Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008

ΟΙ ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΛΙΔΑ ΠΟΥ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟΝ 15ΧΡΟΝΟ ΑΛΕΞΗ ....

Η πραγματογνωμοσύνη
- Η έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης:Η «Ως προς το ενδεχόμενο εποστρακισμού (εκτροπής) της πειστήριας βολίδας "20525/ΠΒ", σημειώνεται ότι η μορφολογία της παραμόρφωσης-επιπεδοποίησης, η θέση της (έναρξη της παραμόρφωσης) από σημείο πλησίον της κορυφής της (πλαϊνό τμήμα) μέχρι τη βάση της, το ανέπαφο της κορυφής της και της υπόλοιπης κυλινδρικής της επιφάνειας, η ύπαρξη συνεχόμενων γραμμωτών ιχνών (μορφής αποξέσεων) και διάσχισης-διάρρηξης του μεταλλικού περιβλήματος επί της επιπεδοποιημένης-πεπλατυσμένης επιφάνειας (παράλληλα ως προς τον επιμήκη άξονα της βολίδας) είναι στοιχεία απολύτως συμβατά με πρόσκρουση της βολίδας σε σκληρή-ανένδοτη επιφάνεια, με το πλαϊνό τμήμα της και στη συνέχεια εποστρακισμού της (εκτροπής της) από την επιφάνεια αυτή». Για ασφαλέστερα συμπεράσματα βέβαια, ως προς την επιφάνεια εποστρακισμού, «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και να συνεκτιμηθούν η έκθεση του Τμήματος Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων και η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής».

Η νεκροψία
- Η ένορκη εξέταση του διενεργούντος τη νεκροψία-νεκροτομή, Χρ. Λευκίδη:Η «Η βολίδα εισήλθε στο σώμα του θύματος υπό γωνίαν και ήταν στο αριστερό ημιθωράκιο, αμέσως παραστερνικά μεταξύ 4ης και 5ης πλευράς στο μεσοπλεύριο διάστημα μεταξύ των δύο αυτών πλευρών. Η πορεία της βολίδας ήταν από αριστερά πρόσω και άνω προς τα οπίσω κάτω και λίγο δεξιά. Δηλαδή, η πορεία ήταν από πάνω προς τα κάτω. Κατά την κρίση μου η παραμόρφωση της βολίδας δεν μπορεί να προήλθε από τη διέλευση μέσω του σώματος του θωρακικού σπονδύλου, κρατάω όμως μια επιφύλαξη έως ότου βγουν τα αποτελέσματα της βλητικής».

Η εργαστηριακή εξέταση
- Η έκθεση εργαστηριακής εξέτασης του Τμήματος Χημικών και Φυσικών Εξετάσεων της ΔΕΕ:Η «Τα σωματίδια που ανιχνεύθηκαν ξένα προς το ύφασμα (σ.σ. της μπλούζας του 15χρονου) πιθανότατα είναι διοξείδιο του πυριτίου που είναι πολύ κοινό και διαδεδομένο ορυκτό. Εχει πολλές και ποικίλες χρήσεις. Η χαλαζιακή άμμος χρησιμοποιείται ως λειαντικό καθώς και στη βιομηχανία γυαλιού και πυριτικών τούβλων. Σε κατάσταση σκόνης έχει εφαρμογή στη βιομηχανία πορσελάνης και χρωμάτων και ως πέτρωμα χρησιμοποιείται για οικοδομικούς σκοπούς. Χρησιμοποιείται επίσης σε επιστημονικά οπτικά όργανα (φακοί, πρίσματα) και στην κατασκευή ψηφιακών ρολογιών, στη μέτρηση υψηλών πιέσεων κ.λπ.».
πηγη:enet.gr (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

ΤΙ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΕ ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ;;;;;

ΤΟ ΑΚΟΥΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ.....

Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΓΗΚΕ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ..... ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΤΑΝ ΒΓΗΚΕ ΗΤΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ ΣΤΑ ΧΑΜΗΛΑ ΤΟΥ 5-6 ΜΟΝΑΔΕΣ ΠΙΣΩ ΚΑΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΤΟ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ 5-6%.....

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΗΝ ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥ ΚΑΝΝΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΔΩΡΑΚΙ .... ΤΟΣΑ ΕΚΑΝΕ ΕΚΕΙΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ .....

Τρομερή σύγκρουση βυτιοφόρου με ΙΧ κοντά στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου

Τρομερό δυστύχημα κοντά στη γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου με απολογισμό ένα νεκρό και ένα τραυματία. βυτιοφρόρο συγκρούστηκε με ΙΧ και αμέως μετά και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες

ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΝ ΤΕ ΕΝΤΙΕΝ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΓΑΛΙΚΗ ΣΕΝ ΤΕ ΕΝΤΙΕΝ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΥΠΕΛΟ ΟΥΕΦΑ

ΟΛΑ ΤΑ ΖΕΥΓΑΡΙΑ ΤΗΣ ΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

ΤΣΕΛΣΙ- ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ- ΠΑΟ
ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ ΛΙΣΑΒΩΝΑΣ - ΜΠΑΓΕΡ
ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ- ΠΟΡΤΟ
ΛΙΟΝ- ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΡΕΑΛ - ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ
ΑΡΣΕΝΑΛ- ΡΟΜΑ
ΙΝΤΕΡ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ 24-25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΙ 10-11 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΚΑΛΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ΣΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΑΚΑ Ο ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΟΣ .... ΕΥΝΟΪΚΗ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΟ

