Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2010

Κλήρωση και διαλογή Τζόκερ 7/1/2010

Οι αριθμοί που κληρώθηκαν είναι
6, 23, 31, 32, 39

ΤΖΟΚΕΡ: 14

Και πάλι Τζακ Ποτ


Σπουδαία νίκη Ολυμπιακού επί της Εφες Πίλσεν στην Πόλη με 93-85

Ο Ολυμπιακός πήρε παλικαρίσια νίκη με 93-85 στην παράταση (76-76 κ.δ) στην έδρα της Εφές Πίλσεν και πλέον βρίσκεται αγκαλιά με την πρώτη θέση του τέταρτου ομίλου της Ευρωλίγκας. Οι «ερυθρόλευκοι» με νίκη επί της Παρτιζάν την τελευταία αγωνιστική της πρώτης φάσης «σφραγίζουν» την πρωτιά.
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί με 5-0 και 10-4 στα πρώτα λεπτά. Οι Τούρκοι, όμως, αντέδρασαν και με συνεχόμενους πόντους των Σούμπερτ και Σαντιάγκο προηγήθηκαν με 21-19 στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι «ερυθρόλευκοι» για ένα ακόμη παιχνίδι ήταν.... κακοί στην άμυνα και έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν γρήγορα το προβάδισμα στο σκορ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε να παίζει κακή άμυνα και οι Τούρκοι με επιμέρους σκορ 10-7 στα πρώτα τέσσερα λεπτά, πήραν τη μεγαλύτερη τους διαφορά στο παιχνίδι (31-26).
Τζος Τσίλντρες και Λίνας Κλέιζα έδειχναν ασταμάτητοι και με αυτούς τους δύο μπροστάρηδες, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι. Ο Λιθουανός φόργουορντ έδινε πολλές λύσεις στην επίθεση, ο Αμερικανός ήταν εξαιρετικός και στην άμυνα, αλλά και στην επίθεση και έτσι οι Πειραιώτες πήραν προβάδισμα έξι πόντων (41-35) στο τέλος του ημιχρόνου.
Ο Μίλος Τεόντοσιτς ήταν εντυπωσιακός στο ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Ο Σέρβος πλέι μέικερ οργάνωνε υποδειγματικά το παιχνίδι των «ερυθρολεύκων», ενώ σκόραρε και εφτά συνεχόμενους πόντους και έτσι η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη διατήρησε τη διαφορά στους έξι πόντους (50-44), τρία λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.
Ο Αταμάν γύρισε την άμυνα της ομάδας του σε ζώνη, κάτι που μπέρδεψε αρκετά τους παίκτες του Ολυμπιακού. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύτηκαν τις κακές επιλογές των Πειραιωτών και με επιμέρους σκορ 9-1, πέρασαν μπροστά με 62-59. Ο Σμιθ ήταν σε εξαιρετική κατάσταση, ο Σαντιάγκο «σημάδευε» συνέχεια τον Βούισιτς και έτσι η Εφές Πίλσεν πήρε προβάδισμα πέντε πόντων (66-61).
Οι «ερυθρόλευκοι» αντέδρασαν εξαιρετικά και με σερί 12-0 με τους Τεόντοσιτς, Βούισιτς και Τσίλντρες να κάνουν όλη τη δουλειά, πέρασαν μπροστά με 73-66. Οι Πειραιώτες πίστεψαν-κακώς-πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Η Εφές Πίλσεν με σερί 6-0 μείωσε σε 73-72, ένα λεπτό πριν το τέλος του ματς. Ο Τεόντοσιτς με τρίποντο έδωσε και πάλι «ανάσα» τεσσάρων πόντων στον Ολυμπιακό, αλλά ο Πεκέρ με τέσσερις συνεχόμενους πόντους ισοφάρισε σε 76-76, τριάντα δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς. Στην τελευταία επίθεση, ο Μίλος Τεόντοσιτς πήρε την ευθύνη, αλλά δεν ήταν εύστοχος σε τρίποντο. Κακή επιλογή έκανε και ο Τουντσερί στα έξι δευτερόλεπτα που απέμεναν και έτσι το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.
Στην παράταση ο Ολυμπιακός καθοδηγούμενος και πάλι από τον εξαιρετικό Μίλος Τεόντοστις προηγήθηκε με 84-80, δύο λεπτά πριν το τέλος του ματς και κατάφερε να πάρει το σπουδαίο «διπλό».


