Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Δωρεάν στο ίντερνετ η νέα ταινία του Μάικλ Μουρ «Slacker Uprising»

Δωρεάν αποφάσισε να κυκλοφορήσει την επόμενη ταινία του ο Μάικλ Μουρ μέσω ίντερνετ, ακολουθώντας έτσι τις «επανα-στατικές» πρακτικές των «Ρέιντιοχεντ» και του Νιλ Γιανγκ, πρωτοτυπώντας όμως ως σκηνοθέτης. Για πρώτη φορά λοιπόν στην ιστορία θα κυκλοφορήσει 97λεπτη ταινία, το «Slacker Uprising», με θέμα τις εκλογές του 2004 και την εκλογή του Μπους. Ο σκοπός είναι ιερός: Ο Μουρ θέλει να πείσει τους πιτσιρικάδες να πάνε να ψηφίσουν. Μέχρι στιγμής η ταινία έχει κοστίσει 2 εκατομμύρια δολάρια, θα βάλει κι από την τσέπη του άλλο ένα εκατομμύριο, ενώ τα κέρδη από τα προηγούμενα δύο ντοκιμαντέρ του σκηνοθέτη ήταν 24 εκατομμύρια.
πηγη:ethnos.gr

Amber Alert απο το Χαμόγελο του Παιδιού για αρπαγη ανηλίκου 11 μηνων απο το Κουκακι στην Αθηνα


ΣΤΗ ΛΕΤΟΝΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ Ο ΓΚΕΚΑΣ

Κανονικά προπονήθηκε τη Δευτέρα ο Φάνης Γκέκας στην πρώτη προπόνηση της εθνικής ομάδας στη Ρίγα κι έθεσε εαυτόν στη διάθεση του Ότο Ρεχάγκελ για την αναμέτρηση της Τετάρτης κόντρα στη Λετονία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2010. Σχήμα με τον Λαρισαίο φορ πλαισιωμένο από τους Χαριστέα και Σαμαρά στην επίθεση έδειξε να ετοιμάζει ο Γερμανός ομοσπονδιακός τεχνικός. Για ιστορική ευκαιρία πρόκρισης σε Μουντιάλ μιλά ο Τύπος της χώρας.
Πηγη:sport-fm.gr

"Φρένο" στην ενεργειακή συμφωνία ΗΠΑ- Ρωσίας

Εντείνεται το «ψυχροπολεμικό» κλίμα ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, μετά την ανακοίνωση δια στόματος της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, ότι οι ΗΠΑ παγώνουν τη συμφωνία των δύο χωρών στον τομέα της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς.
«Ο πρόεδρος σχεδίασε να επισημάνει στο Κογκρέσο να αναβάλει την προγραμματισμένη για σήμερα απόφασή του για τη συμφωνία συνεργασίας με τη Ρωσία στο ζήτημα της πυρηνικής ενέργειας για ειρηνικούς σκοπούς», είπε η κ. Ράις.
Εν τω μεταξύ, αύριο Τρίτη, στη Μόσχα θα συναντηθεί ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας με τους υπεύθυνους για την εξωτερική πολιτική της Νότιας Οσετίας και της Αμπχαζίας, με θέμα τις διπλωματικές σχέσεις της Ρωσίας με τις δύο αποσχισθείσες περιοχές της Γεωργίας.
Η Μόσχα αναγνώρισε την ανεξαρτησία των δύο Δημοκρατιών τον περασμένο Αύγουστο, προκαλώντας έτσι έντονες αντιδράσεις από τη διεθνή κοινότητα.
πηγη:zougla.gr

ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤ1 ΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ


Ο ΑΝΤ1 αγόρασε τα τηλεοπτικα δικαιώματα για την μετάδοση των αναμετρήσεων του Ολυμπιακού στο κύπελλο UEFA. το πρώτο παιχνίδι που θα μεταδοθεί θα είναι την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Νόρτζελαντ.

Όπως διαβαζουμε το "μαλι" για τα δικαιώματα πηγε 1,5 εκ ευρόπουλα

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ , ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ


ΓΙΑ ΤΟΥ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΤΩΝ ΠΕΙΡΑΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΟΥΝ ΤΟ http://public.web.cern.ch/Public/Welcome.html


ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ 10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ


10 September: the LHC’s first circulating beam


On 10 September, a first beam of protons will circulate in the LHC. The first moments in the life of the LHC will be an exciting time for the CERN staff, and will be captured by more than 250 media organizations from all over the world.
The first injection of the beam into the machine will be between 9:00 and 10:00 a. m. At 9:15 the LHC project leader, Lyn Evans, will give a brief explanation of the day’s proceedings in French followed by some words from Robert Aymar, CERN Director general.
CERN personnel are invited to follow the first beam day events, which will be shown in the following rooms around CERN:
All day:Council Chamber, Main Auditorium, IT Auditorium, AB Auditorium Prévessin, Conference Room 40-S2-A01, Conference Room 40-S2-C01.
Afternoon:AB Auditorium Meyrin, AT Auditorium.
Please note that the event will also be webcast but, given the limited number of connections, this option is intended for use of the public outside CERN. CERN personnel are encouraged to follow the event from the conference rooms.

Ξεκινά την Τετάρτη το «Πείραμα του Αιώνα» στο CERN-Παράθυρο στο Σύμπαν

Κάτω από το βουκολικό τοπίο στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας, χιλιάδες επιστήμονες από όλο τον κόσμο ετοιμάζονται να ενεργοποιήσουν την Τετάρτη το μεγαλύτερο και περιπλοκότερο επιστημονικό όργανο του κόσμου. Ο LHC (Μεγάλος Επιταχυντής Αδρονίων) θα ανοίξει ένα νέο παράθυρο στο Σύμπαν με μια «αναπαράσταση» της Μεγάλης Έκρηξης.
Δύο δεκαετίες μετά την πρώτη πρόταση για την κατασκευή του, ο ισχυρότερος επιταχυντής του κόσμου έχει ήδη συναρμολογηθεί σε μια υπόγεια κυκλική σήραγγα μήκους 27 χιλιομέτρων. Μέσα στο τούνελ, δύο αντιπαράλληλες δέσμες πρωτονίων θα συγκρούονται μετωπικά κινούμενες σχεδόν με την ταχύτητα του φωτός, αναπαράγοντας στιγμιαία τις συνθήκες που επικρατούσαν λίγες στιγμές μετά το «Big Bang» που γέννησε το Σύμπαν.
Κύριος στόχος των πειραμάτων είναι να διερευνήσουν κατά πόσο ισχύει το Καθιερωμένο Μοντέλο της σωματιδιακής φυσικής. Μεταξύ άλλων, ο LHC είναι αρκετά πιθανό να παράξει το μυστηριώδες «μποζόνιο του Χιγκς», γνωστό και ως «Σωματίδιο του Θεού», ένα σωματίδιο του Καθιερωμένου Μοντέλου που εξηγεί γιατί ορισμένα σωματίδια έχουν μάζα ενώ άλλα όχι.
Η επιβεβαίωση της ύπαρξης του μποζόνιου του Χιγκς θα διευκόλυνε τους φυσικούς στην αναζήτηση μιας Ενοποιημένης Θεωρίας, η οποία θα συνδύαζε τρεις από τις τέσσερις θεμελιώδεις δυνάμεις της φύσης, με εξαίρεση τη βαρύτητα (ηλεκτρομαγνητισμός, ισχυρή και ασθενής πυρηνική δύναμη).
Ο Επιταχυντής θα αναζητήσει επίσης υποθετικές, κρυφές διαστάσεις στο Σύμπαν, και ίσως απαντήσει στο ερώτημα της «υπερσυμμετρίας». Σύμφωνα με αυτή τη θεωρία, ορισμένα από τα σωματίδια του Καθιερωμένο Μοντέλο έχουν και μεγαλύτερης μάζας αντίστοιχά τους.
Τα σωματίδια της υπερσυμμετρίας ίσως βοηθήσουν να δοθεί μια εξήγηση στην εντυπωσιακή ανακάλυψη ότι η ορατή ύλη δεν αποτελεί παρά ένα πολύ μικρό μέρος του Σύμπαντος -το υπόλοιπο αποτελείται από τη μυστηριώδη «σκοτεινή ύλη» και την ακόμα πιο μυστηριώδη «σκοτεινή ενέργεια», η οποία δρα αντίθετα από τη βαρύτητα.
Ο LHC έχει τη δυνατότητα να επιταχύνει πρωτόνια (ή ιόντα) στην εξαιρετικά υψηλή ενέργεια των 14 Teraelectron Volt, επτά φορές μεγαλύτερη από το ρεκόρ που κατέχει σήμερα ο επιταχυντής Teratron του αμερικανικού εργαστηρίου Fermilab.
Το πρωί της Τετάρτης προγραμματίζεται η πρώτη απόπειρα για την επιτάχυνση μιας δέσμης πρωτονίων σε όλο το μήκος της σήραγγας, ενώ οι πρώτες συγκρούσεις υψηλής ενέργειας θα πραγματοποιηθούν μετά τα επίσημα εγκαίνια της εγκατάστασης στις 21 Οκτωβρίου.
Τα πειράματα θα διαρκέσουν δεκαετίες.
πηγη:in.gr

