Τετάρτη 15 Απριλίου 2009

“The Internet Symphony”



Χιλιάδες μουσικοί από όλο τον κόσμο έστειλα videos στο YouTube Symphony, παίζοντας ένα συγκεκριμένο μουσικό κομμάτι σε... διάφορα όργανα. Το Mash Up επιλεγμένων συμμετοχών είναι το παραπάνω video, “The Internet Symphony” .
Το κανάλι του YouTube Symphony

http://www.zing.gr/

242% πάνω οι ακάλυπτες επιταγές σε σχέση με πέρυσι ....

Στα 263,7 εκατ. ευρώ έφτασε φέτος τον Μάρτιο η αξία των ακάλυπτων επιταγών, σημειώνοντας αύξηση 18,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο «Τειρεσίας».
Το σύνολο των ακάλυπτων επιταγών υπολογίζεται σε ...26.769 τεμάχια, σημειώνοντας αύξηση 19,6% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2008 οι ακάλυπτες επιταγές αυξήθηκαν σε αξία κατά 242,2% και σε τεμάχια σε 346,5%.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές έφθασαν σε τεμάχια τα 70.505 και σε αξία τα 712,6 εκατ.ευρώ.

Οι απλήρωτες συναλλαγματικές τον Μάρτιο του 2009 ανήλθαν σε 11.854 και σε αξία τα 18,3 εκατ.ευρώ σημειώνοντας αύξηση 35,7% και 16,6% αντίστοιχα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Σε σχέση με τον Μάρτιο του 2008 σημείωσαν αύξηση 71,5% και 101,1% αντίστοιχα.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=3&artid=4512440

Μεγάλη Τετάρτη... Ψαλμωδίες της Μεγάλης Εβδομάδας....




Για το περιστατικό στον ΟΑΕΔ και τη σχολική βία...

Το περιστατικό στη σχολή του ΟΑΕΔ με μαθητή να πυροβολεί συμμαθητή του μέσα στη σχολή, αλλά και πολίτες στο δρόμο, συγκλόνισε όλη την Ελλάδα. Μερικοί ξαφνιάστηκαν. Για τους περισσότερους εκπαιδευτικούς όμως ήταν, δυστυχώς, αναμενόμενο. Η καθημερινή σχολική εμπειρία επιβεβαιώνει άλλωστε ότι τα φαινόμενα σχολικής βίας αυξάνονται με σταθερούς ρυθμούς τα τελευταία χρόνια. Η Ελλάδα χρόνο με το χρόνο μοιάζει όλο και περισσότερο στους...
πλούσιους υπερατλαντικούς "συμμάχους" της.

Ποιές είναι οι αιτίες που οδηγούν σε τέτοια φαινόμενα και πως μπορούν να αποφευχθούν;

Πολλοί μιλάνε για την οικονομική κρίση. Αυτό είναι τουλάχιστον ανόητο να το σκεφτεί κανείς, αφού τα φαινόμενα αυτά ξεκίνησαν στην Αμερική σε περίοδο ακμής του Καπιταλιστικού συστήματος. Υπήρξαν άλλωστε και δράστες ευκατάστατων οικογενειών που αιματοκύλισαν σχολεία ή πανεπιστήμια. Μην ξεχνάμε ότι πριν 50 χρόνια στην Ελλάδα οι περισσότερες οικογένειες ζούσαν σε συνθήκες απίστευτης φτώχειας για τα σημερινά δεδομένα. Και τότε όμως τέτοια φαινόμενα ήταν ανήκουστα.

Άλλοι αναφέρονται στην μουσική Metal (και συγκεκριμένα στον Merilyn Manson). Οι γενικεύσεις βέβαια περί Metal μουσικής και βίας είναι εξ' ίσου ανόητες. Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε βέβαια το γεγονός της ακραίας βιαιότητας που υπάρχει μέσα σε μερικές εκφάνσεις αυτού του είδους μουσικής, όμως αποτελούν μάλλον αποτελέσματα και όχι αιτίες του φαινομένου.

