Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

Ύβρις-Τίσις-Νέμεσις. ... αναζητείται η κάθαρσις

Εκλογές Εδώ και Τώρα!!
Η διαφθορά, σύμφωνα με έρευνα του
Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών σε δείγμα 4.720 ατόμων άνω των 18 ετών σε όλη τη χώρα, αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο πρόβλημα στην ελληνική κοινωνία, μετά την ακρίβεια. Μάλιστα, οι πολίτες ανέδειξαν ως πρώτους στην διαφθορά στην Ελλάδα τα πολιτικά κόμματα και τους βουλευτές! Για να ακολουθήσουν κατά σειρά η Πολεοδομία, οι γιατροί και τα νοσοκομεία, οι εφορίες, η αστυνομία και η δικαιοσύνη. Από την έρευνα προκύπτει ότι πρώτο στοιχείο της διαφθοράς είναι ο χρηματισμός, καθώς το 44% των ερωτηθέντων θεωρούν πως για να προχωρήσει μια υπόθεσή τους στο δημόσιο θα πρέπει να δωροδοκήσουν.
Για δε την αποτελεσματική καταπολέμηση της διαφθοράς, οι ερωτηθέντες απάντησαν πως ο μόνος τρόπος είναι η επιβολή βαρύτερων ποινών, ενώ το 55% πιστεύει πως η..... κεντρική πολιτική εξουσία δεν είναι διατεθειμένες να καταπολεμήσουν το πρόβλημα της διαφθοράς. Είναι, επίσης, εντυπωσιακό, όσο και απογοητευτικό, το ότι οι πολίτες δεν έχουν ιδιαίτερο ηθικό πρόβλημα ως προς την προσφορά χρημάτων και δώρων σε δημόσιους λειτουργούς για την προώθηση των υποθέσεών τους και θεωρούν ως «αποδεκτή» λύση τη δωροδοκία, αφού αντιλαμβάνονται πόσο διαδεδομένη είναι η πρακτική στους οργανισμούς και φορείς του Δημοσίου.

