Τετάρτη, 3 Νοεμβρίου 2010

Μίλαν - Ρεάλ 2-2

Σε ένα πραγματικό παιχνίδι επιπέδου Τσαμπιονσ Λιγκ Μίλαν και Ρεαλ ήρθαν ισόπαλες με σκορ 2-2. Οι Μαδριλένοι προηγήθηκαν σχεδόν με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου , όμως η είσοδος του Ιντζάκι ανέτρεψε την κατάσταση με τα δύο γκολ που πέτυχε για να έρθει όμως η ισοφάριση στο 92'

Ομιλία Τατούλη στην Καλαμάτα

Sexy Video της Kim Kardashian για μια ....

Διαφήμιση Σαλάτας ....

Ηλιούπολη - Ολυμπιακός 0-1

Με γκολ στο 86 από τον Πάντελιτς ο κακός Ολυμπιακός κατάφερε να περάσει το εμπόδιο της ηλιούπολης στο θεσμό του κυπέλλου και να περάσει στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Κύπελλο Μεσσηνίας : Κυπαρισσία - Πάμισος 0-1

Την ήττα με 0-1 γνώρισε σήμερα η ομάδα της Κυπαρισσίας από τον Πάμισο  στον μεταξύ τους αγώνα κυπέλλου το γκολ για την ομάδα της Μεσσήνης στο δεύτερο ημίχρονο .

Οδηγίες για την περαίωση

Οδηγίες προς τις εφορίες και διευκρινίσεις προς τους φορολογούμενους, για την περαίωση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων καθώς και για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων χρεών, δίνει το υπουργείο Οικονομικών, με εγκύκλιο που απεστάλη προς όλες τις Δ.Ο.Υ.
Το υπουργείο Οικονομικών για την περαίωση διευκρινίζει ότι:...

-Η υπαγωγή στη ρύθμιση είναι προαιρετική.

-Εκκαθαριστικά για την υπαγωγή στη ρύθμιση θα λάβουν όλοι οι επιτηδευματίες και οι επιχειρήσεις.

-Τα εκκαθαριστικά θα εκδοθούν από την Γ.Γ.Π.Σ και θα αφορούν όλες τις ανέλεγκτες χρήσεις από το 2000 έως και το 2009, εξαιρουμένων όσων έχουν προβεί σε αυτοπεραίωση και δεν έχουν ενταχθεί στο δείγμα ελέγχου.

-Για κάθε χρήση, ανεξαρτήτως ακαθάριστων εσόδων, υπάρχει ελάχιστο ποσό καταβολής, προκειμένου ο φορολογούμενος να υπαχθεί στη ρύθμιση εάν επιθυμεί και να γίνει κατάργηση της φορολογικής εκκρεμότητας για τις χρήσεις που θα επιλέξει να υπαχθεί.

-Κάθε φορολογούμενος-αποδέκτης εκκαθαριστικού θα πρέπει να ελέγξει προσεκτικά την ορθότητα των στοιχείων του εκκαθαριστικού του, μόλις το παραλάβει.

-Εφόσον συμφωνεί, μπορεί να περαιώσει επιλεκτικά όσες χρήσεις αποφασίσει, με την προϋπόθεση ότι θα είναι συνεχόμενες από την παλαιότερη μέχρι την πιo πρόσφατη.

-Με την καταβολή ποσοστού 20% από το συνολικό ποσό που αφορά στις χρήσεις που επιλέγει να ρυθμίσει ως προκαταβολή, τεκμαίρεται η από μέρους του ανεπιφύλακτη και αμετάκλητη αποδοχή των στοιχείων του εκκαθαριστικού σημειώματος.

-Η αποδοχή των όρων της ρύθμισης διά της καταβολής σύμφωνα με το μηχανογραφικό δελτίο, της πρώτης δόσης ή του συνολικού ποσού θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2010 και γίνεται σε οποιαδήποτε τράπεζα.

-Εφόσον το ποσό που απομένει μετά την προκαταβολή εξοφληθεί μέσα στον χρόνο καταβολής της α' δόσης, παρέχεται έκπτωση 10% επ' αυτού.

-Η α' δόση καταβάλλεται μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010, δηλαδή τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα από την αποδοχή της ρύθμισης που περιλαμβάνεται στο εκκαθαριστικό.

-Εάν ο φορολογούμενος δεν συμφωνεί με τα ποσά του εκκαθαριστικού, απευθύνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ., πριν να πραγματοποιήσει οποιαδήποτε καταβολή.

-Εφόσον επέλθουν μεταβολές στο εκκαθαριστικό από την Δ.Ο.Υ. και ο φορολογούμενος συμφωνήσει με τις μεταβολές, η πληρωμή της προκαταβολής πρέπει να γίνει μέχρι τις 29 Νοεμβρίου 2010 και γίνεται στην αρμόδια Δ.Ο.Υ.

-Εφόσον από την επανεξέταση του εκκαθαριστικού στη Δ.Ο.Υ. δεν προκύψουν τροποποιήσεις, η πληρωμή της προκαταβολής γίνεται μέχρι τις 18 Νοεμβρίου 2010 σε τράπεζα.