Αν διαβάσει κανείς το σημείωμα του 19χρονου (το οποίο μπορεί να το βρήκε έτοιμο αλλά κατά πάσα πιθανότητα συμφωνεί με τις αντιλήψεις του ιδίου, αλλά και των υπόλοιπων ψυχοπαθών σχολικών δολοφόνων) καταλαβαίνει πολλά πράγματα. Είναι ένα σημείωμα που βρίθει από στοιχεία απογοήτευσης, μίσους και εγωισμού ("Δεν έχω πλέον λόγο να συνεχίσω να ζώ. Δυστυχώς για εσάς, είμαι πολύ εγωιστής για να φύγω και να σας αφήσω να ζήσετε..") Το παιδί αυτό είχε στερηθεί από αγάπη, από πρότυπα από αρχές. Πως μπορεί να ζει άλλωστε κανείς χωρίς αυτά τα στοιχεία; Κι επειδή ζούσε μέσα στη μιζέρια αποφάσισε να φέρει και άλλους σε αυτήν...

Μη βιαστείτε να ρίξετε το φταίξιμο μόνο στους γονείς του. Το πρόβλημα είναι γενικότερο. Τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο, αλλά και στην πατρίδα μας παρατηρούμε μια συνεχή πολεμική σε αξίες και θεσμούς που επιβίωσαν για αιώνες και που οδηγούσαν την εθνική συνείδηση των ανθρώπων και των λαών (ηθικές αξίες, παραδόσεις, οικογένεια, εκκλησία). Σήμερα όλα αυτά χαρακτηρίζονται "ντεμοντέ", "ταμπού", "οπισθοδρομικά". Οικογένειες διαλύονται καθημερινά, πρόσωπα και θεσμοί απαξιώνονται. Έτσι πολλοί νέοι άνθρωποι δεν έχουν ούτε πρότυπα που να θαυμάζουν, ούτε αρχές να ακολουθούν, ούτε ρίζες που να τους δείχνουν την ταυτότητά τους. Είναι λογικό επομένως να τους κατακλύζει το μίσος και η απογοήτευση.

Ποια είναι η λύση όμως στο συγκεκριμένο πρόβλημα; Είναι η πρόσληψη ψυχολόγων όπως ανήγγειλε ο υπουργός σε κάθε σχολείο (καλά σιγά μη γίνει ποτέ αυτό...); Παρ' ότι ο ψυχολόγος θα βοηθούσε πολύ και η παρουσία του σε ένα σχολείο θα είχε ίσως πολλαπλά οφέλη, το φαινόμενο της Αμερικής μας δείχνει πως αυτό δεν αρκεί. Δεν έχουν σταματήσει άλλωστε τα φαινόμενα βίας στο σχολείο εκεί, παρά την παρουσία ψυχολόγων σε αρκετά από αυτά.

Τη λύση την έχουμε πει και εμείς και πολλοί άλλοι. Πρόσφατα τα ίδια λόγια βγήκαν και από το στόμα της κ. Κούνεβα (τη θυμάστε αλήθεια;). Ας επιστρέψουμε στις ρίζες, στις αξίες και στις παραδόσεις μας, χωρίς να απαρνηθούμε βέβαια την επαφή με άλλους λαούς και πολιτισμούς. Ας δώσουμε στους νέους μας πραγματικά πρότυπα: ανθρώπους που θυσίασαν τον εαυτό τους για την πατρίδα τους, για τη θρησκεία τους για τα ιδανικά τους, ανθρώπους που ανυψώθηκαν πνευματικά και πλησίασαν το Θεό με την αρετή τους, ανθρώπους που με σκληρή δουλειά προήγαγαν την επιστήμη τους ακόμα και απλούς καθημερινούς ανθρώπους που με την εντιμότητά τους και αρκετή σκληρή δουλειά συνεισφέρουν στην κοινωνία.
http://paideia-gr.blogspot.com/2009/04/blog-post_4677.html

