Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2008

Στη Νότια Καρολίνα η "Χάνα"

Η τροπική καταιγίδα Χάνα πέρασε τις ακτές του Ατλαντικού και έφτασε στα σύνορα της Βόρειας με τη Νότια Καρολίνα, ανακοινώθηκε από το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων των ΗΠΑ.Η καταιγίδα προβλέπεται να κινηθεί γρήγορα βορειοανατολικά κατά μήκος των Ανατολικών Ακτών το σαββατοκύριακο, προκαλώντας ισχυρές βροχοπτώσεις και πλημμύρες στις πολιτείες της περιοχής και στη Νέα Αγγλία
πηγη:skai.gr

Τραγωδία στο Κάιρο

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 τραυματίστηκαν όταν δεκάδες σπίτια κατέρρευσαν σε παραγκούπολη στο βόρειο Κάιρο, σύμφωνα με πρώτο απολογισμό των αιγυπτιακών δυνάμεων ασφαλείας. "Πολλοί βράχοι εκατοντάδων τόνων αποκολλήθηκαν από το λόφο του Μοκατάμ που βρίσκεται γύρω από την συνοικία Ντεουέκα, όπου τα σπίτια είναι χτισμένα με τούβλα", διευκρίνισαν οι ίδιες πηγές. "Οι βράχοι έπεσαν πάνω σε δεκάδες κτίρια τα οποία κατέρρευσαν με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους επτά άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκαέξι", διευκρίνισε και πρόσθεσε πως ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί.

πηγη:ert.gr

Στο "πόδι" 2.000 αστυνομικοί.....

Στο "πόδι" θα βρίσκεται το σαββατοκύριακο το σύνολο των δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ, ενώ στο έργο της αστυνόμευσης θα συνδράμουν δεκάδες διμοιρίες από την Αθήνα και τις αστυνομικές διευθύνσεις της Βόρειας Ελλάδας.Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ΕΛ.ΑΣ, περισσότεροι από 2.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στη Θεσσαλονίκη. Ο μεγαλύτερος όγκος θα αναλάβει να περιφρουρήσει τις πορείες που έχουν προγραμματιστεί για το απόγευμα του Σαββάτου, ενώ ισχυρές δυνάμεις θα φροντίζουν για την τήρηση της τάξης μέσα και έξω από τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.Στο μεταξύ, με έγγραφό του προς τον γενικό αστυνομικό διευθυντή Θεσσαλονίκης, υποστράτηγο Γιώργο Δουλγέρη, που κοινοποιείται παράλληλα στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ., αντιστράτηγο Βασίλη Τσιατούρα, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, ζητά από την Αστυνομία να εισέλθει στους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι εντός του Ιδρύματος βρίσκονται άτομα που διαπράττουν αυτόφωρα κακουργήματα ή αυτόφωρα εγκλήματα κατά της ζωής.Επιπλέον, ζητά να μην γίνει χρήση χημικών, που ενδεχομένως να μετατρέψουν την περιοχή σε "κρανίου τόπο", προκαλώντας προβλήματα στους επισκέπτες της Έκθεσης.
πηγη:skai.gr

Μετά τον Αλβάρο Ρεκόμπα και ο Φαμπιάν Εστογιάνοφ υπογραφει στον Πανιωνιο

Σήμερα αναμένεται η άφιξη του Φαμπιάν Εστογιάνοφ στην Αθήνα για να γίνει και επίσημα παίκτης του Πανιωνίου. Την απόκτηση του 26χρονου δεξιού χαφ είχε προαναγγείλει έμμεσα ο Γαλλής, μερικές ώρες μετά την δημοσίευση της απόκτησης του Αλβάρο Ρεκόμπα. Ο διεθνής Ουρουγουανός, σύμφωνα με ό,τι έχει γίνει γνωστό, θα υπογράψει διετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους «κυανέρυθρους». Αύριο (23:00) θα πατήσει ο Ρεκόμπα το πόδι του στην Ελλάδα για να εγκατασταθεί μόνιμα και να ξεκινήσει τις προπονήσεις με τους Νεοσμυρνιώτες.

