Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Εφαρμογές του Facebook «κλέβουν» τα δεδομένα των χρηστών

Στον «αέρα» βρίσκονται τα δεδομένα δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών του Facebook, τα στοιχεία των οποίων έχουν περιέλθει εν αγνοία τους σε διαφημιστικές εταιρείες και χρησιμοποιούνται για εμπορικούς σκοπούς.
Η διαρροή των πληροφοριών των χρηστών γίνεται μέσω εφαρμογών (apps) που χρησιμοποιούν τα μέλη του Facebook για να παίξουν παιχνίδια και να συμμετάσχουν σε άλλες δραστηριότητες κοινωνικής δικτύωσης (ανταλλαγή φωτογραφιών, συμπλήρωση κουίζ κ.λπ.).
«Δούρειος ίππος» οι εφαρμογές...

Πολλές από τις δημοφιλέστερες εφαρμογές αποτελούν «δούρειο ίππο» για τη μεταφορά πληροφοριών των χρηστών, δίνοντας σε εταιρείες πρόσβαση στην online «ταυτότητα» των χρηστών, χωρίς την άδεια των τελευταίων.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις κοινοποιούνται και τα ονόματα των «φίλων» των χρηστών. Έτσι, αν μια εταιρεία αποκτήσει πρόσβαση στα στοιχεία ενός χρήστη, ενδέχεται να περιέλθουν στην κατοχή της και τα ονόματα όλων των ανθρώπων που εκείνος έχει προσθέσει στη λίστα των online «φίλων» του.

Την υπόθεση αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «The Wall Street Journal» και ήδη αποτελεί θέμα συζήτησης πολλών χρηστών της δημοφιλούς ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, που αριθμεί περισσότερα από 500 εκατομμύρια μέλη σε όλο τον κόσμο.

Φτιάχνουν βάσεις δεδομένων

Τα στοιχεία καταλήγουν σε δεκάδες διαφημιστικές εταιρείες, καθώς επίσης και σε εταιρείες εντοπισμού στοιχείων στο Διαδίκτυο. Πρόκειται για επιχειρήσεις που δημιουργούν λεπτομερείς βάσεις δεδομένων ανθρώπων, χωρίς οι ίδιοι να το γνωρίζουν, παρακολουθώντας τις online δραστηριότητές τους.

Οι εφαρμογές έχουν μέχρι τώρα στείλει σε τουλάχιστον 25 εταιρείες τις «ταυτότητες» δεκάδων εκατομμυρίων χρηστών. Μεταξύ αυτών βρίσκονται ακόμη και εκείνοι που έχουν επιλέξει τις πιο αυστηρές ρυθμίσεις απορρήτου στο προφίλ τους, νομίζοντας ότι είναι απόλυτα προστατευμένοι.

Η πρακτική αυτή παραβιάζει τους κανόνες λειτουργίας του Facebook και εγείρει ερωτήματα σχετικά με την ικανότητά της ιστοσελίδας να κρατήσει ασφαλείς τις πληροφορίες των χρηστών της.

Εμπλέκονται οι πιο δημοφιλείς εφαρμογές

Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, μεταξύ των εφαρμογών που μεταβιβάζουν δεδομένα εν αγνοία των χρηστών βρίσκονται και οι δέκα δημοφιλέστερες. Σε αυτές συγκαταλέγονται το FarmVille -που αριθμεί 59 εκατομμύρια χρήστες-, το Texas Holdem Poker και το FrontierVille. Τρεις από αυτές -συμπεριλαμβανομένου του FarmVille- έχουν επίσης μεταβιβάσει τα δεδομένα των «φίλων» των χρηστών.

Τι λέει το Facebook

Εκπρόσωπος του Facebook, μιλώντας στην στην εφημερίδα «The Wall Street Journal», παραδέχτηκε ότι «η ταυτότητα ενός χρήστη του Facebook μπορεί ακούσια να κοινοποιείται από το πρόγραμμα περιήγησης (browser) του χρήστη ή από μια εφαρμογή που εκείνος χρησιμοποιεί».

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας πρόσθεσε ότι λαμβάνονται μέτρα για «να περιοριστεί δραστικά» η έκθεση των προσωπικών πληροφοριών των χρηστών και ισχυρίστηκε ότι το να γνωρίζει κάποιος την ταυτότητα ενός χρήστη, «δεν επιτρέπει την πρόσβαση σε προσωπικές πληροφορίες κανενός στο Facebook».

Καταλήγοντας, δεσμεύτηκε ότι το Facebook θα εφαρμόσει μια νέα τεχνολογία που στο εξής θα αντιμετωπίζει το πρόβλημα που αποκάλυψε η εφημερίδα.

www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4599758

Ένοχος για τη δολοφονία του εραστή του ο πρίγκιπας!

Ένας σαουδάραβας πρίγκιπας, που κατηγορείται ότι χτύπησε και στραγγάλισε ένα βοηθό του σε μεγάλο ξενοδοχείο του Λονδίνου, κρίθηκε σήμερα ένοχος από το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι.

