Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2010

ΟΡΙΣΜΟΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής
Βλάχος Γιώργος, Καθηγητής Ναυτιλιακής Οικονομικής και Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης...
Μπάκας Ευθύμιος, Οικονομολόγος, στέλεχος επιχειρήσεων

Ειδική Γραμματεία Πρωτοβάθμιας - Δευτεροβάθμιας Παιδείας
Κοντογιάννης Μιχάλης, Διευθυντής 99ου Δημοτικού Σχολείου Αγ. Παντελεήμονα Αχαρνών


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
Γενική Γραμματεία Κοινωνικής Ασφάλισης
Δρέττα Αθηνά, Οδοντίατρος, Αντινομάρχης Αθηνών


ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Γενική Γραμματεία Πρόνοιας
Κατριβάνος Γεώργιος, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, Αντινομάρχης Αθηνών

Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας
Δημόπουλος Αντώνης, Οδοντίατρος - Διδάκτωρ Παν. Αθηνών, Αντιπρόεδρος ΙΣΤΑΜΕ

Οριστικά τέλος στο σίριαλ Ματερατσι για τον ΠΑΟ


Οριστικά τέλος μπήκε στο σίριαλ της απόκτησης του Μάρκο Ματεράτσι από τον Παναθηναϊκό. Η Ίντερ ενημέρωσε τον Ιταλό αμυντικό πως είναι απαραίτητος και δεν παραχωρείται έπειτα και από τον τραυματισμό του Κρίστιαν Κίβου. Μάλιστα, ο 36χρονος αμυντικός υπεβλήθη σε αρθροσκόπηση στο δεξί του γόνατο και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερες από 15 ημέρες...

ΑΠΕ

Επισπεύδονται οι διαδικασίες για τον «Καποδίστρια 2»

Το δρόμο της νομοθετικής ρύθμισης παίρνει το θέμα της αναδιάρθρωσης του διοικητικού χάρτη της χώρας, με τον πρωθυπουργό να συγκαλεί εκτάκτως την Κυριακή το απόγευμα το υπουργικό συμβούλιο, ενώ αμέσως μετά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Σ. Ξυνίδης, θα συναντηθεί με τους γραμματείς των νομαρχιακών επιτροπών, προκειμένου να προληφθούν οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται ήδη σε τοπικό επίπεδο.
Η νέα αρχιτεκτονική δομή της χώρας θα είναι το αντικείμενο του... υπουργικού συμβουλίου, το οποίο αναμένεται να δώσει το "πράσινο φως" για την προώθηση του σχετικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι σήμερα από το υπουργείο Εσωτερικών, οι 1.035 Δήμοι της χώρας θα συγχωνευθούν σε περίπου 350, ενώ οι 13 Περιφέρειες που θα δημιουργηθούν θα διοικούνται από αιρετούς Περιφερειάρχες.

http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=119035

Ελεύθερος με όρους ο κατηγορούμενος για τους «Πυρήνες της Φωτιάς»

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ενώπιον του Αναπληρωτή Εφέτη Ανακριτή Κ. Μπαλτά ο 26χρονος φοιτητής που κατηγορείται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».
Ο νεαρός αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι αρχές του 2007 είχε πάει στο σπίτι στο Χαλάνδρι για να εγκαταστήσει ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ τονίζει ότι από τότε δεν είχε ξαναπάει.
Σύμφωνα με τη δικογραφία..., δακτυλικά αποτυπώματα του νεαρού βρέθηκαν στον επίμαχο υπολογιστή και σε μία δισκέτα. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν ότι ο κατηγορούμενος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύπ φορές το μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα.
Στον κ. Μπαλτά κατέθεσε η μητέρα και ένα ακόμη πρόσωπο του οικογενειακού περιβάλλοντος του νεαρού καθώς και μία συμφοιτήτρια του.

