Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Google: Διαδικτυακή βιβλιοθήκη

Ξεκίνησε σήμερα

Ο αμερικανικός όμιλος του διαδικτύου Google, ξεκίνησε σήμερα στις ΗΠΑ την διαδικτυακή του βιβλιοθήκη, με πάνω από τρία εκατομμύρια ψηφιοποιημένους τίτλους, ορισμένοι από τους οποίους προσφέρονται δωρεάν.

Προσβάσιμα μέσω της ιστοσελίδας books.google.com, τα βιβλία μπορούν να "φορτωθούν" σε οποιονδήποτε υπολογιστή μέσω... σύνδεσης στο internet, είτε μέσω ειδικών εφαρμογών για φορητές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφώνων που λειτουργούν με το σύστημα Android, που έχει σχεδιαστεί από την Google, και τα προϊόντα Apple όπως το iPhone και το iPad.

Πολλές ηλεκτρονικές ταμπλέτες ανάγνωσης, ειδικά κατασκευασμένες από τη Sony, μπορούν να αποκωδικοποιήσουν στις οθόνες τους τίτλους αυτούς, όχι όμως η ταμπλέτα ανάγνωσης Kindle του διανομέα του Amazon, που κυριαρχούσε μέχρι σήμερα στην αγορά για τις ηλεκτρονικές εκδόσεις.

"Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ηλεκτρονική βιβλιοθήκη στον κόσμο", δήλωσε μια εκπρόσωπος της Google, η Τζίνι Χόρνουνγκ. "Συμπεριλαμβανομένων των δωρεάν βιβλίων, υπάρχουν πάνω από τρία εκατομμύρια", είπε.

ΑΠΕ
Related Posts with Thumbnails