Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Το όνομα του κόμματος της Μπακογιάννη

Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για το κόμμα που αναμένεται να παρουσιάσει η Ντόρα Μπακογιάννη την Κυριακή 21 Νοεμβρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το όνομα του κόμματος είναι ΔΗΣΥ, δηλαδή Δημοκρατική Συμμαχία, όπως προβλήθηκε από το... δελτίο ειδήσεων του Alter.

Τα άλλα δύο υποψήφια ονόματα που τελικά δεν επικράτησαν ήταν Δημοκρατικό Κίνημα και Δημοκρατική Συνεργασία. Τα χρώματα του θα περιέχουν το μπλε και το πορτοκαλί, ενώ ένα από τα ονόματα που θα προσχωρήσουν στο κόμμα αυτό θα είναι και η Έλσα Παπαδημητρίου.

www.newsbeast.gr

Δείτε αναλυτικά εδώ τον Οικονομικό προϋπολογισμό του κράτους για το 2011

Ο Υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, κατέθεσε σήμερα το σχέδιο του Κρατικού Προϋπολογισμού του 2011 στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Φίλιππο Πετσάλνικο, μετά την έγκρισή του από το Υπουργικό Συμβούλιο.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Παράταση μέχρι 29 Νοεμβρίου για την περαίωση

Μέχρι τις 29 Νοεμβρίου παρατείνεταιη ισχύς της ρύθμισης για την περαίωση

Παγκόσμια κληρονομιά η μεσογειακή διατροφή

Μια θέση στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας κατέχει από χθες η μεσογειακή διατροφή.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της UNESCO, η μεσογειακή διατροφή απαρτίζεται από ένα σύνολο πρακτικών και παραδόσεων, γνώσης και δεξιοτήτων, που ξεκινούν από το χωράφι και καταλήγουν στο … τραπέζι.
Η μεσογειακή διατροφή -σημειώνεται- αφορά τη σοδειά, τη συγκομιδή, το ψάρεμα, τον τρόπο διατήρησης των τροφίμων, την επεξεργασία τους, την προετοιμασία και ιδιαίτερα τον τρόπο κατανάλωσής τους...

Η μεσογειακή διατροφή χαρακτηρίζεται από ένα διατροφικό μοντέλο, που παρέμεινε σταθερό στο χωροχρόνο και αποτελείται κυρίως από ελαιόλαδο, δημητριακά, φρέσκα ή ξερά φρούτα και λαχανικά, μέτριες ποσότητες ψαριού, κρέατος και γαλακτοκομικών, πολλά αρτύματα και καρυκεύματα, συνοδευόμενα ενίοτε από κρασί, με σεβασμό πάντα στις παραδόσεις της εκάστοτε κοινότητας.

Ωστόσο -επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση- η μεσογειακή δίαιτα δεν αφορά μόνο το φαγητό. Προωθεί τις κοινωνικές σχέσεις, αφού τα γεύματα που ετοιμάζονται, με τη συμμετοχή πολλών ατόμων συνήθως, αποτελούν το θεμέλιο λίθο εορταστικών εκδηλώσεων και διαφόρων εθίμων και παραδόσεων.

Το σύστημα της μεσογειακής διατροφής έχει βαθιά τις ρίζες του στο σεβασμό της βιοποικιλότητας, ενώ ιδιαίτερη σημασία αποδίδεται στο ρόλο της γυναίκας για τη μετάδοση της γνώσης και πρακτικής σε ό,τι αφορά τον τρόπο αυτό διατροφής, από γενιά σε γενιά.
ΑΠΕ

Φιλική νίκη 2-1 της εθνικής μας επί της Αυστρίας

Θετικό το αποψινό φιλικό για την εθνική μας που επικράτησε της Ασυτρίας εκτός έδρας με σκορ 2-1
Related Posts with Thumbnails