Τετάρτη 16 Ιουνίου 2010

Δωρεάν Διακοπές

Είναι μία νέα μόδα, που έχει, εδώ και λίγα χρόνια, διαδωθεί παντού...
Είναι μία πολύ οικονομική λύση, για τις δύσκολες μέρες που διανύουμε, αλλά και ένας πρωτότυπος τρόπος να κάνεις το γύρο του κόσμου, πληρώνοντας μόνο τα εισιτήρια!
Το όνομα των δωρεάν διακοπών, είναι : couch surfing
Ανταλλαγή καναπέ δηλαδή, για δωρεάν ύπνο!
Δίνεις τον δικό σου καναπέ.... και στην συνέχεια, σου δίνουν τον δικό τους....όλοι είναι ευχαριστημένοι και οι τσέπες γεμάτες ...

Μάλιστα το καλοκαίρι, η νέα αυτή μέθοδος, γίνεται και οικολογική , αφού οι καναπέδες, βγαίνουν στα μπαλκόνια και στους κήπους, για άμεση εππαφή με την φύση ...

Παγκοσμίως, τα μέλη του Couch Surfing αγγίζουν τα 500.000 από 250 περιοχές όλης της γης!

Αυτό πρακτικά σημαίνει, πως διαθέσιμοι καναπέδες υπάρχουν παντού, από τη Σενεγάλη μέχρι τις Φιλιππίνες και από τα Φίτζι μέχρι το Καζακστάν.

Η Αθήνα βρίσκεται 30η στην κατάταξη όλων των πόλεων.

Το σύστημα λειτουργεί απλούστατα: φτιάχνετε ένα προφίλ, προσπαθώντας να εξηγήσετε όσο το δυνατόν καλύτερα ποιοι είστε, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας, τι τύπους ανθρώπων ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε, πώς είναι ο καναπές που προσφέρετε για «ανταλλαγή», μέχρι πόσες μέρες μπορεί να μείνει κάποιος μαζί σας και άλλες τέτοιες λεπτομέρειες.

Το χειρότερο στο Couch Surfing είναι, πως δένεσαι με ανθρώπους, τους οποίους πρέπει να αποχαιρετίσεις πολύ γρήγορα ...

Καλές καναπεδιακοπές !

πηγη:newsit.gr

Έσκασε η "βόμβα" στο Μουντιάλ ....

Δυνατή "βόμβα" σήμερα στο Μουντιάλ στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής όπου η Ισπανία γνώρισε οδυνηρή ήττα με σκορ 1-0 από την Ελβετία. Το γκολ για τους νικητές ο Φερναντές στο 52'....

Πρόγραμμα 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας 2010

CCN - BALLET DE LORRAINE

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Didier Deschamps
Χορογραφίες των William Forsythe & Maguy Marin
15 και 16/7, 10.00 μ.μ. αμφιθέατρο Κάστρου.


TROUBLEYN | JAN FABRE

Another Sleepy Dusty Delta Day /
Άλλη μια ληθαργική, σκονισμένη μέρα στο Δέλτα του Ποταμού
του Jan Fabre ....
16/7, 8.00 μ.μ. και 17/7, 10.00 μ.μ. Πολυκλαδικό Λύκειο.


Fresh! Νέοι Χορογράφοι

.pelma.lia haraki | Ζωή Δημητρίου | La Macana
16 και 17/7, 8.00 μ.μ. ΔΗΠΕΘΕΚ.


association DAM - CESPI

Park / Πάρκο
της Claudia Triozzi
17 και 18/7, 8.00 μ.μ. Γυμνάσιο Παραλίας.

NOEMA DANCE WORKS

Tomorrow in Present Tense/ Το Αύριο σε Ενεστώτα Χρόνο
της Αλεξάντρας Waierstall
18/7, 8.00 μ.μ. και 19/7, 10.00 μ.μ. Πολυκλαδικό Λύκειο.

les ballets C de la B

Out of Context - for Pina / Εκτός πλαισίου - αφιερωμένο στην Πίνα
του Alain Platel
18/7, 10.00 μ.μ. αμφιθέατρο Κάστρου.

Lemurius

Crosstalk
των Νίκου Δραγώνα, Όλιας Λυδάκη, Γιάννη Μανταφούνη και Κατερίνας Σκιαδά
19/7, 8.00 μ.μ. Εθνικό Στάδιο



Théâtre de Suresnes Jean Vilar

Roméos et Juliettes / Ρωμαίοι και Ιουλιέτες
του Sébastien Lefrançois
Βασισμένο στο έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ
21 και 22/7, 10.00 μ.μ. αμφιθέατρο Κάστρου.


