Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

Κούνησε ... μαντήλι από το Champions League o ΠΑΟ

Αντί για σεντόνι , μαντήλι κούνησε ο ΠΑΟ αποχαιρετώντας για φέτος το Champions League αφού ηττήθηκε και στην Ισπανία από την Ατλέτικο με 2-0. Οι πράσινοι μόλις στο 4 βρέθηκαν πίσω στο σκορ και στο 83 δέχθηκαν και το δεύτερο γκολ. Ενώ ήδη είχαν μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Σισε με απευθείας κόκκινη κάρτα μετά από επικίνδυνο μαρκάρισμα σε αντίπαλο του , σημάδι των νεύρων που υπήρχαν στους πράσινους. Από εκεί και πέρα ο ΠΑΟ έφτασε κοντά σε ένα γκολ σε κάποιες περιπτώσεις αλλά δεν κατάφερε να πετύχει τίποτα περισσότερο και έτσι αποχαιρέτησε την διοργάνωση με δύο συνεχόμενες ήττες


Για την μεγάλη ανατροπή απόψε ο ... ΠΑΟ κόντρα στην Ατλέτικο


Τον καλύτερο εαυτό του και όχι μόνο καλείτε να δώσει απόψε ο ΠΑΟ κόντρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης για να ανατρέψει μέσα στην Ισπανία το εις βάρος του σκορ του πρώτου αγώνα που ηττήθηκε στο ΟΑΚΑ με 3-2 , για να γίνει αυτός η ομάδα που θα μπει στους ομίλους του Champiosn League... H ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία για αυτό ο ΠΑΟ έχει δικαίωμα να ελπίζει αλλά πάνω από όλα να προσπαθήσει. O αγώνας θα... μεταδοθεί ζωντανά στις 9.45 από το ΜΕΓΚΑ


Από 16 - 30 Σεπτεμβρίου οι εγγραφές των νέων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ

Οι εγγραφές των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια, στα Τεχνολογικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΤΕΙ), στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες και στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. θα γίνουν από 16 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2009.
Ειδικά οι εισαχθέντες στο Β΄ εξάμηνο των ΤΕΙ αν δεν εγγραφούν μέσα στην παραπάνω προθεσμία, μπορούν να εγγραφούν μέσα στο τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου 2010. Αν όμως ενδιαφέρονται να υποβάλουν αίτηση για μετεγγραφή θα πρέπει οπωσδήποτε να εγγραφούν στο τμήμα της επιτυχίας τους από 16 μέχρι και 30 Σεπτεμβρίου 2009.
Η προθεσμία και η διαδικασία εγγραφής των επιτυχόντων στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, στη Σχολή Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού καθώς στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης Ρόδου και Αγίου Νικολάου Κρήτης θα... ορισθεί και θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.
Επίσης δίδονται στη δημοσιότητα τα ονόματα των εισαγόμενων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε μη ελληνικής καταγωγής.Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από την αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, καθώς και από το ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ πληκτρολογώντας τον εντεκαψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο).
Οι εγγραφές των εισαγόμενων στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα Τεχνολογικά Ιδρύματα, στην ΑΣΠΑΙΤΕ και στις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 16- 9-2009 μέχρι και 30- 9 -2009. Προϋπόθεση εγγραφής είναι η βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας για τους εισαγόμενους που δεν είναι κάτοχοι τίτλου απόλυσης Ελληνικού ή Κυπριακού Λυκείου.Αν δεν έχουν τη βεβαίωση αυτή, μπορούν να κάνουν την εγγραφή τους το αμέσως επόμενο ακαδημαϊκό έτος από την εισαγωγή τους, αφού θα έχουν αποκτήσει τη βεβαίωση από τον αρμόδιο φορέα. Σε αντίθετη περίπτωση, οι εισαγόμενοι χάνουν το δικαίωμα εγγραφής τους.Επισημαίνεται ότι τα σχετικά δικαιολογητικά, που υπέβαλε στο Υπουργείο Παιδείας καθένας από τους εισαγόμενους, θα σταλούν υπηρεσιακά στη σχολή επιτυχίας τους, εκτός των Κύπριων υπηκόων, των οποίων οι φάκελοι θα σταλούν με τη φροντίδα του Υπουργείου Παιδείας & Πολιτισμού της Κύπρου απευθείας στις σχολές επιτυχίας τους.
Υπενθυμίζεται ότι οι αθλητές που επιθυμούν να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 34 του Ν.2725/1999, του άρθρου 18 του Ν.3708/2008 και του άρθρου 45 του Ν. 3773/09(ΦΕΚ 120 τ.Α΄) για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση πρέπει να υποβάλουν σχετική αίτηση και τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη Δ/νση ή στο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης, στο οποίο υπάγεται το Λύκειο αποφοίτησής τους από 1-9-2009 μέχρι και 10-9-2009.
Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων και δικαιολογητικών για τους πάσχοντες από σοβαρές παθήσεις για εισαγωγή σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα ανακοινωθεί προσεχώς.