Πηγή: Ναυτεμπορική (ΑΠΕ-ΜΠΕ)



Στις 15 Φεβρουαρίου ο νέος κοινοτικός έλεγχος για την ψηφιοποίηση

Για τις 15 Φεβρουαρίου έχει προγραμματισθεί η έλευση κοινοτικών ελεγκτών στη χώρα μας προκειμένου να ελέγξουν εάν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ψηφιοποίησης αγροτεμαχίων, που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Ολοκληρωμένου Συστήματος Ελέγχου και Διαχείρισης (ΟΣΔΕ) των κοινοτικών αγροτικών ενισχύσεων.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε παράταση στη χώρα μας μέχρι τις 31 Ιανουαρίου ώστε να ολοκληρωθεί η ψηφιοποίηση των αγροτεμαχίων, ενώ μέχρι τέλους Φεβρουαρίου θα πρέπει να διεξαχθούν και οι απαιτούμενου δειγματοληπτικοί έλεγχοι... (5% στο σύνολο των αιτήσεων ενεργοποίησης ατομικών δικαιωμάτων ενιαίας ενίσχυσης), προκειμένου να καταβληθεί το σύνολο της ενιαίας κοινοτικής ενίσχυσης του 2009 στους δικαιούχους αγρότες.

ΑΠΕ

Συνεδριάζει το ΔΣ της ΕΝΑΕ και συνάντηση με Μπατζελή

Τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2010 θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΑΕ, στις 11.00 το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΝΑΕ, Μεσογείων 15, 4ος όροφος, με θέματα ημερησίας διάταξης:....

1. Οργανωτικά 14ου Τακτικού Συνεδρίου ΕΝΑΕ που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα 4-5-6 Φεβρουαρίου 2010.
2. Προετοιμασία συνάντησης με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα Μπατζελή.
3. Διάφορα.
Ακολούθως η συνάντηση του Δ.Σ της ΕΝΑΕ με την Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κα. Μπατζελή θα πραγματοποιηθεί την ίδια ημέρα, στις 13.00 στο γραφείο της Υπουργού αντί 18.00 που είχε αρχικά οριστεί

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και Τοπική Αυτοδιοίκηση μαζί στον αγώνα κατά της εγκληματικότητας

Σε ενιαίο μέτωπο για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και της παραβατικότητας στα αστικά κέντρα τάχθηκαν σήμερα , οι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Νομαρχίας Αθηνών μετά από πρόσκληση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
Στην προγραμματισμένη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το πρωί συμμετείχαν ο Νομάρχης Αθηνών κ. Γιάννης Σγουρός, ο Δήμαρχος Αθηναίων και Πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Νικήτας Κακλαμάνης, 48 Δήμαρχοι και η Υφυπουργός Υγείας κ. Φώφη Γεννηματά.
Ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης παρουσίασε τη νέα αντεγκληματική πολιτική του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και τόνισε την ανάγκη συμμετοχικής δράσης για την αντιμετώπιση του εγκληματικού φαινομένου.
Επίσης ανακοίνωσε... εξειδικευμένες δράσεις που στοχεύουν στην ενίσχυση του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών και εφαρμόζονται από τις αρχές του έτους. Περιλαμβάνουν την ενεργοποίηση του Αστυνομικού της Γειτονιάς, των Πιλοτικών Αστυνομικών Τμημάτων και των Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης Εγκληματικότητας.
Στις προτεραιότητες του Υπουργείου βρίσκεται επίσης η ενεργοποίηση του Κεντρικού Συμβουλίου Πρόληψης εγκληματικότητας σε συνεργασία με την ΚΕΔΚΕ, η σύσταση Τοπικών Συμβουλίων Πρόληψης και η άμεση λειτουργία τους, η σύναψη μνημονίου συνεργασίας με τους κατά τόπους Δήμους για κοινές δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας με τις δημοτικές αστυνομίες.
Στις αμέσως επόμενες εβδομάδες, αντίστοιχες συσκέψεις θα πραγματοποιηθούν και με τους Αυτοδιοικητικούς φορείς της υπόλοιπης Αττικής και των Περιφερειών της χώρας.



Προσδιορισμός των τιμών αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από σταθμούς φωτοβολταϊκών

