Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Πως θα φορολογηθούν οι γονικές παροχές. Στις 150 χιλ. το αφορολόγητο.

Στα 150 χιλ. ευρώ αυξάνεται το αφορολόγητο για τις γονικές παροχές, τις δωρεές και τις κληρονομιές, με βάση το νομοσχέδιο που κατατέθηκε πριν από λίγο στη Βουλή.
Συγκεκριμένα, για τους συγγενείς Α κατηγορίας, δηλαδή την άμεση οικογένεια, το αφορολόγητο αυξάνεται από 95 χιλ. ευρώ στα 150 χιλ. ευρώ και για τους συγγενείς Β κατηγορίας, δηλαδή τους πιο μακρινούς από 20 χιλ. ευρώ σε 30 χιλ. ευρώ.
Ο συντελεστής θα... είναι κλιμακωτός από 1% έως 10% για τους συγγενείς Α κατηγορίας και από 5%-20% για τους συγγενείς της Β κατηγορίας. Ο υπολογισμός του φόρου για την άμεση οικογένεια γίνεται με τον ίδιο τρόπο ανεξάρτητα αν πρόκειται για δωρεά ή για γονική παροχή.

Σε ότι αφορά τον τρόπο καταβολής του φόρου κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών, αυτός θα γίνεται σε 12 διμηνιαίες δόσεις, όχι μικρότερες των 500 ευρώ. Στον υπολογισμό του φόρου θα συνυπολογίζονται όλες οι προγενέστερες δωρεές και γονικές παροχές για τις οποίες έχει προκύψει φόρος σε χρόνο που δεν έχει παραγραφεί η υπόθεση, δηλαδή για υποθέσεις από το 1990 και μετά. Ο νέος φόρος θα ισχύει από τις 8 Ιανουαρίου.

Του Νεκτάριου Νώτη

http://www.capital.gr/tax/Article.aspx?id=888851

Πρεμιέρα την Κυραική για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας


Πρεμιέρα την Κυρικαή για το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας με το έργο του Γιάννη Καλαντζόπουλου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα, σαν το σκύλο με τη γάτα», στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής (Υπαπαντής 25), στις 12 ώρα το μεσημέρι.


Τελευταία μέρα για Τέλη κυκλοφορίας και κατάθεση πινακίδων σήμερα

Λήγει σήμερα η παράταση που είχε δοθεί για την πληρωμή των τσουχτερών πράσινων τελών κυκλοφορίας , αλλά και για την κατάθεση των πινακίδων για να γλιτώσει κανείς από τα τέλη του 2010. Όσοι δεν τα έχετε πληρώσει βάλτε βαθιά το χέρι στην τσέπη και σπεύσατε γιατί από Δευτέρα θα δίνονται με πρόστιμο που είναι το διπλάσιο της τιμής ....


Τρεις συλλήψεις για τη δολοφονία του Άντη Χατζηκωστή

Στη σύλληψη τριών σεσημασμένων υπόπτων για τη δολοφονία του κύπριου επιχειρηματία των μέσων ενημέρωσης Άντη Χατζηκωστή, προέβη χθες Πέμπτη (14/1) η αστυνομία, η οποία ωστόσο εκτιμά ότι υπάρχουν και ηθικοί αυτουργοί διότι οι συλληφθέντες φέρονται να εκτέλεσαν συμβόλαιο θανάτου.
Η αστυνομία βρέθηκε στα ίχνη τους μετά τη άρση του απορρήτου των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων - που εξασφάλισε με δικαστικό διάταγμα -, οι οποίες έγιναν από 17 τηλέφωνα που ανήκουν σε ...πέντε πρόσωπα. Μεταξύ αυτών είναι και οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις του θύματος.
Οι τρεις συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει την αστυνομία και στο παρελθόν για άλλες υποθέσεις, φαίνεται να συσχετίζονται μεταξύ τους και είναι αυτοί που θεωρείται ότι διέπραξαν το έγκλημα.
Οι δύο επέβαιναν στη μοτοσυκλέτα, που εθεάθη και καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας στον τόπο της δολοφονίας, και ο ένας εξ’ αυτών πυροβόλησε τον Χατζηκωστή. Ο τρίτος φέρεται να είναι ο άνθρωπος που οργάνωσε τη δολοφονία, παρακολουθούσε τις κινήσεις του θύματος και ειδοποίησε τους δύο δράστες.
Οι τρεις ύποπτοι κλήθηκαν στην ανάκριση και προέβαλαν άλλοθι. Αυτό που ελπίζει η Αστυνομία είναι ότι η αποκάλυψη των τηλεφωνικών συνδιαλέξεων θα καταρρίψει το άλλοθί τους.
O Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης, αφού ζήτησε και ενημερώθηκε από τους ανακριτές της υπόθεσης για την πορεία των ερευνών και των ανακρίσεων γύρω από τη σοβαρή υπόθεση, έδωσε τις ανάλογες οδηγίες προς τους εξεταστές, ανάβοντας το "πράσινο φως" για τις συλλήψεις και τόνισε ότι θα παρακολουθεί στενά την υπόθεση.
Σήμερα Παρασκευή (15/1), αναμένεται να παρουσιαστούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για να ζητηθεί η έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