ΣΤΟ 0,3% Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΝΔ - ΠΑΣΟΚ


Στο ο,3% εμφανίζει την διαφορα ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημοσκόπηση που εκανε η metro analysis για λογαριασμό του ANT1 και παρουσιάστηκε πριν λίγο στο κεντρικό δελτίο του σταθμου.
τα ποσοστά των κομμάτων είναι
ΝΔ 27,9%
ΠΑΣΟΚ 27,6%
ΚΚΕ 7,3%
ΣΥΝ 11,5%
ΛΑΟΣ 4,4%

Mέσα σε ένα μήνα η αποχώρηση των Ρώσων από τη Γεωργία

Τη συμφωνία της Ρωσίας για αποχώρηση των στρατευμάτων της από το εσωτερικό της Γεωργίας μέσα σε ένα μήνα, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, μετά τη συνάντηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του Ντιμίτρι Μετβέντεφ, στην επίσημη κατοικία του, το κάστρο Μέγιεντορφ, πολύ κοντά στη Μόσχα. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο και ο Χαβιέ Σολάνα.
Επίσης, ο κ. Σαρκοζί γνωστοποίησε ότι η Μόσχα συμφώνησε να διαλύσει όλα τα σημεία ελέγχου γύρω από το λιμάνι Πότι της Γεωργίας μέσα σε μία εβδομάδα.
«Σε μία εβδομάδα τα σημεία ελέγχου θα απομακρυνθούν. Σε ένα μήνα οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα είναι εκτός γεωργιανού εδάφους, με την εξαίρεση φυσικά της Οσετίας και της Αμπχαζίας», τόνισε ο κ. Σαρκοζί.
Αν η συμφωνία με τη Μόσχα εφαρμοστεί, τότε -εκτίμησε ο Γάλλος πρόεδρος και προεδρεύων της Ε.Ε.- δεν υπάρχει κανένας λόγος για μην προχωρήσουν οι συνομιλίες Ε.Ε. - Ρωσίας τον Οκτώβριο.
Προϋπόθεση η εγκατάσταση διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης
Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρόεδρος Ντιμίτρι Μετβέντεφ δήλωσε έτοιμος να αποσύρει τις ρωσικές δυνάμεις από τη ζώνη ασφαλείας γύρω από τη Ν. Οσετία, αν στην περιοχή εγκατασταθεί διεθνής ειρηνευτική δύναμη.
«Η Ρωσία -είπε- έλαβε εγγυήσεις από τις χώρες της Ε.Ε. και τη Γαλλία που ασκεί το τρέχον εξάμηνο την προεδρία της Ε.Ε., για τη μη χρήση βίας από τη Γεωργία».
Σύμφωνα με το Ρώσο πρόεδρο, υπάρχει συμφωνία επί της αρχής για την ανάπτυξη δύναμης Ευρωπαίων παρατηρητών, που θα αριθμεί συνολικά 200 άτομα. Όπως είπε, έως την 1η Οκτωβρίου «το αργότερο», θα αναπτυχθούν όχι λιγότεροι από 200 παρατηρητές στο γεωργιανό έδαφος. «Τις εβδομάδες που θα ακολουθήσουν την πρώτη Οκτωβρίου, θα δούμε εάν μπορεί να αναπτυχθούν (στην περιοχή) και άλλοι παρατηρητές», συμπλήρωσε.
Aμετάκλητη η απόφαση για την αναγνώριση Αμπχαζίας και Ν. Οσετίας
Tέλος, ο Ντιμίτρι Μεντβέντεφ υπογράμμισε πως η απόφαση της Μόσχας να αναγνωρίσει την ανεξαρτησία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας είναι αμετάκλητη: «Η απόφασή μας είναι οριστική και αμετάκλητη ... Η απόφασή μας είναι οριστική», επανέλαβε με έμφαση κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Νικολά Σαρκοζί.
Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό, οι «διεθνείς συνομιλίες» για την Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία θα αρχίσουν στις 15 Οκτωβρίου στη Γενεύη.
«Οι διεθνείς συνομιλίες, που προβλέπονται από το σχέδιο των έξι σημείων των Μεντβέντεφ-Σαρκοζί, της 12ης Αυγούστου, θα αρχίσουν στις 15 Οκτωβρίου του 2008 στη Γενεύη», ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ρωσίας.
Σημειώνεται ότι το έκτο σημείο του σχεδίου -σύμφωνα με τη γαλλική του εκδοχή- προβλέπει την «έναρξη διεθνών συνομιλιών για το πως θα επιτευχθεί η ασφάλεια και η σταθερότητα στην Αμπχαζία και τη Νότια Οσετία».
πηγη:naftemporiki.gr

Η Αλ Κάιντα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ενόψει της επετείου, την Πέμπτη, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ

Η Αλ Κάιντα έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο ενόψει της επετείου, την Πέμπτη, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, στο οποίο ο υπαρχηγός της Αϊμάν αλ Ζαουάχρι κατηγορεί το Ιράν ότι παίρνει μέρος σε μια δυτική Σταυροφορία κατά του Ισλάμ, μετέδωσε σήμερα το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Σε απόσπασμα του βίντεο που μεταδόθηκε από το δίκτυο, ο Ζαουάχρι επιτίθεται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ αμφισβητώντας την αντιδυτική στάση της ισλαμικής δημοκρατίας. "Ο ηγέτης (του Ιράν) συνεργάζεται με τους Αμερικανούς στην κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν και αναγνωρίζει τα καθεστώτα μαριονέτες και στις δύο χώρες, την ώρα που προειδοποιεί για θάνατο και καταστροφή όποιον αγγίξει μια σπιθαμή του ιρανικού εδάφους", σημειώνει ο Ζαουάχρι. Η Αλ Κάιντα, σουνιτική ισλαμιστική οργάνωση, επικρίνει συχνά το σιιτικό Ιράν, το οποίο έχει καλές σχέσεις με τους ηγέτες του Αφγανιστάν που τάσσονται κατά των Ταλιμπάν και την υπό σιιτική ηγεσία κυβέρνηση του Ιράκ. Δημοσιογράφος του Αλ Τζαζίρα δήλωσε στο Ρόιτερ ότι το δίκτυο έλαβε αντίτυπο του 90λεπτου βίντεο, το οποίο αποτελεί μια συρραφή, στην οποία περιλαμβάνεται και νέο υλικό.
πηγη:ert.gr

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ....
ΣΗΜΕΡΑ ΛΟΙΠΟΝ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ .... ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΗΡΕ ... ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΝΑ ΣΤΕΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΓΕΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΜΠΟΥΛΝΤΟΖΕΣ ...

ΤΟ ΝΕΟ ΓΗΠΕΔΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2010

Προθεσμία να απολογηθούν, τη Τρίτη, πήραν οι γονείς της 36χρονης ελληνογιαπωνέζας

Προθεσμία να απολογηθούν, τη Τρίτη, πήραν οι γονείς της 36χρονης ελληνογιαπωνέζας, που βρέθηκε νεκρή στην έπαυλη τους στην Αμάρυνθο Εύβοιας. Πρόκειται για τον πρώην πρεσβευτή της Ιαπωνίας, στο Βατικανό, 77 ετών και την 67χρονη ελληνίδα σύζυγο του.
Εναντίον τους έχει ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και μέχρι στιγμής δεν έχουν ομολογήσει τη δολοφονία.
πηγη:ant1online.gr

Έρευνα για τη Μονή Βατοπεδίου διεταξε ο εισαγγελεας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς

Τη διενέργεια ποινικής έρευνας για το αδίκημα της απάτης σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του ελληνικού δημοσίου διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γιώργος Σανιδάς για την υπόθεση της παραχώρησης έκτασης 27 χιλιάδων στρεμμάτων στην Ιερά Μονή Βατοπεδίου. Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στην παραγγελία του αμφισβητεί ότι η Μονή έχει τίτλους ιδιοκτησίας για το σύνολο των εκτάσεων που διεκδικεί και επισημαίνει ότι από το 1957 και μετά περιήλθε στην κατοχή της από κληρονομιά , έκταση μόλις 400 στρεμμάτων.

Σε άλλο σημείο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου επισημαίνει ότι έγινε ανταλλαγή ακινήτων και της παραχωρήθηκαν από το ελληνικό δημόσιο εκτάσεις σε πολύ χαμηλές αντικειμενικές αξίες μετά από κακή εκτίμηση των ορκωτών λογιστών.
Ο ανώτατος εισαγγελέας αφήνει ανοιχτό το εάν η ποινική έρευνα λόγω σοβαρότητας θα γίνει από Εφέτη ανακριτή και ζητά να ερευνηθεί ο ρόλος όλων των εμπλεκομένων δημοσίων λειτουργών καθώς και να εντοπισθούν ποιοι ωφελήθηκαν «από τις γνωμοδοτήσεις και τις συμβάσεις που τελικά υπεγράφησαν με παραπλανηθέντες αφενός τους αρμόδιους εκάστοτε υπουργούς και αφετέρου την κτηματική εταιρία του δημοσίου που αποδέχθηκε τελικά τις εκτιμήσεις».
Θετικό βήμα χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου την άσκηση δίωξης σχετικά με τη Μονή Βατοπεδίου, ωστόσο, πρόσθεσε, δεν έχουμε ακούσει πολιτικές απαντήσεις από την κυβέρνηση, αντιθέτως ο Πρωθυπουργός επέλεξε να καλύψει πλήρως όλους τους υπουργούς του.
Ερωτηθείς ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, για τις τελευταίες εξελίξεις, στο θέμα της Μονής Βατοπεδίου, δήλωσε: «Ο κ. Καραμανλής εμφανίστηκε στην Θεσσαλονίκη, ως συνήγορος υπεράσπισης του κ. Βουλγαράκη και της οικογένειας Πελέκη. Τώρα, μετά από την απόφαση της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για έρευνα σε βάθος, για τα έργα της Μονής Βατοπεδίου, ο κ. Καραμανλής είναι σαφώς έκθετος. Ας πρόσεχε!».
πηγη:athina984.gr

ΑΛΜΑ 4,17% ΣΤΟ ΔΕΙΚΤΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΗΜΕΡΑ

Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο από τις 17/7/2008 σημείωσε σήμερα ο βασικός χρηματιστηριακός δείκτης λαμβάνοντας ώθηση από το ράλι των διεθνών αγορών.
Επικεφαλής της ανοδικής τάσης τέθηκε ο κλάδος των τραπεζών με το σχετικό δείκτη να σημειώνει άνοδο πάνω από 7%.
Ο γενικός δείκτης τιμών ενισχύθηκε κατά 4,17% και τερμάτισε στις 3.275,08 μονάδες. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 3.285,97 μονάδες.
Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε τα 313 εκατ. ευρώ εκ των οποίων περίπου 40 εκατ. ευρώ αφορούσαν μεταβιβάσεις πακέτων.
Οι μετοχές 160 εταιρειών ενισχύθηκαν, 61 κατέγραψαν απώλειες και 56 παρέμειναν σταθερές.
Η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας σημείωσε μεγάλη άνοδο κατά 10,48%.
Μεγάλα κέρδη, της τάξεως του 8,42%, κατέγραψε και η μετοχή της ΜΕΤΚΑ , ύστερα από την ανακοίνωση για την ανάληψη έργου 650 εκατ. ευρώ στη Συρία.
πηγη:naftemporiki.gr

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΜΑΝΤΡΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΑΝΙΑ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 4 το απόγευμα της Δευτέρας σε μάντρα αυτοκινήτων που βρίσκεται στο 2ο χλμ Παιανίας - Μαρκοπούλου. Επί τόπου επιχειρούν 24 πυροσβέστες με 8 οχήματα.
πηγη:skai.gr

Απελευθερώνονται τα κλειστά επαγγέλματα - ποια επαγγέλματα απελευθερωνονται , τι θα ισχύσει