Δεκάλεπτα: 21-19, 35-41, 53-58, 76-76, 85-93
Εφές Πίλσεν (Αταμάν): Κασούν 7, Σμιθ 18, Ρακόσεβιτς 2, Σούμπερτ 15, Τουντσερί 4,Θόρντον 5, Πεκέρ 18, Νάχμπαρ 2, Σαντιγάκο 12, Γκιουλέρ 2.
Ολυμπιακός (Γιαννάκης) : Πεν 3, Τσίλντρες 23, Βούισιτς 8, Μπουρούσης 5, Χαλπερίν 4, Κλέιζα 16, Μαυροκεφαλίδης 5, Βασιλόπουλος 8, Μπέβερλι 2, Τεόντοσιτς 17, Σχορτσανίτης 2

ΑΠΕ

Ανακοίνωση επίθεση ΑΕΚ κατά ΝΕΤ για μετάδοση και σχόλια

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ:
"O χθεσινός αγώνας Ολυμπιακού – ΑΕΚ ανήκει πλέον στο παρελθόν, αλλά η μετάδοσή του και τα σχόλια που ακούστηκαν κατά τη διάρκεια αυτής, θα μείνουν στην ιστορία των τηλεοπτικών μεταδόσεων ντέρμπυ στη χώρα μας.
Για την «αντικειμενικότητα» όλων όσοι συμμετείχαν, για τη «βαθυστόχαστη» ανάλυση των πεπραγμένων της μιας ομάδας, για το «άγχος» εκφωνητή και «αντικειμενικού» σχολιαστή ώστε να αλλάξει η εικόνα του αγώνα, πάντα μονόπλευρα εννοείται…
Τελικά για όσους δεν το γνωρίζουν, χθες, αντίπαλες ήταν δύο… ελληνικές ομάδες, σε ένα… ελληνικό ντέρμπυ.
Και για να μη διακωμωδούμε άλλο το γεγονός που είναι ήδη πολύ σοβαρό:
Ο φίλαθλος κόσμος αγαπάει το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα και το αποδεικνύει από την τηλεθέαση, κυρίως των σημαντικών αγώνων.
Και είναι μεγάλη απρέπεια η κρατική τηλεόραση να τον απωθεί. Χθες το πέτυχε.

ΠΑΕ ΑΕΚ"





Η επιστολή Σαμαρά σε Παπανδρέου και πολιτικούς αρχηγούς για τον εκλογικό νόμο

"Θα ήθελα δια της παρούσης μου να σας ζητήσω να υπάρξει διακομματική διαβούλευση για τον εκλογικό νόμο, από μηδενική βάση, πριν από την κατάθεση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή.
Αν θέλετε να αλλάξετε τον ισχύοντα νόμο και επιθυμείτε αυτό να γίνει συναινετικά, είναι απαραίτητο, πριν αρχίσουμε να συζητάμε τις τεχνικές λεπτομέρειες οποιασδήποτε πρότασης, να έχει προηγηθεί μια συζήτηση για τα μείζονα πολιτικά χαρακτηριστικά ενός νέου εκλογικού νόμου.
Μια τέτοια προδιαδικαστική συζήτηση μεταξύ εκπροσώπων όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων:....

* Πρώτον, θα επιτρέψει να υπάρξει σύγκλιση απόψεων εκεί που μπορεί να υπάρξει, ας πούμε στις αρχές της ευρύτερης δυνατής αντιπροσωπευτικότητας, της ανάδειξης βιώσιμων κυβερνήσεων, της καταπολέμησης του «πολιτικού χρήματος», της ενίσχυσης της δημοκρατίας μέσα στα κόμματα κλπ.

* Δεύτερον, θα καταγράψει και τις πλευρές εκείνες όπου δεν θα καταστεί δυνατό να προκύψει ευρύτερη σύγκλιση μεταξύ των κομμάτων.

