Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Εφοδιασμένα με φώτα ημέρας όλα τα νέα μηχανοκίνητα οχήματα από το 2011

Με στόχο την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή υιοθέτησε, στις Βρυξέλλες, οδηγία με την οποία όλα τα νέα μηχανοκίνητα οχήματα θα είναι, από το 2011, εφοδιασμένα με φώτα ημέρας. Τα ειδικά αυτά φώτα θα ενεργοποιούνται αυτόματα με την εκκίνηση της μηχανής και εκτιμάται ότι με τη χρήση τους θα βελτιωθεί η ορατότητα στους ευρωπαϊκούς δρόμους.
Παράλληλα, η ενεργειακή κατανάλωση αυτών των προβολέων θα είναι μειωμένη σε σχέση με τα παραδοσιακά φώτα διασταύρωσης.Η οδηγία προβλέπεται ότι θα τεθεί σε ισχύ στις 7 Φεβρουαρίου 2011 για όλα τα νέου τύπου ιδιωτικής χρήσης οχημάτων και τα μικρά φορτηγά διανομής, ενώ για τα φορτηγά και τα λεωφορεία οι νέοι κοινοτικοί κανόνες θα ισχύσουν 18 μήνες αργότερα, δηλαδή από τον Αύγουστο του 2012.
πηγη:in.gr

Δεν ευθύνεται η μετάγγιση αίματος για τη μόλυνση της 70χρονης ,Οι επιστήμονες αρνήθηκαν να αναφερθούν σε οποιαδήποτε πιθανή εκδοχή

Δεν ευθύνεται για τη μόλυνσή της με τον ιό του Aids η μετάγγιση αίματος, που έγινε στην ασθενή από τη Ρόδο.
Κατά την έρευνα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων σε όλες τις παρτίδες αίματος και τους έντεκα αιμοδότες, που γέμισαν τις φιάλες, δεν βρέθηκε ο ιός HIV σε κανένα στάδιο της αιμοδοσίας ή της μετάγγισης.
Οι επιστήμονες, όταν ρωτήθηκαν από δημοσιογράφους, για το αν έχει προσδιοριστεί ο τρόπος που μεταδόθηκε ο ιός στην 70χρονη γυναίκα, αρνήθηκαν να αναφερθούν σε οποιαδήποτε πιθανή εκδοχή, επικαλούμενοι σαφώς και το ιατρικό απόρρητο.
Οι υπεύθυνοι του ΚΕΕΛΠΝΟ κοινοποίησαν ότι από το Νοέμβριο θα ξεκινήσει στην Ελλάδα ο καθολικός μοριακός έλεγχος του αίματος, καθώς στις αρχές Σεπτεμβρίου ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάληψη του έργου, που αφορά τα αντιδραστήρια.
πηγη: kathimerini.gr ( ΑΠΕ - ΜΠΕ)

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΗΨΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΥΡΙΟ ΕΡΓΑΤΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΤΟ Π.Α.Μ.Ε. ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΜΕ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ...