http://www.newstime.gr/

Εξάρθρωση κυκλώματος παράνομης διακίνησης αλλοδαπών

Κύκλωμα παράνομης διακίνησης αλλοδαπών, από την Ελλάδα στην Ιταλία, εξαρθρώθηκε σήμερα, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση, που σχεδιάστηκε από τη Διεύθυνση Ασφάλειας του Λιμενικού Σώματος σε συνεργασία με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας.
Πιο συγκεκριμένα, κατά τον τελευταίο μήνα, αξιοποιώντας διαθέσιμες πληροφορίες και ύστερα από κατάλληλες ενέργειες προσωπικού της ΔΑ/Λ.Σ., στέλεχος του Κ.Λ.Πάτρας κατάφερε να διεισδύσει στην εν λόγω εγκληματική οργάνωση εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης φορτηγών οχημάτων.
Ακολούθησαν διαδοχικές συναντήσεις, υπό ...την άμεση εποπτεία της ΔΑ/Λ.Σ., η οποία διέθετε κατάλληλα μέσα και προσωπικό, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύλληψη των εμπλεκομένων ατόμων. Ως αποτέλεσμα των ανωτέρω ενεργειών, σήμερα 14-01-2010 και πρώτες πρωινές ώρες, υλοποιήθηκε προγραμματισμένη και ελεγχόμενη μεταφορά παράνομων μεταναστών, που πραγματοποιήθηκε στο οδικό δίκτυο μεταξύ Αιγίου και Πάτρας, στην οποία χρησιμοποιήθηκε μεταφορικό μέσο (φορτηγό), που διέθετε το Κ.Λ.Πάτρας με οδηγό βαθμοφόρο της ΔΑ/Λ.Σ.
Η μετάβαση του διατιθέμενου φορτηγού οχήματος στην Ιταλία, είχε προγραμματιστεί να γίνει με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο, που αναχωρούσε την 14:30 σήμερα για Αγκώνα. Κατά τη διάρκεια της μεταφοράς έως το λιμένα Πάτρας, που επρόκειτο να φορτωθεί το εν λόγω όχημα, παρακολουθείτο από Υπηρεσιακά οχήματα και προσωπικό της ΔΑ.
Κατά τη διάρκεια αναμονής προς φόρτωση και αναχώρησης του πλοίου είχε συμφωνηθεί, παράλληλα, συνάντηση του εμφανιζόμενου ως ιδιοκτήτη φορτηγών οχημάτων (στελέχους Λ.Σ.) με τον 35χρονο αλλοδαπό οργανωτή και διακινητή, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Ρίο Πατρών, δεδομένου ότι η παρουσία του εκεί αποτελούσε εγγύηση για την καταβολή της αμοιβής του φερόμενου ιδιοκτήτη του φορτηγού οχήματος. Η διαδικασία αυτή θα υλοποιείτο από συνεργάτες του αλλοδαπού διακινητή σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη μαρίνα Αλίμου Αττικής.
Περί ώρα 14:15 και αφού είχε ήδη φορτωθεί το προαναφερθέν όχημα με τους οκτώ (08) παράνομους μετανάστες στο πλοίο για Αγκώνα Ιταλίας, πραγματοποιήθηκε στη μαρίνα Αλίμου Αττικής πληρωμή από τους δύο επίσης αλλοδαπούς, συνεργάτες του διακινητή, του ποσού των τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ, από το συνολικό ποσό των έντεκα χιλιάδων (11.000), που είχε συμφωνηθεί, στον εμφανιζόμενο ως συνέταιρο του ιδιοκτήτη φορτηγού οχήματος, στελέχους ΔΑ/Λ.Σ.
Ύστερα από τα ανωτέρω πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες συλλήψεις του διακινητή στο Ρίο καθώς και των δύο συνεργατών του, ηλικίας 32 και 36 ετών αντίστοιχα, στον Άλιμο, ενώ το προαναφερθέν χρηματικό ποσό κατασχέθηκε.
Προανάκριση διενεργείται από τη Λιμενική Αρχή Πάτρας, ενώ στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης συλλέγεται σχετικό υλικό, τυχόν δε περαιτέρω εξελίξεις θα γνωστοποιηθούν με νεώτερο δελτίο μας


Related Posts with Thumbnails