Τρίτη 1 Ιουλίου 2008

"Πρωταθλητές" στη χρήση κάνναβης οι Αμερικάνοι


Οι Νεοζηλανδοί έρχονται στη δεύτερη θέση με ποσοστά 4,3% όσον αφορά την κοκαΐνη και 41,9% για την κάνναβη

Παρά την αυστηρή νομοθεσία, οι αμρικανοί είναι οι μεγαλύτεριο χρήστες κάνναβης και κοκαϊνης παγκοσμίως, όπως αποκαλύπτει μία έρευνα που έγινε σε 17 χώρες και δημοσιεύεται στο επιστημονικό διαδικτυακό περιοδικό PLoS Medicine.Σύμφωνα με την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Νέας Νότιας Ουαλίας, στο Σίδνεϊ, το 16,2% των αμερικανών έχουν δοκιμάσει κοκαΐνη τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους ενώ σχεδόν τέσσερις στους δέκα (ποσοστό 42,4%) έχουν κάνει χρήση κάνναβης.

Η μελέτη αυτή βασίζεται σε στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Οι Νεοζηλανδοί έρχονται στη δεύτερη θέση με ποσοστά 4,3% όσον αφορά την κοκαΐνη και 41,9% για την κάνναβη.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 54.068 άτομα σε 17 χώρες, δείχνει ότι υπάρχει μια κοινωνικο-οικονομική ομάδα πιο επιρρεπής στη χρήση παράνομων ουσιών. Σύμφωνα με αυτήν, οι νέοι άνδρες, άγαμοι ή διαζευγμένοι, με υψηλά έσοδα, έχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν τακτικά χρήση διεγερτικών ουσιών.

Η χρήση "δεν φαίνεται να σχετίζεται άμεσα με την εθνική πολιτική όσον αφορά την καταπολέμηση των ναρκωτικών", σημειώνουν οι ερευνητές. Μάλιστα "στις χώρες που έχουν πιο αυστηρή νομοθεσία δεν καταγράφεται μικρότερη χρήση απ' ότι στις χώρες που δείχνουν περισσότερη ανοχή", προσθέτουν.

Η Ολλανδία είναι το προφανές παράδειγμα, αφού, παρά τη φιλελεύθερη πολιτική στον τομέα των ναρκωτικών ουσιών, μόλις το 1,9% των Ολλανδών έχει κάνει χρήση κοκαΐνης και το 19,8% δοκίμασε κάνναβη.

πηγη :Εθνος

ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ το τμήμα της Ιονίου Οδού, του οποίου η κατασκευή δεν επιτρέπεται προσωρινά


.ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ το τμήμα της Ιονίου Οδού, του οποίου η κατασκευή δεν επιτρέπεται προσωρινά

Ειδικότερα, με χθεσινή προσωρινή διαταγή του προέδρου του Ε' Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκου, αντιπρόεδρου του ΣτΕ επεκτείνεται το τμήμα της Ιονίου Οδού, που είχε «παγώσει» στις 19 Ιουνίου (με άλλη προσωρινή διαταγή) στο ύψος της λίμνης και του δάσους Καϊάφα, που έχουν ενταχθεί στη διεθνή σύμβαση προστασίας του περιβάλλοντος Natura 2000.

Στο ΣτΕ έχει προσφύγει ο Ναυτικός Ομιλος Ζαχάρως - Καϊάφα, ζητώντας την αναστολή της υπουργικής απόφασης για την κατασκευή της Ιονίου Οδού στο τμήμα που διέρχεται από το δάσος και τη λίμνη Καϊάφα και τις περιοχές Στροφίλια και Κακόβατος.

Οπως υποστηρίζεται στην προσφυγή, «από τη διάνοιξη της Ιονίου Οδού θα επέλθει καταστροφή οικοσυστημάτων σε περιοχές απείρου κάλλους, προστατευόμενες από τη Natura 2000, ενώ θα ολοκληρωθεί η καταστροφή του έργου των εμπρηστών του περασμένου καλοκαιριού».

