Παρασκευή 23 Ιουλίου 2010

Καταγγελία : έριξαν φόλες στα σκυλιά στα Φιλιατρά Μεσσηνίας

Η καταγγελία είναι από τη ZΩΟΦΙΛΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ , η οποία έχει αναρτηθεί στο facebook και αναφέρει " Φίλη του Σωματείου μας που έφτασε χτες στα Φιλιατρά με σκοπό να παραθερίσει 3 μέρες με την κόρη της, αντίκρισε ένα αποτρόπαιο θέαμα κάνοντας την πρώτη βόλτα στο χωριό. Σκυλιά γύρω από την κεντρική πλατεία (μέτρησε 3, αλλά ίσως υπήρχαν κι άλλα απ' ό,τι της είπαν) σφάδαζαν από τους πόνους παλεύοντας να κρατηθούν στην ζωή. Η κυρία με την κόρη της, η οποία έπαθε σοκ, προσπαθούσαν μάταια να... βρουν ατροπίνες και κάποιον να βοηθήσει. Παρέες έπιναν ουζάκι δίπλα στα σκυλιά που ψυχορραγούσαν με τρομερή απάθεια και αδιαφορία. Λέγοντας μάλιστα, «Πώς κάνεις έτσι;! Σκυλιά είναι. Αν τα θες, πάρτα σπίτι σου». Ξένοι τουρίστες κοιτούσαν με απορία και κούναγαν το κεφάλι τους με απογοήτευση. Βρέθηκε τυχαία μία ατροπίνη, η οποία και έσωσε τον ένα σκυλάκο. (Μόλις μάθαμε ότι δεν τα κατάφερε ούτε αυτό). Επίσης έχασε την ζωή του και το ιδιόκτητο σκυλί ενός ξενοδόχου. Πρόσφατα, είχαν δηλητηριαστεί πολλές γάτες. Νεότερα δεν υπάρχουν, η κυρία με το παιδί της και την παρέα της, έφυγαν από τα Φιλιατρά σήμερα το πρωί. Φυσικά δεν θα ανεχόντουσαν να αφήσουν τα χρήματά τους σε ένα τόσο άπονο μέρος.'
Να σημειωθεί ότι τηλεφώνησαν σε κτηνίατρο της Κυπαρισσίας, ο οποίος το μόνο που είπε είναι «ότι δεν κάνει διαγνώσεις από το τηλέφωνο» όταν του ζητήθηκαν συμβουλές."

Τινα πούμε εμείς δυστυχώς ακόμη και στις μέρες μας υπάρχουν ΚΤΗΝΗ !!!!!

Συνελήφθησαν 2 άτομα για τις φωτιές σε Εύβοια και Χαλκιδική

Συνελήφθη σήμερα, από υπαλλήλους της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), ο Μ.Π., 43 ετών, ημεδαπός, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 22/07/2010 και Ω/13:55, στη θέση Λάλα, στο Δ/Δ Καλυβίων του Δήμου Καρύστου, στην Εύβοια. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδος, με την κατηγορία του εμπρησμού αγροτοδασικής έκτασης, κατά τη... διάρκεια εκτέλεσης εργασιών με χρήση ηλεκτρικού τροχού.

Συνελήφθη σήμερα, από ανακριτικούς υπαλλήλους του Π.Κ. Μαρμαρά o P.C., 34 ετών, αλλοδαπός, για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 23/07/2010 και Ω/12:20 στη θέση Μοσχάτο, στο Δ/Δ Νικήτης του Δήμου Σιθωνίας, στη Χαλκιδική. Στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας θα οδηγηθεί αύριο στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πολυγύρου, με την κατηγορία του εμπρησμού αγροτοδασικής έκτασης, κατά τη διάρκεια καύση ξηρών χόρτων.

Μόνο η ΑΤΕbank από τις ελληνικές τράπεζες δεν πέρασε τα stress tests

Με επιτυχία πέρασαν οι πέντε ελληνικές τράπεζες -Εθνική, ΤΤ, Alpha, Πειραιώς, Eurobank- τη δοκιμασία των ευρωπαϊκών «stress tests». Η μόνη που αποδείχθηκε πως δεν πληρoί όλα τα -ιδιαιτέρως αυστηρά- κριτήρια που εφαρμόστηκαν είναι η Αγροτική Τράπεζα.
Ως εκ τουτου, κατόπιν συμφωνίας και με την ΤτΕ, η ATEbank θα προχωρήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου.
Στους «μη επιτυχόντες» περιλαμβάνεται ακόμη η γερμανική Hypo και πέντε ισπανικές. Τα υπόλοιπα 84 ευρωπαικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα πέρασαν επιτυχώς τα τεστ αντοχής.
Ειδικότερα, όπως δημοσιοποίησε η ATEbank, σύμφωνα με το ... πιο δυσμενές σενάριο και την εφαρμογή του σεναρίου δημοσιονομικής αναταραχής, ο δείκτης βασικών κεφαλαίων Tier 1 θα διαμορφωνόταν στο 4,36%. Η άσκηση υποδηλώνει έλλειμμα ύψους 242,6 εκατ. ευρώ.
Για τις υπόλοιπες ελληνικές τράπεζες ο αντίστοιχος δείκτης διαμορφώνεται σε: ΤΤ 10,1%, Alpha 8,2%, Eurobank 8,17%, Eθνική Τράπεζα 7,4% και Τράπεζα Πειραιώς 6%.