* Τρίτον, θα επιτρέψει αργότερα να γίνει πιο σωστά η συζήτηση πάνω σε συγκεκριμένο νομοσχέδιο, ώστε να μη συγχέονται οι διαφωνίες ουσίας με διαφορές σε τεχνικού χαρακτήρα λεπτομέρειες.
Το ζητούμενο όλων μας είναι να δούμε τι ακριβώς χρειάζεται η ελληνική κοινωνία και το ελληνικό πολιτικό σύστημα, και όχι να προσπαθήσουμε να μεταφέρουμε αποσπασματικά ρυθμίσεις άλλων συστημάτων στην Ελλάδα.
Μα τέτοια προδιαδικαστική συζήτηση θα αποδειχθεί πολύ ουσιαστική και μπορεί να ξεκινήσει αμέσως από μηδενική βάση, οδηγώντας σε ευρύτερες συναινέσεις.
Αλλιώς, φοβάμαι ότι δεν μπορεί να υπάρξει συναίνεση.
Γιατί δύσκολα θα συμφωνήσουμε πως θα προσαρμόσουμε στη δική μας πραγματικότητα ένα εκλογικό σύστημα που παίρνουμε «δάνειο» από άλλη χώρα, με διαφορετικές πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες.
Αντίθετα, θα είναι πραγματικά ευχάριστη καινοτομία, να ξεκινήσουμε συζητώντας πως θέλουμε να είναι ένα εκλογικό σύστημα φτιαγμένο στα μέτρα της ελληνικής κοινωνίας και της ελληνικής πολιτικής ζωής.
Και σε αυτό να κριθούν τα κόμματα για τις προτάσεις τους και η σημερινή κυβέρνηση για τη συναινετική της διάθεση.



20-30% κάτω ο τζίρος στη Θεσσαλονίκη την περίοδο των εορτών

Έρευνα, σε δείγμα 250 εμπορικών επιχειρήσεων της πόλης , διεξήγαγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, για την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς 2009-2010.
Η έρευνα έγινε σε εμπορικές επιχειρήσεις του Κέντρου, της Δυτικής και της Ανατολικής Θεσσαλονίκης και εκτός των αποτελεσμάτων επί του συνόλου των επιχειρήσεων, υπάρχει, παράλληλα, ανάλυση αποτελεσμάτων ξεχωριστά για κάθε μία από τις παραπάνω περιοχές.
Επίσης, για το ιστορικό κέντρο της πόλης έχει γίνει πρόβλεψη ειδικότερης ανάλυσης αποτελεσμάτων, με βάση τις κάτωθι περιοχές:
1. ΕΓΝΑΤΙΑ - ΙΩΝ.ΔΡΑΓΟΥΜΗ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ - ΣΥΓΓΡΟΥ (και γύρω δρόμοι)
2. ΤΣΙΜΙΣΚΗ-ΑΓ.ΣΟΦΙΑΣ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ-ΠΡΟΞ.ΚΟΡΟΜΗΛΑ (και γύρω δρόμοι)
3. ΕΡΜΟΥ - ΒΑΣ.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΔΗΜ.ΓΟΥΝΑΡΗ - Γ.ΣΤΑΥΡΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΑΣ (και γύρω δρόμοι)
Μείωση του τζίρου τους, κατά μέσο όρο, σε ποσοστό 20% έως 30% από πέρυσι, είχαν οι... εμπορικές επιχειρήσεις της πόλης , παρά τις αρχικές προσδοκίες ότι η αγορά θα κινηθεί ικανοποιητικά την περίοδο των εορτών, λόγω της απογοητευτικής κίνησης την περίοδο πριν από αυτές.
Με δεδομένο μάλιστα, ότι η περυσινή αντίστοιχη περίοδος ήταν ιδιαίτερα αρνητική για την αγορά, λόγω έναρξης της οικονομικής ύφεσης, αλλά και των εκτεταμένων επεισοδίων, γίνεται αντιληπτό ότι το εμπόριο της πόλης έχει υποστεί τεράστιες οικονομικές απώλειες και αντιμετωπίζει με απαισιοδοξία και αίσθημα αγωνίας το μέλλον του, εάν δεν ληφθούν δραστικά μέτρα.
Συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν ότι το 80% του συνόλου των ερωτηθέντων δηλώνει απογοητευμένο, ενώ, μόνον το 20% δηλώνει ικανοποιημένο από τον τζίρο την περίοδο των εορτών.
Επί του συνόλου των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, το 72% είχε μείωση του τζίρου του, σε σχέση με πέρυσι, το 21% κυμάνθηκε στα ίδια περυσινά επίπεδα, και μόνον το 5% των επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα είδε αύξηση στον τζίρο τους.

