Τετάρτη 12 Ιανουαρίου 2011

Mέγας Ολυμπιακός τον τάπωσε μέσα στο ΟΑΚΑ

Μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού επί του ΠΑΟ μέσα στο ΟΑΚΑ με σκορ 65 - 61 που τον φέρνει μόνο στην κορυφή του πρωταθλήματος Μπάσκετ

10 ΦΛΕΒΑΡΗ 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ

Η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ στη σημερινή συνεδρίασή της αποφάσισε και καλεί τις ομοσπονδίες και τα εργατικά κέντρα, το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων της χώρας μας να αποφασίσουν 24ωρη απεργία στις 10 Φλεβάρη.

Η επίθεση του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε. και της Τρόικα είναι σε εξέλιξη. Σε όλους τους κλάδους γενικεύονται οι απολύσεις, οι εκβιασμοί για υπογραφή συμβάσεων με μειωμένα δικαιώματα, μειώσεις μισθών, η .... απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία, οι αλλαγές ωραρίων, επιδιώκεται η κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας. Υλοποιούνται οι παραπέρα αντιδραστικές - φιλομονοπωλιακές αλλαγές στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, στις υπηρεσίες, στα λεγόμενα κλειστά επαγγέλματα κ.α.

Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ αποφασιστικά σε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούνται να πρωτοστατήσουν στην προετοιμασία και την οργάνωση της απεργίας.

Να οργανώσουν συζήτηση στους χώρους δουλειάς, με πρωτοβουλία των επιτροπών, εργαζόμενο τον εργαζόμενο. Οι επιτροπές στις εργατικές - λαϊκές συνοικίες, τα παραρτήματα των συνδικάτων να πρωτοστατήσουν για να δοθεί μαζική αποφασιστική απάντηση στις 10 Φλεβάρη. Παντού οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ανεξάρτητα αν είναι πλειοψηφία ή όχι, να θέσουν το θέμα. Να γίνει ουσιαστική συζήτηση. Με συνελεύσεις, συσκέψεις, συγκεντρώσεις να παρθούν αποφάσεις.

Να απαντήσουμε με ενιαία δράση σε κάθε κλάδο, με αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους όλων των κλάδων, στους τόπους δουλειάς και στις γειτονιές. Ταξική ενότητα στον κλάδο, στο εργοστάσιο, σε κάθε επιχείρηση ενάντια στους εργοδότες, την κυβέρνηση, την ΕΕ και τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Κάθε εργοδότης που έχει ήδη μειώσει μισθούς και έχει προχωρήσει σε αλλαγές ωραρίων, σε κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων ή επιχειρεί να το κάνει, πρέπει να βρίσκεται αντιμέτωπος με όλα τα Σωματεία του κλάδου, με όλους τους εργαζόμενους της περιοχής που είναι το εργοστάσιο, ο τόπος δουλειάς, με όλους τους εργαζόμενους στο σύνολό τους. Να κάνουμε πράξη το «όλοι για έναν και ένας για όλους».

Αποφάσεις συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Μια εβδομάδα διορία για την υποβολή περισσότερων υποψηφιοτήτων για θέση του Συμπαραστάτη του Πολίτη και των Επιχειρήσεων αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου στην συνεδρίαση της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου, μετά από παράκληση του μοναδικού υποψηφίου, Γιώργου Μπουλούκου, ο οποίος υπέβαλε την υποψηφιότητα του σύμφωνα με τις προδιαγραφές του νόμου.

Ο κ. Μπουλούκος, Δικηγόρος και ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου, ζήτησε την... διορία αυτή για να λάβει το θέμα της πλήρωσης της θέσης αυτής μεγαλύτερη δημοσιότητα και να γνωστοποιηθεί στους πολίτες της Πελοποννήσου. Η παράκληση του βρήκε την αποδοχή του Περιφερειάρχη της συμπολίτευσης αλλά και των μειοψηφιών.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σχολιάζοντας την παράκληση του κ. Γιώργου Μπουλούκου ανέφερε ότι "η ηθική και πολική ευαισθησία του έρχεται να καλύψει ένα κενό και μια λαθεμένη αντίληψη για το θεσμό που προέρχεται από την μειοψηφία". Η διαδικασία μεταφέρεται στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, ανέφερε ο κ. Τατούλης, την επόμενη εβδομάδα "ως μια διόρθωση η οποία συνίσταται στην μεγάλη εγρήγορση που πρέπει να έχουμε όλοι μας, για να απαλλαγούμε από την μικροψυχία μας".

Στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο μεταφέρθηκε και η συζήτηση για την σύσταση δυο επιπλέον επίτροπων στα πρότυπα της Οικονομικής Επιτροπής, σύμφωνα πάντα με τις διατάξεις του Καλλικράτη. Ομόφωνα πάντως εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο το θέμα που εισηγήθηκε ο Περιφερειακός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Θεόδωρος Ντάνος σύμφωνα με το οποίο πρέπει να ανοιχτούν δύο λογαριασμοί σε πιστωτικό ίδρυμα για τις τρέχουσες ανάγκες της νεοσυσταθείσας Περιφέρειας

Συνεδριάζει σήμερα η ΚΕΔΚΕ

Συνεδριάζει αύριο Τετάρτη, 12 Ιανουαρίου 2011, στις 11 το πρωί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ, στα γραφεία της Ένωσης (Γενναδίου 8 & Ακαδημίας 65, 3ος όροφος).

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα εξής:....

Ενημέρωση του Δ.Σ. από τον πρόεδρο Ν. Κακλαμάνη για τα τρέχοντα ζητήματα.

Μεταταγέντες υπάλληλοι στους Δήμους και κατανομή ΚΑΠ 2011

Εισηγητής: Ρ. Γκέκας, σύμβουλος ΚΕΔΚΕ



ü Σχέδιο ΚΥΑ για τα προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι» και «ΚΗΦΗ»

Εισηγητής: Σ. Δανιηλίδης, πρόεδρος Επιτροπής Κοινωνικής

Πολιτικής Απασχόλησης και Αλληλεγγύης



ü Προτάσεις για άμεση νομοθετική ρύθμιση ειδικών θεμάτων

Εισηγητές: Γ. Μαστοράκος, πρόεδρος Επιτροπής Θεσμών

Λ. Κυρίζογλου, αντιπρόεδρος Επιτροπής Θεσμών

Δ. Κουτσούρη, σύμβουλος ΚΕΔΚΕ
Related Posts with Thumbnails