Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Στον Ολυμπιακό για 3 χρόνια ο Σπανούλης

Τελικά έγινε το μπαμ και έκλεισε η μεταγραφή του Βασίλη Σπανούλη στον Ολυμπιακό για τα επόμενα 3 χρόμνια. Η ανακοίνωση της ΚΑΕ αναφέρει " Η ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει τη συμφωνία της με τον Βασίλη Σπανούλη. Ο διεθνής γκαρντ θα είναι παίκτης της ομάδας μας για τα επόμενα τρία χρόνια."

Αποτελέσματα ειδικών μαθημάτων Πανελλαδικές 2010

Αύριο 12 Ιουλίου αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βαθμολογίες στα ειδικά μαθήματα στα οποία διαγωνίστηκαν φέτος οι μαθητές των Πανελλαδικών εξετάσεων

update

Μετά τις 7 το απόγευμα οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων 2010

Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» 2010-1011

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού υλοποιεί και εφέτος το Πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» προκειμένου να συμβάλει στην εξασφάλιση διακοπών χαμηλού κόστους για ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες σε τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας. Συγχρόνως, το πρόγραμμα τονώνει την εσωτερική τουριστική αγορά στην παρούσα φάση της οικονομικής ύφεσης....

Αν και το πρόγραμμα κινδύνευε να μην υλοποιηθεί κατά την τρέχουσα περίοδο, λόγω των προβλημάτων που διαπιστώθηκαν σε σχέση με την υλοποίηση αντίστοιχων προγραμμάτων των προηγούμενων ετών και της ιδιαίτερης δημοσιονομικής κατάστασης, η πραγματοποίηση του κατέστη δυνατή με εκλογίκευση στο συνολικό κόστος

Παράλληλα, ο ΕΟΤ δεν εκτύπωσε εφέτος καταλόγους των καταλυμάτων, γεγονός που περιόρισε το κόστος του προγράμματος κατά 160.000 Ευρώ και συνέβαλε στην εξοικονόμηση χαρτιού συμβάλλοντας και στη περιβαλλοντική διαχείριση.

Η χορήγηση των δελτίων του υποπρογράμματος των 6ήμερων διακοπών προς τους δικαιούχους από τα κατά τόπους ΚΕΠ ξεκινάει την Παρασκευή 9 Ιουλίου. Θα εκδοθούν 100.000 συνολικά δελτία προς αντίστοιχους ασφαλισμένους που δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας και πληρούν τα κριτήρια εισοδήματος.

Η χρήση των δελτίων για διαμονή σε 3.490 καταλύματα (κύρια και μη κύρια καταλύματα) όλης της χώρας, που συμμετέχουν με αίτησή τους στο πρόγραμμα, ισχύει έως το Μάρτιο του 2011 και μέχρις εξαντλήσεως του διατιθέμενου αριθμού δελτίων.

Το φετινό πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» 2010-2011 περιλαμβάνει, εκτός του υποπρογράμματος των εξαήμερων διακοπών, και το υποπρόγραμμα της Γ΄ ηλικίας μέσω του οποίου χορηγούνται, από την 1η Οκτωβρίου 2010, 10.000 δελτία σε συνταξιούχους λόγω γήρατος ή αναπηρίας ανεξαρτήτως εισοδήματος, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της Εργατικής Εστίας ή της Αγροτικής Εστίας.

Παράλληλα ο ΕΟΤ σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς υλοποιεί το πρόγραμμα «Διακοπές - Εθελοντισμός» για το καλοκαίρι του 2010 (Ιούλιο και Αύγουστο). Μέσω του προγράμματος αυτού δίνεται η δυνατότητα σε νέους 18-25 ετών να προσφέρουν εθελοντική εργασία σε Γραφεία Πληροφοριών του ΕΟΤ κατά την θερινή περίοδο, ενώ συγχρόνως τους δίνεται η ευκαιρία να κάνουν διακοπές γνωρίζοντας την Ελλάδα.

