Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2009

«Σκληρές αποφάσεις» προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός

Την ανάγκη λήψης «σκληρών και δύσκολων αποφάσεων» υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός, διαβεβαιώνοντας όμως και πάλι πως θα προστατευθεί το μέσο εισόδημα και ο αδύναμος πολίτης.
Μιλώντας στο υπουργικό συμβούλιο, το οποίο συνεδριάζει εν όψει της έναρξης του κοινωνικού διαλόγου το απόγευμα, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ είναι «κυβέρνηση ανατροπών και όχι διαχείρισης», που θα πρέπει να πάρει σκληρές και δύσκολες αποφάσεις. «Θα συγκρουστούμε, αλλά θα φέρουμε αξιοπιστία. Αν μείνουμε στη διαχείριση της καθημερινότητας θα υποστούμε φθορά και θα.... χάσουμε τα μεγάλα διακυβεύματα. Να μετατρέψουμε την πίεση σε ευκαιρία, ώστε να θεραπεύσουμε χρόνιες ασθένειες στην πολιτική και τη δημόσια ζωή» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας διαβεβαίωσε και πάλι πως η κυβέρνηση θα θεραπεύσει αυτές τις αδικίες, προστατεύοντας ταυτόχρονα το μέσο εισόδημα και τον αδύναμο πολίτη.

Επισημαίνοντας την ανάγκη για συναίνεση, σημείωσε πως «η εφαρμογή αποφάσεων απαιτεί συμμετοχή» και πρόσθεσε: «Ξεκινήσαμε το διάλογο όπως είχαμε δεσμευτεί προεκλογικά, η συντεταγμένη πορεία δίνει αξιοπιστία διεθνώς».

Κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό, εκτίμησε ως θετική εξέλιξη τα όσα συνέβησαν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σημείωσε ότι ήταν σημαντική η αναγνώριση των ουσιαστικών προβλημάτων της χώρας, όπως η διαφθορά, η γραφειοκρατία και οι πελατειακές σπατάλες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Related Posts with Thumbnails