Εξοργισμένος ο διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας με την πρόταση Καλαφάτη για κλείσιμο του Ιδρύματος

Πριν από ενάμιση περίπου μήνα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνος Μπόζος, σε συνέντευξή του στο «Θάρρος», είχε εκφράσει την έντονη ανησυχία του για πιέσεις που ασκούνται προκειμένου να κλείσει το ίδρυμα, κάνοντας λόγο ακόμη και για συμφέροντα. Μάλιστα, ο τίτλος του «Θ» στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας τότε ήταν: «Κλείνει το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας;».

Το θέμα επανέφερε χθες με δηλώσεις του στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία» ο γιατρός Γιώργος Καλαφάτης (διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Α΄ Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Καλαμάτας), ο οποίος πρότεινε να.... καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας. Την άποψη αυτή, ο κ. Καλαφάτης επανέλαβε χθες και στο «Θάρρος». Όπως μας είπε, μεταξύ άλλων, έτσι κι αλλιώς τα περισσότερα περιστατικά της Τριφυλίας παραπέμπονται για χειρουργικές επεμβάσεις στην Καλαμάτα. Πρόσθεσε δε, ότι, ενώ το Νοσοκομείο της Κυπαρισσίας τυπικά θεωρείται ισότιμο με αυτό της Καλαμάτας, δεν ανταποκρίνεται στο ρόλο του, με αποτέλεσμα το μεγαλύτερο βάρος της δουλειάς του να μεταφέρεται στους γιατρούς της Καλαμάτας. Τις δηλώσεις του, όπως ανέφερε, προκάλεσε πρόσφατο περιστατικό από τροχαίο. Ένας νέος μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αφού πρώτα χάθηκαν ώρες για να γίνει διάγνωση στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου τελικά δεν τον κράτησαν. «Εάν είχε έρθει κατευθείαν με ασθενοφόρο στην Καλαμάτα και δεν είχε πάει καθόλου στην Κυπαρισσία, θα είχε γλιτώσει χρόνο και δεν θα είχε επιβαρύνει την κατάστασή του» σημείωσε ο κ. Καλαφάτης.

Οι δηλώσεις του κ. Καλαφάτη προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του διοικητή του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας Πάνου Μπόζου, ο οποίος χθες μας είπε: «Έχω εξοργιστεί με όσα διάβασα. Δε μπορεί αυτά τα πράγματα να λέγονται από γιατρούς, που υποτίθεται ότι προστατεύουν τη δημόσια υγεία! Χειρουργικά περιστατικά μπορεί να έρχονταν στην Καλαμάτα, γιατί εδώ κι ένα χρόνο στην Κυπαρισσία δε λειτουργούσαν τα χειρουργεία, όπου γινόταν ανακαίνιση. Όμως, άλλο να βάζεις θέμα σωστής λειτουργίας και συνεργασίας των Νοσοκομείων μεταξύ τους και άλλο να ζητάς να εξαφανιστεί ένα Νοσοκομείο που εξυπηρετεί 50.000 κατοίκους και διπλάσιους ή τριπλάσιους το καλοκαίρι. Τι θα γίνει αν καταργηθεί το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας; Θα δημιουργηθεί κενό ή θα έρθουν άλλοι, ιδιώτες; Γιατί κενό σε μια τόσο μεγάλη μερίδα πληθυσμού δε μπορεί να υπάρξει» σημείωσε στο «Θ» ο κ. Μπόζος, προσθέτοντας ότι θα επανέλθει με γραπτή απάντησή του στον κ. Καλαφάτη.

