Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Τελευταία μέρα για τις ενεργοποιήσεις των δικαιωμάτων

Τελυταία μέρα σήμερα για την υποβολή αιτήσεων για τις ενεργοποιήσεις των αγροτικών δικαιωμάτων της ενιαίας οικονομικής ενίσχυσης. Σπεύσατε .....

Στον αέρα οι βαθμολογίες των πανελλαδικών

Η ΟΛΜΕ κάλεσε σε αποχή τους βαθμολογητές των πανελλαδικών εξετάσεων, γιατί δεν έχει δημοσιοποιηθεί ακόμη η κοινή υπουργική απόφαση για τις αμοιβές των εκπαιδευτικών που εμπλέκονται στις εξετάσεις. Οι καθηγητές κατηγορούν το υπουργείο Παιδείας για «αθέτηση των οικονομικών υποχρεώσεων του υπουργείου προς τους εργαζόμενους εκπαιδευτικούς» και ζητεί να επιλυθεί άμεσα το ζήτημα, χωρίς περαιτέρω χρονοτριβές. Από το υπουργείο Παιδείας επισημάνθηκε ότι... δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, καθώς η κοινή υπουργική απόφαση έχει υπογραφεί και εκκρεμεί η έκδοση του ΦΕΚ.

Η απόφαση, πάντως, της ομοσπονδίας να καλέσει από χθες τους βαθμολογητές σε αποχή μέχρι να επιλυθεί το ζήτημα με τις πληρωμές ενδεχομένως να δημιουργήσει προβλήματα στη διαδικασία της βαθμολόγησης που δεν έχει ολοκληρωθεί για όλα τα μαθήματα (υπολογίζεται ότι έχει βαθμολογηθεί πάνω από το 50% των γραπτών).

http://protothema.gr

Υποψήφιος για περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Την υποψηφιότητά του για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης σε σημερινή του συνέντευξη τύπου

Σήμερα στις 7 στο ΟΑΚΑ η φιέστα στον ΠΑΟ για το πρωτάθλημα στο μπάσκετ

Το τρόπαιο του πρωταθλητή Ελλάδας θα σηκώσει ο Παναθηναϊκόςγια 31η φορά στην ιστορία του σήμερα το απόγευμα στις 7μ.μ. στο κλειστό γυμναστήριο του ΟΑΚΑ. Οι θύρες θα ανοίξουν στις 5.30μ.μ. και τους φίλους του «τριφυλλιού» που θα τις περάσουν περιμένει ένα μοναδικό σόου με εκατοντάδες δώρα και κορωνίδα δύο.... αυτοκίνητα Chevrolet που θα κληρωθούν. Ο μεγαλύτερος πόλος έλξης παραμένει και θα είναι η ίδια η ομάδα μπάσκετ, η οποία θα είναι παρούσα και θα αγωνιστεί σε ένα οικογενειακό διπλό όπου οι Άσπροι θα αντιμετωπίσουν τους Πράσινους. Οι κάτοχοι καρτών διαρκείας θα έχουν τη θέση τους όπως πάντα στο γήπεδο, ενώ η είσοδος για τον υπόλοιπο κόσμο θα είναι ελεύθερη. Η φιέστα θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από τη NovaSports. Θερμή παράκληση από την ΚΑΕ Παναθηναϊκός επειδή η απονομή θα γίνει εντός του παρκέ, να μην εισχωρήσουν φίλαθλοι στον αγωνιστικό χώρο".

Ανεξαρτητοποιήθηκαν 4 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ανεξαρτητοποιήθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ οι βουλευτές Κουβέλης, Ψαριανός, Τσούκαλης, Λεβέντης