πηγη:sport-fm.gr

Έζησε ένα χρόνο, ξοδεύοντας μία λίρα τη μέρα

Η Βρετανίδα δασκάλα, Καθ Κέλι, έβαλε στοίχημα με τους φίλους της ότι κάθε μέρα και για έναν ολόκληρο χρόνο δε θα ξοδεύει περισσότερο από μία λίρα, δηλαδή περίπου 1,20 ευρώ. Και κέρδισε.
Το πως, το λέει η ίδια σε συνέντευξή της στη βρετανική εφημερίδα Daily Mail. «Οι φίλοι μου προσπάθησαν να με σταματήσουν. Νόμιζαν ότι ήμουν τρελή. Φαντάζονταν ότι θα έμενα σαν μοναχή, δε θα έβγαινα καθόλου έξω ή θα ότι θα τους γινόμουν βάρος. Αλλά δεν έγινε καθόλου έτσι», λέει η Κέλι.
Για να καταφέρει να ζήσει μόλις με μία λίρα την ημέρα, η Καθ έτρωγε από δωρεάν μπουφέδες, ψώνιζε στο παζάρι της εκκλησίας και «έκανε τράκα» τα απομεινάρια από τα μανάβικα και τα εστιατόρια. Έκοβε φρούτα από τα δέντρα και μάζεψε περίπου 117 λίρες από κέρματα που βρήκε στο δρόμο.
Μάλιστα, η τολμηρή δασκάλα, πήγε και διακοπές στη Γαλλία, κάνοντας οτοστόπ. «Είχα μαζί μου ένα ψυγείο γεμάτο πράγματα. Ήμουν έξω όλη την ώρα με ένα σάκο στην πλάτη μου και αν έβρισκα ψωμί με 10 πέννες ή φθηνά λαχανικά, τα αγόραζα».
Η Καθ έκανε συνέχεια έρευνα αγοράς και όπου έδιναν κάτι τζάμπα, το έπαιρνε. Επιπλέον, έκοψε το τηλέφωνό της και απλά περνούσε από τα σπίτια των φίλων της αν ήθελε να τους δει ή να τους πει κάτι. Παράλληλα, χρησιμοποιούσε το ελεύθερο internet στη δημόσια Βιβλιοθήκη.
Ένα χρόνο μετά, και αφού βγήκε νικήτρια, η Καθ Κέλι έγραψε ένα βιβλίο με την περιπέτειά της, το οποίο ονόμασε "Πώς επέζησα ξοδεύοντας μόνο μία λίρα την ημέρα".
πηγη:zougla.gr
ΕΛΑ ΤΩΡΑ.... ΜΗΝ ΜΠΟΥΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΕΕΣ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ... ΚΑΙ ΕΧΟΥΜΕ ΝΕΑ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΑ ...

Εγκαίνια της 73ης ΔΕΘ...

Άνοιξαν οι πύλες της 73ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, την οποία εγκαινίασε το πρωί του Σαββάτου ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.Στη βραδινή καθιερωμένη ομιλία του, κατά την οποία ο πρωθυπουργός θα δώσει το στίγμα των επόμενων κυβερνητικών κινήσεων, αναμένεται να δηλώσει εμμονή στις μεταρρυθμίσεις, να υπεραμυνθεί της οικονομικής πολιτικής και να αναλύσει το κυβερνητικό πρόγραμμα για την κοινωνική προστασία.Τη Έκθεση θα επισκεφθούν μέχρι τις 14 Σεπτεμβρίου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.Εν τω μεταξύ, τρία συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί στη Θεσσαλονίκη για το απόγευμα του Σαββάτου, με αιχμή το ασφαλιστικό, την ακρίβεια, τα νέα φορολογικά μέτρα και την ανεργία.Τα συλλαλητήρια διοργανώνουν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, το ΠΑΜΕ και το Κοινωνικό Φόρουμ.Η αστυνομική παρουσία στη συμπρωτεύουσα θα είναι ισχυρή, ενώ ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης έχει ζητήσει την επέμβαση της αστυνομίας σε περίπτωση που σημειωθούν κακουργηματικές πράξεις σε πανεπιστημιακούς χώρους.

πηγη:skai.gr

Σημαντική υποχώρηση σημείωσαν οι πωλήσεις Ι.Χ. τον Αύγουστο

Αντίκτυπο και στις πωλήσεις Ι.Χ. αυτοκινήτων έχει η οικονομική κρίση που πλήττει και την Ελλάδα. Οι πωλήσεις τον Αύγουστο υποχώρησαν κατά 11,8% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2007.
Πτώση 4,7% και στις πωλήσεις των μοτοσικετών άνω των 50 κυβικών, ενώ το οκτάμηνο κατέγραψαν άνοδο 1,9%.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, τον Αύγουστο κυκλοφόρησαν για πρώτη φορά 25.230 αυτοκίνητα, έναντι 28.616 τον αντίστοιχο μήνα του 2007.
Ακόμα μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν και οι πωλήσεις των μεταχειρισμένων Ι.Χ.: από Αύγουστο σε Αύγουστο οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 27,3%.
πηγη:in.gr

Η Ισπανία χορεύει στους ρυθμούς της Ελενας Παπαρίζου


Το δυναμικό ντουέτο της Έλενας Παπαρίζου με το δημοφιλέστερο ethnic συγκρότημα της Ισπανίας, τους Chambao, ακούγεται σε όλα τα clubs της Ισπανίας!
Οι dj's των μεγαλύτερων clubs της Ισπανίας, προτιμούν την ελληνοϊσπανική version του "Papeles Mojados" από την ισπανική και κάθε φορά που ακούγεται το τραγούδι, γίνεται κυριολεκτικά χαμός!
Πολλοί μάλιστα θαμώνες σιγοτραγουδούν στα ελληνικά μαζί με την Έλενα!
To "Papeles Mojados" περιλαμβάνεται στη νέα δισκογραφική δουλειά της Έλενας Παπαρίζου με τίτλο "Βρίσκω το λόγο να ζω".

πηγη:ant1online.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η 4 SEASON ΤΟΥ PRISON BREAK......


ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΤΗΣ 4ΗΣ ΣΕΖΟΝ ΤΟΥ PRISON BREAK ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ AΠΟ ΤΟ FOX ....


Related Posts with Thumbnails