Της Μαρίας Νίκα

Εφημερίδα Θάρρος

Για ακόμη μια χρονιά συνεχίζει στον Ολυμπιακό ο Αντώνης Νικοπολίδης

Για ακόμη μια χρονιά θα φορέσει τα γάντια του ο Αντώνης Νικοπολίδης υπερασπιζόμενος τα γκολ ποστ του Ολυμπιακού , αυτό ανακοίνωσε σήμερα ο ίδιος. Η δήλωση του αναφέρει «Επιθυμώ να ενημερώσω τους φιλάθλους του Ολυμπιακού ότι η τελική απόφασή μου είναι να συνεχίσω το ποδόσφαιρο για μία ακόμα χρονιά. Η αρχική απόφασή μου, όπως άλλωστε την είχα μεταφέρει στη Διοίκηση, ήταν να σταματήσω μετά τη λήξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου.
Μετά, όμως, από την συνάντησή μου με... τον Πρόεδρο του Ολυμπιακού, κύριο Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος μου ζήτησε είτε να συνεχίσω να παίζω για έναν ακόμη χρόνο, είτε να αναλάβω τη θέση του Γενικού Αρχηγού του ποδοσφαιρικού τμήματος, αποφάσισα, μεταξύ άλλων και για λόγους ποδοσφαιρικού εγωισμού, να συνεχίσω, καθώς πιστεύω ότι έχω τόσο την δύναμη, όσο και την θέληση για να προσφέρω ουσιαστικά, προκειμένου η ομάδα μας να έχει μία επιτυχημένη αγωνιστική περίοδο.»

Νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη στο Μετρό

Σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων προχωρούν οι εργαζόμενοι στο Μετρό, οι οποίοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν νέα 24ωρη απεργία αύριο, Πέμπτη. Όπως δήλωσε στο in.gr ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Αντώνης Σταματόπουλος, οι υπάλληλοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν από την Παρασκευή σε επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Σχετική απόφαση, ωστόσο, θα ληφθεί κατά... τη συνέλευσή τους, αύριο

in.gr

Η καλύτερη θήκη για το κινητό

Η καλύτερη θήκη για το κινητό έρχετε από την Παραγουάη και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής ....

ΚΛΙΚ ΣΤΗ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΘΗΚΗ

Πανελλαδικές 2010 το πρόγραμμα Εξετάσεων στα Ειδικά Μαθήματα.

Το πρόγραμμα των Πανελλαδικών στα ειδικά μαθήματα που ξεκινά στις 24 Ιουνίου και ολοκληρώνεται στις 2 Ιουλίου έχει ως εξής
• Πέμπτη 24/6/2010 Αγγλικά 16.00
• Παρασκευή 25/6/2010 Ελεύθερο Σχέδιο 11.00
• Σάββατο 26/6/2010 Γραμμικό Σχέδιο 11.00
• Δευτέρα 28/6/2010 Γερμανικά 16.00....
• Τρίτη 29/6/2010 Γαλλικά 16.00
• Τετάρτη 30/6/2010 Αρμονία 16.00
• Πέμπτη 1/7/2010 Έλεγχος Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων 11.00
• Πέμπτη 1/7/2010 Ιταλικά 16.00
• Παρασκευή 2/7/2010 Ισπανικά 16.00