πηγη:in.gr

Παράταση στην απογραφή Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι 29 Ιουλίου

Για όσους λίγους υπόχρεους δεν κατέστη δυνατόν μέχρι σήμερα, να συμμετάσχουν στη διαδικασία της απογραφής, δίνεται η τελική δυνατότητα να απογραφούν μέχρι την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 24.00.

Οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 2010 - 2011 Όλοι οι κλάδοι

Αναρτήθηκαν σήμερα στην ιστοσελίδα http://e-aitisi.sch.gr, οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών όλων των κλάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Διευκρινίζεται ότι τυχόν ενστάσεις πρέπει να υποβληθούν από τη Δευτέρα 26/07/2010 έως και την Τετάρτη 28/07/2010.

Έκλεψαν καντίνα και μετά την έκαψαν σε παραλία της Κυπαρισσίας

Στάχτες και αποκαΐδια, θέαμα αποκαρδιωτικό, είναι ό,τι απέμεινε στη θέση της καντίνας που λειτουργούσε στη δαντελωτή παραλία του Καρτελά Κυπαρισσίας, μετά τον εμπρησμό από πρόθεση από άγνωστο ή άγνωστους δράστες γύρω στα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Μάλιστα, όπως διαπιστώθηκε, οι δράστες (εικάζεται ότι ίσως να μην ήταν μόνον ένας) παραβίασαν την καντίνα, έκλεψαν τρόφιμα και αναψυκτικά – ποτά (κάποια από τα οποία κατανάλωσαν εκεί), «έψαξαν» το χώρο, έκλεψαν το φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και φεύγοντας έβαλαν φωτιά, προφανώς για να «σβήσουν» τα ίχνη τους....

Ο Γιάννης Βιλαράς και ο Νίκος Μπακούρος, δύο νέα παιδιά που δεν έχουν δώσει δικαιώματα, αλλά είναι πάντα με το χαμόγελο, ευδιάθετοι και καλοσυνάτοι, και λειτουργούσαν την καντίνα, δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν αυτό που τους έκαναν και κυρίως το «γιατί», γιατί να την κάψουν…
Το βράδυ της Τετάρτης, γύρω στις 10.30 – 11.00, έφυγαν και αργότερα, λίγο μετά τις 12 τα μεσάνυχτα, είδαν φωτιά προς την περιοχή που είναι η καντίνα, πήγαν αμέσως στο σημείο και είδαν ότι καίγεται.
Ιδιοκτήτης ψαροταβέρνας στην περιοχής της Αποβάθρας Κυπαρισσίας είδε τη φωτιά και ενημέρωσε, εν τω μεταξύ, την Πυροσβεστική, που έσπευσε για την κατάσβεση, αλλά, δυστυχώς, ήταν πολύ αργά. Η φωτιά είχε πάρει διαστάσεις και σχεδόν είχε κάψει τα πάντα.
Όπως μας είπαν ο Νίκος και ο Γιάννης, δεν μπορούσαν να φανταστούν καν ότι θα τους κάψουν την καντίνα, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτησή μας, είπαν πως δεν είχε δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα, τίποτα απολύτως. Οι λουόμενοι ήταν ευχαριστημένοι, οι ίδιοι φρόντιζαν για την καθαριότητα της παραλίας και όλα κυλούσαν όμορφα.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που άνδρες της ερεύνησαν ενδελεχώς το χώρο για τις αιτίες της καταστροφής και διεξάγουν την προανάκριση, ως πρώτη ένδειξη, έχει γίνει διάρρηξη, κλοπή και μετά εμπρησμός από πρόθεση.
Λουόμενοι που συναντήσαμε χθες το πρωί στον Καρτελά, μας μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για τα παιδιά και την καντίνα, εκφράζοντας παράλληλα τη λύπη τους αλλά και την οργή τους για αυτό που συνέβη.

