλαιπωρίας των καταναλωτών (π.χ. μη δυνατότητα απρόσκοπτης πρόσβασης των αρμοδίων υπαλλήλων στους υδρομετρητές λόγω του σημείου τοποθέτησής τους και απουσίας των ιδιοκτητών για μεγάλο χρονικό διάστημα, διασφάλιση της έγκαιρης παραλαβής των λογαριασμών ύδρευσης και αποχέτευσης από τους καταναλωτές, μη τακτική καταμέτρηση της κατανάλωσης ύδατος κ.λ.π.)

Η Ε.Δ.Ε.Υ.Α και οι Περιφέρειες παρακαλούνται, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, να μεριμνήσουν ώστε να λάβουν γνώση των ανωτέρω οι Δ.Ε.Υ.Α. όλης της Χώρας και οι Ο.Τ.Α. α΄ βαθμού χωρικής τους αρμοδιότητας αντίστοιχα, προκειμένου να διασφαλισθεί η ομοιόμορφη εφαρμογή τους.
Την παρούσα εγκύκλιο μπορείτε να αναζητήσετε στο διαδικτυακό χώρο του Υπουργείου (www.ypes.gr) στην ενότητα «Το Υπουργείο», υπο-ενότητα «Εγκύκλιοι – Αποφάσεις» (http://www.ypes.gr/el/Ministry/Encyclical/).

Κατέστρεψαν το γήπεδο της Νέας Σμύρνης

Βάνδαλοι και ανεγκέφαλοι προκειμένου να μην γίνει εκεί ο επαναληπτικός αγώνας της ΑΕΚ με την Νταντί μπήκαν μέσα και προξένησαν μεγάλες καταστροφές στο χλοοτάπητα και τις εγκαταστάσεις του γηπέδου.
Μιλάμε για πραγματικά ηλίθιους ....

ονοματα εισακτεων 2010

τα όνοματα των εισακτέων μέσα από το site του υπουργείου Παιδείας κάνοντας κλικ ΕΔΩ

ονοματα επιτυχοντων πανελληνιων 2010

Δείτε τα όνοματα των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές μέσα από το site του υπουργείου Παιδείας κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Ανακοίνωση Βάσεων 2010

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται τα αποτελέσματα μέσω του ιστότοπου του Υπουργείου Παιδείας www.minetu.gov.gr πληκτρολογώντας τον κωδικό τους αριθμό. Επίσης, μπορούν να ενημερώνονται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καλώντας τον αριθμό 1500.
Οι πίνακες με τα αποτελέσματα θα δοθούν και στα γραφεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για να αναρτηθούν στα λύκεια

Τα ονόματα των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές 2010

Δείτε τα όνοματα των επιτυχόντων στις Πανελλαδικές μέσα από το site του υπουργείου Παιδείας κάνοντας κλικ ΕΔΩ
Related Posts with Thumbnails