Τα κατά τόπους ΚΕΠ και τα Γραφεία πληροφοριών του ΕΟΤ ενημερώνουν σχετικά τους ενδιαφερόμενους πολίτες, ενώ τα ΚΕΠ από την Παρασκευή 9 Ιουλίου χορηγούν στους δικαιούχους τα δελτία των 6ήμερων διακοπών, εφόσον αυτοί προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά.

Πληροφορίες σχετικά με τα συνεργαζόμενα καταλύματα και οδηγίες προς τους δικαιούχους υπάρχουν στο site του ΕΟΤ www.eot.gr. Για ειδικότερες πληροφορίες και παράπονα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στον τετραψήφιο αριθμό του Ε.Ο.Τ. 1572 και 1571 καθώς και στα τηλέφωνα της Διεύθυνσης Μελετών & Επενδύσεων του ΕΟΤ (210 8707720, 8707707, 870706) και στο e-mail: meletes_ependyseis@gnto.gr

Σύλληψη 32χρονου για τον εκρηκτικό μηχανισμό στην Πάρνηθα

Στη σύλληψη ενός 32χρονου, υπαξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, που φέρεται να έχει δράση σε υποθέσεις ξεκαθαρίσματος διαφορών μεταξύ ιδιοκτητών νυχτερινών κέντρων, προχώρησε η αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για τον εκρηκτικό μηχανισμό που εντοπίστηκε σε εγκαταλελειμμένο κτίριο στην Πάρνηθα.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο μηχανισμός κατασκευάστηκε και δοκιμάστηκε ανεπιτυχώς πριν από 20 ημέρες από τον 32χρονο.
Σύμφωνα με πηγές τις αστυνομίας, ο υπαξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού, με ρόλο «εκτελεστή» σε υποθέσεις εκβιασμών, είχε σκοπό να... χρησιμοποιήσει παρόμοιο μηχανισμό σε χτύπημα εναντίον νυχτερινού κέντρου.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο 32χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για υποθέσεις ξεκαθαρίσματος λογαριασμών μεταξύ κυκλωμάτων της νύχτας.

Όπως αναφέρεται στην ακακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από μία φιάλη υγραερίου 12,2 λίτρων, μια μπαταρία αυτοκινήτου 12 volt και συνδεσμολογία με καλώδια και ηλεκτρονικό δέκτη.

Ο μηχανισμός παρελήφθη από ομάδα του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και μετά την αποσυναρμολόγησή του, απεστάλη στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια για τις σχετικές εξετάσεις.

Από την Αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το μηχανισμό είχε κατασκευάσει 32χρονος, ο οποίος και συνελήφθη. Στην κατοχή του βρέθηκαν ένα περίστροφο 357 MAGNUM, μάρκας TAURUS, με δώδεκα φυσίγγια των 0.38mm.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι τον εκρητικό μηχανισμό κατασκεύασε πριν από περίπου είκοσι ημέρες πειραματικά και επιχείρησε να πυροδοτήσει ανεπιτυχώς από κοντινή απόσταση.

Από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής συνεχίζονται οι έρευνες προκειμένου να διακριβωθεί εάν ο μηχανισμός θα χρησιμοποιείτο στη διάπραξη κάποιας εγκληματικής ενέργειας.

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του θα οδηγηθεί το μεσημέρι της Κυριακής στον εισαγγελέα.

πηγη:in.gr

Ομόφωνα πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς ο Φώτης Κουβέλης

Ομόφωνα ο Φώτης Κουβέλης εκλέχτηκε πρόεδρος του νεοσύστατου κόμματος της Δημοκρατικής Αριστεράς , χθες κατά στη σύνοδο της Πανελλαδικής Πολιτικής Επιτροπής.

Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA 2010

Σήμερα ο Μεγάλος Τελικός του Παγκοσμίου Κυπέλλου στη Νότια Αφρική σε αυτό το σημαντικό αθλητικό γεγονός η Google έχει αφιερώσει το λογότυπο της. Να θυμίσουμε ότι στον τελικό θα αναμετρηθούν Ισπανία και Ολλανδία
Related Posts with Thumbnails