«Η χώρα θα βγει από την κρίση μόνο
εάν επενδύσει στο μέλλον της. Οφείλουμε να πάρουμε τις αποφάσεις που χρειάζονται για να αλλάξουμε πορεία, να κτίσουμε μια Ελλάδα των αξιών με επίκεντρο τον άνθρωπο» τόνισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Α. Παπανδρέου, παρουσιάζοντας το Σχέδιο του Κινήματος για την χώρα Έθεσε πέντε εθνικούς στόχους -προτεραιότητες για μια νέα πορεία και επεσήμανε ότι απαιτούνται άμεσα μέτρα και πρωτοβουλίες για την υπέρβαση της κρίσης. «Δεν θα επιτρέψουμε την κρίση να την πληρώσει ο απλός πολίτης, δεν θα βγούμε από αυτήν με περιοριστικές πολιτικές» είπε ο Γ. Α. Παπανδρέου και παρουσίασε τις πέντε εθνικές προτεραιότητες που θέτει το ΠΑΣΟΚ. Προτεραιότητες, στόχοι, που ανοίγουν τους ορίζοντες για μια νέα πορεία της Ελλάδας.
Πρώτος στόχος: Ελληνική φωνή παντού και με αξιώσεις. Υιοθετούμε και πιάνουμε ξανά από τις δικές μας μέρες το νήμα μιας εξωτερικής πολιτικής, που παρεμβαίνει σε όλες τις μεγάλες διεθνείς εξελίξεις. Υπερασπίζεται αποτελεσματικά τα εθνικά μας δίκαια. Δίνει φωνή στην Ελλάδα.
Δεύτερος: Πράσινη Ανάπτυξη. Απέναντι στη διασπάθιση των πόρων, στην απαξίωση των παραγωγικών πλεονεκτημάτων μας, στην υποβάθμιση του φυσικού πολιτισμικού, αλλά και ανθρώπινου πλούτου, εμείς προτείνουμε το νέο πρότυπο οικονομικής ανάπτυξης. Τη λεγόμενη «Πράσινη Ανάπτυξη».
Τρίτος: Παιδεία και Πολιτισμός. Απέναντι σε ένα εκπαιδευτικό σύστημα, που δεν υπηρετεί τις ανάγκες του μαθητή, της οικογένειας, της ανάπτυξης της χώρας, διαμορφώνουμε το πλαίσιο για μια σύγχρονη παιδεία. Δια βίου παιδεία. Εκπαιδευτικές διαδικασίες για πάντα και παντού. Παιδεία, θεμέλιο του πολιτισμού, της Δημοκρατίας, της ταυτότητάς μας, των αξιών μας, ζωντανό εργαλείο ανάπτυξης των ποιοτικών μας δυνατοτήτων, της προοπτικής μας ως χώρα, ως λαός.
Τέταρτος: Κράτος πρόνοιας. Απέναντι στην απαξίωση του δικτύου προστασίας των πολιτών μας, στην ανασφάλεια και στη λογική ότι, υγεία και πρόνοια είναι προνόμια των λίγων και όχι δικαιώματα όλων, εμείς αναγεννούμε το κοινωνικό κράτος. Κοινωνικό δίκτυο που διασφαλίζει το δικαίωμα σε όλους για ένα αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης. Κοινωνικό δίκτυο που διακρίνεται για την ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρει.
Πέμπτος: Παραγωγικό ευνομούμενο κράτος, διότι για όλα τα παραπάνω απαιτείται ένα άλλο κράτος. Απέναντι στην ανομία, απέναντι στην κατάρρευση αρχών και αξιών, απέναντι σε ένα κράτος σπάταλο, πελατειακό, χτίζουμε ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, παραγωγικό, επιτελικό και αποκεντρωμένο κράτος. Ένα κράτος που σέβεται, προστατεύει, στηρίζει, εμπιστεύεται τον πολίτη.
Σήμερα πάνω από 7.500.000 πολίτες είναι υπερδανεισμένοι
και πάνω από 450.000 σπίτια κατάσχονται, ενώ οι ληστρικές τράπεζες έχουν υπερκέρδη και οι υπάλληλοι των εταιρειών κατάσχεσης θυμίζουν τους «δήμιους» του μεσαίωνα!!. Οι τραπεζίτες πήραν τα 28 δις και κάνουν «μπίζνες» και δεν δίνουν κανένα χαμηλότοκο δάνειο ανακούφισης στον κοσμάκη. Το Πασοκ δηλώνει: «όχι λευκή επιταγή στους τραπεζίτες» και ουσιαστικά κινείται προς μια νέα σεισάχθεια. Τερματισμός κάθε είδους κατασχέσεων, δεδομένου ότι κάθε μέρα υποβάλλονται 90 αιτήσεις κατάσχεσης!! Η λαοθάλασσα που έπνιξε την Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008 είχε την επαναστατική δυναμική της Γαλλικής Επανάστασης. Η Μαρία Αντουανέτα, ξόδευε κάθε μήνα 15.000 λίβρες (75.000 ευρώ περίπου), ενώ μεγάλο μέρος του γαλλικού πληθυσμού πέθαινε από την πείνα!!! Ο Λουδοβίκος επιχείρησε να δραπετεύσει από το Παρίσι ... αλλά συνελήφθη...
Σε όλο τον πλανήτη, σήμερα, όποια και να είναι η κυβέρνηση
σε κάθε χώρα (δεξιά – κεντρώα - αριστερή) αναγκαστικά θα ακολουθήσει σοσιαλιστική πολιτική!! Το Πασοκ σαρώνει σε όλη την Ελλάδα με ποσοστό διαφοράς 11% με ανοδική τάση και σχηματίζει ισχυρή, αυτοδύναμη, δημοκρατική κυβέρνηση!! Η αλλαγή έρχεται !!! Ο Ομπάμα ήδη υιοθετεί τη «νέα σεισάχθεια». Όποιος δεν μπορεί να ακολουθήσει - μέσα και έξω από το Πασοκ - να κατέβει από το τρένο τώρα!! Η παραμονή της ολιγαρχίας στην εξουσία «κοστίζει περισσότερο» από το «κόστος διενέργειας» των εκλογών!!
Αγέρωχα νιάτα, περήφανα γηρατειά ο νέος μας Πρωθυπουργός
κ. Γιώργος Παπανδρέου είναι πανέτοιμος να αναλάβει το πηδάλιο της Ελλάδος, ακολουθήστε τον!! Χρέος κάθε έντιμου δημοκρατικού πολίτη είναι να χαιρετίσει και να αγκαλιάσει τις προτάσεις του νέου έντιμου ΠΑΣΟΚ.
Το παλλαϊκό ποτάμι είναι πλέον ορμητικότατο τσουνάμι και δεν γυρίζει πίσω!!!
Επιτέλους τέλος. Η Ελλάδα άλλαξε οριστικά και αμετάκλητα σελίδα μια για πάντα!!!"
Εκλογές Εδώ και Τώρα με Υπηρεσιακή διακομματική Κυβέρνηση.
Νυν υπέρ πάντων ο αγών!!!

Δρ Αναστάσιος Κουτσούκος
Υποψήφιος Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Β΄ Αθήνας
www.koutsoukos-anastasios.gr
Related Posts with Thumbnails