Αναβάλλονται χειρουργεία λόγω έλλειψης υλικών

Χάος στα νοσοκομεία με τα προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται το ένα μετά το άλλο καθώς τα ιατρικά είδη στερεύουν μέρα με τη μέρα! Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, οι διευθυντές των κλινικών να ζητούν αναγκαστικές «εκπτώσεις» στις εξετάσεις από τους γιατρούς. Φανταστείτε πως μέχρι και τα υλικά για εξετάσεις αίματος αποτελούν είδη προς εξαφάνιση!!!
Στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης για παράδειγμα μόνο οι «απολύτως απαραίτητες εξετάσεις αίματος» αποστέλλονται στο μικροβιολογικό τμήμα!!!
Στο Γενικό Νοσοκομείο Πολυγύρου Χαλκιδικής πάλι, οι γιατροί περιμένουν τα.... ασθενοφόρα για να παραλάβουν όχι μόνο ασθενείς αλλά και σύριγγες, αφού τις τελευταίες ημέρες λόγω των ελλείψεων αναγκάζονται να δανείζονται από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.
Επιπλέον να σημειωθεί πως εξαιτίας του ότι η τροφοδοσία των νοσοκομείων από τις αρχές του μήνα γίνεται πλέον με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ο διοικητής του Ευαγγελισμού ζήτησε από τους γιατρούς να τον ενημερώνουν ακόμη και κατά τη διάρκεια της νύχτας αν είναι αδύνατη η αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών λόγω έλλειψης υλικών, ώστε να προβαίνει αμέσως σε παραγγελία με το αίτημα του επείγοντος για τον εκάστοτε ασθενή!!!
Και στο Ιπποκράτειο όμως η κατάσταση, δεν είναι καθόλου καλύτερη, καθώς οι ασθενείς με προγραμματισμένο χειρουργείο στοιβάζονται στη λίστα αναμονής αφού οι χειρουργοί μετά βίας αντιμετωπίζουν τα έκτακτα…



Πηγή: Τα Νέα

Φαρμακευτικό ευνουχισμό για βιαστές και παιδόφιλους καθιερώνει η Πολωνία

Σε εφαρμογή τέθηκε νόμος στη Πολωνία σύμφωνα με τον οποίο ορισμένες κατηγορίες βιαστών και παιδόφιλων θα μπορούσαν να υποβληθούν σε φαρμακευτική αγωγή καταστολής της σεξουαλικής δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα ο νόμος άφορα παιδόφιλους και ανθρώπους που έχουν κατηγορηθεί για το βιασμό στενών συγγενών. Μετά την αποφυλάκισή τους θα πρέπει να παίρνουν ειδική φαρμακευτική αγωγή, αν και τα δικαστήρια θα ...πρέπει πρώτα να λάβουν υπόψη τη γνώμη ψυχιάτρων.

Τα μέτρα, αναφέρει το BBC, ψηφίστηκαν το περασμένο Σεπτέμβριο μετά από μία σειρά υποθέσεων που συντάραξαν τη κοινή γνώμη και είναι τα πιο αυστηρά στην Ευρώπη.

www.tovima.gr/

Και η Ναταλία Γερμανού θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης

Μετά την Δέσποινα Βανδή ακολουθεί και η Ναταλία Γερμανού με την δική της αποκάλυψη. Η παρουσιάστρια-στιχουργός παραδέχτηκε on air ότι στο παρελθόν όταν ακόμα δεν ήταν γνωστή, όπως είναι σήμερα, είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης, από κάποιον επώνυμο στον εργασιακό της χώρο. Η Ναταλία μάλιστα δεν δίστασε να περιγράψει το περιστατικό.
Συγκεκριμένα είπε ότι την ώρα που έμπαινε στο.... στούντιο με τους δίσκους στο χέρι, ο εν λόγω κύριος μπήκε μαζί της ανάμεσα στις δύο πόρτες που έχουν συνήθως οι συγκεκριμένοι χώροι, για να υπάρχει ηχομόνωση και άρχισε να την παρενοχλεί. Η Ναταλία μέσα στον πανικό της έριξε τους δίσκους και άρχισε να τον κλωτσάει και να τον χτυπάει. Δεν προχώρησε όμως σε κάποια καταγγελία γιατί ο συγκεκριμένος είναι πολύ γνωστός στον χώρο και κανείς δεν θα την πίστευε εκείνη την εποχή

http://protothema.gr

Φθηνότερο ρεύμα για τα χαμηλά εισοδήματα από τη ΔΕΗ

Κοινωνικό τιμολόγιο που θα προβλέπει μηδενικές αυξήσεις ή ακόμη και μειώσεις για καταναλωτές με χαμηλά εισοδήματα, ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, πιθανώς ακόμη και για χαμηλοσυνταξιούχους, πρόκειται σύντομα να ανακοινώσει η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, με ισχύ από φέτος.