πηγη Εφημερίδα ΘΑΡΡΟΣ

Οδηγίες υποβολής αιτήσεων για φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις από αγρότες

Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου της ανάπτυξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξέδωσε εγκύκλιο με οδηγίες για την υποβολή νέων αιτήσεων από αγρότες για μονάδες παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ, εγκατεστημένης ισχύος έως 100kW. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία του ΥΠΕΚΑ, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, που στηρίζει τα αγροτικά εισοδήματα και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και περιφερειακή ανάπτυξη.
Η κατά προτεραιότητα υποβολή αιτημάτων από επαγγελματίες αγρότες, προβλέπεται από το ν.3851/2010, σύμφωνα με.. τον οποίο θα μπορούν να εγκαταστήσουν σε εκτάσεις ιδιοκτησίας τους μονάδες ΑΠΕ, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, ανεμογεννήτριες, βιομάζα, κ.ά. Τα βήματα που απαιτούνται είναι τα εξής:



Βήμα 1ο:

Υποβολή αιτήματος στον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.) για έκδοση προσωρινής (αφορά αποκλειστικά το έτος 2010) βεβαίωσης ότι ο αιτών είναι επαγγελματίας αγρότης, σύμφωνα με τη διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που προβλέπονται στην 249448 "Διαδικασίες ορισμού των επαγγελματιών αγροτών για την υποβολή αιτήσεων για επενδύσεις στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ)" (ΦΕΚ Β΄ 1049) απόφαση της Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.



Βήμα 2ο:

Υποβολή αιτήματος στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.) για τη χορήγηση βεβαίωσης απαλλαγής ή όχι από Ε.Π.Ο. με απαιτούμενα δικαιολογητικά:



1. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, για την απαλλαγή από την υποχρέωση έκδοσης απόφασης Ε.Π.Ο., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παράγραφο 13 του άρθρου 8 του ν.3468/2006, όπως αντικαταστάθηκε από την παρ. 2 του άρθρου 3 του ν.3851/2010.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και οι προβλεπόμενες από το άρθρο 22 του ν.3468/2006 κυρώσεις, καθώς και άλλες τυχόν προβλεπόμενες κυρώσεις στις σχετικές κείμενες διατάξεις.

2. Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης.

3. Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, όπου φαίνονται η θέση εγκατάστασης του σχετικού εξοπλισμού με γεωγραφικές συντεταγμένες στο ελληνικό σύστημα αναφοράς ΕΓΣΑ87, στο οποίο θα αποτυπώνονται και οι σταθμοί της ίδιας τεχνολογίας, για τους οποίους έχει εκδοθεί άδεια παραγωγής ή απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (Ε.Π.Ο.) ή προσφορά σύνδεσης σε ακτίνα 150μ. από τις γωνίες του γηπέδου εγκατάστασης του αιτούμενου σταθμού.



Βήμα 3ο (εξέλιξη παράλληλα με διαδικασία βήματος 2):

Υποβολή φακέλου αιτήματος στον Διαχειριστή Δικτύου (αρμόδια τοπική υπηρεσία της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού - Δ.Ε.Η.) για έκδοση Προσφοράς Σύνδεσης, με βάση το σχετικό έντυπο αίτησης της Δ.Ε.Η. και τα εξής δικαιολογητικά:



1. Αίτημα για έκδοση Προσφοράς Σύνδεσης.

2. Η ως άνω προσωρινή βεβαίωση του Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. ότι ο αιτών είναι επαγγελματίας αγρότης.

3. Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης (όμοια με βήμα 2).

4. Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (όμοια με βήμα 2).

5. Απόδειξη της κυριότητας επί της έκτασης (γίνεται δεκτό και συμβολαιογραφικό προσύμφωνο μεταβίβασης κυριότητας στον αιτούντα) και, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας, συναίνεση των συνιδιοκτητών για τη χρήση του εδάφους προκειμένου για την εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε.

6. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή (όμοια με βήμα 2).

7. Ακριβές αντίγραφο αποδεικτικού υποβολής του αιτήματος προς τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας (ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.) για τη χορήγηση βεβαίωσης απαλλαγής από Ε.Π.Ο..



Διευκρινίζεται ότι, στην περίπτωση μη απαλλαγής από την υποχρέωση έκδοσης απόφασης Ε.Π.Ο., αρκεί στο στάδιο αυτό να υποβληθεί ακριβές αντίγραφο του διαβιβαστικού υποβολής της Μελέτης Περιβαλλοντικών Όρων (Μ.Π.Ε.) στην αρμόδια περιβαλλοντική αρχή.