Σε συνέχεια της έκδοσης της Υπουργικής Απόφασης Δ6/Φ1/οικ.25859/14.12.2009 για την « Αναπροσαρμογή τιμολογίων απορρόφησης ηλεκτρικής ενέργειας που παράγεται από παραγωγό ή αυτοπαραγωγό μέσω σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ή μέσω συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας υψηλής απόδοσης ή μέσω υβριδικού σταθμού » και βάσει του άρθρου 27Α « Ρυθμίσεις για Φωτοβολταϊκούς Σταθμούς » παρ.2 του ν. 3734/2009, με το οποίο οι τιμές των περιπτώσεων δ) και ε) του πίνακα της παρ. 1 του άρθρου 13 του ν. 3468/2006 διαγράφηκαν,ανακοινώνεται ότι η Απόφαση Αναπροσαρμογής τιμολογίων όπως αυτή ορίζεται στην παρ.6 του άρθρου 13 του τελευταίου νόμου δεν αφορά ενέργεια παραγόμενη από φωτοβολταϊκούς σταθμούς, αφού στερείται πλέον της σχετικής εξουσιοδότησης του νόμου.
Για τους παραγωγούς ενέργειας από φωτοβολταϊκούς σταθμούς οι... οποίοι, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 Α παρ.6, έχουν επιλέξει να συνεχίσουν την εκτέλεση της ισχύουσας σύμβασής τους, κατά το έτος 2009 εξακολουθεί να ισχύει η Απόφαση Δ6/Φ1/οικ.26042/30.10.2008 σύμφωνα με την οποία η ηλιακή ενέργεια που αξιοποιείται από φωτοβολταϊκές μονάδες με εγκαταστημένη ισχύ μικρότερη ή ίση των εκατό ( 100 ) kWpeak, οι οποίες εγκαθίστανται σε ακίνητο ιδιοκτησίας ή νόμιμης κατοχής ή όμορα ακίνητα του ίδιου ιδιοκτήτη ή νομίμου κατόχου τιμολογείται με 457,14 euro ανά ΜWh στο Δισυνδεδεμένο Σύστημα και 507,14 euro ανά MWh στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά, ενώ η ηλιακή ενέργεια που αξιοποιείται από φωτοβολαϊκές μονάδες με εγκατεστημένη ισχύ μεγαλύτερη των εκατό ( 100 ) kWpeak, τιμολογείται με 407,14 euro ανά MWh στο Δισυνδεδεμένο Σύστημα και 457,14 euro ανά MWh στα Μη Διασυνδεδεμένα Νησιά.



Ρυθμίσεις που θα διευθετηθούν κενά του άρθρου 27 Α του ν. 3734/2009 σχετιζόμενα με την εφεξής τιμολόγηση ενέργειας που παράγεται από τους εν λόγω σταθμούς καθώς και με το χρονικό περιθώριο που θα δοθεί για την τροποποίηση υφιστάμενων συμβάσεων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις του ίδιου άρθρου, θα εξεταστούν στο πλαίσιο συνολικής αναθεώρησης του θεσμικού πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας


Ανέκδοτο ... καλοοοο

Ένας 40άρης οικογενειάρχης ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ. Κάποια στιγμή παρατηρεί μια εντυπωσιακή ξανθιά και ασυναίσθητα τη χαζεύει.

Η ξανθιά του γυρίζει το βλέμμα. Την ξανακοιτάζει πιο έντονα, τον κοιτάζει και αυτή. Αυτό τραβάει κάμποση ώρα και αποφασίζει να της μιλήσει:
- 'Συγνώμη', της λέει, 'μήπως γνωριζόμαστε;'
- 'Βέβαια', του απαντάει. 'Ένα από τα παιδιά μου είναι δικό σας!'
Ο τύπος σαστίζει, σκέφτεται και ξαφνικά θυμάται τη μοναδική φορά που απάτησε τη γυναίκα του.
Τη ρωτάει λοιπόν:...
- 'Μήπως είστε εκείνη η στριπτιζέζ που είχανε καλέσει σε ένα μπάτσελορ πάρτι στην Πεύκη πρόπερσι την άνοιξη και είχαμε καταλήξει να κάνουμε άγριο σεξ στην κουζίνα; Μου είχατε δέσει τα χέρια με χειροπέδες και μου χώσατε και ένα καρότο στον κώλο!
Aυτή του απαντάει:
- Όχι, είμαι η δασκάλα του γιου σας


Αναδρομικός φόρος για γονικές παροχές, κληρονομιές

Κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στη Βουλή η τροπολογία για την αύξηση της φορολογίας σε τσιγάρα και ποτά κατά 20%, αλλά και για τους νέους αυξημένους συντελεστές φορολόγησης κληρονομιών, γονικών παροχών και δωρεών.

Σε ό,τι αφορά τις κληρονομιές και τις γονικές παροχές η τροπολογία προβλέπει υπολογισμό του φόρου με βάση νέα προοδευτική -σύμφωνα με τις κυβερνητικές εξαγγελίες- κλίμακα, η οποία θα οριστικοποιηθεί με την ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου, αλλά και νέο αυξημένο αφορολόγητο.