Η επιβεβαίωση της απελευθέρωσης των κλειστών επαγγελμάτων έγινε και δια στόματος Πρωθυπουργού κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη Θεσσαλονίκη. Ο κ. Καραμανλής επικαλέστηκε τη σημαντική ελάφρυνση των νοικοκυριών από το άνοιγμα των επαγγελμάτων αυτών. Σε αντίθετη κατεύθυνση κινούνται οι εκπρόσωποι των κλάδων που καλούνται να μεταβάλουν τους κανόνες λειτουργίας τους, λέγοντας ότι θίγονται τα κεκτημένα τους. Το φιλόδοξο πρόγραμμα διοικητικού εκσυγχρονισμού θα τεθεί σε εφαρμογή το αργότερο έως το τέλος του 2009, σύμφωνα με την οδηγία της Κομισιόν.
Ποιους κλάδους αφορά
Ανοίγει το μέτωπο των κλειστών επαγγελμάτων που επιβαρύνουν τους Έλληνες καταναλωτές με δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον το χρόνο στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. 4 δις ευρώ κοστίζουν ετησίως τα κλειστά επαγγέλματα στη χώρα μας που αναλογεί σε επιβάρυνση 1000 ευρώ το χρόνο, για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Σύμφωνα μάλιστα, με μελέτη του ΚΕΠΕ, μόνο η απελευθέρωση 13 κλάδων στον τομέα των υπηρεσιών, πριμοδοτεί το ΑΕΠ κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα, αυξάνει άμεσα τους πραγματικούς μισθούς κατά 0,4%, ενισχύει το επίπεδο ευημερίας κατά 0,3%, ενώ μεσοπρόθεσμα μπορεί να μειώσει το κόστος των υπηρεσιών έως 10,5%.
Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Φαρμακοποιοί, Οδοντίατροι, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Λογιστές, Ιδιοκτήτες Ταξί, Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δ.Χ., είναι τα επαγγέλματα που συντηρούν ολιγοπωλιακές αγορές. Στο στόχαστρο μπαίνουν ο καθορισμός των τιμών, οι απαιτήσεις εισόδου στο επάγγελμα, η έκδοση αδειών επαγγέλματος και οι εναρμονισμένες πρακτικές τιμολόγησης.
Οι νέοι κανόνες λειτουργίας εντοπίζονται:
-Στους δικηγόρους- οι αμοιβές και οι παραστάσεις των οποίων καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις.
-Στους συμβολαιογράφους, το κράτος καθορίζει όριο στις άδειες ασκήσεως επαγγέλματος, ενώ οι αμοιβές καθορίζονται σε κεντρικό επίπεδο.
-Στους φαρμακοποιούς, τίθενται πληθυσμιακοί - γεωγραφικοί περιορισμοί στην έκδοση αδειών.
Στους λογιστές, εναρμονισμένες πρακτικές τιμολόγησης.
-Στους οδοντιάτρους καθορισμός κατώτατων τιμών.
-Στους μηχανικούς και αρχιτέκτονες καθορισμένες κατώτατες αμοιβές και στρεβλώσεις κυρίως στον τομέα των μεγάλων δημόσιων έργων.
-Σε ταξί και φορτηγά ΔΧ, ο ελεγχόμενος αριθμός αδειών από το κράτος.

Η απελευθέρωση των επαγγελμάτων αυτών συνεπάγεται τροποποιήσεις αλλά και κατάργηση νόμων.
Ακολούθως επισημαίνονται: - Κέντρα ενιαίας εξυπηρέτησης με πλήρως ηλεκτρονική λειτουργία. - Κατάργηση γραφειοκρατικών διαδικασιών. - Άρση περιορισμών στη νομική μορφή εταιρειών. - Απλούστευση στη δανειοδότηση. - Κατάργηση περιορισμού στον αριθμό επιχειρήσεων. - Κατάργηση των κατώτατων κομίστρων σε ΤΑΧΙ/ Δ.Χ.Φ. - Κατάργηση στον περιορισμό αδειών.
πηγη:ert.gr

"Χάλκινος" ο Ταϊγανίδης! ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΜΕΤΑΛΙΟ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ

Ο Χαράλαμπος Ταϊγανίδης πρόσθεσε ακόμη ένα μετάλλιο στην ελληνική συγκομιδή από τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, καθώς κατέκτησε το χάλκινο στα 400 μέτρα ελεύθερο της κατηγορίας S13. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο του Ταϊγανίδη στο Πεκίνο, καθώς την Κυριακή (7/8) κατέκτησε το αργυρό στα 100μ πεταλούδα S13.
Ο έλληνας αθλητής σημείωσε επίδοση 4:23.59 στον τελικό του αγωνίσματος και έμεινε πίσω από τον νοτιοαφρικανό Σαρλ Μπουβέρ, ο οποίος κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο με παγκόσμιο ρεκόρ (4:14.02) και τον ουκρανό Ντανίλο Τσουφάροφ (4:14.84).
πηγη:sport.gr
ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ...

ΤΑ ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΑ ΗΛΕΚΤΡΟΚΙΝΗΤΑ ΤΡΕΝΑ

http://www.ose.gr/ose/files/Thessaloniki_Larisa_press_trainose.pdf

Σε μιάμιση ώρα η διαδρομή Θεσσαλονίκη - Λάρισα με τα ηλεκτροκινούμενα τρένα--Το εξπρές του Βορρά

Ξεκίνησαν τα ηλεκτροκινούμενα δρομολόγια του Προαστιακού μεταξύ Θεσσαλονίκης - Λάρισας, μετά και την ολοκλήρωση των εργασιών επέκτασης της ηλεκτροκίνησης στο τμήμα Λιτόχωρο - Λάρισα, με αποτέλεσμα η διαρμοή να καλύπτεται πλέον σε 93 λεπτά.
Τα δρομολόγια εκτελούνται από σύγχρονους ηλεκτροκινούμενους συρμούς με 313 θέσεις καθήμενων επιβατών και επιπλέον δυνατότητα μεταφοράς 251 ορθίων.
Η διαδρομή Θεσσαλονίκη - Λάρισα - Θεσσαλονίκη θα καλύπτεται από 24 δρομολόγια ημερησίως, με δέκα ενδιάμεσους σταθμεύσεις και οι τιμές των εισιτηρίων θα κυμαίνονται έως 10 ευρώ.
Για τα δρομολόγια του ηλεκτροκινούμενου Προαστιακού της Θεσσαλονίκης κάντε κλικ εδώ.
Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το Κέντρο Τηλεφωνικής Εξυπηρέτησης Επιβατών στον τηλεφωνικό αριθμό 1110 ή με τους κατά τόπους σταθμούς.
Ενημερωτικά φυλλάδια για τις ακριβείς ώρες των νέων ηλεκτροκινούμενων δρομολογίων, τις στάσεις και τις τιμές των εισιτηρίων έχουν διανεμηθεί στους σημαντικότερους σταθμούς της διαδρομής Αθήνα - Λάρισα - Θεσσαλονίκη
πηγη:in.gr

