Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Μια πολύ πρωτότυπη Χελωνο-κατασκήνωση!!

Η ΧελωνοΠαρέα είναι η Ομάδα Νέων του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ και απευθύνεται σε παιδιά 8 έως 18 ετών που ενδιαφέρονται για την προστασία του περιβάλλοντος.

Για δεύτερη χρονιά οργανώνουμε και προσφέρουμε φέτος μια μοναδική εμπειρία για παιδιά 10 με 14 ετών: Την πρωτότυπη θεματική οικολογική κατασκήνωση της ΧελωνοΠαρέας στην παραλία της ωοτοκίας της Caretta - caretta στο Μαυροβούνι του Λακωνικού Κόλπου.

Η κατασκήνωση θα φιλοξενήσει μέχρι 25 παιδιά και θα λειτουργήσει δίπλα .....στον Ερευνητικό Σταθμό Πεδίου του Συλλόγου μας, στο camping ΜΕΛΤΕΜΙ (τηλ. 27330-22833, URL:http://www.campingmeltemi.gr/), έναν κατασκηνωτικό χώρο υψηλού επιπέδου που προσφέρει ανέσεις και ασφάλεια για άνετη διαβίωση στο ύπαιθρο.

Η κατασκήνωσή μας ξεκινάει το πρωί της Κυριακής 2 Αυγούστου και ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου 8 Αυγούστου 2009. Τα παιδιά μπορούν να τα φέρουν οι γονείς και από το απόγευμα του Σαββάτου 1 Αυγούστου και να τα πάρουν μέχρι την Κυριακή 9 Αυγούστου, το πρωί.

Η συμμετοχή στην κατασκήνωση είναι 185 € το άτομο και περιλαμβάνει διαμονή και πλήρη διατροφή, τις εξορμήσεις και τις μετακινήσεις καθώς και τα αναμνηστικά της κατασκήνωσης - 2 μακό μπλουζάκια και το σακκιδιάκι της κατασκήνωσης Για να συμμετέχει κάποιο παιδί στην κατασκήνωση θα πρέπει να είναι μέλος της ΧελωνοΠαρέας (15 € ετήσια συνδρομή).

Η κατασκήνωση θα στελεχώνεται από στελέχη με μεγάλη κατασκηνωτική εμπειρία. Η κα Αθηνά Τσεκούρα (υπεύθυνη Περιβαλλοντικής Αγωγής του ΑΡΧΕΛΩΝ) και ο κος Θεόδωρος Μπένος - Πάλμερ (Διευθυντής του ΑΡΧΕΛΩΝ) θα είναι στην ομάδα σχεδιασμού και πραγματοποίησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την κα Αθηνά Τσεκούρα στα: 2108982600 ή 6932640949 και στο e-mail: xelonoparea@archelon.gr.
Στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://xelonoparea.blogspot.com θα βρείτε κατάλογο ατομικών εφοδίων κατασκηνωτή και δήλωση συμμετοχής.

Είμαστε σίγουροι ότι θέλετε το παιδί σας να συμμετέχει σε μία τέτοια πρωτότυπη κατασκήνωση, να ζήσει από κοντά την ζωή των εθελοντών - ερευνητών που προστατεύουν την μοναδική Caretta - caretta και να προσφέρει και αυτό στη σωτηρία του πλανήτη μας, με τον δικό του τρόπο

http://www.xelonoparea.blogspot.com/
Related Posts with Thumbnails