Τρίτη, 7 Ιουλίου 2009

Ανεκδοτο ...


Ένας παππούς 97 ετών πάει σε έναν ασφαλιστή.
- Γεια σας, θέλω να κάνω μια ασφάλεια ζωής
- Τι λες ρε παππού, ασφάλεια ζωής, τρελάθηκες, πόσο είσαι;
- 97 ετών, λέει ο παππούς. Τρελαίνεται ο ασφαλιστής.
- Μιλάς σοβαρά τώρα; Τι να την κάνες;
- Να, θέλω να πάω με τον πατέρα μου ένα ταξίδι στο εξωτερικό και καλό είναι να είμαστε ασφαλισμένοι.
Ο ασφαλιστής έχει τρελαθεί!
- Με τον πατέρα σου; Πόσο είναι εκείνος;...
- Ε, 125 τον άλλο μήνα.
- Και τι θα κάνετε στο εξωτερικό;
- Να μωρέ, πηγαίνουμε να επισκεφτούμε τον παππού μου.
Ο ασφαλιστής χτυπάει το κεφάλι του στο γραφείο.
- Τι λες ρε μπάρμπα, με κοροϊδεύεις; Πόσο είναι ο παππούς σου;
- Κλείνει τα 142 σε μια βδομάδα.
- Και τι θα κάνετε εκεί;
- Παντρεύεται και πάμε στο γάμο!
Ο ασφαλιστής έχει σκαρφαλώσει στο πρεβάζι και είναι έτοιμος να φουντάρει.
- Και...γιατί παντρεύεται;
- Βλακείες μωρέ, τον πιέζουν οι γονείς του!


Ανάμεσα στις πιο ακριβές πόλεις του κόσμου η Αθήνα ... πρώτο το Τόκιο

Ανάμεσα στις πιο ακριβές πόλεις διαβίωσης του πλανήτη συγκαταλέγεται και η Αθήνα η οποία βρίσκεται στην 28η θέση της σχετικής λίστας που συνέταξε η αμερικανική εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών Mercer με βάση την ετήσια έρευνα της , την οποία δημοσιοποίησε σήμερα.
Στην κορυφή φιγουράρει το Τόκιο και στην δεύτερη θέση μια άλλη Ιαπωνική πόλη η Οσάκα, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Μόσχα που πέρυσι ήταν στην πρώτη θέση.
Η έρευνα αυτή βασίστηκε στις... τιμές περίπου 200 αγαθών και
υπηρεσιών όπως στέγαση, διατροφή, μεταφορές, ένδυση, ψυχαγωγία σε 143 πόλεις του κόσμου.

Νίκος Ξυλούρης .... Ζαβαρακατρανέμια

Σαν σήμερα το 1936 γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης ...


Σκάνδαλο διαρροής θεμάτων σε εξετάσεις

Σάλος έχει προκληθεί από το σκάνδαλο διαρροής θεμάτων στις εξετάσεις για το διεθνές απολυτήριο International Βaccalaureate, που έγιναν τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με καταγγελίες που ερευνώνται, η διαρροή έγινε σε ελληνικά ιδιωτικά σχολεία.
Υπεύθυνος φέρεται να είναι ...Έλληνας καθηγητής που εργαζόταν στη Γενεύη, στην έδρα του Οργανισμού ΙΒΟ, που διενεργεί τις εξετάσεις.
Ο καθηγητής κατηγορείται ότι «πούλησε» θέματα των εξετάσεων του Διεθνούς Απολυτηρίου σε μαθητές στην Ελλάδα, που επιθυμούν να εισαχθούν σε ορισμένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα αποτελέσματα των εξετάσεων ανακοινώθηκαν για όλες τις χώρες του κόσμου που προσφέρουν το Ιnternational Βaccalaureate στις 5 του μήνα, ενώ για την Ελλάδα δεν δόθηκε στην δημοσιότητα καμία είδηση.
Φαίνεται, λοιπόν, ότι προς το παρόν έχει παγώσει η διαδικασία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, ενώ το ελληνικό υπουργείο Παιδείας δεν εξέδωσε καμία ανακοίνωση, ούτε παρενέβη στο θέμα.