ΟΙ βάσεις εισαγωγώγης ΑΕΙ ΤΕΙ όλων των σχολων 2009

ΣΕ ΠΕΡΊΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΟ SITE ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ LINK ΤΟΥ TROKTIKO.BLOGSPOT.COM KAI ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ

troktiko.blogspot.com/2009/08/2009_25.html

troktiko.blogspot.com/2009/08/2009_1649.html

http://troktiko.blogspot.com/2009/08/b-2009.html


Οι βάσεις 2009 εισαγωγής σε όλα τα ΑΕΙ και ΤΕΙ

ΔΕΙΤΕ ΌΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ 2009 ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΕΙ ΚΑΙ ΤΕΙ ...
ΑΠΛΑ ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩΝ ΛΙΝΚ

ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΔΩ




τηλεσκόπιο γαλιλαίου

τηλεσκόπιο γαλιλαίου
400 χρόνια από τότε που ο Γαλιλαίος έκανε την πρώτη παρατήρηση με τηλεσκόπιο.
Λίγα λόγια για το Γαλιλαιο....
Ο Γαλιλαίος (Galileo Galilei, 15 Φεβρουαρίου 1564 – 8 Ιανουαρίου 1642) ήταν Ιταλός αστρονόμος, φιλόσοφος και φυσικός, που συνέβαλλε σημαντικά στην επιστημονική επανάσταση του 17ου αιώνα. Ανάμεσα σε άλλα, βελτίωσε το τηλεσκόπιο και το χρησιμοποίησε πρώτος συστηματικά για αστρονομικές παρατηρήσεις, διατύπωσε τον πρώτο νόμο της κίνησης των σωμάτων και υποστήριξε τις θεωρίες του Κοπέρνικου. Αναφέρεται ως ο «πατέρας της σύγχρονης Αστρονομίας» και ο πρώτος φυσικός με.... τη σύγχρονη σημασία του όρου, καθώς ήταν ο πρώτος που αντικατέστησε την υποθετική-επαγωγική μέθοδο με την πειραματική και εισηγήθηκε τη μαθηματικοποίηση της φυσικής. Η σταδιοδρομία του συνέπεσε με αυτή του Γιοχάνες Κέπλερ. Η σύγκρουσή του με την Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία αναφέρεται πολλές φορές ως παράδειγμα σύγκρουσης της εξουσίας με την ελευθερία της σκέψης και ειδικά με την επιστήμη στην Δυτική κοινωνία, αν και στην πραγματικότητα, μετά την κατασκευή του τηλεσκοπίου από τον Γαλιλαίο το 1609 και τις παρατηρήσεις του,[1] ο διωγμός, πρωτογενώς, εξυφάνθηκε στο χώρο των αριστοτελικών επιστημόνων του Πανεπιστημίου της Πάδοβας,[2] που αμφέβαλαν για την εγκυρότητα των αστρονομικών του ανακαλύψεων[3] και αγωνίστηκαν να συγκεντρώσουν υποψίες για το άτομο του στα μάτια των εκκλησιαστικών αρχών.[4] Την ποινή φυλάκισης του Γαλιλαίου μετέτρεψε σε κατ' οίκον περιορισμό ο Ουρβανός Η’, ενώ τρεις από τους δέκα καρδινάλιους δικαστές αρνήθηκαν να υπογράψουν την καταδίκη του.[5]
Τη χρονιά του θανάτου του Γαλιλαίου γεννιέται ο Ισαάκ Νεύτων, που βασιζόμενος μεταξύ άλλων στη δουλειά του Γαλιλαίου και του Κέπλερ ολοκλήρωσε την επιστημονική επανάσταση στον τομέα της φυσικής και έθεσε τα θεμέλια της κλασικής φυσικής. Ο Πάπας αποκατέστησε τη μνήμη του Γαλιλαίου στις 31 Οκτωβρίου 1992, 300 χρόνια μετά το διωγμό του.
Αστρονομικές ανακαλύψεις

Ο Γαλιλαίος με τηλεσκόπιο δικής του κατασκευής παρατήρησε πρώτος τους κρατήρες, τα όρη και τις πεδιάδες στην επιφάνεια της Σελήνης. Ανακάλυψε ότι η Σελήνη στρέφει πάντα προς τη Γη το ίδιο ημισφαίριό της. Παρατήρησε τις ηλιακές κηλίδες, τον δακτύλιο του Κρόνου, χωρίς ωστόσο να μπορέσει να εξηγήσει ακριβώς την παρατήρησή του αυτή, αποκάλυψε την αστρική φύση του Γαλαξία μας και απέδειξε την ισχύ της ηλιοκεντρικής θεωρίας, παρατηρώντας τις φάσεις της Αφροδίτης και ανακαλύπτοντας 4 από τους δορυφόρους του Δία, την Ιώ, την Ευρώπη, το Γανυμήδη και την Καλυστώ τους οποίους ονόμασε Μεδίκεια άστρα, προς τιμή του προστάτη του, Κόσιμο Β' των Μεδίκων. Οι παρατηρήσεις του αυτές αποτέλεσαν την αρχή του τέλους για την πεποίθηση, που υποστηριζόταν μέχρι τότε από το εκκλησιαστικό και επιστημονικό κατεστημένο, πως το Σύμπαν είναι τέλεια πλασμένο και πως η Γη είναι στο κέντρο του Σύμπαντος και αποτελεί μοναδικότητα: οι κρατήρες της Σελήνης και οι κηλίδες του Ήλιου, καθώς και το γεγονός ότι τέσσερα σώματα περιστρέφονταν γύρω από έναν άλλο πλανήτη, το Δία, αποτέλεσαν αποδείξεις για το αντίθετο.

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου


Τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου
Φέτος συμπληρώνονται 400 χρόνια από τότε που ο Γαλιλαίος έκανε την πρώτη παρατήρηση με τηλεσκόπιο. Ο Γαλιλαίος κατασκεύασε το πρώτο του τηλεσκόπιο το καλοκαίρι του 1609 και
στις 25 Αυγούστου 1609 παρουσίασε το τηλεσκόπιο αυτό στον Δόγη της Βενετίας. Σε αυτόν... λοιπόν η Google έχει αφιερώσει το σημερινό της λογότυπο ...


Related Posts with Thumbnails