ΛΗΞΗ ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 19 και 20 ΙΟΥΝΙΟΥ

Μέσα σε κλίμα γιορτής θα γίνει η λήξη της «ΓΙΟΡΤΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 2010» το Σάββατο και την Κυριακή 19 και 20 Ιουνίου στον Αγρίλη Φιλιατρών. Μιας γιορτής μέσα από την οποία προβάλλεται το πρωιμότερο υπαίθριο καρπούζι στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το καρπούζι της Μεσσηνίας, η περιοχή της Τριφυλίας, αλλά και τοπικά προϊόντα, δράσεις συλλόγων, συνεταιρισμών και ιδιωτών.
Στο διήμερο των εκδηλώσεων θα υπάρχουν εκθεσιακά περίπτερα όπου εταιρείες φυτοπροστατευτικών προϊόντων, σύλλογοι και συνεταιρισμοί γυναικών, ομάδες και συνεταιρισμοί παραγωγών αλλά και.... ιδιώτες θα προβάλλουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες είτε μέσα από τα ατομικά τους περίπτερα είτε μέσα από τα περίπτερα των Δήμων. Στα περίπτερα των Δήμων Φιλιατρών, Κυπαρισσίας, Γαργαλιάνων και Αυλώνας μπορούν να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους όποιοι ιδιώτες το θελήσουν αρκεί να επικοινωνήσουν με τους εκπροσώπους των Δήμων μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου. Για το Δήμο Φιλιατρών μπορούν να επικοινωνήσουν με την κ. Παντελάκη στο 6972297936, για το Δήμο Κυπαρισσίας με τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο στο 2761024924, για το Δήμο Γαργαλιάνων με τον κ. Κώστα Γεωργιόπουλο στο 6937263272 και για το Δήμο Αυλώνας με τον κ. Αλέκο Γκόγκα στο 6974667376. Όσοι συμμετέχουν στα περίπτερα των Δήμων μπορούν να εκθέσουν τα προϊόντα τους και όχι να τα πωλούν.
Στο διήμερο θα υπάρχουν και καλλιτεχνικές εκδηλώσεις για παιδιά και μεγάλους. Για τα παιδιά θα υπάρχουν παιχνίδια, θέατρο δρόμου, ζωγραφική προσώπου και θεατρικό παιχνίδι από τη «Θεατρική Ομάδα Κλόουν» του κ. Βασίλη Φλώρου από νωρίς το απόγευμα τις 7.30 μέχρι τις 8.30 και τις δύο μέρες. Επίσης θα γίνει διαγωνισμός ζωγραφικής για παιδιά με θέμα το καρπούζι. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι διευθυντές και οι προϊστάμενοι των σχολείων οι οποίοι το έχουν διαβιβάσει στους μαθητές τους και πολλά όμορφα έργα έχουν φθάσει στην Οργανωτική Επιτροπή. Τα ονόματα των νικητών θα ανακοινωθούν την Κυριακή το βράδυ και τότε θα απονεμηθούν και οι έπαινοι.
Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το Σάββατο το βράδυ θα εμφανιστεί η Νάντια Καραγιάννη και την Κυριακή ο Γιάννης Καλογερόπουλος.
Στα περίπτερα των συλλόγων και των συνεταιρισμών των γυναικών θα υπάρχουν εδέσματα με γλυκές και αλμυρές γεύσεις με βάση το καρπούζι. Προσκεκλημένη της Οργανωτικής Επιτροπής για το κομμάτι της γευσιγνωσίας είναι και αυτή τη χρονιά η σεφ κ. Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Η κ. Μπαρμπαρίγου την Κυριακή θα επισκεφθεί όλα τα περίπτερα που θα παρουσιάσουν τρόφιμα και ποτά και θα απονείμει επαίνους στα καλύτερα παρασκευάσματα από καρπούζι.
Βραβεία επίσης θα δοθούν σε παραγωγούς καρπουζιού για τις καινοτόμες καλλιέργειές τους αλλά για το μεγαλύτερο καρπούζι που θα φέρουν στην εκδήλωση.
Όσοι από τους παραβρισκόμενους το θελήσουν, μπορούν θα πάρουν μέρος στα παιχνίδια με καρπούζια και να δοκιμάσουν τις αντοχές τους στο τρέξιμο με δύο καρπούζια στις μασχάλες!
Οι παραγωγοί καρπουζιού θα προσφέρουν σε όλους τους επισκέπτες δροσερό και πεντανόστιμο ΚΑΡΠΟΥΖΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ!!!!
Χορηγοί στη ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΡΠΟΥΖΙΟΥ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ είναι η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδος, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, η ΦΥΤΡΟ ΣΠΟΡΟΙ Α.Ε, ΑΡΔΕΥΣΕΙΣ - Τσαφαράς Παναγιώτης, η ΑΓΡΟΦΡΟΥΤ ΕΛΛΑΣ - Πανταζής Βασίλειος ΑΒΕΕ και οι Αφοι Κατσίρου Ο.Ε.
Χορηγοί επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Agrenda και ο Agrotypos.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΚΕ ΣΤΟΥΣ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΟΥΣ

"Η Κομματική Οργάνωση Βάσης Γαργαλιάνων του ΚΚΕ σε προσκαλεί :
την Τετάρτη 16 του Ιούνη, στις 20:30 το απόγευμα
στην Κεντρική Πλατεία Γαργαλιάνων
για να συζητήσουμε τις εξελίξεις και την πολιτική πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ."