Autonomia EXPO 2009 η μεγάλη έκθεση για την αναπηρία και την αποκατάσταση

Για τρίτη χρονιά η Autonomia EXPO (ξανα)γίνεται πραγματικότητα: Στις 15, 16 και 17 Μαΐου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, από τις 10 πμ έως τις 9 μμ, χιλιάδες προϊόντα και υπηρεσίες που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και με ειδικές καταναλωτικές ανάγκες από όλες τις εταιρείες που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες για την αποκατάσταση, για την ειδική αγωγή, την ανεξάρτητη διαβίωση και τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.
Η Ελλάδα δεν είναι καθόλου προσπελάσιμη και γι' αυτό πρέπει να ...προετοιμαστούμε, τουλάχιστον όσοι από εμάς που ζούμε κάτω από συνθήκες αναπηρίας. Πληροφορίες για την πρόσβαση στο μεγαλύτερο γεγονός που γίνεται στην πατρίδα μας για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση μπορείτε να βρείτε στο http://www.autonomiaexpo.org/ αφού πριν σας πούμε πως η Autonomia EXPO είναι απολύτως προσπελάσιμη σε όλες τις γνωστές αναπηρίες και πως εξυπηρετείται από προσπελάσιμα μέσα μαζικών μεταφορών (ΗΣΑΠ και τραμ).

Τι θα δείτε στην Autonomia EXPO; Τα πάντα επί πάσης αναπηρίας, σε ένα Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας γεμάτο από προσπελάσιμες και προσαρμοσμένες τεχνολογίες για κάθε αναπηρία. Θα βρείτε όλες τις επιχειρήσεις που εμπορεύονται προϊόντα και υπηρεσίες και την αποκατάσταση βρίσκονται στην Autonomia EXPO καθώς επίσης και όλα τα κέντρα που παρέχουν υπηρεσίες αποκατάστασης, ειδικής εκπαίδευσης, υγείας, κοινωνικής πρόνοιας, αναψυχής και βέβαια life style.

Περισσότερες από 80 επιχειρήσεις και χιλιάδες βοηθήματα για την αναπηρία, την αποκατάσταση και την ανεξάρτητη διαβίωση θα γεμίσουν το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας θα βρείτε τα πάντα από αναπηρικά καθίσματα χειροκίνητα και ηλεκτροκίνητα, αυτοκίνητα και προσαρμογές αυτοκινήτων, προσπελάσιμα σκάφη αναψυχής και αγωνιστικά, προσπελάσιμα ξενοδοχεία, προσαρμοσμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, εξειδικευμένο λογισμικό, βοηθήματα και υπηρεσίες για προσωπική φροντίδα και υγιεινή, εναλλακτικά συστήματα επικοινωνίας, εξειδικευμένα συστήματα ασφαλείας, παρακολούθησης και ελέγχου του περιβάλλοντος, συστήματα ουροσυλλογής και θεραπείας των κατακλίσεων, εξοπλισμός κατοικίας, κουζίνας και μπάνιου, κέντρα αποκατάστασης, μηχανήματα άθλησης, βοηθήματα για την ανεξάρτητη διαβίωση, βοηθήματα για την φυσική άσκηση, φυσικοθεραπευτήρια, εργοθεραπευτήρια, νοσηλευτική υποστήριξη, προσαρμοσμένος ρουχισμός, εξειδικευμένα διαγνωστικά κέντρα, ταξιδιωτικά γραφεία, υπηρεσίες αναψυχής, εταιρείες υπηρεσιών διαδικτύο
υ, προσπελάσιμος τουρισμός αλλά και οτιδήποτε άλλο συγκροτεί τους προσπελάσιμους τρόπους ζωής.

Στην Autonomia EXPO θα έχετε τη δυνατότητα να συναντήσετε τους κορυφαίους της κοινότητας των ανθρώπων με αναπηρίες και να ενημερωθείτε για όλα αυτά που σας αφορούν για να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας. Περισσότερες πληροφορίες για την Autonomia EXPO και για το περιοδικό ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ (που διοργανώνει την Autonomia EXPO) μπορείτε να έχετε από το http://www.autonomiaexpo.org/ ή το http://www.disabled.gr/ ή τηλεφωνικά στα τηλέφωνα 210-8660556, 210-6913301 και 2310-211915.


Εκπαίδευση για όλους...