Προηγμένος δορυφόρος βελτιώνει τους χάρτες της Google-Η Γη σε υψηλή ευκρίνεια

Ένας δορυφόρος με κάμερες υψηλές ανάλυσης που εκτοξεύτηκε το Σάββατο από την Καλιφόρνια θα προσφέρει ευκρινέστερες εικόνες τόσο για την αμερικανική κυβέρνηση όσο και για τους Χάρτες Google και το Google Earth.
O δορυφόρος αναχώρησε με πύραυλο Boeing Delta II από την Αεροπορική Βάση Βάντενμπεργκ και ακολούθησε μια διαδρομή που θα τον έφερνε αργότερα σε πολική τροχιά 680 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης.
O GeoEye-1 θα συμπληρώνει περισσότερες από 12 περιφορές γύρω από τη Γη κάθε μέρα και όταν αρχίσει την κανονική του λειτουργία θα μεταδίδει ασπρόμαυρες φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται αντικείμενα διαμέτρου μόλις 40 εκατοστών. Θα προσφέρει επίσης έγχρωμες εικόνες, μικρότερης όμως ανάλυσης.
Η εταιρεία General Dynamics Advanced Information Systems, με έδρα την Αριζόνα, κάλυψε το κόστος των 500 εκατ. δολαρίων για την κατασκευή και την εκτόξευση του GeoEye-1 από συμβόλαιο της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Γεωχωρικών Πληροφοριών.
Παραδόξως, η υπηρεσία χρειάζεται πρόσβαση και σε εμπορικές δορυφορικές υπηρεσίες για την υποστήριξη του προγράμματος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ.
Πάντως η General Dynamics θα πουλά τα δεδομένα και για εμπορική χρήση από τη Google, μεταξύ άλλων. Το λογότυπο της Google διακοσμούσε μάλιστα τον πυραυλοφορέα εκτόξευσης, ακριβώς κάτω από το λογότυπο της Boeing.
Την εκτόξευση παρακολούθησαν οι δύο ιδρυτές της Google Σεργκέι Μπριν και Λάρι Πέιτζ.
Λόγω των περιορισμών που επιβάλει η αμερικανική κυβέρνηση στην αδειοδότηση δορυφορικών εικόνων, οι φωτογραφίες που θα προσφέρει ο δορυφόρος στη Google θα έχουν ανάλυση μικρότερη από τη μέγιστη.
Ο δεύτερος δορυφόρος της σειράς, GeoEye-2, προγραμματίζεται να εκτοξευτεί το 2011.
πηγη:in.gr

Λουκέτο στις παράνομες χωματερές

Ελέγχους για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος ώστε να μπει λουκέτο στις παράνομες χωματερές στην Ελλάδα, άρχισε κλιμάκιο της ΕΕ.Παράλληλα, το κλιμάκιο θα εξετάσει αν προχωρούν τα προγράμματα αποκατάστασης του περιβάλλοντος.Σε περίπτωση που δεν τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα ως το τέλος του 2008, η χώρα μας απειλείται με βαρύ πρόστιμο που θα αγγίζει τα 7,5 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.Υπολογίζεται ότι μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουν κλείσει συνολικά 1.555 ανεξέλεγκτες χωματερές.
πηγη:skai.gr

Απεργιακές κινητοποιήσεις για το φορολογικό

Αρχή κινητοποιήσεων για δικηγόρους, εργαζόμενους στις Δ.Ο.Υ. και υπαλλήλους του υπουργείου Μεταφορών.
Απέχουν από τα καθήκοντά τους σήμερα και αύριο οι δικηγόροι της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αντιδρώντας στις νέες ρυθμίσεις του φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει την κατάργηση του αφορολογήτου για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Κινητοποιήσεις και από τους εργαζόμενους στις Δ.Ο.Υ. και από τους υπαλλήλους στο υπουργείο Μεταφορών, οι οποίοι απεργούν την Τρίτη και την Τετάρτη, με αποτέλεσμα να συναντήσουν εμπόδια στις εξετάσεις τους οι υποψήφιοι οδηγοί στην Αττική.
πηγη:zougla.gr

Σάρωσε η Britney Spears στα MTV Video Music Awards




Η Britney Spears είναι η μεγάλη νικήτρια των 25ων MTV Video Music Awards τα οποία πραγματοποιήθηκαν στο Λος Αντζελες την Κυριακή, 7 Σεπτεμβρίου.
Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία άνοιξε και την λαμπερή τελετή απονομής, έφυγε από τα MTV Video Music Awards έχοντας αναδειχθεί νικήτρια σε τρεις κατηγορίες. Η νεαρή σταρ πρόσθεσε στη συλλογή της τα βραβεία Best Video, Best Pop Video και Best Female Video για το "Piece Of Me". Στις δηλώσεις της η Spears δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το Θεό, την οικογένειά της και τους φανς της.
Στους υπόλοιπους νικητές της βραδιάς, ο Chris Brown κέρδισε το βραβείο Best Male Video για το "With You", ενώ οι Linkin Park απέσπασαν το βραβείο Best Rock Video για το "Shadow of the Day".
Ο Lil Wayne αναδείχθηκε νικητής στην κατηγορία Best Hip-Hop Video για το "Lollipop" ενώ οι Pussycat Dolls απέσπασαν το βραβείο Best Dancing In a Video για το "When I Grow Up". Το βραβείο Best New Artist κέρδισαν οι Tokio Hotel.

πηγη:ant1online.gr

Νέες προκηρύξεις προγραμμάτων από την Κομισιόν

Νέες προκηρύξεις ανακοίνωσε η Κομισιόν για τα προγράμματα Υγεία, Τρόφιμα-Γεωργία-Βιοτεχνολογία, Ενέργεια, Περιβάλλον, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες, Ασφάλεια, Διάστημα, Έρευνα για την υποστήριξη των ΜΜΕ, Περιφέρειες της Γνώσης, Επιστήμη και Κοινωνία και Διεθνής Συνεργασία.
Πρόκειται για 22 συνολικά προκηρύξεις του Έβδομου Προγράμματος Πλαισίου, του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα ευρωπαϊκού προγράμματος χρηματοδότησης της έρευνας και τεχνολογίας, με καταληκτικές ημερομηνίες από τον Οκτώβριο 2008 έως τον Απρίλιο 2009. Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) λειτουργεί ως Εθνικό Σημείο Επαφής για τα προγράμματα Ενέργεια, Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες και Περιφέρειες της Γνώσης.
Εκπρόσωποι της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας μπορούν να απευθύνονται στο Γραφείο Υποστήριξης του ΕΚΤ (www.ekt.gr/fp7, e-mail: fp7@ekt.gr, τηλ.: 210 7273925) για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές για επιτυχημένη συμμετοχή στα προγράμματα.
Το πρόγραμμα των ενημερωτικών εκδηλώσεων θα ανακοινωθεί σύντομα. Αναλυτικά οι προκηρύξεις αφορούν τα προγράμματα: Υγεία: δύο προκηρύξεις με συνολικό προϋπολογισμό 591 εκατ. ευρώ και καταληκτικές ημερομηνίες στις 3 Δεκεμβρίου 2008 και στις 22 Απριλίου 2009 Τρόφιμα-Γεωργία-Βιοτεχνολογία: Η προκήρυξη έχει προϋπολογισμό 188,85 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 15 Ιανουαρίου 2009 Ενέργεια: τρεις προκηρύξεις, με συνολικό προϋπολογισμό 188,5 εκατ. ευρώ και καταληκτικές ημερομηνίες στις 25 Νοεμβρίου 2008, 1 Απριλίου και 29 Απριλίου 2009 Περιβάλλον: Η προκήρυξη έχει προϋπολογισμό 193,5 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 5 Ιανουαρίου 2009 Κοινές προσκλήσεις στους τομείς Τρόφιμα-Γεωργία-Βιοτεχνολογία, Ενέργεια, Περιβάλλον, Νανοεπιστήμες, νανοτεχνολογίες, υλικά και νέες τεχνολογίες παραγωγής: δύο κοινές προσκλήσεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 57 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 2 Δεκεμβρίου 2008 Κοινωνικο-οικονομικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες: τρεις προκηρύξεις, με συνολικό προϋπολογισμό 67,22 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 13 Ιανουαρίου 2009 Ασφάλεια: Η προκήρυξη έχει προϋπολογισμό 117,9 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 4 Δεκεμβρίου 2008 Διάστημα: Η προκήρυξη έχει προϋπολογισμό 51,5 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 4 Δεκεμβρίου 2008 Έρευνα για την υποστήριξη των ΜΜΕ: τρεις προκηρύξεις, με συνολικό προϋπολογισμό 102,55 εκατ. ευρώ και καταληκτικές ημερομηνίες στις 31 Οκτωβρίου 2008, 18 Δεκεμβρίου 2008 και 27 Ιανουαρίου 2009 Περιφέρειες της Γνώσης: Χρηματοδοτούνται έργα διακρατικής συνεργασίας περιφερειακών ερευνητικών κλάστερς. Ο προϋπολογισμός είναι 16,15 εκατ. ευρώ και η καταληκτική ημερομηνία στις 27 Ιανουαρίου 2009. Επιστήμη και Κοινωνία: Η προκήρυξη έχει προϋπολογισμό 31,792 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 13 Ιανουαρίου 2009 Διεθνής Συνεργασία: τέσσερις προκηρύξεις έχουν συνολικό προϋπολογισμό 17,9 εκατ. ευρώ και καταληκτική ημερομηνία στις 12 Ιανουαρίου 2009.