Τα παραπάνω στοιχεία δεν έχουν διαφοροποιήσεις, από περιοχή σε περιοχή, αφού,

α στην περιοχή του ιστορικού ΚΕΝΤΡΟΥ μόνον το 15% των επιχειρήσεων δηλώνει ικανοποιημένο από την κίνηση της αγοράς κατά την περίοδο των εορτών, ενώ, σε σχετική ερώτηση για μεταβολή του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι, το 72% των ερωτηθέντων δηλώνει αρνητική μεταβολή στον τζίρο τους σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Βάσει των στοιχείων της έρευνας, όπως προκύπτει από την ειδικότερη ανάλυση:

? στην περιοχή της Εγνατίας-Ιων.Δραγούμη και Βενιζέλου οι ικανοποιημένες, από τον τζίρο τους, επιχειρήσεις ανέρχονται στο 10% των ερωτηθέντων

? στην περιοχή της Τσιμισκή-Αγ.Σοφίας-Μητροπόλεως-Προξ.Κορομηλά το ποσοστό των ικανοποιημένων από τον τζίρο τους επιχειρήσεων ανέρχεται στο 18%

? και στην περιοχή της Ερμού - Βας.Ηρακλείου-Δημ.Γούναρη, οι ικανοποιημένες, από τον τζίρο τους, επιχειρήσεις ανέρχονται στο 24% των ερωτηθέντων

Απογοητευτική είναι η εικόνα που παρουσιάζουν επιχειρήσεις εκτός ιστορικού κέντρου, αφού,

q στη ΔΥΤΙΚΗ Θεσσαλονίκη το 23% δηλώνει ικανοποιημένο από την κίνηση στην περίοδο των εορτών, ενώ, σε σχετική ερώτηση, ποσοστό 72% επί των ερωτηθέντων δηλώνει ότι υπήρξε αρνητική μεταβολή του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι.

q στην ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Θεσσαλονίκη το 27% των επιχειρήσεων δηλώνει ικανοποιημένο από την κίνηση στην περίοδο των εορτών, ενώ, σε σχετική ερώτηση, ποσοστό 70% επί των ερωτηθέντων δηλώνει αρνητική μεταβολή του τζίρου τους σε σχέση με πέρυσι.

Κοινή διαπίστωση είναι ότι την περίοδο από 14 Δεκεμβρίου έως την παραμονή των Χριστουγέννων τα καταστήματα κινήθηκαν περισσότερο, ενώ το 16% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι ούτε την περίοδο των Χριστουγέννων, ούτε την περίοδο της Πρωτοχρονιάς κινήθηκαν ιδιαίτερα.

Η αγορά εύλογα ανησυχεί ενόψει των υπαρκτών, αλλά και των επερχόμενων συνεπειών της οικονομικής ύφεσης και απαιτεί από την Πολιτεία να αποφασίσει και να εφαρμόσει άμεσα και δραστικά μέτρα σταθερότητας και ανάπτυξης της οικονομίας μας.

ΝΕΟΙ ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΕΣ ΣΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Με απόφαση του Νομάρχη Θεσσαλονίκης Παναγιώτη Ψωμιάδη, ορίζονται τα παρακάτω μέλη του Νομαρχιακού Συμβουλίου ως Αντινομάρχες ως εξής:
Αθηνά Αηδονά (Διεύθυνση Υγείας)
Ιωάννα Τζάκη (Διεύθυνση Ανάπτυξης)
Ευθύμιος Φωτόπουλος (Διεύθυνση Παιδείας)
Ιωάννης Αγγούρας (Διεύθυνση Πολεοδομίας)
Ευτέρπη Βασιλειάδου (Διεύθυνση Πρόνοιας)