πηγη: http://www.ant1online.gr

Σαν σήμερα γεννήθηκε ο Νίκος Ξυλούρης

Γεννήθηκε στις 7 Ιουλίου του 1936 στα Ανώγεια της Κρήτης. Είναι 5 χρονών όταν οι κατακτητές Γερμανοί καίνε το χωριό του και μεταφέρουν τους κατοίκους του, πρόσφυγες στο Μυλοπόταμο. Επιστρέφουν στ΄Ανώγεια μετά την απελευθέρωση. Από πολύ μικρός δείχνει την κλίση του στο τραγούδι και στη λύρα. Στα δώδεκα ο πατέρας του τού αγοράζει την πρώτη του λύρα για να εξελιχθεί πολύ γρήγορα σ΄ έναν από τους πλέον περιζήτητους σε γάμους, βαφτίσια και λοιπές κοινωνικές εκδηλώσεις, οργανοπαίχτες και τραγουδιστές της περιοχής του. Σε ηλικία 17 χρόνων κατεβαίνει για πρώτη φορά να δουλέψει στο Ηράκλειο, στο κέντρο " Κάστρο". Όπως λέει αργότερα σε αφηγήσεις του, εκεί αρχικά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. '...Εις τα ορεινά χωριά της Κρήτης δεν ημπορούσε να εισχωρήσει αυτό που εισχώρησε στις πόλεις. Εκεί χόρευαν.... ταγκά, βαλς, ρούμπες,σάμπες και είμαστε υποχρεωμένοι εμείς να τα μαθαίνουμε αυτά τα τραγούδια, να τα παίζουμε στα πανηγύρια και στους γάμους, για να μπορούμε να ζήσουμε και ΄μεις, να βγάλουμε τα έξοδα μας και να τους κάνουμε σιγά-σιγά ν΄ αλλάξουνε και να αγαπήσουνε την κρητική μουσική'. Στα τέλη του 1958 πραγματοποιεί την πρώτη του ηχογράφηση για δίσκο. Είναι το τραγούδι " Κρητικοπούλα μου"("μια μαυροφόρα όταν περνά"). Λίγους μήνες πιο πριν είχε παντρευτεί την Ουρανία Μελαμπιανάκη, κόρη ευκατάστατης οικογένειας του Ηρακλείου. Εγκαθίστανται στο Ηράκλειο οι οικονομικές δυσκολίες είναι στην αρχή μεγάλες. Το 1960 γεννιέται το πρώτο τους παιδί, ο Γιώργος, και 6 χρόνια μετά το δεύτερο, η Ρηνιώ. Την επιτυχία του πρώτου εκείνου τραγουδιού ακολουθούν αρκετές ακόμα ηχογραφήσεις σε μικρά δισκάκια. Ακριβώς το 1966 βγαίνοντας για πρώτη φορά από την Ελλάδα, συμμετέχει σ΄ ένα φολκλορικό φεστιβάλ στο Σαν-Ρέμο και να παίρνει το πρώτο βραβείο. Το 1967 ανοίγει στο Ηράκλειο το πρώτο κρητικό κέντρο τον "Ερωτόκριτο". Τα πράγματα έχουν γίνει αισθητικά καλύτερα γι΄ αυτόν.