Ο Σαούντ Μπιν Αμπντουλαζίζ Μπιν Νασίρ αλ Σαούντ, 34 ετών, εγγονός του βασιλιά Αμπντάλα της Σαουδικής Αραβίας, κρίθηκε ένοχος για τη δολοφονία του Μπάνταρ Αμπντουλάχ Αμπντουλαζίζ, 32 ετών, στις 15 Φεβρουαρίου σε ένα δωμάτιο του... ξενοδοχείου Landmark στο δυτικό Λονδίνο. Η ποινή του θα ανακοινωθεί αργότερα.

Το θύμα είχε βρεθεί στραγγαλισμένο στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που μοιραζόταν με τον πρίγκιπα. Το πρόσωπό του είχε δαγκωματιές και το σώμα του έφερε σημάδια από πολλά χτυπήματα.

Ο πρίγκιπας είχε ήδη χτυπήσει πολλές φορές τον βοηθό του στο παρελθόν, ενώ τον Ιανουάριο καταγράφηκε από τις κάμερες ασφαλείας του ξενοδοχέιου να βιαιοπραγεί εναντίον του.

Σύμφωνα με τον πρίγκιπα οι δύο άνδρες ήταν "φίλοι και ίσοι", ετεροφυλόφιλοι και οι δύο, όμως σύμφωνα με τον εισαγγελέα "είναι προφανές" ότι ο πρίγκιπας "είτε είναι ομοφυλόφιλος, είτε παρουσιάζει ομοφυλοφιλικές τάσεις".

Οι δικηγόροι του πρίγκιπα ζήτησαν η δίκη να γίνει κεκλεισμένων των θυρών, διότι η ομοφυλοφιλία θεωρείται έγκλημα που στη Σαουδική Αραβία και τιμωρείται με θάνατο.

Ο εισαγγελέας Τζόναθαν Λέντλο επεσήμανε ότι ο πρίγκιπας δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιστρέψει στην πατρίδα του σύντομα και ότι αν εκτιμά ότι διατρέχει πραγματικό κίνδυνο στην πατρίδα του μπορεί να ζητήσει πολιτικό άσυλο στη Βρετανία.

/www.protothema.gr/world/article/?aid=86455

Εξώδικο Δαλούκα στον Μαρινάκη

Εξώδικο έστειλε ο διαιτητής Δαλούκας προς τον Μαρινάκη από τον οποίο ζητά δημόσια ανασκευεί των δηλώσεων του για να μην στραφεί στη δικαιοσύνη

Video το τραγούδι "ΦωνάΖΩ" του Νίκου Γκιόλια για τον αδερφό του Σωκράτη

Επιτέλους ξανάνοιξε το παλιό καλό πραγματικό Troktiko

Η πρώτη ανάρτηση μετά τις 24 Ιουλίου ανέβηκε και πάλι σήμερα στο TROKTIKO ενώ ξεκίνησε και την λειτουργία του το Site αφιερώμενο στο Σωκράτη Γκιόλια που είναι www.sokratisgiolias.gr/

Περίεργη καταγγελία για αρπαγή στο δήμο Νέστωρος

Μια περίεργη υπόθεση αρπαγής για οικονομικές διαφορές, με θύμα έναν 32χρονο από τον δήμο Νέστωρος Μεσσηνίας ερευνά η Ασφάλεια Καλαμάτας. Το θύμα επέστρεψε στο σπίτι του αλλά, παρά το γεγονός ότι ένας από τους δράστες έχει συλληφθεί, αρνείται να κατονομάσει τον «εγκέφαλο» της αρπαγής του τον οποίο γνωρίζει! Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν ένας συγγενής του θύματος ενημέρωσε το αστυνομικό τμήμα Γαργαλιάνων ότι τρεις άνδρες έβαλαν με το ζόρι τον 32χρονο σε... ένα αυτοκίνητο το οποίο οδήγησε ένας από αυτούς, ενώ οι υπόλοιποι διέφυγαν με διαφορετικά αυτοκίνητα!

Μετά από έρευνες, το ένα από τα τρία αυτοκίνητα εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε στην εθνική οδό Τρίπολης – Καλαμάτας, έξω από την Τρίπολη. Πάνω στον 41χρονο οδηγό του από την Αθήνα, βρέθηκε ένα πιστόλι των 22 mm με πέντε σφαίρες για το οποίο δεν είχε άδεια κι έτσι συνελήφθη. Στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας όπου προσήχθη, ο άνθρωπος που κατήγγειλε την αρπαγή τον αναγνώρισε ως έναν από τους δράστες… Όμως, λίγες ώρες αργότερα, το θύμα της αρπαγής επικοινώνησε τηλεφωνικά με το συγγενή του και του είπε ότι είχε επιστρέψει σώος στο σπίτι του.