Επίσης, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην παράγραφο 6β του άρθρου 15 του ν.3851/2010, τα νέα αιτήματα που υποβάλλονται από επαγγελματίες αγρότες στην ιδιοκτησία τους, εξετάζονται κατά προτεραιότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα νέα αιτήματα, όπως αυτά ορίζονται στην παράγραφο 6 του άρθρου 15 του ν.3851/2010 -δηλαδή αυτά για τα οποία δεν είχε υποβληθεί αίτημα χορήγησης άδειας παραγωγής ή απόφασης εξαίρεσης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (Ρ.Α.Ε.) πριν την ισχύ του ν.3851/2010- μέχρι την έκδοση της απόφασης του Υπουργού Π.Ε.Κ.Α. που προβλέπεται στην περίπτωση β΄ της παρ. 3 του άρθρου 1 του ν. 3468/2006 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 1 του ν.3851/2010 και μετά την πάροδο τριών (3) μηνών από τη δημοσίευση του νόμου 3851/2010 εφόσον δεν έχει εκδοθεί η ανωτέρω απόφαση Υ.Π.Ε.Κ.Α. Μετά την έκδοση της τελευταίας αυτής απόφασης του Υ.Π.Ε.Κ.Α. εφαρμόζονται τα προβλεπόμενα σε αυτή.



Η προτεραιότητα των κατ' επάγγελμα αγροτών στην εξέταση των υποβαλλόμενων αιτημάτων κατοχυρώνεται με τον αριθμό πρωτοκόλλου της ΔΕΗ.

Για την έκδοση δεσμευτικής προσφοράς σύνδεσης απαιτείται η προσκόμιση στη ΔΕΗ της βεβαίωσης απαλλαγής από Ε.Π.Ο., ή σε περίπτωση μη έκδοσης της εν λόγω βεβαίωσης, αποδεικτικό έλευσης εικοσαημέρου από την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος για την έκδοση της βεβαίωσης (βλ. δικαιολογητικό νο 7) και σε περίπτωση μη απαλλαγής από Ε.Π.Ο. προσκόμιση της απόφασης Ε.Π.Ο. του σταθμού.



Βήμα 4ο:

Υποβολή στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και σε εφαρμογή του ν.3852/2010 "Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης - Πρόγραμμα Καλλικράτης" (ΦΕΚ Α΄ 87) (ισχύς από 1.1.2011) σε αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και των Περιφερειακών του Υπηρεσιών, όπως αυτές θα οριστούν σχετικά:



(α) αιτήματος για τον χαρακτηρισμό του γηπέδου στο οποίο θα εγκατασταθεί ο σταθμός και, εφόσον χαρακτηρισθεί ως γη υψηλής παραγωγικότητας (Γ.Υ.Π.),

(β) αιτήματος για τη χορήγηση άδειας για το επιτρεπτό της εγκατάστασης σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε. σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, με δικαιολογητικά:

1. Αίτηση προς τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης για τον χαρακτηρισμό της έκτασης, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην απόφαση της παρ. 1 του άρθρου 56 του ν.2637/1998 (ΦΕΚ Α' 200), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 37 του άρθρου 24 του ν.2945/2001 (ΦΕΚ Α΄ 223) των Υπουργών Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (Υ.Π.Α.Τ.) και Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (Υ.Π.Ε.Κ.Α.) και στην περίπτωση χαρακτηρισμού της έκτασης ως Γ.Υ.Π., αίτηση για τη χορήγηση από τη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της άδειας για το επιτρεπτό επέμβασης σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας για την εγκατάσταση σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε., σύμφωνα με τα οριζόμενα στην παρ. 6 του άρθρου 56 του ν.2637/1998 (ΦΕΚ Α' 200), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 37 του άρθρου 24 του ν.2945/2001 (ΦΕΚ Α΄ 223) και την παρ. 7 του άρθρου 9 του ν.3851/2010 (ΦΕΚ Α΄ 85).

Διευκρινίζεται ότι, σε περίπτωση κτήσης της βεβαίωσης χαρακτηρισμού της γης από τον ενδιαφερόμενο, αρκεί η υποβολή της στην αρμόδια Υπηρεσία.

2. Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (ίδιο με βήμα 2).

3. Εφόσον το ακίνητο στο οποίο πρόκειται να εγκατασταθεί ο φωτοβολταϊκός σταθμός έχει χαρακτηριστεί ως αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας, υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, στην οποία θα δηλώνεται ότι, η έκταση:

α. δεν βρίσκεται στα διοικητικά όρια του νομού Αττικής,

β. δεν έχει χαρακτηριστεί ως αγροτική Γ.Υ.Π. μέσω εγκεκριμένου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) ή Σχεδίου Χωρικής Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτής Πόλης (Σ.Χ.Ο.Ο.Α.Π.) του ν.2508/1997 (ΦΕΚ Α΄ 124), ή Σχεδίου Ζωνών Οικιστικού Ελέγχου (Ζ.Ο.Ε.) του άρθρου 29 του ν.1337/1983 (ΦΕΚ Α΄ 33) ή εφόσον αυτό συμβαίνει, ότι τα ανωτέρω σχέδια επιτρέπουν την εγκατάσταση.



Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και τυχόν άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις σε σχετικές κείμενες διατάξεις.



Βήμα 5ο:

Αίτημα στην αρμόδια Πολεοδομική Υπηρεσία για Έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας με απαιτούμενα δικαιολογητικά:



1. Αίτημα για έκδοση Έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής Κλίμακας.

2. Τεχνική περιγραφή της εγκατάστασης (ίδια με βήμα 2).

3. Απόσπασμα Πινακίδας Γ.Υ.Σ. κλίμακας 1:5.000 με προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα (ίδιο με βήμα 2).

4. Υπεύθυνη δήλωση του αιτούντα και του μελετητή, στην οποία θα δηλώνεται ότι, ο αιτούμενος σταθμός δεν χωροθετείται σε δάσος ή σε δασική έκταση, σε ρέμα, στον αιγιαλό ή την παραλία, σε καθορισμένο αρχαιολογικό χώρο ή σε περιοχή απολύτου προστασίας της φύσης.

Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι, το περιεχόμενο της υπεύθυνης δήλωσης δεν είναι αληθές, πέραν των προβλεπόμενων συνεπειών εκ του λόγου αυτού, επιβάλλονται και τυχόν άλλες προβλεπόμενες κυρώσεις σε σχετικές κείμενες διατάξεις.

5. Αποδεικτικό κατάθεσης της ως άνω υπεύθυνης δήλωσης καθώς και του ως άνω αποσπάσματος πινακίδας ΓΥΣ κλίμακας 1:5.000 με το προσαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα, στο οικείο δασαρχείο ή σε κατά περίπτωση άλλη αρμόδια υπηρεσία, καθώς και στην αυτοτελή υπηρεσία Υ.Π.Ε.Κ.Α.

6. Έγκριση της Επιτροπής Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (ΕΠ.Α.Ε.), στην περίπτωση που ζητηθεί από την Πολεοδομική Υπηρεσία, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

7. Βεβαίωση χαρακτηρισμού της έκτασης ή μη ως Γ.Υ.Π. (από βήμα 4).

8. Άδεια για το επιτρεπτό της εγκατάστασης σταθμού ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ σε αγροτική γη υψηλής παραγωγικότητας από την οικεία Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης (από βήμα 4).



Βήμα 6ο:

Αίτημα για Σύμβαση Σύνδεσης στον Διαχειριστή του Δικτύου (Δ.Ε.Η.), η οποία απαιτεί την καταβολή εγγυητικής επιστολής, όπως θα οριστεί με απόφαση Υ.Π.Ε.Κ.Α., με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται από τη Δ.Ε.Η.



Βήμα 7ο:

Αίτημα για Σύμβαση Αγοραπωλησίας στον Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ή τον Διαχειριστή μη Διασυνδεδεμένων Νήσων με τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που ορίζονται από τον Δ.Ε.Σ.Μ.Η.Ε. ή τον Διαχειριστή μη Διασυνδεδεμένων Νήσων.

Εντάξεις 57 νέων επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 519,3 εκατ. ευρώ, στον Αναπτυξιακό Νόμο - Αποπληρώνονται οφειλές 66,4 εκατ. ευρώ για ολοκληρωμένα σχέδια

Την υπαγωγή στον Αναπτυξιακό Νόμο 57 επενδυτικών σχεδίων, συνολικού προϋπολογισμού 519.363.865 ευρώ, εκ των οποίων η συνολική εγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση ανέρχεται σε 197.166.035 ευρώ, ενέκρινε στις πέντε τελευταίες συνεδριάσεις της η αρμόδια Γνωμοδοτική Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας.
Επιπλέον, η Γνωμοδοτική Επιτροπή Αναπτυξιακού Νόμου ενέκρινε στις ίδιες συνεδριάσεις την ολοκλήρωση 36 ήδη ενταγμένων στο... Νόμο επενδυτικών σχεδίων, συνολικού τελικά εγκεκριμένου προϋπολογισμού 153.487.351 ευρώ, εκ των οποίων τα 66.422.448,25 εκατ. ευρώ αποτελούν κρατική επιχορήγηση.
Μετά και τις εγκρίσεις αυτές, το ύψος των αποπληρωμένων οφειλών προς επιχειρήσεις, για επενδυτικά σχέδια που είχαν ενταχθεί στον Αναπτυξιακό Νόμο και ήδη ολοκληρώθηκαν, υπερβαίνει τα 566 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά ως το τέλος του έτους θα έχουν αποπληρωθεί οφειλές ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

Παραδόθηκε το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης για την εκτέλεση διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ

Παραδόθηκε σήμερα το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με τα αποτελέσματα του ελέγχου που διενήργησε στον ΕΟΤ, κατόπιν εντολής του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλου Γερουλάνου. Ο έλεγχος αφορούσε στη νομιμότητα των διαδικασιών ανάθεσης έργων και προμηθειών κατά τα έτη 2008 και 2009 για την εκτέλεση του διαφημιστικού προγράμματος του ΕΟΤ και την προβολή του Ελληνικού Τουρισμού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό....