Σύμφωνα με την τροπολογία, από σήμερα 8 Ιανουαρίου, όσοι προχωρήσουν σε γονικές παροχές ή κληρονομήσουν ακίνητα θα ....πληρώσουν φόρο 1% επί της αντικειμενικής αξίας (εφόσον υπερβαίνει το αφορολόγητο των 95.000 ευρώ) και στη συνέχεια αφού ολοκληρωθεί η διαβούλευση του φορολογικού και ψηφιστεί ο ο σχετικός νόμος, θα γίνει εκκαθάριση του φόρου με βάση τους νέους αυξημένους συντελεστές, θα καταβληθεί δηλ. ο φόρος αναδρομικά.

«Με τις διατάξεις της παραγράφου 1 ορίζεται ότι από 8/1/2010 ο υπολογισμός του φόρου που αναλογεί σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις για τις κτήσεις περιουσίας αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής, θεωρείται προσωρινός και ότι η οριστική εκκαθάριση του οφειλομένου φόρου θα γίνει με τις διατάξεις του νέου φορολογικού νόμου, για τον οποίο η κοινωνική διαβούλευση έχει ήδη αρχίσει», αναφέρεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας η οποία συνεχίζει:

«Όπως έχει εξαγγελθεί από τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης στη Βουλή, προτείνεται να επανέλθει η φορολόγηση των κληρονομιών, δωρεών και γονικών παροχών με προοδευτική κλίμακα με υψηλό αφορολόγητο. Ήδη το θέμα αυτό, αποτελεί αντικείμενο των ομάδων εργασίας κοινωνικού διαλόγου της φορολογικής μεταρρύθμισης. Κρίνεται δίκαιο και εύλογο, προκειμένου να μην ακυρωθεί το αποτέλεσμα του κοινωνικού διαλόγου, για τις όποιες πράξεις κτήσεων περιουσίας, αιτία δωρεάς ή γονικής παροχής, των οποίων η φορολογική υποχρέωση γεννιέται από την ημέρα της κατάθεσης της διάταξης αυτής στη Βουλή, ο υπολογισμός του φόρου να θεωρείται προσωρινός και προτείνεται να γίνει οριστική εκκαθάριση με τις διατάξεις που θα προκύψουν στα πλαίσια του κοινωνικού διαλόγου».

Αιτιολογώντας την απόφαση αυτή, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, μιλώντας στο Mega, είπε πως ελήφθη για να μην δοθoύν χρονικά περιθώρια σε όσους έχουν μεγάλη ακίνητη περιουσία μέχρι να ολοκληρωθεί η διαβούλευση του φορολογικού (με δεδομένο το μεγάλο αριθμό γονικών παροχών που έγιναν τις τελευταίες εβδομάδες προκειμένου να αποφευχθεί η αυξημένη φορολόγηση).

Mε την πρόσθετη φορολογία στα τσιγάρα η τιμή του πακέτου των 2 ευρώ αυξάνεται κατά 0,19 ευρώ και του πακέτου που στοίχιζε 3,20 ευρώ κατά 0,41 ευρώ, ενώ για τα ποτά ενδεικτικά αναφέρεται ότι μία φιάλη ουίσκι θα πωλείται 0,95 ευρώ ακριβότερα.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, η ετήσια αύξηση εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό από την αναπροσαρμογή των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των βιομηχανοποιημένων καπνών είναι περίπου στα 930 εκατ. ευρώ και από την αναπροσαρμογή των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην αιθυλική αλκοόλη και τα αλκοολούχα ποτά περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Το ύψος των εσόδων από νέο καθεστώς φορολόγησης γονικών παροχών, κληρονομιών και δωρεών εξαρτάται από τα πραγματικά γεγονότα (αριθμός και αντικείμενο φορολογικών υποθέσεων, φορολογικές κλίμακες νέου θεσμικού πλαισίου κλπ), σημειώνει το υπουργείο.

Οι αυξήσεις των φόρων σε ποτά και τσιγάρα θα ισχύσουν αμέσως μετά την ψήφιση της τροπολογίας.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1762950

Ενας νεκρός από πυρκαγιά σε αυτοκίνητο στην Ε.Ο Πύργου - Μεθώνης

Ενας νεκρός εντοπίστηκε σήμερα στις 6:23 το πρωΐ κατά τη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο 45ο χλμ. της Εθνικής Οδού Πύργου-Μεθώνης...


Related Posts with Thumbnails