Σάββατο 25 Απριλίου 2009

Όσα φέρνει ο …κλώνος!


http://www.epikairo.gr/?p=18619


25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΟΝΟΣΙΑΣ

AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ UNICEF

Η UNICEF επισημαίνει τις μεγάλες επιτυχίες και καλεί για ακόμα μεγαλύτερες προσπάθειες
Η UNICEF ανακοίνωσε πως έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος για την καταπολέμηση της ελονοσίας, αλλά ακόμα περισσότερα πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί η παγκόσμια αυτή μάστιγα, ιδιαίτερα στην Αφρική όπου η νόσος είναι πιο εξαπλωμένη.
Τα στοιχεία δημοσιεύονται με την ευκαιρία της...
παρουσίασης της Έκθεσης «Ελονοσία και Παιδιά, Πρόοδος Κάλυψης Παρεμβάσεων» που έγινε από κοινού από τη UNICEF, τη Συμμαχία για την Καταπολέμηση της Ελονοσίας και το Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της Φυματίωσης και της Ελονοσίας, που δείχνει σημαντικά σημάδια προόδου σε ολόκληρη την Αφρική, ιδιαίτερα όσον αφορά την αύξηση των διανομών εμποτισμένων με εντομοκτόνο κουνουπιέρων.

Ο αριθμός των κουνουπιέρων που παράχθηκαν σε όλο τον κόσμο υπερτριπλασιάστηκε, από 30 εκατομμύρια το 2004 σε 100 εκατομμύρια το 2008 και χώρες της Αφρικής στις οποίες ενδημεί η ασθένεια έλαβαν ικανό αριθμό κουνουπιέρων την περίοδο 2004-2008 για να καλύψουν περισσότερο από το 40% του πληθυσμού τους που διατρέχει κίνδυνο.

Όμως, κάθε χρόνο η ασθένεια αυτή εξακολουθεί να σκοτώνει ένα εκατομμύριο ανθρώπους, κυρίως παιδιά που ζουν στην Αφρική. Επίσης πλήττει περίπου 50 εκατομμύρια έγκυες γυναίκες κάθε χρόνο συμβάλλοντας στη μητρική αναιμία, τα λιπόβαρα βρέφη, ακόμα και το θάνατο μητέρων.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Κατά της Ελονοσίας είναι «Αντίστροφη μέτρηση για την Ελονοσία» και πράγματι τώρα μετράμε λίγο περισσότερες από 600 ημέρες μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2010 όπου λήγει η διορία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για την επίτευξη καθολικής κάλυψης με βασικές παρεμβάσεις για τον έλεγχο της ελονοσίας σε όλες τις ενδημικές χώρες.

Η επιτάχυνση των αποτελεσματικών παρεμβάσεων κατά της ελονοσίας οδήγησε σε μείωση των κρουσμάτων και των θανάτων από ελονοσία σε πολλές χώρες όπως η Ερυθραία, η Ρουάντα, η Ζάμπια και η Μαδαγασκάρη δήλωσε η UNICEF. Ο έλεγχος της ελονοσίας είναι τώρα μια σημαντική αναπτυξιακή προτεραιότητα και είναι κρίσιμης σημασίας για την επίτευξη των Αναπτυξιακών Στόχων της Χιλιετίας στην Αφρική και η μεγάλη δημοσιότητα που δόθηκε τα τελευταία χρόνια βοήθησε στην αύξηση των διαθέσιμων πόρων για την αντιμετώπιση της νόσου.

Η UNICEF είναι ο μεγαλύτερος προμηθευτής και διανομέας επεξεργασμένων με εντομοκτόνο κουνουπιέρων, έχοντας προμηθεύσει 20 εκατομμύρια κουνουπιέρες μόνο το 2008. Σήμερα ο αριθμός των κουνουπιέρων που προμηθεύει η UNICEF είναι 20 φορές μεγαλύτερος από το 2000. Επίσης, πάνω από 90% των κουνουπιέρων που προμήθευσε ήσαν μακράς διαρκείας που δεν απαιτούν επανεπεξεργασία για να είναι αποτελεσματικές.