Π.Α.Μ.Ε.
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΚΡΟ ΣΥΡΙΟ ΕΡΓΑΤΗ

Σήμερα Τρίτη 22/9/2008 στις 12 το Μεσημέρι η Γραμματεία Μεσσηνίας του ΠΑΜΕ, πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στην Επιθεώρηση Εργασίας και το Κέντρο Πρόληψης Επαγγελματικού Κινδύνου, (ΚΕ.Π.Ε.Κ.) για το εργοδοτικό έγκλημα σε βάρος του Σύριου συναδέλφου μας.Καταγγέλλουμε στο λαό της Μεσσηνίας την απαράδεκτη στάση της συγκεκριμένης υπηρεσίας του Υπουργείου Εργασίας που ενώ έχει την ευθύνη και την υποχρέωση να ελέγχει την τήρηση της νομοθεσίας όσον αφορά τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας και τους όρους εργασίας, επέτρεψε να συνεχιστούν οι εργασίες στο συγκεκριμένο εργοτάξιο αφού δεν διαπίστωσε παραλείψεις και παρατυπίες! Ο δε προϊστάμενος προσπάθησε να κρυφτεί για να αποφύγει τη συνάντηση με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ.ΡΩΤΑΜΕ: Ο σκοτωμένος οικοδόμος, το ακάλυπτο φρεάτιο του ασανσέρ, οι ανασφάλιστοι εργάτες, η εργοδοτική τρομοκρατία με τους μπράβους στο χώρο δουλειάς, τα ημερομίσθια πείνας και η εντατικοποίηση που οδηγούν στην Κυριακάτικη εργασία, δεν είναι λόγοι για δραστικά μέτρα;Αποδείχθηκε ότι και η Επιθεώρηση Εργασίας είναι ενταγμένη στη συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης των εργοδοτικών και πολιτικών ευθυνών, μαζί με την Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας που ήδη έχει βγάλει το πόρισμα για το ποιος φταίει (ο απρόσεκτος νεκρός εργάτης!).Οι εργάτες μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την άθλια κατάσταση συνθηκών δουλειάς και μεροκάματου.Απαιτούμε να ληφθούν μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλείας.Να σταματήσουν τα παιχνίδια με τις ζωές μας!Δεν μπορεί οι υπεύθυνοι μηχανικοί και τεχνικοί ασφαλείας να είναι υπάλληλοι του εργοδότη.Να δημιουργηθεί εδώ και τώρα κρατικό σώμα τεχνικών ασφαλείας και γιατρών εργασίας ενταγμένο στο δημόσιο σύστημα υγείας.Να πάψουν οι επιθεωρήσεις εργασίας να είναι οι «κολυμπήθρες του Σιλωάμ» κυβερνήσεων και εργοδοσίας. Να ενισχυθούν με ειδικευμένο προσωπικό και να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι και τα πρόστιμα στους παραβάτες.Φτάνει πια! ΟΧΙ άλλο αίμα στο βωμό του κέρδους!Υπάρχει διέξοδος!Η εργατική τάξη που αναπόσπαστο τμήμα της αποτελούν οι αλλοδαποί συνάδελφοί μας, έχει συμφέρον να συσπειρωθεί στο ΠΑΜΕ, τα ταξικά του Σωματεία και τις Επιτροπές. Να δώσουμε έτσι απαντήσει αγώνα για το σήμερα και προοπτικής για το αύριο απέναντι στο μαύρο μέτωπο γαλαζοπράσινων κυβερνήσεων, Ευρωπαϊκής Ένωσης και εργοδοσίας, εργοδοτικού συνδικαλισμού που υπηρετούν την ανταγωνιστικότητα και την κερδοφορία του κεφαλαίου και είναι υπεύθυνοι για τα εγκλήματα σε βάρος των εργατών.

Καλαμάτα 23/9/2008
trifylianews

TI ΝΕΑ ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΝΗ ΧΑΛΚΙΑ ΠΟΥ ΣΕ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΟΥΣΙΑ Μ3


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση της Φανής Χαλκιά, καθώς οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η ελληνίδα πρωταθλήτρια έχει στα χέρια της έγγραφο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων ότι στα σκευάσματα, που έδωσε για εξέταση βρέθηκε η ουσία μεθυλτριενολόνη.
Αυτή η εξέλιξη σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα ενόψει της κατάθεσης της Χαλκιά, με υπόμνημα, στον εισαγγελέα την Παρασκευή (26/9), καθώς ενισχύεται η υπόψια της δολιοφθοράς, που είχε από την αρχή εκφράσει η ελληνίδα πρωταθλήτρια, ενώ υπάρχει και το ενδεχόμενο τα σκευάσματα αυτά να ήταν προβληματικά, από τη στιγμή που ήταν σφραγισμένα.

Πηγη:sport.gr

'Ερευνα του FBI για την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων Μεταξύ των 26 επιχειρήσεων οι Lehman Brothers, Fannie Mae, Freddie Mac και AIG.

Το FBI διεξάγει έρευνα για απάτη σε 26 επιχειρήσεις της Wall Street, συμπεριλαμβανομένων πολλών επενδυτικών κολοσσών, για την κατάρρευση της αγοράς ενυπόθηκων δανείων στις ΗΠΑ
Ήδη, έχει ξεκινήσει εκτεταμένες έρευνες στις Lehman Brothers, Fannie Mae, Freddie Mac και AIG, καθώς οι νομοθέτες βιάζονται να συμφωνήσουν για το κυβερνητικό σχέδιο ύψους 700 δισ. δολαρίων, το οποίο θα βοηθήσει τον ταραγμένο χρηματοοικονομικό τομέα.
πηγη:kathimerini.gr

Καναδάς: 16χρονος επιχείρησε να κρατήσει ομήρους 300 μαθητές

Ενας 16χρονος επιχείρησε την Τρίτη με την απειλή όπλου να κρατήσει ομήρους 300 μαθητές και έναν πάστορα σε σχολείο του Καναδά. Ο νεαρός συνελήφθη και το επεισόδιο έληξε αναίμακτα, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Ο έφηβος απείλησε τον πάστορα στη διάρκεια της λειτουργίας, την οποία παρακολουθούσαν περίπου 300 μαθητές, μετέδωσε το καναδικό τηλεοπτικό δίκτυο CBC.
Σύμφωνα με τη μαρτυρία μαθήτριας, το αγόρι έδωσε στον πάστορα μια επιστολή τριών σελίδων και απείλησε να τον πυροβολήσει αν δεν τη διάβαζε.
Το περιεχόμενο της επιστολής δεν έγινε γνωστό.
Το τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε τη μαρτυρία κι ενός άλλου μαθητή, του Ντέρεκ Ντιμπόλτ, ο οποίος δήλωσε ότι οι μαθητές νόμιζαν ότι το όπλο ήταν ψεύτικο και ότι ήταν στραμμένο στο πρόσωπο του πάστορα.
πηγη:naftemporiki.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο)
ΤΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΟΥΝΕ ΤΟΥΣ ΠΙΤΣΙΡΙΚΑΔΕΣ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ....

ΕΜΑΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ...

Ζημία έως 10 εκατ. ευρώ για 100 Λαρισαίους επενδυτές από προϊόντα της Lehman ...Ετοιμάζουν μηνύσεις

Στα 10 εκατ. ευρώ υπολογίζεται η ζημία που υπέστησαν 100 επενδυτές στη Λάρισα από τα δομημένα προϊόντα της Lehman Brothers, στα οποία είχαν επενδύσει από το 2003, ενώ σε όλη τη χώρα η ζημία από το συγκριμένο προϊόν υπολογίζεται σε 100 εκατ. ευρώ.
πηγη:in.gr

TI TA ΘΕΛΑΝΕ ΤΑ ΔΟΜΗΜΕΝΑ .... ΔΕΝ ΤΑ ΕΠΕΝΔΥΑΝ ΣΕ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΜΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ...

ΣΤΙΣ 9 ΜΟΝΑΔΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΕΡΝΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΜΠΑΜΑ - ΜΑΚΕΙΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ABC News ΚΑΙ ΤΗΣ Washington Post

ΔΙΕΎΡΥΝΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΕΙΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ABC News/Washington Post ΣΤΙΣ 9 ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ....

ΠΡΟΗΓΕΙΤΑΙ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΜΕ 52% ΈΝΑΝΤΙ 43% ΤΟΥ ΜΑΚΕΙΝ ..... ΣΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΗΤΑΝ ΣΤΟ 2% ....


ΜΕΓΑΛΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟΚΤΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ....


ΕΚΕΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ


Poll: Economic Discontent Boosts Barack Obama Over John McCain
Democrat Takes 52-43 Lead Among Likely Voters, Erases Republican's Post-Palin Pick Gains

8,2 εκ ευρώ θα δοθούν απο το ΥΠΕΧΩΔΕ για βελτίωση εθνικών δρόμων της Μεσσηνίας ...

Το ποσο των 8,2 εκ. ευρω ανακοινώθηκε ότι θα δοθεί απο το ΥΠΕΧΩΔΕ για την βελτίωση του εθνικου δικτύου στη Μεσσηνία , έργο το οποίο θα δημοπρατηθει στις 4 Νοεμβριου.
Εμείς απλώς θα πούμε πως ότι γίνεται καλό είναι αρκεί να γίνεται σωστά και εκεί ππου πρέπει. Εξάλλου η Μεσσηνία με πολύ μεγάλη πυκνότητα θρηνεί θύματα στο οδικό της δίκτυο. Οι υπέυθυνοι ας έχουν υπόψη τους το επικίνδυνο κομμάτι Καλό Νερό - Τσακώνα ....
και φυσικά ας προσέξουν μη γίνουν έργα σαν το δρόμο Κυπαρισσία- Φιλιατρά

Αρχίζουν στην Καλαμάτα τα γυρίσματα τηλεοπτικής σειράς για τον Καρυωτάκη

Η ζωή και το έργο του ποιητή Κώστα Καρυωτάκη και η σχέση του με την Καλαματιανή ποιήτρια Μαρία Πολυδούρη, είναι το θέμα τηλεοπτικής σειράς της ΕΡΤ, τα γυρίσματα της οποίας θα αρχίσουν σε 15 ημέρες στην Καλαμάτα. Ο παραγωγός της σειράς Κώστας Λαμπρόπουλος, ο διευθυντής παραγωγής Γκιουζέπε Χατζόπουλος και η σκηνογράφος Γιούλα Ζωιοπούλου επισκέφθηκαν χθες το δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα. Σκηνοθέτης της σειράς είναι ο Τάσος Ψαράς, το ρόλο του Κώστα Καρυωτάκη θα ερμηνεύσει ο ηθοποιός Δημοσθένης Παπαδόπουλος και της Μαρίας Πολυδούρη η Μαρία Κίτσου. Συνολικά στα γυρίσματα θα συμμετέχουν 250 ηθοποιοί. Γυρίσματα εκτός από την Καλαμάτα θα γίνουν στο Παρίσι, το Βουκουρέστι, την Πρέβεζα, την Αθήνα, το Λαύριο, τη Σύρο και το Γαλαξίδι.
πηγη:Ερα Καλαματας
Related Posts with Thumbnails