Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Γερμανία: Πωλούνται περισσευούμενα εμβόλια σε τιμή ευκαιρίας

Η Γερμανία σκοπεύει να πουλήσει σε άλλες χώρες τις δόσεις του εμβολίου κατά της γρίπης Η1Ν1 που παραμένουν αχρησιμοποίητες λόγω του μικρού αριθμού των ανθρώπων που έχουν προσέλθει για να εμβολιαστούν μέχρι σήμερα.
Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Φίλιπ Ρέσλερ, από την ημέρα που ξεκίνησε ο μαζικός εμβολιασμός στη Γερμανία, μόνο το 15% του νοσηλευτικού προσωπικού και το 5% των πολιτών έχουν εμβολιαστεί. Για το λόγο αυτό οι αρχές των κρατιδίων ζήτησαν από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με άλλες χώρες για να τους πουλήσει τα πλεονάζοντα εμβόλια.

Προς πώληση θα προωθηθούν περίπου... 2,2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου, πρόσθεσε ο Ρέσλερ, υπενθυμίζοντας ότι κάποιες χώρες, όπως για παράδειγμα η Ουκρανία, προσπαθούν να αυξήσουν τις προμήθειές τους. Στα τέλη Νοεμβρίου τα κρατίδια έλαβαν περίπου 9,6 εκατομμύρια εμβόλια, από τα συνολικά 50 εκατομμύρια που θα παραδοθούν στις αρχές μέχρι τα τέλη Μαρτίου του 2010.

Όμως, σύμφωνα με στοιχεία της εφημερίδας Westfalen-Blatt, μέχρι σήμερα σε όλη τη Γερμανία υπολογίζεται ότι έχουν εμβολιαστεί μόνο 4-5,8 εκατομμύρια άνθρωποι, παρά τις συνεχείς εκκλήσεις της κυβέρνησης.

Στη Γερμανία έχουν καταγραφεί περίπου 190.000 κρούσματα της γρίπης Η1Ν1 και από την ασθένεια αυτή έχουν πεθάνει 86 άνθρωποι που, στη μεγάλη πλειοψηφία τους (85%) έπασχαν ήδη από άλλα βαριά νοσήματα.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ygeia&id=109774


Related Posts with Thumbnails