Το πόρισμα διαβιβάστηκε ήδη στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης, στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τον καταλογισμό των ποσών που ζημιώθηκε ο οργανισμός στους υπολόγους, ενώ κατόπιν εντολής του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού η Διοίκηση του ΕΟΤ διέταξε τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης προκειμένου να εξακριβωθούν οι συγκεκριμένες ευθύνες που φέρουν υπάλληλοι και στελέχη του οργανισμού.
Από τον έλεγχο αυτό διαπιστώθηκαν μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

- Κατά την τελευταία τριετία ο Οργανισμός αποφάσισε την πραγματοποίηση διαφημιστικών ενεργειών που υπερβαίνουν κατά 76.387.188 ευρώ τις εγκεκριμένες για το σκοπό αυτό πιστώσεις των αντίστοιχων ετών (του τακτικού προϋπολογισμού και του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.)

- Κατά την ελεγχθείσα διετία, οι διαφημιστικές ενέργειες του Οργανισμού υλοποιήθηκαν χωρίς προηγουμένως να έχει καταρτισθεί ένα ενιαίο εγκεκριμένο Διαφημιστικό Πρόγραμμα, στο οποίο να προσδιορίζονται οι αγορές - στόχοι, τα μέσα προβολής με τα αντίστοιχα ποσοστά συμμετοχής στις συνολικές δαπάνες ανά χώρα, μετά από μελέτη αξιόπιστων στατιστικών δεδομένων αναφορικά με τις απαιτήσεις της κάθε αγοράς και της αποτελεσματικότητας αντίστοιχων προηγούμενων ενεργειών.

- Αντίθετα, οι διαφημιστικές ενέργειες υπήρξαν αποσπασματικές, αφού οι σχετικές αποφάσεις φαίνεται να λαμβάνονταν με αφορμή προτάσεις ενδιαφερομένων για παροχή διαφημιστικών υπηρεσιών.

- Για την ανάθεση των διαφημιστικών ενεργειών, ο Οργανισμός προέβαινε κυρίως στην απευθείας ανάθεση ή στην ανάθεση κατόπιν διαπραγμάτευσης χωρίς τη δημοσίευση πρόσκλησης, και χωρίς να ελέγχει εάν πράγματι συνέτρεχαν οι προϋποθέσεις που προβλέπονται από τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.

- Οι απευθείας αναθέσεις των εκτάκτων διαφημιστικών ενεργειών, που αποτελούσαν σχεδόν τον κανόνα, πραγματοποιήθηκαν με διαδικασίες που δεν μπορούν να εγγυηθούν τη διαφάνεια.

- Η ανάθεση παροχής υπηρεσιών διαφήμισης σε κάποιες περιπτώσεις, πραγματοποιήθηκε χωρίς προηγούμενη εγκριτική απόφαση των αρμοδίων οργάνων, κατά παράβαση των διατάξεων περί δημοσίου λογιστικού και του Οικονομικού Κανονισμού του ΕΟΤ.

- Η διαδικασία σύναψης των συμβάσεων υπήρξε στην πλειονότητα των περιπτώσεων που εξετάσθηκαν, μη σύννομη. Η σύνταξη και υπογραφή τους γινόταν μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή του συμβατικού αντικειμένου.

- Για την αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού, η Υπηρεσία υιοθέτησε την πρακτική της προχρονολόγησης των συμβάσεων για λόγους νομιμοφάνειας.

- Η συγκεκριμένη πρακτική συνιστά ευθεία παράβαση του νόμου, η οποία σε συνδυασμό με το ελλειμματικό περιεχόμενο των διοικητικών πράξεων που προηγούνταν είχε ως αποτέλεσμα να μη διασφαλίζονται τα συμφέροντα του Οργανισμού. Η καλή εκτέλεση των ανατιθέμενων υπηρεσιών εναπόκειτο στην καλή πίστη του εκάστοτε αντισυμβαλλομένου και όχι στη συμβατική θωράκιση του Οργανισμού.

