Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Μπαρτσελόνα - Στουτγκάρδη 4-0

Καταιγιστική η Μπαρτσελόνα με ένα σούπερ Μέσι δεν δυσκολεύτηκε να αποκλείσει την Στουγκάρδη και να περάσει στους 8 της διοργάνωσης.
Ενώ ο Μέσι ήταν σε σούπερ μέρα όπου σκόραρε αλλά και δημιουργούσε ....


Με ψηλά το κεφάλι αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός 2-1 από τη Μπορντό

Την ήττα με 2-1 γνλωρισε ο Ολυμπιακός από την Μπορντό και αποκλείστηκε από την συνέχεια της διοργάνωσης του Champions League. Οι ερυθρόλευκοι το πάλεψαν όσο μπόρεσαν το παιχνίδι , αν και βρέθηκαν από νωρίς πίσω στο σκορ μόλις στο 5' πάλεψαν το παιχνίδι όσο μπορούσαν.
Στάθηκαν όμως άτυχοι καθώς έμειναν με 10 παίκτες στο 59 αφού ο Ντάρμπισαιρ έφαγε δύο κρίτρινες σε 6 λεπτά. Κατάφερε όμως να ισοφαρίσει με τον ...
Μήτρογλου στο 65΄ μόλις τρια λεπτά αφού είχε μπει ωσ αλλαγή. Όμως η Μπορντό έκανε το 2-1 στο 88΄ όπου ευθύνη φέρει ο Νικοπολίδης - όπως και στο πρώτο γκολ- και εκεί τελείωσαν όλα. Εν το μεταξύ με δέκα παίκτες είχε μείνει και η Μπορντό από την αποβολή του Ντιαρά που πήρε δύο κίτρινες σε 3 λεπτά. Ενώ με την λήξη του αγώνα κόκκινη πήρε και ο Μελμπερκ

Αναστέλλει προσωρινά τις κινητοποιήσεις της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ


Αναστέλλει, προς το παρόν, τις κινητοποιήσεις της η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και προειδοποιεί ότι από αν η σύσκεψη που έχει οριστεί για την ερχόμενη Παρασκευή με τους κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Λοβέρδο αποβεί άκαρπη θα ξεκινήσει επαναλαμβανόμενες 48ωρες απεργίες από την Τετάρτη 24 Μαρτίου...
in.gr

Πως αμοίβεται η αργία της 25ης Μαρτίου

Σύμφωνα με το Κέντρο Πληροφόρησης Εργαζομένων και Ανέργων της ΓΣΕΕ για την 25η Μαρτίου ισχύουν τα εξής : "Η 25η Μαρτίου φέτος είναι ημέρα Πέμπτη, από το νόμο έχει καθοριστεί ως υποχρεωτική αργία όπου απαγορεύεται κάθε βιομηχανική, βιοτεχνική, εμπορική δραστηριότητα καθώς βέβαια και η απασχόληση των μισθωτών, εκτός από εκείνες τις επιχειρήσεις που νόμιμα λειτουργούν την Κυριακή.

Οι εργαζόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ισχύουν τα εξής:....

Επιχειρήσεις που δεν θα λειτουργήσουν
Εάν δεν λειτουργήσει η επιχείρηση καταβάλλεται στους μισθωτούς που αμείβονται με ημερομίσθιο το σύνηθες καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους χωρίς καμία προσαύξηση. Στους μισθωτούς που αμείβονται με μισθό δεν οφείλεται τίποτα πέραν του μηνιαίου μισθού.

Επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν
Για τους μισθωτούς που θα απασχοληθούν κατά την ημέρα αυτή εάν αμείβονται με ημερομίσθιο, θα πρέπει να πάρουν το καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.
Εάν αμείβονται με μισθό, α) οι μισθωτοί που θα απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές και αργίες δικαιούνται μόνο προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους, για όσες ώρες απασχοληθούν και όχι άλλη αμοιβή, διότι η αμοιβή για την αργία περιλαμβάνεται στο μηνιαίο μισθό, και β) αν οι μισθωτοί απασχοληθούν σε επιχειρήσεις που αργούν κατά τις Κυριακές και τις αργίες δικαιούνται να λάβουν το 1/25 καταβαλλόμενο ημερομίσθιό τους και προσαύξηση 75% που θα υπολογισθεί στο νόμιμο ωρομίσθιό τους για όσες ώρες απασχοληθούν.

Νέο πρόγραμμα διακοπών ρεύματος από τη ΔΕΗ

Νέο πρόγραμμα περικοπών στην ηλεκτροδότηση ανακοίνωσε πριν από λίγο η ΔΕΗ, με την διευκρίνιση ότι η εφαρμογή του θα εξαρτηθεί από το πώς ακριβώς θα διαμορφωθεί η ζήτηση ρεύματος κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από 7:00 μμ έως και 9:00 μμ. Η επιχείρηση αναφέρει ότι ύστερα από επικοινωνία με μεγάλους πελάτες (βιομηχανία) συμφωνήθηκε μείωση της κατανάλωσής τους κατά... 65 MW περίπου, όσο περίπου ήταν και χθες, ενώ ίδια παραμένει και η κατάσταση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. Το πρόγραμμα περικοπών για απόψε αναφέρεται στο συνημμένο αρχείο.

AΠΕ - ΜΠΕ

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Υπό τον τίτλο «Νερό! Ένας αέναος κύκλος» και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νερού η ΕΥΔΑΠ οργανώνει την προσεχή Δευτέρα, 22 Μαρτίου 2010, ημερίδα προβληματισμού για την αειφορία των υδατικών πόρων και την κοινωνική και οικονομική διάσταση του νερού.
Στην ημερίδα, που θα διεξαχθεί στον πολυχώρο «Αθηναΐς» (Καστοριάς 34-36, Βοτανικός) και θα ξεκινήσει στις 9.30 π.μ., θα αναπτυχθούν τα ακόλουθα θέματα:...