πηγη:athina984.gr

Εντοπισμός συνεπωνύμων μέσω διαδικτύου- Βρειτε τους συνεπωνυμους σας σε ολο τον κόσμο

Ένα χρήσιμο εργαλείο, με το οποίο μπορεί κανείς να εντοπίσει άτομα που έχουν το ίδιο επώνυμο ανά τον κόσμο, αναπτύσσεται στο διαδίκτυο.
Το εργαλείο αυτό βρίσκει εφαρμογή στο δικτυακό τόπο www.publicprofiler.org/worldnames και αποτελεί δημιούργημα Βρετανών γεωγράφων από το University College του Λονδίνου (UCL).
Η βάση δεδομένων του συστήματος προς το παρόν διαθέτει 300 εκατ. ονόματα σε 26 χώρες, που υπολογίζονται συνολικά σε περίπου 1 δισ. άτομα, δηλαδή το ένα έκτο του γήινου πληθυσμού. Η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται ακόμα σε αυτές, αλλά μπορεί να γίνει αναζήτηση στις υπόλοιπες χώρες των ελληνικών ονομάτων γραμμένων με λατινικούς χαρακτήρες. Το σύστημα περιέχει 10,8 εκατ. ατομικά επώνυμα και 6,5 εκατ. ονόματα.
Η πλοήγηση στον δικτυακό αυτόν τόπο, μπορεί να φανεί χρήσιμη όχι μόνο σε αυτούς που θέλουν να δουν την «απήχηση» του ονόματός τους διεθνώς ή να ιχνηλατήσουν την οικογενειακή τους ιστορία, αλλά και στις κυβερνήσεις που μπορούν έτσι να έχουν μια εικόνα για τους ομογενείς της χώρας τους.

πηγη:naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Ποτισμένη με δηλητήριο DDT η Μεταμόρφωση του δημου Νεστωρος

Μεγάλες ποσότητες του τοξικού φυτοφαρμάκου -εντομοκτόνου DDT (διχλωροδιφαινυλοτριχλωροαιθανίο) βρίσκονται θαμμένες εδώ και τέσσερις δεκαετίες περίπου στην περιοχή της Μεταμόρφωσης του Δήμου Νέστορος. Κι αυτό, χωρίς κανείς μέχρι σήμερα αρμόδιος να ενδιαφέρεται για το θέμα. Στην καταγγελία προχώρησε ο κ. Παναγιώτης Νικολόπουλος, αγρότης και πρώην πρόεδρος της Κοινότητας, στο περιθώριο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε προχθές το βράδυ στη Χώρα, με θέμα τη δημιουργία διαδημοτικού φορέα διαχείρισης υδάτων. Την πρόταση κατέθεσε η Ομάδα Παραγωγών «Νηλέας» σε συνάντηση που είχε με τον Αγροτικό Σύλλογο Χώρας.Όπως επισήμανε ο κ. Νικολόπουλος στο «Θ», το συγκεκριμένο θέμα αποτελεί «κοινό μυστικό» για την περιοχή: «Είναι γνωστό, όχι μόνο σ’ εμένα, ότι το 1971-1972 θάφτηκαν στη θέση ‘Νταβιά’, ένα χιλιόμετρο πιο κάτω απ’ το γεφύρι της Μεταμόρφωσης, δίπλα απ’ την όχθη του ποταμού, ο οποίος εκβάλλει στου Ρωμανού, μεγάλες ποσότητες (8-9 στρατιωτικά φορτηγά) από το φυτοφάρμακο DDT, το οποίο προερχόταν από πέντε νομούς της Πελοποννήσου».Επιπλέον, ο κ. Νικολόπουλος σημείωσε ότι πολύ κοντά στην περιοχή που θάφτηκαν οι ποσότητες βρίσκεται γεώτρηση, από την οποία υδρεύεται το Μυρσινοχώρι.
Ποιο είναι το DDT
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το DDT αποτελεί μία από τις κύριες κατηγορίες οργανοχλωριωμένων φυτοφαρμάκων που απαγορεύθηκαν από τη δεκαετία του 1970. Η κατηγορία αυτή των φυτοφαρμάκων έχει απαγορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση (πλην ελαχίστων εξαιρέσεων ουσιών όπως το endosulfan, το οποίο επίσης έχει συνδεθεί με καρκινογένεση) καθώς αποδείχθηκε ότι αποτελούν χημικά με μεγάλη αντοχή και αργή αποικοδόμηση στο περιβάλλον.Μόλις εισέλθουν στον οργανισμό τα οργανοχλωριωμένα φυτοφάρμακα συσσωρεύονται στο λιπώδη ιστό, όπου και μπορούν να παραμείνουν επί έτη. Κυκλοφορούν, επίσης, στον ορό του αίματος, ενώ έχουν την ικανότητα να περνούν μέσω του πλακούντα (εξαιτίας της τροφοδοσίας του με αίμα) από την έγκυο στο έμβρυο.Για το λόγο αυτόν, άλλωστε, υπολείμματα τέτοιων φυτοφαρμάκων έχουν εντοπιστεί σε αμνιακό υγρό, σε πλακούντα, σε έμβρυα, καθώς και σε ομφαλοπλακουντιακό αίμα. Παράλληλα και το μητρικό γάλα μπορεί να «φιλοξενεί» τέτοιου είδους ουσίες- και στη χώρα μας έχουν ανευρεθεί υπολείμματα DDT σε μητρικό γάλα. Τα οργανοχλωριωμένα φυτοφάρμακα συνδέονται με βλάβες στο ήπαρ, στο ενδοκρινικό σύστημα (συμπεριλαμβανομένων βλαβών στον θυρεοειδή αδένα), με διαταραχές στο ανοσοποιητικό και στο νευρικό σύστημα, αλλά και με βλάβες στα οστά, τους νεφρούς και το αίμα.

πηγη:tharrosnews.g

Τι περιλαμβάνει το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης για την Ο.Α.