πηγη :Ναυτεμπορικη

Πράσινισε... η Κίτρινη Θάλασσα





Πράσινισε... η Κίτρινη Θάλασσα


Έντρομοι οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου είδαν μόλις λίγες εβδομάδες πριν την τελετή έναρξης τη θάλασσα στην παράκτια πόλη Κινγκντάο, γεμάτη από φύκια.

Το φαινόμενο μπορεί να εμποδίσει ακόμη και τη διοργάνωση των Ιστιοπλοϊκών αγώνων τον Αύγουστο, καθώς τα φύκια εμποδίζουν την διέλευση των σκαφών.

Είκοσι χιλιάδες άνθρωποι, πολλοί από αυτούς εθελοντικά, δουλεύουν ασταμάτητα για να καθαρίσουν τη θάλασσα που έχει καλυφθεί από τα φύκια σε έκταση περίπου 12.900 τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Πλοία από γύρω περιοχές έσπευσαν να βοηθήσουν στην προσπάθεια.

Το ξέσπασμα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν οφείλεται σε μόλυνση της θάλασσας, αν και πολύ συχνά πλοία αδειάζουν λύματα χωρίς να ενδιαφέρονται για τις συνέπειες.

Οι επιστήμονες εκτιμούν, πως οφείλεται στις συνεχείς βροχοπτώσεις στις περιοχές της Κίτρινης Θάλασσας και στο γεγονός ότι έχει ανέβει η θερμοκρασία του νερού.

Αμέσως μόλις καθαρίσει η θάλασσα, οι διοργανωτές σκοπεύουν να βάλουν δίχτυα σε μια περίμετρο 50 χιλιομέτρων από την ακτή, έτσι ώστε σε έξι εβδομάδες που ξεκινούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα.

πηγη :zougla.gr

Μαζικές συλλήψεις αξιωματικών στην Τουρκία


Μαζικές συλλήψεις αξιωματικών στην Τουρκία

Του Ν. Γεωργιάδη

Λίγο πριν την αγόρευση του Γενικού Εισαγγελέα της Τουρκίας για την αναμενόμενη απαγόρευση του κυβερνώντος κόμματος, αλλά και την αφαίρεση των πολιτικών δικαιωμάτων από τον Ταγίπ Ερντογάν, η κυβέρνηση της Τουρκίας με μία επιχείρηση σκούπα, συνέλαβε ανώτατους αξιωματικούς ως μέλη της παράνομης οργάνωσης ERGENEKON.
Η οργάνωση θεωρείται υπεύθυνη για μία σειρά από τρομοκρατικές ενέργειες, δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον στόχων που, κατά την ηγεσία της οργάνωσης, υπονομεύουν το τουρκικό έθνος.
Πρόκειται για ακροδεξιά οργάνωση που συγκροτήθηκε για την προστασία του τουρκισμού από τον ισλαμισμό, αλλά και τους εχθρούς του «έθνους».
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο πρώην αρχηγός της 4ης Στρατιάς του Αιγαίου.
Η σύλληψη των ανωτάτων αξιωματικών εισάγει την Τουρκία σε ένα θερμό καλοκαίρι με ενδεχομένως «θερμοπυρηνικές εξελίξεις».
Μόλις πριν από λίγες ημέρες υπήρχαν συζητήσεις στην Ουάσιγκτον για τα 5 σενάρια για την Τουρκία μεταξύ των οποίων τα δύο αφορούσαν στρατιωτική παρέμβαση υπό τύπου πραξικοπήματος.
Η οργάνωση ERGENEKON θεωρείται ως γνήσιο τέκνο του «Βαθέος Κράτους» της Τουρκίας και αιχμή του δόρατος των παρακρατικών δραστηριοτήτων στην Τουρκία.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι ο διευθυντής του γραφείου της εφημερίδας "Τζουμχουριέτ" στην Άγκυρα (κεμαλικής πολιτικής γραμμής), ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μελετών του Κεμαλισμού και ο πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου Άγκυρας. Ο τίτλος της ηλεκτρονικής σελίδας του CNN TURK είναι ενδεικτικός "Συλλήψεις 4 αστέρων (στρατηγών) στην Άγκυρα"

ΠΗΓΗ: Ζougla.gr
Related Posts with Thumbnails