Τον Φεβρουάριο του 1969 ηχογραφεί την ανοιχτή "Ανυφαντού", ένα τραγούδι που κυριολεκτικά "σπάει τα ταμεία" μέσα στην παραδοσιακή δισκογραφία της εποχής. Τον Απρίλη εκείνης της χρονιάς έρχεται για πρώτη φορά για εμφανίσεις στην Αθήνα, στο κέντρο "Κονάκι" και το Σεπτέμβριο εγκαθιστάτε μόνιμα στην πρωτεύουσα. Ο σκηνοθέτης Ερρίκος Θαλασσινός, με τον οποίο γνωρίζονται στο "Κονάκι", μιλάει γι΄ αυτόν στον συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλο, Ήδη όμως από το 1965 οι δυνατότητες του αλλά και ο χαρακτήρας του έχουν προκαλέσει το ενδιαφέρον του διευθυντή -τότε- της δισκογραφικής εταιρείας COLUMBIA, του Τάκη Λαμπρόπουλου. Μετά και την επιτυχία της "Ανυφαντούς", το καλοκαίρι του 1970 ο Λαμπρόπουλος κατεβαίνει μαζί του στ΄ Ανώγεια, γίνονται κουμπάροι και ξεκινούν μια συνεργασία σε νέα πλαίσια.
Πέρα από τα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης η φωνή του Ξυλούρη θα περάσει στη σύγχρονη "έντεχνη" δημιουργία επώνυμων συνθετών. Μέσω απ' αυτές τις επιλογές, μέλλεται η γνήσια κρητική έκφραση και το παραδοσιακό τραγούδι της Κρήτης να αποκτήσουν μια πανελλήνια εμβέλεια, μια δυναμική που ποτέ δεν είχαν στο παρελθόν, όσο μεγάλοι κι αν ήταν οι καλλιτέχνες, τραγουδιστές κι οργανοπαίχτες που την υπηρέτησαν.

Με τον Γιάννη Μαρκόπουλο συνεργάζονται για πρώτη φορά στο "Χρονικό", μια ενότητα τραγουδιών που θέτει σε νέα βάση τη σχέση της παράδοσης με το παρόν. Έξι μήνες μετά κυκλοφορεί ο δίσκος-αναφορά στα "Ριζίτικα" της Κρήτης. Τον Μάιο του 1971 ξεκινούν κοινές εμφανίσεις στην μπουάτ "Λήδρα" στην Πλάκα. Μέσα στην καρδιά της δικτατορίας η φωνή του Ξυλούρη, είτε λέει τα τραγούδια του Μαρκόπουλου, είτε παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, γίνεται σημαία αντίστασης. "Πότε θα κάνει ξαστεριά", "Αγρίμια κι αγριμάκια μου". Ακολουθούν δυο ακόμα κύκλοι τραγουδιών του Γιάννη Μαρκόπουλου, η "Ιθαγένεια" και ο "Στρατής ο θαλασσινός" αλλά και συνεργασίες με τον Σταύρο Ξαρχάκο ("Διόνυσε καλοκαίρι μας", "Συλλογή"), τον Χριστόδουλο Χάλαρη ("Τροπικός της παρθένου", "Ακολουθία") και τον Χρήστο Λεοντή ("Καπνισμένο τσουκάλι"). Το καλοκαίρι του 1973 κρατά τον καθοριστικό ρόλο τραγουδιστή σε μια παράσταση που ανεβάζουν η Τζένη Καρέζη και ο Κώστας Καζάκος στο θέατρο "Αθήναιον" με αντικείμενο την ιστορική διαδρομή της Ελλάδας στα νεότερα χρόνια. Είναι "Το μεγάλο μας τσίρκο". Μέσα από τις αναφορές και τα τραγούδια του βρίσκει τρόπο έκφρασης το τεταμένο πολιτικό κλίμα που οδηγεί στην εξέγερση του Πολυτεχνείου. Είναι από τις ελάχιστες επώνυμες παρουσίες στο χώρο που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τις εφημερίδες εκείνων των ημερών. "Ο Νίκος Ξυλούρης ήταν χτες στο Πολυτεχνείο" ενημερωνουν, μετατρέποντας τον ήδη φορτισμένο πολιτικά τραγουδιστή σε "Κόκκινο πανι" της μεταλλαγμένης δικτατορικής κυβέρνησης που ακολουθεί. Από τη "Λύδρα" στην "Αρχόντισσα", μετά στην "Αποσπερίδα". Ξανά στη "Ληδρα", μετά στο "Κύτταρο" και στο "Θεμέλιο". Είναι οι έξι σταθμοί του στις μπουάτ μέχρι το 1979. Τα μεταπολιτευτικά χρόνια τραγουδά κάποια ακόμα τραγούδια του Χρήστου Λεοντή, του Σταύρου Ξαρχάκου και του Γιάννη Μαρκόπουλου. Παράλληλα ηχογραφεί τα "Αντιπολεμικά" τραγούδια του Λίνου Κόκοτου και του Δημήτρη Χριστοδούλου και κάποια μελοποιημένα από τον Ηλία Ανδριόπουλο ποιήματα του Γιώργου Σεφέρη. Επανέρχεται όμως και στα παραδοσιακά τραγούδια της Κρήτης, ενώ λέει και κάποια λαϊκά τραγούδια του Στέλιου Βαμβακάρη. Με τον "Αργαλειό", το "Φιλεντέμ", τον "Πραματευτή" αλλά και το "Μεσοπέλαγα αρμενίζω" ακούγεται ξανά έντονα η φωνή του. Τώρα λέει και πάλι "τραγούδια ζωής". Είναι όμως η τελευταία φορά που ακούγεται. Ύστερα από ταλαιπωρία ενός χρόνου με την επάρατη νόσο, φεύγει για πάντα στις 8 Φεβρουαρίου του 1980
http://www.mires.gr/ksilouris/index.asp?id=life