Του Φώτη Φωτεινού απο το capital.gr

Το «τελευταίο της χαρτί» παίζει η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, εάν και πριν από δυο χρόνια είχε προαναγγείλει το κλείσιμο των Ο.Α., αυτή την φορά εμφανίστηκε βέβαιος για την αποκρατικοποίηση της εταιρείας, υπό τη σύμφωνη γνώμη της Ε.Ε. Διατήρηση ονόματος - σήματος και 2/3 των δρομολογίων.Όπως προβλέπει το σχέδιο που κατέθεσε η ελληνική κυβέρνηση στην Ε.Ε., η νέα εταιρεία θα διατηρήσει το σήμα και το όνομα της παλαιάς, ενώ θα υπάρξει εθελούσια έξοδος για 2.500 εργαζομένους, καθώς και μετατάξεις εργαζομένων σε δημόσιους οργανισμούς, με περίπου τις ίδιες μισθολογικές συμβάσεις. Το ενδιάμεσο σχήμα, μέχρι την πώληση, θα αποτελέσει η Pantheon Airways, η οποία θα μετονομαστεί σε «νέα Ο.Α.», όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες εκκαθάρισης των Ο.Α. και οι διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. Οι δυο εταιρείες, οι Ο.Α. και η Pantheon αναμένεται να λειτουργούν παράλληλα από το φθινόπωρο του 2008 έως την άνοιξη του 2009.Στο μεσοδιάστημα, η Pantheon, η οποία θα καταστεί «υπεργολάβος» των Ο.Α., θα απορροφά περιουσιακά στοιχεία (δρομολόγια, αεροσκάφη), την ίδια περίοδο που οι Ο.Α. θα οδηγούνται σε εκκαθάριση. Συγκεκριμένα, ο μετασχηματισμός, τόσο των Ο.Α., όσο και της Ο.Α. –Υπηρεσίες, θα γίνει μέσω της δημιουργίας τριών θυγατρικών εταιρειών, προκειμένου το ελληνικό Δημόσιο να προχωρήσει στην εκκαθάρισή τους κι έτσι να παρακαμφθούν οι ενστάσεις της Ε.Ε. σχετικά με τις κρατικές ενισχύσεις.Στόχος είναι η νέα εταιρεία πτητικού έργου να διασφαλίσει, στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό, το πτητικό έργο και κυρίως τους λειτουργικούς και κερδοφόρους προορισμούς του εσωτερικού και εξωτερικού. Προτεραιότητα αποτελεί η κάλυψη των άγονων γραμμών, δηλαδή των νησιών, κάτι για το οποίο επιδοτούνται οι Ο.Α. με 100-120 εκατ. ευρώ ετησίως. Όσον αφορά το όνομα, θα αποπειραθεί η χρήση κάποιου παραπλήσιου, πιθανότατα του Olympic Air ή Olympic Lines. Στη συνέχεια, προβλέπεται η προκήρυξη διεθνούς διαγωνισμού, από όπου θα προκύψει επενδυτής για τη νέα εταιρεία. Πρόθεση για την αγορά της «νέας ΟΑ», σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, έχουν εκδηλώσει αραβικά κεφάλαια και κρατικά funds, εάν και η κυβέρνηση θα επιθυμούσε να επιδείξει δείξει ώριμο ενδιαφέρον και ελληνικά κεφάλαια. Αντίστοιχη διαδικασία θα ακολουθηθεί και για τις υπηρεσίες εδάφους, την ΟΑ-Υ, η οποία θα σπάσει σε 3 κομμάτια, καθώς θα προκηρυχτούν διαγωνισμοί για την επίγεια εξυπηρέτηση, το cargo και τη τεχνική βάση.Εθελούσια έξοδος 2.500 ατόμων–Πρόγραμμα μετατάξεωνΓια τους εργαζόμενους του ομίλου της Ο.Α. προβλέπεται πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου, με πλήρη συνταξιοδότηση για όσους έχουν 6.000 ένσημα. Όσοι μπουν στο πρόγραμμα, θα λάβουν και εφάπαξ.Στην παραπάνω διάταξη αναμένεται να ενταχθούν 2.500 εργαζόμενοι.Επίσης, θα εφαρμοστεί πρόγραμμα μετατάξεων (σε ΥΠΑ και ΔΕΚΟ του υπουργείου Μεταφορών), ενώ οι 4.000 συμβασιούχοι του ομίλου θα πριμοδοτηθούν, με πρόσθετα μόρια σε διαγωνισμούς του δημοσίου, εάν και εφόσον δεν απορροφηθούν στη νέα εταιρεία.Για τη χρηματοδότηση του προγράμματος εθελουσίας εξόδου θα απαιτηθεί κονδύλι 1 δισ. ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό, το οποίο θα καταβάλλεται σταδιακά τα επόμενα χρόνια. Πάντως, δυναμικές αναμένονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων της Ο.Α., σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΣΠΑ Μανώλη Πατέστο, εάν και αρκετοί εργαζόμενοι θα ξεκαθαρίσουν τις διαθέσεις τους, μόλις δουν -εγγράφως- τις θέσεις του υπουργείου Μεταφορών για το σχέδιο εθελούσιας εξόδου και μετατάξεων.

ΑΠΟΘΕΩΣΗ ΡΕΚΟΜΠΑ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΑΘΛΟΥΣ ΤΟΥ ΠΑΝΙΩΝΙΟΥ

Την αποθέωση γνώρισε ο Αλβαρο Ρεκόμπα από περίπου 1.000 οπαδούς του Πανιωνίου που βρέθηκαν στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" για να υποδεχθούν το νέο, μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας τους. Ο πρώην άσος της Ιντερ έμεινε... άναυδος από τη θερμή υποδοχή του κόσμου που δεν του επέτρεψε καν να βγει από το αυτοκίνητο! "Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να χαιρετήσω από κοντά τους φίλους της ομάδας. Θα κάνω ό,τι μπορώ για να είμαι έτοιμος σύντομα να βοηθήσω την ομάδα", δήλωσε δίπλα στον καλό του φίλο, Λάμπρο Χούτο.
πηγη:sport.gr

Δηλητηρίαση 44 ατόμων στο Ηράκλειο

Απίστευτο περιστατικό στο Ηράκλειο της Κρήτης με 44 άτομα να πέφτουν θύματα τροφικής δηλητηρίασης.
Οι 44 πολίτες του Ηρακλείου έφαγαν σε κεντρικό κινέζικο εστιατόριο της πόλης και μετά από ώρα ένιωσαν αδιαθεσία και ενοχλήσεις στην κοιλιά, με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να διακομιστούν στο νοσοκομείο με αφόρητους πόνους.
Μετά από καταγγελίες η νομαρχία πραγματοποίησε έλεγχο στο εν λόγω κατάστημα, διαπιστώνοντας άθλιες συνθήκες υγιεινής και δεκάδες υγειονομικές παραβάσεις, με συνέπεια να βάλει λουκέτο στην επιχείρηση.
Πηγη:zougla.gr

Συνεχίζει την πορεία του ο τυφώνας Αϊκ, αφήνοντας πίσω του δεκάδες νεκρούς--Πλήττει τις ακτές της Κούβας