Επιπλέον, το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι η αυτοματοποίηση της διαδικασίας περαίωσης, μέσω της αποστολής εκκαθαριστικών από τη Γ.Γ.Π.Σ. και την εξόφλησή τους μέσω τραπεζών, έχει ως στόχο τη διευκόλυνση των φορολογούμενων και την ελαχιστοποίηση του κόστους, του χρόνου και των πόρων που θα απαιτούνταν για να κλείσουν οριστικά οι εκκρεμότητες παρελθόντων οικονομικών ετών. Για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχουν καταγραφεί σε εκκαθαριστικά σημειώματα στοιχεία για περισσότερες από 4 εκατομμύρια ανέλεγκτες χρήσεις και για το λόγο αυτό υπάρχει πιθανότητα σφαλμάτων στα εκκαθαριστικά σημειώματα, τα οποία μπορούν να επιβεβαιωθούν και να διορθωθούν στις Δ.Ο.Υ.

Ωστόσο, έχουν καταγραφεί ειδικές περιπτώσεις που οφείλονται στην απουσία πληροφορίας από το μηχανογραφικό σύστημα. Για παράδειγμα, εάν δεν έχει δηλωθεί ο θάνατος συγγενούς, το μηχανογραφικό σύστημα δεν εξαιρεί και θα εκδοθεί εκκαθαριστικό στο όνομα του θανόντος. Αν έχει γίνει δήλωση του θανάτου, αλλά δεν έχει γίνει αποποίηση, το μηχανογραφικό σύστημα δεν εξαιρεί και θα εκδοθεί εκκαθαριστικό το οποίο αποστέλλεται στους κληρονόμους. Εάν δεν έχει γίνει διακοπή εργασιών και κλείσιμο βιβλίων στην Δ.Ο.Υ., το μηχανογραφικό σύστημα θα εκδώσει εκκαθαριστικό σημείωμα εφόσον η επιχείρηση θεωρείται ότι εξακολουθεί να είναι φορολογικά ενεργή. Τέλος, εάν έχει γίνει διακοπή εργασιών αλλά οι χρήσεις δεν έχουν ελεγχθεί από την Εφορία, το μηχανογραφικό σύστημα θα εκδώσει εκκαθαριστικό σημείωμα για τις μεσολαβούσες χρήσεις μέχρι το έτος της διακοπής. Σε κάθε περίπτωση, η υπαγωγή στη ρύθμιση αφορά στις ανέλεγκτες χρήσεις για τις οποίες θεωρείται φορολογικά ενεργή μια επιχείρηση.


ΑΠΕ

Αναστολή της αλληλογραφίας προς το εξωτερικό

"Κόκκινο συναγερμό" έχει σημάνει η αστυνομία μετά τον εντοπισμό και άλλων "ύποπτων" πακέτων. Την αναστολή των ταχυδρομικών μεταφορών δεμάτων προς το εξωτερικό για 48 ώρες αποφάσισε αργά το βράδυ η ΥΠΑ μετά από εισήγηση της ΕΛ.ΑΣ.
Έκρηξη παγιδευμένου πακέτου σημειώθηκε χθες στην πρεσβεία της Ρωσίας, ενώ ελεγχόμενη έκρηξη σημειώθηκε νωρίτερα και στην πρεσβεία της Ελβετίας από πακέτο-βόμβα, το οποίο είχε φτάσει εκεί μέσω εταιρείας ταχυμεταφορών.
Ελεγχόμενες εκρήξεις σε παρόμοια δέματα έχουν γίνει στην.... πρεσβεία της Βουλγαρίας και του Παναμά, στη Βουλή και στην εταιρεία ταχυμεταφορών "Γενική Ταχυδρομική" στη διασταύρωση των οδών Ριζάρη και Γεωργίου.
Ελεγχόμενη έκρηξη πραγματοποίησε η αστυνομία σε δύο ύποπτους φακέλους στον αερολιμένα "Ελευθέριος Βενιζέλος". Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι φάκελοι ήταν παγιδευμένοι, όπως και οι υπόλοιποι, και ο ένας προοριζόταν για τη Γιουροπόλ στη Χάγη και άλλη για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Την Πέμπτη το πρωί θα οδηγηθούν στην ανακρίτρια οι δύο κατηγορούμενοι για τρομοκρατία που συνελήφθησαν μετά την αποστολή δεμάτων-βομβών σε πρεσβείες.

Ο εισαγγελέας έχει ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του 22χρονου Παναγιώτη Αργυρού και του 24χρονου Γεράσιμου Τσάκαλου για τέσσερα κακουργήματα και τέσσερα πλημμελήματα.

Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι περιείχε εκρηκτικά το "ύποπτο" πακέτο που έφτασε χθες με το ταχυδρομείο στο γραφείο της καγκελαρίου Αγγελας Μέρκελ, στο Βερολίνο. Ως αποστολέας, σύμφωνα με γερμανικά μμε, εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών. Η Μέρκελ δεν βρισκόταν στο κτήριο, καθώς πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βέλγιο.

Για εγκληματικές ενέργειες «που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν μάταια και να διασαλεύσουν την κοινωνική ειρήνη», έκανε λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, εκφράζοντας με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την καταδίκη της κυβέρνησης.

ΑΠΕ

Χωρίς ηλεκτρικό σιδηρόδρομο σήμερα 12 - 4 το απόγευμα

Στάση εργασίας 12:00 - 16:00 σήμερα στον ΗΣΑΠ λόγω γενικής συνέλευσης των ηλεκτροδηγών.
Related Posts with Thumbnails