- Ελλειμματική άλλωστε υπήρξε η διασφάλιση των συμφερόντων του Οργανισμού και μέσω των συντασσομένων συμβάσεων, αφού σε πολλές περιπτώσεις δεν συμπεριλαμβάνονταν οι απαιτούμενοι όροι και ρήτρες που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία ( όπως, η υποβολή εγγυητικών επιστολών για την καλή εκτέλεση της σύμβασης, ποινικές ρήτρες για καθυστερήσεις ή μη εκπλήρωση συμβατικών όρων, η πρόβλεψη περί δικαιοδοσίας των ελληνικών δικαστηρίων ή η άνευ συνεπειών για τον ΕΟΤ λύση της σύμβασης για λόγους διακοπής της χρηματοδότησης της ενέργειας από το Ελληνικό Δημόσιο κ.α.)

- Η διαδικασία για την έγκριση των διαφημιστικών ενεργειών είναι ιδιαίτερα χρονοβόρα και γραφειοκρατική, καθώς η Υπηρεσία προβαίνει στην έκδοση σειράς διοικητικών πράξεων χωρίς ουσιαστικό περιεχόμενο, οι οποίες έχουν υψηλό κόστος, επιβαρύνουν το έργο της και την αποπροσανατολίζουν από το επιτελικό θεσμικό της ρόλο.

- Κατά την ελεγχόμενη περίοδο η συνεργασία και ο συντονισμός της Κεντρικής Υπηρεσίας με τα Γραφεία Εξωτερικού, υπήρξαν ελλιπείς, με αποτέλεσμα να μην αξιοποιείται η εμπειρία και οι γνώσεις τους για τις συνθήκες της αγοράς της χώρας φιλοξενίας.

- Η έλλειψη προγραμματισμού των προμηθειών του Οργανισμού σε διαφημιστικό υλικό ή για την εξυπηρέτηση άλλων αναγκών του, όπως τη μεταφορά έντυπου ή άλλου υλικού, έχει ως αποτέλεσμα τις κατατμήσεις προμηθειών και αναθέσεων υπηρεσιών, γεγονός που προκύπτει άλλωστε και από τη διενέργεια ξεχωριστών ανά Δ/νση διαγωνισμών για την προμήθεια αγαθών και υπηρεσιών του ιδίου είδους ή ομοειδούς.

- Παρά το μη σύννομο πολλών ενεργειών, η Υπηρεσία, δεν διατύπωνε αντιρρήσεις ή σχετικές επιφυλάξεις κατά την εισήγηση των σχετικών ενεργειών στο αρμόδιο αποφασιστικό όργανο ή τη σύνταξη των σχεδίων των διοικητικών πράξεων.

- Από περιπτώσεις του δείγματος που εξετάσθηκε, συνάγεται ότι κατά των επιλογή της διαφημιστικής ενέργειας και επομένως του αναδόχου, η Υπηρεσία δεν εξέταζε εάν αυτός πληροί τις προϋποθέσεις, που προβλέπονται από την κείμενη νομοθεσία, όπως για παράδειγμα για την προβολή του ΕΟΤ, για την οποία επιπρόσθετα δεν καταβάλλονταν τα προβλεπόμενα τέλη στον οικείο Δήμο.

- Επιπλέον κατά παράβαση των διατάξεων του Π.Δ. 261/1997, η Υπηρεσία δεν απαιτούσε πιστοποιητικό εγγραφής των αναδόχων στο Μητρώο Διαφημιστικών του Δημοσίου και στο μητρώο που τηρείται στο Τμήμα Ελέγχου διαφάνειας του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (Ε.Σ.Ρ).

- Για την αξιολόγηση των προσφορών για την κατασκευή των περιπτέρων του ΕΟΤ στις Διεθνείς Εκθέσεις Τουρισμού, συγκροτήθηκε Έκτακτη Ειδική Επιτροπή, αποτελούμενη στην πλειοψηφία της από εξωϋπηρεσιακούς παράγοντες, μεταξύ των οποίων και πρόσωπα για τα οποία δεν προβλέπεται δυνατότητα συμμετοχής και ούτε άλλωστε οι αποφάσεις αυτές διαλαμβάνουν ειδική, σαφή και πλήρη αιτιολογία, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των άκρων ορίων της διακριτικής ευχέρειας του αποφασίζοντος οργάνου. Επίσης, κατά πάγια πρακτική του φορέα, πρόσωπα που ορίζονταν ως μέλη των επιτροπών διενέργειας διαγωνισμών, πρόχειρων ή ανοικτών, ορίζονταν ως μέλη και των επιτροπών παραλαβής, ενώ παράλληλα προΐσταντο και των οργανικών μονάδων που αφορούσαν οι διαγωνισμοί και επομένως ήταν αυτοί που εισηγούνταν τη διεξαγωγή τους, καθόριζαν τους όρους και προδιαγραφές τους και εισηγούνταν για την κατακύρωση ή μη των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών, κατά παράβαση της αρχής της αμεροληψίας, αφού στα ίδια πρόσωπα συνέπιπταν πλέον της μιας ιδιότητας.

- Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται συχνά για την προκήρυξη των διαγωνισμών για την κατασκευή των περιπτέρων είχε ως αποτέλεσμα αρκετές φορές, τη ματαίωση τους και την προσφυγή στην διαδικασία των διαπραγματεύσεων , λόγω των ασφυκτικών προθεσμιών μέχρι την έναρξη της έκθεσης που αφορά ο διαγωνισμός.

- Οι μετακινήσεις προσωπικού της Κεντρικής Υπηρεσίας για παρουσία στις εκθέσεις του εξωτερικού και συμμετοχή στις επιτροπές παραλαβής των περιπτέρων, επιβαρύνει τον Οργανισμό με πρόσθετο κόστος, το οποίο θα μπορούσε να αποφευχθεί εάν σε αυτές ορίζονταν υπάλληλοι, που υπηρετούν στα Γραφεία Εξωτερικού του ΕΟΤ.

Εκδήλωση από την Ομοσπονδία Συλλόγων Τριφυλίας για την παρουσίαση βιβλίων στην Κυπαρισσία

Εκδήλωση διοργανώνει η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΤΡΙΦΥΛΙΣ την Παρασκευή 06-08-2010 και ώρα 20.30, στο Λαογραφικό Μουσείο «ΚΩΣΤΗΣ ΠΑΛΑΜΑΣ, ΑΝΩ ΠΟΛΗ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ» που θα γίνει η παρουσίαση δυο (2) βιβλίων του συμπατριώτη μας κου Δημήτριου Μητρόπουλου, Αντιστράτηγου Επίτιμου Υπαρχηγού της Ελληνικής αστυνομίας, με τίτλους:...

Α) ΕΠΙΤΟΜΗ (Επικοινωνία – Δημόσιες σχέσεις – Αρχές Επαγγελματικής Δεοντολογίας – Εθιμοτυπία).
Β) Τα Ναρκωτικά και η Αντιμετώπισή τους.

Για τα βιβλία θα μιλήσουν κατά αλφαβητική σειρά οι κ.κ.:
Φώτης Βλάχος – Αντιστράτηγος – Επιτελάρχης Αρχηγείου ΕΛ.ΑΣ. ε.τ
Δημήτρης Μητρόπουλος – Νομικός
Στάθης Παρασκευόπουλος – Πάρεδρος Παιδαγωγικού Ινστιτούτου – Πρόεδρος του Συλλόγου Ιστορικών Συγγραφέων
Γιάννης Χρυσός – Αντισ/λέας Αρείου Πάγου ε.τ.

Η Εκδήλωση γίνεται υπό την αιγίδα του ΔΗΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ.
Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους συμπατριώτες μας να τιμήσουν με την παρουσία τους την εκδήλωση και τον Συγγραφέα.

Τραγωδία στην παραλία του Φλοίσβου...

Τραγωδία σημειώθηκε στις 4.15 το πρωί με ζευγάρι Ρουμάνων στην παραλία του Φλοίσβου.
Το ζευγάρι ηλικίας περίπου 30 ετών, κοιμόταν σε σλίπινγκ μπάνγκ στην παραλία, όταν τους παρέσυρε φορτηγό, που καθάριζε την αμμουδιά.
Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της, ενώ ο άνδρας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό, όπου σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του είναι εξαιρετικά κρίσιμη....

Την υπόθεση ανέλαβε αρχικά το Λιμενικό, αλλά πριν από λίγο ο εισαγγελέας έδωσε εντολή να αναλάβει την προανάκριση η Τροχαία Καλλιθέας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Παλαιού Φαλήρου.
Ο οδηγός του φορτηγού, ο οποίος έχει σύμβαση με το δήμο για τον καθαρισμό της παραλίας, συνελήφθη και κρατείται. Οπως δήλωσε ο ίδιος, είχε πάει το πρωί να καθαρίσει την παραλία και δεν είδε καθόλου του ζευγάρι που κοιμόταν. Κατάλαβε τι συνέβη, όταν πλέον ήταν πολύ αργά.

Οπως έγινε γνωστό, το φορτηγό είχε προβολείς, ενώ υπάρχουν και φώτα στην παραλία. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εξετάζονται οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα.

ΑΠΕ

Ολυμπιακός - Μπέσα 6-1 video με τα γκολ

Related Posts with Thumbnails