· Προοπτική διαχείρισης υδατικών πόρων και πόσιμου νερού στην Ελλάδα: Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ειδικός γραμματέας Υδάτων του ΥΠΕΚΑ.

· Κλείνοντας τον κύκλο του πόσιμου νερού: Διονύσιος Ασημακόπουλος, καθηγητής Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

· Εξελισσόμενες διεθνείς δραστηριότητες στον χώρο του νερού: Μιχαήλ Σκούλλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών, πρόεδρος Global Water Partnership Mediterranean.

· Αξιοποίηση των υγρών και στερεών παραγώγων που προκύπτουν από την επεξεργασία των λυμάτων: Δάνος Μαμάης, επίκουρος καθηγητής Σχολής Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ.

· Ενεργειακή αξιοποίηση της ιλύος που παράγεται κατά την επεξεργασία των λυμάτων: Απόστολος Βλυσίδης, καθηγητής Σχολής Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ - Δρ Σοφία Μάη, χημικός μηχανικός.

· Αξιοποίηση της ενέργειας του υδραυλικού δυναμικού: Δημήτριος Παπαντώνης, καθηγητής Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ.

· Νερό: Κοινωνικό ή οικονομικό αγαθό;: Ιωάννης Μυλόπουλος, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ - Ελπίδα Κολοκυθά, επίκουρη καθηγήτρια.

· Προσεγγίσεις στην τιμολόγηση υπηρεσιών ύδατος και στην ανάκτηση του κόστους: Μιχαήλ Σκούρτος, καθηγητής Οικονομικών του Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Χαρίζει το μισθό του στο κράτος ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως Άνθιμος . Καλεί την εκκλησία να δώσει τις μετοχές της ΕΤΕ στο κράτος

Την διακοπή της μισθοδόσίας του από το κράτος ζητά με δήλωση του ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος για να συμβάλει και αυτός στην αντιμετώπιση της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Παράλληλα επαναφέρει πρόταση του να χαρίσει η εκκλησία στο κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην Εθνική Τράπεζα.
Αναλυτικά η δήλωση του ιεράρχη έχει ως εξής ....
"Ανταποκρινόμενος στις ανάγκες της Πατρίδος μας και γνωρίζοντας ότι η φορολόγηση των επαρχιακών μητροπόλεών μας θα στερήσει την δυνατότητά μας να ανταποκρινόμαστε σε καθημερινά αιτήματα για βοήθεια που φθάνουν στα γραφεία μας, ζητώ κι εγώ –όπως ο σεβ. Μεσογαίας κ. Νικόλαος- την διακοπή πλήρως της μισθοδοσίας μου η οποία ανέρχεται στο ποσό των 2.054 ευρώ.

Επαναφέρω πρόσφατη πρότασή μου να χαρίσει η Εκκλησία μας στο Κράτος όλες τις μετοχές που έχει στην ΕΤΕ. Ο λαός μας και οι μητροπόλεις μας απ’ αυτό δεν θα βλαφτούν, όπως εξάλλου και δεν οφελούνται, κι εμείς θα βγάλουμε από πάνω μας αυτή την ρετσινιά.

Η φορολογία, όμως, των μητροπόλεών μας θα αποβεί σε βάρος του λαού μας. Η παρακράτηση της ιδικής μας μισθοδοσίας, είθε να συμβάλλει στην ανόρθωση των οικονομικών του κράτους μας.
✥ Ο Αλεξανδρουπόλεως ΑΝΘΙΜΟΣ"

Διευρυμένο ωράριο στον Αρχαιολογικό Χώρο Δελφών

Ξεκίνησε η διευρυμένη λειτουργία του Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών σε καθημερινή βάση από τις 7:30 έως τις 19:00. Το διευρυμένο ωράριο θα ισχύσει έως και την 30η Απριλίου 2010. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών λειτουργεί καθημερινά από τις 8:30 έως και τις 15:00.


Για το θαύμα αγωνίζεται σήμερα ο Ολυμπιακός κόντρα στην Μπορντό

Σε μια από τις πλέον δύσκολες αγωνιστικές του στιγμές ο Ολυμπικαός αντιμετωπίζει απόψε την Γαλλική Μπορντό στην φάση των 16 του Champions League ελπίζποντας στο θαύμα να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1 στο Καραϊσκάκη.
Οι ευρθρέλυεκοι σίγουρα με όχι τόσο καλή ψυχολογία αφού ουσιαστικά έχασαν το πρωτάθλημα , παίζουν το τελευταίο αγωνιστικό χαρτί τους , αφού πλέον είναι η μόνη διοργάνωση που έχουν μείνει μέσα.
Δύσκολο βέβαια να πετύχουν την ανατροπή και την πρόκριση αλλά ...
ποδόσφαιρο είναι και όλα γίνονται , όποτε μέχρι να λήξει και το παιχνίδι έχουν δικαιώμα στην ελπίδα.

Η Τζούλια Αλεξανδράτου σήμερα στην Τατιάνα μιλαει για το περίφημο βίντεο

Την Τζούλια Αλεξανδράτου φιλοξενεί σήμερα η Τατιάνα Στεφαμνίδου στην εκπομπή της Αξίζει να το Δεις και όπως διαβάζουμε μιλάει για το περίφημο βίνετο λέγοντας ότι ήταν επαγγελματικό ...


Related Posts with Thumbnails