Τις ακτές της Κούβας πλήττει ο τυφώνας Αϊκ, ο οποίος εξασθένισε λίγο, φτάνοντας την κατηγορία 3. Η περιοχή εκκενώνεται μαζικά, ενώ τουλάχιστον 61 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα από την Καραϊβική. Νέα έκκληση για βοήθεια απευθύνει η πρωθυπουργός της Αϊτής.
Ο τυφώνας Αϊκ έφτασε στις ακτές της Κούβας -συγκεκριμένα στην Πούντα Λουκρέσια- τα ξημερώματα της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) και αναμένεται να πλήττει τη χώρα μέχρι την Τρίτη.
Οι άνεμοι πνέουν με 195 χιλιόμετρα την ώρα, ενώ βροχές έχουν προκαλέσει πλημμύρες και ζημιές. Η Κούβα έχει λάβει έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση του τυφώνα.
Η πολιτική άμυνα έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις επαρχίες Γκουαντάναμο, Σαντιάγο δε Κούμπα, Γκράνμα, Ολγκίν, Λας Τούνας και Καμαγκέι, διατάσσοντας και εκκενώσεις ορισμένων περιοχών που αντιμετωπίζουν κίνδυνο πλημμύρων.
Περισσότερα από 800.000 άτομα έχουν ήδη εγκαταλείψει τις περιοχές που βρίσκονται κοντά στις ακτές, αναζητώντας αλλού καταφύγιο. Ανάμεσα σε αυτούς που μεταφέρθηκαν ήταν και 15.000 τουρίστες.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο τυφώνας άφησε πίσω του τουλάχιστον 61 νεκρούς στην Αϊτή, με τους 57 από αυτούς να προέρχονται από το χωριό Καμπαρέ, κοντά στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς.
Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ, οι αρχές διέταξαν την εκκένωση των νήσων Φλόριντα Κις, τις οποίες ενδέχεται να πλήξει μέχρι την Τρίτη ο «Αϊκ». Σύμφωνα με μετεωρολόγους δεν είναι πολύ πιθανό ο Αϊκ να πλήξει τις πυκνοκατοικημένες ακτές του Μαϊάμι και του Φορτ Λόντερντεϊλ.

πηγη:in.gr

Poll: Convention lifts McCain over Obama

The Republican National Convention has given John McCain and his party a significant boost, a USA TODAY/Gallup Poll taken over the weekend shows, as running mate Sarah Palin helps close an "enthusiasm gap" that has dogged the GOP all year.
McCain leads Democrat Barack Obama by 50%-46% among registered voters, the Republican's biggest advantage since January and a turnaround from the USA TODAY poll taken just before the convention opened in St. Paul. Then, he lagged by 7 percentage points.
The convention bounce has helped not only McCain but also attitudes toward Republican congressional candidates and the GOP in general.
"The Republicans had a very successful convention and, at least initially, the selection of Sarah Palin has made a big difference," says political scientist Larry Sabato of the University of Virginia. "He's in a far better position than his people imagined he would be in at this point."
However, in an analysis of the impact of political conventions since 1960, Sabato concluded that post-convention polls signal the election's outcome only about half the time. "You could flip a coin and be about as predictive," he says. "It is really surprising how quickly convention memories fade."
McCain has narrowed Obama's wide advantage on handling the economy, by far the electorate's top issue. Before the GOP convention, Obama was favored by 19 points; now he's favored by 3.
The Republican's ties to President Bush remains a vulnerability. In the poll, 63% say they are concerned he would pursue policies too similar to those of the current president. Bush's approval rating is 33%.
In the new poll, taken Friday through Sunday, McCain leads Obama by 54%-44% among those seen as most likely to vote. The survey of 1,022 adults, including 959 registered voters, has a margin of error of +/— 3 points for both samples.
Among the findings:
• Before the convention, Republicans by 47%-39% were less enthusiastic than usual about voting. Now, they are more enthusiastic by 60%-24%, a sweeping change that narrows a key Democratic advantage. Democrats report being more enthusiastic by 67%-19%.
• Alaska Gov. Sarah Palin, a national unknown before McCain chose her for the ticket 10 days ago, draws a strong reaction from voters on both sides. Now, 29% say she makes them more likely to vote for McCain, 21% less likely.
Obama's choice of Delaware Sen. Joe Biden as running mate made 14% more likely to vote for the Democrat, 7% less likely.
• McCain's acceptance speech Thursday received lower ratings than the one Obama gave a week earlier: 15% called McCain's speech "excellent" compared with 35% for Obama.

πηγη:usatoday.com

Προβάδισμα ΜακΚέιν του Ομπαμα σύμφωνα με δημοσκόπηση της USA Today/Gallup.

Με 50% έναντι 46% - το μεγαλύτερο προβάδισμά του από τον Ιανουάριο- προηγείται ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την προεδρία των ΗΠΑ, Τζον ΜακΚέιν του δημοκρατικού αντιπάλου του Μπαράκ Ομπάμα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της USA Today/Gallup. Η δημοσκόπηση δείχνει πως ο ΜακΚέιν έλαβε σημαντική ώθηση από το συνέδριο του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος που διεξήχθη την περασμένη εβδομάδα και την επιλογή ως υποψήφιας αντιπροέδρου της Σάρα Πέιλιν, η οποία είναι κυβερνήτης της Αλάσκα. Εν τω μεταξύ, ο ΜακΚέιν, δήλωσε σε συνέντευξη που μεταδόθηκε την Κυριακή, πως θα διορίσει μέλη των Δημοκρατικών στο υπουργικό συμβούλιο και την κυβέρνησή του, στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αλλάξει την πολιτική ατμόσφαιρα στην Ουάσινγκτον.
Ο ΜακΚέιν μείωσε επίσης τη μεγάλη διαφορά που τον χώριζε από τον Ομπάμα στη διαχείριση του οικονομίας, που είναι το νούμερο ένα θέμα στην προεκλογική εκστρατεία, σύμφωνα με την USA Today. Στο ερώτημα της διαχείρισης της οικονομίας, ο Ομπάμα, οποίος είχε προβάδισμα 19 μονάδων πριν από το συνέδριο των Δημοκρατικών, προηγείται τώρα με 3 μονάδες του ΜακΚέιν. Η δημοσκόπηση διεξήχθη από την Παρασκευή έως την Κυριακή. "Δεν μπορώ να σας πω πόσους, αλλά μπορώ να σας πω, με όλο τον απαιτούμενο σεβασμό σε προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι δεν πρόκειται να είναι μόνο ένας", δήλωσε ο ΜακΚέιν στην εκπομπή "Face the Nation" του τηλεοπτικού δικτύου CBS. "Θα είναι οι καλύτεροι άνθρωποι στην Αμερική, οι πιο έξυπνοι άνθρωποι στην Αμερική", είπε στη συνέντευξη που δόθηκε το Σάββατο. Σε μία συνέντευξη που ηχογραφήθηκε επίσης νωρίτερα και μεταδόθηκε την Κυριακή από την εκπομπή του ABC "This Week", ο Ομπάμα δήλωσε πως ο ΜακΚέιν είπε ότι θα μειώσει την εχθρότητα στην Ουάσινγκτον, ωστόσο το συνέδριο των ρεπουμπλικανών που του έδωσε το χρίσμα την περασμένη εβδομάδα ήταν μια πολύ κομματικοποιημένη υπόθεση. "Νομίζω ότι το πώς διεξάγεις την προεκλογική σου εκστρατεία προμηνύει πώς πρόκειται να κυβερνήσεις" δήλωσε ο Ομπάμα..

πηγη:ert.gr
Related Posts with Thumbnails