Την παραίτηση των μελών του ΔΣ του ΟΑΚΑ ζήτησε ο ΓΓΑ

Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Πάνος Μπιτσαξής ζήτησε την παραίτηση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Αθηνών «Σπύρος Λούης» (ΟΑΚΑ), που έχουν ορισθεί με ευθύνη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Στο ΟΑΚΑ ορίζεται υπηρεσιακή Διοίκηση υπό την προεδρία της κ. Αντωνίας Ζαφειροπούλου, προϊσταμένης του τμήματος Λοιπών Αθλημάτων της Διεύθυνσης Αγωνιστικού Αθλητισμού της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.
Η υπηρεσιακή αυτή Διοίκηση έχει ως έργο:...
α) την διερεύνηση θεμάτων νομιμότητας στη λειτουργία του ΟΑΚΑ, ιδίως κατόπιν σχετικών εγγράφων του ΑΣΕΠ και την εύρυθμη λειτουργία του, β) την απογραφή του συνόλου των προβλημάτων των εγκαταστάσεων του ΟΑΚΑ και γ) τον οικονομικό έλεγχο της διαχείρισης του. Η νέα Διοίκηση του ΟΑΚΑ θα προκύψει μέσα από τις διαδικασίες της Ανοιχτής Διακυβέρνησης (open.gov).

Επιταχύνει η ΕΑΣ Μεσσηνίας για την ψηφιοποίηση

Μέχρι τις 7 το βράδυ καθημερινά εκτός Κυριακής θα είναι ανοιχτά τα υποκαταστήματα της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας προκειμένου να δέχονται παραγωγούς, για την ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων τους. Τα αρμόδια συνεργεία της ΕΑΣ θα εργάζονται έως τις 10 το βράδυ προκειμένου να ολοκληρώσουν την ψηφιοποίηση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου (σήμερα η ΕΑΣ Μεσσηνίας βρίσκεται περίπου στο 50%).
Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:...


1) Αποσπάσματα ελαιοκομικού και αμπελουργικού μητρώου.

2) Τοπογραφικά διαγράμματα αγροτεμαχίων (εάν υπάρχουν).

3) Αποσπάσματα κτηματολογίου (όπου υπάρχει).

Η ΕΑΣ ενημερώνει ότι δοθεί προτεραιότητα στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες.

Σημειώνεται ότι σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το θέμα των μικρών κτημάτων της Μάνης (μέχρι 300 τ.μ.), για τα οποία η ΕΑΣ αναμένει οδηγίες για το αν θα ψηφιοποιηθούν.
http://www.paseges.gr/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΑΜΑΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή του, την οποία απέστειλε προς τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Φίλιππο Πετσάλνικο, ζητάει τη διεξαγωγή, προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης σε επίπεδο Αρχηγών Κομμάτων, με αποκλειστικό θέμα την καταπολέμηση της διαφθοράς και την επιβολή συνθηκών Διαφάνειας στη δημόσια ζωή.
Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς είχε θέσει το αίτημα αυτό στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Γιώργο Παπανδρέου, κατά την πρόσφατη σύσκεψη των Αρχηγών των Κομμάτων, για θέματα Διαφάνειας και ότι ο Πρωθυπουργός το είχε αποδεχθεί.
Κεντρική ιδέα είναι να.... αποτελέσει η Διαφάνεια το θέμα της πρώτης, προ ημερησίας διατάξεως, κοινοβουλευτικής συζήτησης του νέου έτους.
Στη συνέχεια, να δημιουργηθεί μια ειδική, ευρεία διακομματική Επιτροπή της Βουλής, για να διερευνήσει όλες τις πτυχές και να προτείνει όλες τις απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις, ως τη λήξη της τρέχουσας Συνόδου, τον Ιούνιο. Ώστε να αρχίσει η ψήφισή τους αμέσως, ει δυνατόν με διακομματική συναίνεση».


Την Δευτέρα ορκίζεται ο νέος υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος


Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Πρωθυπουργού κ. Γιώργου Α. Παπανδρέου, τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 και ώρα 12.30, θα ορκισθεί ο Νέος Υφυπουργός Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιώργος Ντόλιος....


