Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

9 χρόνια χωρίς αύξηση! Ο μισθός των Έλλήνων εκπαιδευτικών του εξωτερικού παραμένει ο ίδιος από τον Ιανουάριο του 2000 !

Από το 2000 έχουν να δουν άυξηση στο μισθό τους οι εκπαιδευτικοί του εξωτερικού. Την στιγμή που άλλοι υπάληλοι έχουν δει αυξήσεις τουλάχιστον τρις φορές ως τώρα.
Μάλιστα για το θέμα αυτό κατατέθηκε σχετική ερώτηση από βουελυτές την οποία μας έστειλε αναγνώστης και την παραθέτουμε , μπας και ευαισθητοποιηθεί κανένας όπως μας αναφέρει.
ΕΡΩΤΗΣΗ
Ημερομηνία Κατάθεσης: 15.1.2009
Αριθμός Πρωτοκόλλου: 12469
Προς τους κ.κ. Υπουργούς:1) Οικονομίας & Οικονομικών
2) Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων

Θέμα: «Επιμίσθιο εκπαιδευτικών εξωτερικού»

Κύριοι Υπουργοί,
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 παρ. 2 του Ν. 2413/1996, στους εκπαιδευτικούς και διοικητικούς υπαλλήλους που αποσπώνται στο εξωτερικό, καταβάλλεται .... με κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ειδικό επιμίσθιο σε τοπικό νόμισμα της χώρας απόσπασης.
Ωστόσο, η τελευταία ΚΥΑ με την οποία αναπροσαρμόστηκε το ύψος του επιμισθίου λόγω και της αύξησης του κόστους διαβίωσης χρονολογείται από το έτος 2000. Έκτοτε το επιμίσθιο των εκπαιδευτικών του εξωτερικού έχει μείνει σταθερό, δημιουργώντας έτσι μια κραυγαλέα αδικία και άνιση μεταχείριση, αφού το επιμίσθιο για όλους τους άλλους υπαλλήλους είναι συνδεδεμένο με αυτό του ΥΠΕΞ και έχει αυξηθεί τουλάχιστον τρεις (3) φορές, ήτοι το 2001, το 2004, το 2006 και για ορισμένες χώρες και το 2008.
Παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομίας για επανεξέταση μέσα στο 2008 της προαναγγελθείσης αύξησης του επιμισθίου των εκπαιδευτικών (από τον Ιούνιο του 2007), ένα χρόνο μετά καμιά εξέλιξη δεν υπάρχει.
Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι απολαβές των εκπαιδευτικών του εξωτερικού να έχουν μείνει σε πολύ χαμηλά επίπεδα, απέχοντας μακράν από το διαμορφούμενο επιμίσθιο των άλλων συναδέλφων τους στα ευρωπαϊκά σχολεία.
Επειδή, λοιπόν, οι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι παρέχουν ανεκτίμητες υπηρεσίες στην ελληνόφωνη εκπαίδευση του εξωτερικού, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με απαξιωτικό τρόπο καθώς και ως πολίτες β΄ κατηγορίας.
Επειδή η αύξηση του επιμισθίου, την οποία σημειωτέον έχει υποσχεθεί επανειλημμένως η κυβέρνηση της ΝΔ, αποτελεί δίκαιο αίτημα των αποσπασμένων εκπαιδευτικών, αφού θα διαφυλάξει το σεβασμό, την αξιοπρέπεια και το κύρος του λειτουργήματός τους.
Επειδή τέλος η παραπάνω αναπροσαρμογή δεν θα προκαλέσει δυσβάσταχτη δημοσιονομική δαπάνη, δεδομένου ότι ο συνολικός αριθμός των εκπαιδευτικών του εξωτερικού δεν ξεπερνά τους 1.500 έναντι των άλλων Υπουργείων που ανέρχονται σε 3.500.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί,
1. Είναι στις προθέσεις τους η εκπλήρωση των υποσχέσεων και δεσμεύσεων που έχουν επανειλημμένως αναλάβει έναντι των εκπαιδευτικών του εξωτερικού για αύξηση του επιμισθίου και σύνδεσή του με αυτό των υπαλλήλων του ΥΠΕΞ;
2.Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα ικανοποίησης του δίκαιου αυτού αιτήματος των αποσπασμένων εκπαιδευτικών του εξωτερικού;

Αθήνα, 15.1.2009

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΚΟΥΤΜΕΡΙΔΗΣ
ΜΙΧΑΗΛ ΠΑΝΤΟΥΛΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΑΡΒΑΡΙΓΟΣ

Μια ακόμη νίκη για τον Ολυμπιακό 0-2 τον Πανθρακικό


Με τρις ακόμη βαθμούς επιστρέφει από τον Κομοτηνή ο Ολυμπιακός καθώς επικράτησε άνετα του Πανθρακικού με 0-2 , κάνοντας έτσι ένα ακόμη βήμα κατάκτησης και του φετινού πρωταθλήμαυτος. Τα γκολ στο πρώτο μέρος οι.... Μπελούτσι και Γκαλέτι.
την ίδια ώρα ο Αστέρας Τρίπολης επικράτησε 3-0 του Πανσερραϊκού
Related Posts with Thumbnails