Το υπουργείο έχει κάνει δεκτή σχετική εισήγηση που.... απέστειλε πρόσφατα η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, αλλά καθυστερεί τις τελικές ανακοινώσεις καθώς σκοπεύει να κάνει πιο «φιλολαϊκό» το μέτρο, συμπεριλαμβάνοντας για τους ίδιους δικαιούχους και εκπτώσεις 10% επί των σημερινών τιμολογίων. Επίσης, εξετάζει για κάποιες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όπως άνεργοι και άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑΜΕΑ), η μείωση να είναι 20%. Επιδιώκει μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η έκπτωση του 20% να επεκταθεί και στους χαμηλοσυνταξιούχους, όσους δηλαδή παίρνουν σήμερα το ΕΚΑΣ (Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης). Σε κάθε περίπτωση οι ωφελημένοι θα είναι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες.

Οσο για τις προϋποθέσεις υπαγωγής των δικαιούχων στη νέα κατηγορία τιμολογίου, η εφαρμογή του οποίου εκκρεμεί από το 2008, θα είναι οι εξής:

Το νοικοκυριό να έχει μικρή κατανάλωση μεταξύ 0-800 kWh ή το πολύ έως 1.000 kWh το 4μηνο. Τα νοικοκυριά που έχουν τέτοιες καταναλώσεις είναι τα μονομελή, χαμηλοσυνταξιούχοι που διαμένουν σε μικρά διαμερίσματα, οικογένεια όπου και οι δύο γονείς είναι μισθωτοί με χαμηλό εισόδημα και διαμένει σε μικρής επιφάνειας διαμέρισμα κοκ. Η μέση κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος το 4μηνο στην Ελλάδα, που αφορά και την πλειονότητα των πελατών της ΔΕΗ, κυμαίνεται σήμερα μεταξύ 1.100 και 1.300 kWh το 4μηνο.

Το εισοδηματικό κριτήριο και συγκεκριμένα όσοι βρίσκονται κάτω από το αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ ετησίως. Τέτοια εισοδηματικά χαρακτηριστικά έχουν νοικοκυριά με χαμηλές καταναλώσεις όπως αναφέρθηκε παραπάνω.

Το τρίτο κριτήριο είναι η χαμηλή κατανάλωση να αφορά κύρια κατοικία και όχι εξοχική. Σύμφωνα με παλαιότερα στοιχεία της ΔΕΗ, από το σύνολο των 5 και πλέον εκατ. οικιακών μετρητών πανελλαδικά, τα 2,3 εκατ. καταγράφουν έως 800 κιλοβατώρες το τετράμηνο. Από αυτούς όμως περίπου 1 εκατ. μετρητές αφορούν τη δεύτερη κατοικία και τα εξοχικά.

Για την υπαγωγή στη νέα κατηγορία θα γίνεται αίτηση από τον ενδιαφερόμενο στον πάροχό του και εν συνεχεία διασταύρωση των εισοδηματικών κριτηρίων από το Τaxis και των καταναλώσεων ρεύματος από τη ΔΕΗ. Το εύλογο ερώτημα βέβαια είναι με ποιον τρόπο θα αναπληρώσει η ΔΕΗ τη μεγάλη χασούρα που θα έχει από το πάγωμα ή τις τυχόν μειώσεις που θα αποφασιστούν. Η απάντηση είναι μέσω αυξήσεων σε κάποιες άλλες κατηγορίες τιμολογίων, εν προκειμένω στην πλειονότητα των οικιακών, απόφαση που παραπέμπεται όπως όλα δείχνουν για το φθινόπωρο, χωρίς ακόμη στη ΡΑΕ- επομένως και στο υπουργείο- να έχουν καταλήξει σε ποσοστά.

Αύξηση και στο Τέλος ΑΠΕ
Αφού προηγηθεί η ανακοίνωση του κοινωνικού τιμολογίου, μια άλλη απόφαση αναμένεται από το υπουργείο και αφορά την αύξηση του Τέλους ΑΠΕ που καταβάλλουν όλοι οι καταναλωτές στους λογαριασμούς τους, μέσω του οποίου αποπληρώνονται οι παραγωγοί ανανεώσιμης ενέργειας.