Οι κουνουπιέρες διανέμονται σε έγκυες και μικρά παιδιά ως μέρος ολοκληρωμένων προγραμμάτων που συμπεριλαμβάνουν μεταγεννητική φροντίδα και εμβολιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελληνική Εθνική Επιτροπή της UNICEF διεξήγαγε εκστρατεία που κορυφώθηκε με τον πρόσφατο Μεγάλο Ραδιομαραθώνιο για την καταπολέμηση της ελονοσίας και τον εμβολιασμό των παιδιών για την ενίσχυση αυτών των προγραμμάτων της UNICEF, όπου οι προσφορές ξεπέρασαν τις 300.000 ευρώ και συνεχίζονται. Όποιος επιθυμεί να υποστηρίξει την προσπάθεια αυτή μπορεί να το κάνει καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο της UNICEF 801 500 12345 όλο το 24ωρο 7 ημέρες την εβδομάδα.



Ανησυχία για εξάπλωση της γρίπης των χοίρων σε Μεξικό και ΗΠΑ..

Ανασηχυτικές διαστάσεις λαμβάνει η εξάπλωση της γρίπης των χοίρων σε ΗΠΑ και Μεξικό, αφού μέχρι στιγμής έχει στοιχίσει την ζωή σε 68 ανθρώπους στο Μεξικό ενώ έχουν προσβληθεί οκτώ στις ΗΠΑ.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ΠΟΥ συγκαλεί άμεσα μια επιτροπή για να αποφανθεί, εάν η επιδημία συνιστά παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία, ενώ αξιωματούχοι αμερικανικών και μεξικανικών υπηρεσιών υγείας αναζητούν σήμερα διαγνωστικά σημάδια από το νέο στέλεχος της γρίπης.
Στο Μεξικό, έκλεισαν.... σχολεία, μουσεία, θέατρα και πανεπιστήμια κρατικά και ιδιωτικά, ενώ απαγορεύθηκαν οι δημόσιες εκδηλώσεις. Αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς η γρίπη δεν μεταδίδεται μόνο μεταξύ των ανθρώπων αλλά προσβάλλει και άτομα που δεν έχουν επαφή μεταξύ τους.
Χθες το βράδυ, ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φελίπε Καλτερόν, μιλώντας από την τηλεόραση, κάλεσε τον κόσμο να αποφεύγει μέρη με συνωστισμό και να φοράει μάσκες, ενώ τόνισε ότι καμία εγγύηση δεν υπάρχει πως με το εμβόλιο κατά της γρίπης μπορεί να βοηθηθούν κατά του νέου αυτού στελέχους.
Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ο ιός από 12 από τους μεξικανούς ασθενείς είναι ο ίδιος γενετικά με το νέο στέλεχος της γρίπης των χοίρων που ονομάστηκε H1N1 και εντοπίστηκε σε οκτώ άτομα στην Καλιφόρνια και στο Τέξας που αργότερα ανάρρωσαν.
Όπως ανακοίνωσε η μεξικανική κυβέρνηση, η γρίπη στοίχισε τη ζωή σε 20 άτομα και μπορεί να ευθύνεται για τον θάνατο ακόμη 48 ατόμων. Συνολικά έχουν αναφερθεί σε όλη την χώρα 1.004 ύποπτα κρούσματα. Τα περισσότερα από τα θύματα είναι ηλικίας 25-45 ετών.
Στην Καλιφόρνια,ο Τζιλ Τσάβες, διευθυντής του Κέντρου Μολυσματικών Ασθενειών προειδοποίησε ότι πολύ περισσότερες περιπτώσεις μπορεί να έλθουν στο φως καθώς γίνονται εξετάσεις σε ασθενείς. Η αμερικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι λαμβάνει σοβαρά υπόψη την κατάσταση.

Προληπτικοί έλεγχοι στο αεροδρόμιο του Τόκιο

Εν τω μεταξύ, στο διεθνές αεροδρόμικο Ναρίτα του Τόκιο άρχισαν σήμερα να γίνονται εξετάσεις σε επιβάτες που φθάνουν κυρίως από το Μεξικό, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Από τις μετρήσεις της θερμοκρασίας που γίνονται μέσω μίας ειδικής συσκευής, δεν διαπιστώθηκαν ενδείξεις για μόλυνση των 177 επιβατών και των μελών του πληρώματος που έφθασαν το πρωί από το Μεξικό, μετέδωσε το πρακτορείο Jiji, επικαλούμενο τις αρχές του αεροδρομίου.