Salonica Press Radio - Tο ραδιόφωνο που θέλετε να ακούτε!

Τη Τετάρτη 1 Ιουλίου 2009 ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι στο χώρο της ενημέρωσης και της ψυχαγωγίας μέσα από την μαγεία του ραδιοφώνου. Περάσαμε 4 ημέρες με ασταμάτητη αγαπημένη μουσική! MICHAEL JACKSON, QUEEΝ, U2 αλλά και DISCO music! Καθώς, όμως, νέοι καπετάνιοι σε αυτό το ταξίδι, ίσως τη Κυριακή να μην μπορέσατε να απολαύσετε την ασταμάτητη μουσική μας…. Όχι, δε ναυαγήσαμε!!! Ένα τεχνικό προβληματάκι του server μας κατέστησε ανήμπορους να συνεχίσουμε να ....
μεταδίδουμε απολαυστική DISCO MUSIC!
Αγγίξαμε τα 1000 λεπτά εκπομπής και τους 300 ακροατές!!! Κι έτσι συνεχίζουμε ακάθεκτοι, απτόητοι και με πολύ ΜΕΡΑΚΙ, με μία εβδομάδα γεμάτη ΡΟΚ!

Σας ανακοινώνετε το πρόγραμμα των 24ωρων αφιερωμάτων από 7 έως 12 Ιουλίου:
ΤΡΙΤΗ 7/7: METALLICA
ΤΕΤΑΡΤΗ 8/7: SCORPIONS
ΠΕΜΠΤΗ 9/7: ROLLING STONES
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/7: AC/DC
ΣΑΒ/ΚΟ 11/7-12/7: ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΟΚ ΣΚΗΝΗ!

"Απελευθέρωση" στα στραβά .... αγγούρια

Ρε τι μπορεί να διαβάσει κανείς καλοκαιριάτικα σερφάροντας στο διαδίκτυο. Ανοίγει λέει ο δρόμος και για τα στραβά αγγούρια , αφού πλέον από τις 30 Ιουνίου καταργήθηκε η οδηγία 1677/88/ΕΟΚ η οποία αναφερόταν σε κάποιες προϋποθέσεις από άποψη σχήματος που πρέπει να είχαν ορισμένα από τα αγροτικά προϊόντα προκειμένου να εμπορευθούν Μεταξύ αυτών ήταν και τα αγγούρια στα οποία δεν ήταν εμπορεύσιμα αν ήταν στραβά. Μάλιστα οριζόταν και ....το όριο της κύρτωσης που ήταν τα 10 χιλιοστά για δέκα πόντους αγγούρι.
Λοιπόν από τις αρχές του μήνα να ξέρετε ότι μπορείτε να αγοράσετε και στραβά αγγούρια. Βέβαια είτε στραβά είτε ίσια το ρητό για το αγγούρι που λέει άλλος το τρώει και δροσίζεται και άλλος το τρώει και ζορίζεται ισχύει .... μην ξεχνιόμαστε !!!


Related Posts with Thumbnails