πηγη:tanea.gr

Εθελοντική Αιμοδοσία και Έκθεση Εικαστικών για την Τρίτη Ηλικία 14 και 15 Ιουνίου 2010

Η Τρίτη Ηλικία έχει τη δική της ξεχωριστή και μοναδική αξία κι οι άνθρωποι που ανήκουν σε αυτήν, αξίζουν κάθε δυνατή υποστήριξη και συμπαράστασή μας. Παίρνοντας ως εναρκτήριο λάκτισμα δύο συγκεκριμένες μέρες στο ημερολόγιο, την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Κακομεταχείρισης των Ηλικιωμένων, στις 15 Ιουνίου, και την Παγκόσμια Ημέρα Αιμοδοσίας, στις 14 Ιουνίου, η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Γραμμή Ζωής» τιμά με τρόπο ουσιαστικό τους... ηλικιωμένους και διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων με σκοπό την υποστήριξή τους.
Με βασικό μήνυμα: «Η ζωή του… στα χέρια σου!», η Γραμμή Ζωής με την πολύτιμη αρωγή της Κινητής Μονάδας Αιμοδοσίας του Αντικαρκινικού–Ογκολογικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας», με την αιγίδα του Διαδημοτικού Δικτύου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. και του Δήμου Πειραιά, καθώς και τη συμμετοχή σημαντικών σύγχρονων καλλιτεχνών διοργανώνει τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Ιουνίου, στον Εκθεσιακό Πολυχώρο «Απόλλων» (Ερμουπόλεως & Πηλίου 1, Πειραιάς), εθελοντική αιμοδοσία για την ενίσχυση των ατόμων της Τρίτης Ηλικίας. Παράλληλα, στο χώρο, τον οποίο ευγενικά παραχωρεί η Νομαρχία Πειραιά, θα διοργανωθεί καλλιτεχνική έκθεση με θέμα: «Στιγμές & Όψεις» της Τρίτης Ηλικίας.
Μετά τη δημιουργία της Πανελλήνιας Τράπεζας Αίματος για την 3η Ηλικία και την επιτυχημένη εκδήλωση αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στις 6 Μαρτίου 2010 στο Μετρό Συντάγματος, η οποία ευαισθητοποίησε δεκάδες ενεργούς πολίτες, η Γραμμή Ζωής επεκτείνει και ενισχύει τις δράσεις της στο πλευρό των ηλικιωμένων ατόμων.
Το πρόγραμμα για το διήμερο, Δευτέρα 14 & Τρίτη 15 Ιουνίου, των παράλληλων εκδηλώσεων στον Πολυχώρο Απόλλων, περιλαμβάνει:
Εθελοντική αιμοδοσία (από τις 10.00π.μ.-16.00μ.μ.) σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με την παρουσία ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας».

ΧΡΙΣΜΑΤΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 20.000 ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΔ

Στους μισούς περίπου δήμους, δηλαδή αυτούς με πληθυσμό άνω των 20.000 κατοίκων και, βεβαίως, στις περιφέρειες πρόκειται να δώσει επίσημα χρίσματα (στήριξη) το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο υπεύθυνος του Τομέα Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και ο επικεφαλής της γραμματείας Αυτοδιοίκησης Βασίλης Μιχαλολιάκος.
Πρόκειται για τα δύο πρόσωπα τα οποία θα... παίξουν σημαντικό ρόλο στην επιλογή των υποψηφίων περιφερειαρχών, αντιπεριφερειαρχών και δημάρχων της ΝΔ, οι οποίο, σύμφωνα με την Ρηγίλλης, «θα είναι, κυρίως, πρόσωπα που έχουν θητεύσει στην αυτοδιοίκηση».

Επιστολή Σαμαρά

Παράλληλα ο πρόεδρος της ΝΔ που, βεβαίως, θα έχει τον τελικό λόγο στην επιλογή υποψηφίων περιφερειαρχών και δημάρχων μεγάλων δήμων έχει ήδη αποστείλει επιστολή προς τους 800.000 ψηφοφόρους των εσωκομματικών εκλογών με την οποία τους ζητά να εκφράσουν την άποψή για το αν το κόμμα πρέπει να δώσει στήριξη σε υποψήφιους δημάρχους και περιφερειάρχες αλλά και για το ποιον υποψήφιο θα ήθελαν να στηρίξει το κόμμα στο δήμο και στην περιφέρεια τους

Τέλος Ιουνίου, αρχές Ιουλίου οι υποψηφιότητες

Επιπλέον, η Ρηγίλλης έχει ήδη ξεκινήσει δημοσκοπήσεις για τις περιφέρειες και τους μεγάλους δήμους, ενώ θα υπάρξει και διαβούλευση με βουλευτές και τοπικά στελέχη του κόμματος.
Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, στόχος είναι τις επόμενες ημέρες μετά το συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 25 και 26 Ιουνίου, η ΝΔ να είναι έτοιμη να ανακοινώσει τους υποψήφιους περιφερειάρχες και δημάρχους μεγάλων πόλεων.

www.aftodioikisi.gr
Related Posts with Thumbnails