Το υπουργείο Γεωργίας και Δασών έδωσε οδηγίες σε αξιωματούχους σε όλη την Ιαπωνία να εξετάζουν τους χοίρους για τυχόν ένδειξη για μόλυνση από τον ιό. Μέχρι στιγμής κανένα κρούσμα δεν έχει ανακοινωθεί στην Ιαπωνία.
Η τελευταία πανδημία γρίπης σημειώθηκε το 1968 όταν, η «Γρίπη του Χονγκ Κονγκ» προκάλεσε το θάνατο περισσότερων από ένα εκατομμύριο ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μέχρι στιγμής ο δείκτης θνησιμότητας του νέου στελέχους δεν έχει επιστημονικά διακριβωθεί.
Η Παγκόσμια Τράπεζα είχε υπολογίσει το 2008, ότι μία πανδημία γρίπης μπορεί να στοιχίσει περί τα 3 τρισεκατομμύρια δολάρια και θα έχει αποτέλεσμα να μειωθεί κατά 5% περίπου το παγκόσμιο ακαθάριστο εγχώριο προϊόν. Προέβλεψε, επίσης, ότι σε περίπτωση μίας σοβαρής πανδημίας πάνω από 70 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο θα μπορούσαν να χάσουν την ζωή τους.

Πηγές: naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο)

Συνελήφθη υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας μέλος συμμορίας ληστών...

Υπαρχιφύλακας της Αστυνομίας που υπηρετεί στο Αρχηγείο της Αστυνομίας συνελήφθη από άνδρες της Ασφάλειας μαζί με άλλα άτομα της ίδιας συμμορίας με την οποία είχαν διαπράξει πολλές ένοπλες ληστείες ....


Στον Ολυμπιακό ο Ζαϊρί ....


Την πρώτη του μεταγραφή φαίνεται ότι έκανε ο Ολυμπιακός αν και ακόμη δεν ανακοινώθηκε επίσημα , αφού όλα δείχνουν ότι έκλεισε τον μεσοεπιθετικό του Αστέρα Τρίπολης Ζαϊρί για τα επόμενα δύο χρόνια ...


Νέες λειτουργίες στην μηχανή αναζήτησης Google

Η ομάδα Google Labs, πρόσθεσε δύο νέες λειτουργίες στην μηχανή αναζήτησης, στην προσπάθεια να την κάνει ακόμα πιο αποτελεσματική και αφορά την αναζήτηση εικόνων και ειδήσεων. Τα δύο νέα εργαλεία ονομάζονται Similar Images και Google News Timelines και είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο.
Η λειτουργία Similar Images έχει να κάνει με.. την αναζήτηση εικόνων. Πλέον οι χρήστες μπορούν να ψάξουν εικόνες με βάση το περιεχόμενο μιας εικόνας. Έτσι αντί η αναζήτηση να γίνεται με κάποιες λέξεις, τώρα μπορεί κανείς να επιλέξει μία εικόνα ώστε η μηχανη αναζήτησης να του παρουσιάσει κάποιες παρόμοιες. Έτσι τα αποτελέσματα περιορίζονται αρκετά σε αυτό που ενδιαφέρει τον χρήστη.
Όσον αφορά το Google News Timeline, επιτρέπει στους χρήστες οι οποίοι ψάχνουν κάποια είδηση, να βρούνε γεγονότα που έχουν να κάνουν με αυτή, ταξινομημένα με βάση την χρονολογία, καθώς και σχετικές φωτογραφίες και βίντεο. Αρκετές φορές η χρονολογία μπορεί να πάει πολύ πίσω, μέχρι και τις αρχές του 19ου αιώνα.

http://www.i-live.gr/2009/04/24/new-tools-on-google-search/

Μια μίζα μια viza μπερδευτήκαμε !!!


http://kafeneio-gr.blogspot.com/2009/04/viza.html


Related Posts with Thumbnails