Ο 32χρονος αποκάλυψε ότι οι άγνωστοί του δράστες ενεργούσαν για λογαριασμό ενός γνωστού του με τον οποίο έχει οικονομικές διαφορές και τον οδήγησαν στην Αθήνα όπου ο «εγκέφαλος» έδωσε τηλεφωνικά εντολή να γυρίσουν πίσω! Η υπόθεση, μετά την παραπομπή του 41χρονου ενόπλου στον εισαγγελέα Κυπαρισσίας, βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή. Ωστόσο, πώς να προχωρήσει η έρευνα από την στιγμή που το θύμα δεν κατονομάζει τον άνθρωπο που κινούσε τα νήματα;

www.protothema.gr

Οι Νέοι Αγρότες άρχισαν να εισπράττουν το πριμ πρώτης εγκατάστασης

Η ΠΕΝΑ προσκαλεί τους Νέους Αγρότες, που έχουν υπογράψει την σύμβαση για την ένταξη στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών να έλθουν σε επαφή (2310 271950) για τον συντονισμό των παραπέρα ενεργειών τους.
Η Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών-ΠΕΝΑ παρακολουθώντας το πρόβλημα του πριμ πρώτης εγκατάστασης (Πρόγραμμα Νέων Γεωργών) από την αρχή και υποστηρίζοντας τους Νέους Αγρότες στην διαδικασία της προσφυγής, διεκδικώντας το... υπόλοιπο ποσό που ανέγραφε η ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ και τελικά περικόπηκε από τους δικαιούχους, επισημαίνει τα εξής :
-Από τις αρχές Ιουνίου που ξεκίνησαν να έρχονται οι συμβάσεις στους δικαιούχους ανά την Ελλάδα δεν έχει τελειώσει ακόμη η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων σε όλους τους νομούς
-Οι υποψήφιοι που αποφάσισαν να συμμετέχουν στην διαδικασία της δικαστικής οδού για την διεκδίκηση του συνόλου της Πρόσκλησης (27-1-2009), πρέπει να έχουν υπογράψει στην σύμβαση «με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος όσον αφορά την διεκδίκηση πλήρως του ωφειλούμενου ποσού» και να έχουν καταθέσει προσφυγή στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας (το κείμενο βρίσκεται στο site www.neoiagrotes.gr).
-Η διαδικασία της πληρωμής της πρώτης δόσης που ανέρχεται στο 70% του εγκεκριμένου ποσού συνεχίζεται κανονικά και σε αυτούς που έχουν κάνει προσφυγή.
-Αρχίζοντας από σήμερα έως το τέλος του Οκτωβρίου θα πρέπει να ολοκληρωθεί η συγκέντρωση και η ομαδοποίηση των προσφυγών γι’ αυτό καλούμε τους Νέους Αγρότες που έχουν κάνει προσφυγή (δηλαδή κατέθεσαν την δήλωση επιφύλαξης και υπέβαλαν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά) να επικοινωνήσουν άμεσα και χωρίς καθυστέρηση με το τηλ. 2310 271950 κ. Α. Γιάσογλου (6936054007) προκειμένου να στείλουν ή/& να διασταυρώσουν τα στοιχεία που έστειλαν μέσω e-mail για να ξεκινήσει η διαδικασία.
Επισημαίνεται πως η τηλεφωνική επικοινωνία (2310 271950) πρέπει να γίνει οπωσδήποτε είτε από τους ίδιους είτε από τους εκπροσώπους-μελετητές τους, γιατί είναι κρίμα να μείνει κάποιος εκτός. Ταυτόχρονα θα παρέχονται και λεπτομέρειες όσον αφορά τα απαραίτητα δικαιολογητικά προκειμένου να προχωρήσει δικαστικά το θέμα των προσφυγών.
Η ΠΕΝΑ τονίζει ότι η δικαστική διαδικασία έχει ημερομηνίες υποβολής & λήξης, οι οποίες δεν παίρνουν παρατάσεις. Μετά από αυτές αυτόματα χάνεται το δικαίωμα όποιας διεκδίκησης. Οι Νέοι Αγρότες πρέπει να είναι αυστηροί και συνεπείς με τους χρόνους των διαδικασιών. Τα ευτυχή αποτελέσματα των προσπαθειών θα επιτευχθούν μόνο μέσα από μια σωστή και δυναμική συμμετοχή στα δικαστήρια.
Οι Νέοι Αγρότες αντιμετωπίζουν όσα προβλήματα έχουν όλοι οι νέοι επαγγελματίες αλλά και επιπλέον τις ανασφάλειες μια εργασίας χωρίς ταβάνι, με τις κλιματικές αλλαγές να πλήττουν κυρίως τους αγρότες και με την ανάγκη για επενδύσεις σε εξοπλισμό, πολύ μεγαλύτερες από οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα. Η ΠΕΝΑ και οι Νέοι Αγρότες προσπαθούν να υπερασπισθούν νομικά τα δίκαια αιτήματά τους.
Related Posts with Thumbnails