ΜΕ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ ΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ Ο ΠΑΝΑΘΗΑΝΑΪΚΟΣ

Εποστρακισμό δείχνει το πόρισμα της βαλλιστικής έκθεσης

«Στοιχεία απολύτως συμβατά με πρόσκρουση της βολίδας σε σκληρή-ανένδοτη επιφάνεια, με το πλαϊνό τμήμα της και στη συνέχεια εποστρακισμού της (εκτροπής της) από την επιφάνεια αυτή».
Αυτό είναι το βασικό συμπέρασμα που διατυπώνει η βαλλιστική εξέταση την οποία υπογράφουν οι Αστυνόμοι κ. Αθανάσιος Κωστορίζος και Δημήτριος Κωνσταντακόπουλος.
Ο ιατροδικαστής κ. Χρήστος Λευκίδης ο οποίος εξέτασε τη σφαίρα που βρέθηκε στο σώμα του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου συνέταξε σχεδιάγραμμα στο οποίο εμφανίζεται η πύλη εισόδου της σφαίρας η οποία αφαίρεσε τη ζωή του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου να είναι από πάνω προς τα κάτω.
Οι συντάκτες της βαλλιστικής έκθεσης ζητούν να ληφθεί υπ' όψιν έκθεση του τμήματος χημικών και φυσικών εξετάσεων της αστυνομίας το οποίο διενήργησε εργαστηριακό χημικό έλεγχο για να βρει αν υπάρχουν ξένα υλικά στην επιπεδοποιημένη επιφάνεια της σφαίρας καθώς επίσης και για να βρεθεί το είδος και η χημική σύσταση των υλικών αυτών εάν υπάρχουν.
Επίσης ζητούν να ληφθεί υπ' όψιν η ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας και νεκροτομίας και ιδιαίτερα ως προς την μορφή που έχει η πύλη εισόδου της σφαίρας στο τραύμα η τυχόν πρόσκρουσή της σε οστό, η μορφολογία του τραυματικού πόρου κλπ.
Αυτά όλα έχουν σημασία κατά τους συντάκτες της έκθεσης ως προς το εάν η σφαίρα «εποστρακίστηκε σε επιφάνεια εκτός του σώματος του παθόντος (Αλέξη Γρηγορόπουλου) ή εάν η παραμόρφωση - επιπεδοποίηση της σφαίρας σχετίζεται με τη διέλευση - πορεία της εντός του σώματος του 15χρονου».

πηγη: kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO ΜΕ ΤΑ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΛΥΕΤΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΡΤΑ

ΣΤΑ 36 ΔΟΛΑΡΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ....

ΒΟΥΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟ "ΜΑΥΡΟ ΧΡΥΣΟ" ΣΤΑ 36 ΔΟΛΑΡΙΑ ......
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΡΑΓΕ ΑΥΤΟ .... ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΉ ΠΟΥ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ Ο ΟΠΕΚ ΕΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΕΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΤΑ 2 ΕΚ, ΒΑΡΕΛΙΑ ....


ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΑΥΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΣΟ ΣΤΙΣ ΑΝΤΛΙΕΣ , ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ , ΣΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΛΟΓΩ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ, ΣΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ .... ΣΤΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΔΕΗ ΠΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΚΡΙΒΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ .... ΠΌΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΟΤΈ

Πέντε μήνες φυλάκιση στον Γιάννη Κεφαλογιάννη απο το εφετείο...

Σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδικάστηκε από το εφετείο Ρεθύμνου ο πρώην υπουργός της Ν.Δ, Γιάννης Κεφαλογιάννης για το αδίκημα της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και της πρόκλησης τέλεσης του αδικήματος της ψευδορκίας κατά συρροή.
Να σημειωθεί ότι πρωτόδικα ο κ. Κεφαλογιάννης είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή.
Το εφετείο καταδίκασε επίσης τον στενό συνεργάτη του πρώην υπουργού και πρώην πρόεδρο της νομαρχιακής της Ν.Δ, Αρκάδιο Σπανουδάκη σε τρεις μήνες φυλάκιση με αναστολή για την κατηγορία της απλής συνέργιας στα παραπάνω αδικήματα.Πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή. Η υπόθεση αφορά στις καταγγελίες ενός αστυνομικού, ο οποίος είχε κατηγορήσει τον πρώην υπουργό ότι με παρεμβάσεις του επιχείρησε να αλλοιώσει το περιεχόμενο καταθέσεων, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής δικαστικής αντιμετώπισης χασισοκαλλιεργητής.
Πηγή: athina984.gr

ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΙΘΑΝΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ...ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ

ΜΕ ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΟΜΑΔΩΝ ΘΑ ΚΛΗΡΩΘΕΙ ΑΥΡΙΟ Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ....

ΒΟΛΣΦΜΠΟΥΡΓΚ
ΑΜΒΟΥΡΓΟ
ΣΕΝΤ ΕΤΙΕΝ
ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ
ΜΑΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ
ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ
ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ
Related Posts with Thumbnails