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Από Απόσταση της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης του ΥΠΕΠΘ ανακοίνωσε τηνέναρξη των εγγραφών για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που ξεκινούν τον Σεπτέμβριο του 2009. Για την περίοδο Σεπτέμβριος 2009-Ιούνιος 2010, προσφέρονται έξι εκπαιδευτικά προγράμματα δια βίου εκπαίδευσης ενηλίκων από απόσταση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα είναι:...

Ι. Με απολυτήριο τουλάχιστον Λυκείου:

Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών (διάρκειας 250 ωρών)

Οικονομία-Διοίκηση-Επιχειρήσεις (διάρκειας 250 ωρών)

Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (διάρκειας 250 ωρών)

Πολιτισμός, Τουρισμός, Περιφερειακή Ανάπτυξη (διάρκειας 250 ωρών)

Κοινωνική Οικονομία και Επιχειρηματικότητα (διάρκειας 125 ωρών)

ΙΙ. Με απολυτήριο Γυμνασίου - Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας:

Τεχνολογίες Πηροφορικής και Επικοινωνίας (διάρκειας 250 ωρών)

Η επιτυχής ολοκλήρωση ενός εκπαιδευτικόύ προγράμματος οδηγεί στην απόκτηση 'Πιστοποιητικού Δια Βίου Εκπαίδευσης' (ν. 3369/6-7-2005).

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα του ΚΕΕΕΝΑΠ απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες πολίτες, ηλικίας 18 ετών και άνω. Προϋπόθεση για την ένταξη στα τμήματα μάθησης των εκπαιδευτικών προγραμμάτων είναι οι πιστοποιημένες βασικές γνώσεις και δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις του ελληνικού Δημοσίου.

Τμήματα μάθησης θα αναπτυχθούν ανά διοικητική περιφέρεια της χώρας, με αναφορά στην έδρα της περιφέρειας και στους περιφερειακούς κόμβους του συστήματος. Οι υποψήφιοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους ηλεκτκρονικά στη διεύθυνση http://www.keeenap.gr/lms

Η υποβολή αιτήσεων ξεκίνησε την 1η Μαρτίου και ολοκληρώνεται στις 20 Μαϊου 2009. Η επιλογή μεταξύ των υποψηφίων για τη συγκρότηση των τμημάτων μάθησης θα γίνει με δημόσια κλήρωση. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Δ.Β.Μ.: www.gsae.edu.gr/keeenap.asp


http://kala-nea.blogspot.com/

Βρήκαν το κρησφύγετο του Παλαιοκώστα στο Αλεποχώρι ...

Ευρεία επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο Αλεποχώρι της Δυτικής Αττικής, με στόχο τον εντοπισμό του Β.Παλαιοκώστα.
Στην επιχείρηση συμμετέχουν δυνάμεις της ΕΚΑΜ, των ΜΑΤ, άνδρες της Ασφάλειας και το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΝΕΤ, το βράδυ της Μεγάλης Τρίτης οι αστυνομικοί -παρουσία εισαγγελέα- έκαναν έφοδο σε σπίτι, το οποίο διαπιστώθηκε ότι ήταν το κρησφύγετο του δραπέτη και του συνεργού του Αλκέτ Ριζάι για μεγάλο διάστημα.
Σύμφωνα με την αστυνομία, το σπίτι, ένα ....διώροφο, νοίκιασε πριν από περίπου ένα μήνα, μία γυναίκα, η οποία είπε στον ιδιοκτήτη ότι ήταν έγκυος και επρόκειτο να μείνει εκεί μαζί με το σύζυγo και τους γονείς της.
Οι αστυνομικοί βρήκαν στο σπίτι περούκες, καπέλα και διάφορα είδη μεταμφίεσης αλλά δεν βρήκαν όπλα ή χρήματα.
Πλέον, εκτιμάται ότι ο Παλαιοκώστας κρύβεται σε δασική περιοχή του Αλεποχωρίου.

πηγη: Newsroom ΔΟΛ




Aποτελέσματα Champions League ...

Στους 4 του Champions League πέρασαν Τσέλσι και Μπαρτσελόνα μετά τα σημερινά αποτελέσματα που ήταν

Τσέλσι - Λίβερπουλ 4-4
Μπάγερ - Μπαρτσελόνα 1-1




Related Posts with Thumbnails