Ημερίδα στην Πέλλα: Βιοποικιλότητα, Περιφερειακή και Τουριστική ανάπτυξη

Το Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2010, ώρα 9:30 πμ, ξενοδοχείο Leventis Art Suites, Παναγίτσα Πέλλας
Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Πέλλας συνδιοργανώνουν ημερίδα με θέμα: "Βιοποικιλότητα, Περιφερειακή και Τουριστική Ανάπτυξη" στην Παναγίτσα Πέλλας στις 16 Ιανουαρίου 2010. Η ημερίδα θα περιλαμβάνει επίσης μια συνεδρία με θέμα: "Η πολιτική επικοινωνίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου: εργαλεία για δημοσιογράφους", απευθυνόμενη ιδιαίτερα στους δημοσιογράφους και εκπροσώπους του τοπικού και περιφερειακού Τύπου και των ΜΜΕ.
Θα συμμετάσχουν ως ομιλητές....
ευρωβουλευτές, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι, καθώς και στελέχη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Θα παραστούν εκπρόσωποι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Πέλλας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής. Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Νομάρχης Πέλλας, κ. Μιχάλης Καραμάνης.

Ένοπλη Ληστεία σε βενζινάδικο στο Καλό Νερό

Πρατήριο καυσίμων στην Αυλώνα Μεσσηνίας έβαλαν στόχο άγνωστοι ληστές, στις 10 το βράδυ της περασμένης Τρίτης. Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, δυο άτομα με κουκούλες στα κεφάλια, μπήκαν στο πρατήριο και με την απειλή όπλων ανάγκασαν τον υπάλληλο να τους παραδώσει ποσό 4.000 ευρώ περίπου, που υπήρχε στο ταμείο. Στη συνέχεια πήραν το αυτοκίνητο του .... υπαλλήλου και εξαφανίστηκαν. Έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των ληστών κάνει η Αστυνομία.

ΕΡΑ Καλαμάτας


Εκδήλωση μνήμης για τον Νίκο Τεμπονέρα

Εκδήλωση μνήμης για τον εκπαιδευτικό Νίκο Τεμπονέρα, που δολοφονήθηκε το 1991 κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, διοργανώνουν οι ΟΛΜΕ και ΔΟΕ.
Το μνημόσυνο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, επέτειο της δολοφονίας του, έξω από το Σχολικό Συγκρότημα «Ν.Τεμπονέρα» στα Ψηλά Αλώνια της Πάτρας. Θα... ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης.
http://www.enet.gr/


Πρώτη στις εξαγωγές η Κίνα, ξεπέρασε την Γερμανία


Η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και καταλαμβάνει πλέον την πρώτη θέση στον κατάλογο των εξαγωγέων, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποίησε η υπηρεσία των τελωνείων της Κίνας.
Τα στατιστικά δείχνουν ότι οι Κινεζικές εξαγωγές από τον Ιανουάριο ως το Νοέμβριο του 2009 έφθασαν το 1,07 τρισεκατομμύριο δολάρια, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση.
Ειδικοί ανέφεραν ότι οι Κινεζικές εξαγωγές ξεπέρασαν εκείνες της Γερμανίας τον Οκτώβριο.
"Τα στοιχεία δείχνουν ότι.... το 2009 η Κίνα έγινε ο μεγαλύτερος εξαγωγέας με μικρή διαφορά", δήλωσε ο Μπεν Σιμπφεντόρφερ της Royal Bank of Scotland.
Το 2007, η Κίνα ξεπέρασε τη Γερμανία και κατέστη η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Η Ασιατική χώρα προβλέπεται να ξεπεράσει την Ιαπωνία εφέτος, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση διεθνώς, πίσω από τις ΗΠΑ.
Μεταξύ Ιανουαρίου και Οκτωβρίου πέρυσι η Κίνα εξήγαγε αγαθά αξίας 957 δις δολαρίων, ξεπερνώντας τη Γερμανία, που εξήγαγε αγαθά 917 δις δολαρίων, ανέφερε δημοσίευμα της εφημερίδας The Wall Street Journal, η οποία επικαλέστηκε στοιχεία της εταιρίας Global Trade Information Services, με έδρα τη Γενεύη.

ΑΠΕ

Της Κακομοίρας .... με το Ζήκο

Δείτε ένα ακρως επίκαιρο βίντεο



Related Posts with Thumbnails