Μέχρι 30 Ιουνίου οι αιτήσεις για ποιοτικό πριμ στο ελαιόλαδο

Προθεσμία μέχρι την Τετάρτη 30 Ιουνίου έχουν οι ελαιοπαραγωγοί προκειμένου να υποβάλουν τις αιτήσεις τους για την είσπραξη του κοινοτικού ποιοτικού πριμ για την ελαιοκομική περίοδο 2009-2010. Δικαιούχοι του εν λόγω ποιοτικού πριμ είναι όσοι ελαιοπαραγωγοί καλλιεργούν και παράγουν ελαιοκομικά προϊόντα ΠΟΠ ή ΠΓΕ και εφαρμόζουν τα συστήματα ολοκληρωμένης διαχείρισης της παραγωγής AGRO 2.1 και AGRO 2.2.
To συνολικό ύψος του κοινοτικού πριμ που θα εισπράξουν φέτος οι ελαιοπαραγωγοί ανέρχεται στα... 10 εκατ. ευρώ.
Το ακριβές ύψος του ανά στρέμμα θα καθοριστεί με βάση τις αιτήσεις που θα υποβληθούν.
Επιπλέον προϋπόθεση για την είσπραξη του πριμ είναι οι ελαιοπαραγωγοί να παραδίδουν τα προϊόντα τους (επιτραπέζιες ελιές, ελαιόλαδο) σε πιστοποιημένες από τον Agrocet επιχειρήσεις, οι οποίες κατέχουν πιστοποιητικό συμμόρφωσης, αναφορικά µε την τήρηση συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων, που βασίζεται στις αρχές HΑCCP.

ΑΠΕ

«Καλλικράτης» και στην ΕΛ.ΑΣ. Συγχωνεύονται τα αστυνομικά τμήματα σε όλη τη χώρα από τον Σεπτέμβριο

Σχέδιο «Καλλικράτης» θα εφαρμοστεί στην Ελληνική Αστυνομία, ενώ μετά σειρά έχει και η Πυροσβεστική. Η αρχή θα γίνει τον Σεπτέμβριο με τη συνένωση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Αττική και θα ακολουθήσουν η Θεσσαλονίκη και η επαρχία.
Όπως αναφέρουν «Τα Νέα», σύμφωνα με το σχέδιο του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., τα 148 αστυνομικά τμήματα, υπηρεσίες, και υποδιευθύνσεις που υπάρχουν σήμερα θα μειωθούν σε 50, και οι 16 υπηρεσίες της Τροχαίας σε 5.
Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθούν τα .... νέα τμήματα, για τη δημιουργία των οποίων- σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου- θα ληφθούν υπόψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και όχι οι διοικητικές δομές του «Καλλικράτη» του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμά πως με τη μείωση των αστυνομικών υπηρεσιών θα αποδεσμευτούν περισσότεροι από 1.000 αστυνομικοί που σήμερα απασχολούνται σε σκοπιές, φύλαξη κτιρίων και διοικητικές υπηρεσίες και με τον νέο σχεδιασμό θα βγουν στον δρόμο για περιπολίες.

Επιπλέον, θα εξοικονομηθεί ένα πολύ μεγάλο ποσό που σήμερα δαπανάται για την ενοικίαση των χώρων όπου στεγάζονται τα Αστυνομικά Τμήματα. Από τα 148 κτίρια που χρησιμοποιεί η Αστυνομία, μόλις τα 25 είναι ιδιόκτητα, με αποτέλεσμα να δαπανώνται αρκετά εκατομμύρια για την ενοικίασή τους.

Σχεδόν κανένα όμως από τα κτίρια αυτά δεν πληροί τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου αστυνομικού τμήματος. Σε αρκετά δεν υπάρχουν κατάλληλοι χώροι για κρατητήρια, ενώ τα υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των υπηρεσιακών οχημάτων είναι ανύπαρκτα. Στο πλαίσιο των νέων Τμημάτων θα αυξηθεί αρκετά ο αριθμός των αστυνομικών της Ασφάλειας, και θα ενισχυθεί κατά πολύ το κομμάτι των πεζών και των μηχανοκίνητων περιπολιών.

Ο «Καλλικράτης» της ΕΛ.ΑΣ., για τον οποίο αρμόδιος είναι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Γρηγόρης Τασούλας, προβλέπει Αστυνομικά Τμήματα με προσωπικό 150-200 αστυνομικών και την κατάργηση όλων των Υποδιευθύνσεων.

Τα κτίρια δεν θα έχουν εξωτερική φρουρά και η φύλαξή τους θα γίνεται με κάμερες και περιπολίες αστυνομικών στα πρότυπα των Τμημάτων στη Μεγάλη Βρετανία και τη Γερμανία.

Σε κάθε Αστυνομικό Τμήμα θα δημιουργηθούν ειδικοί χώροι εξυπηρέτησης του κοινού, μεγάλοι χώροι κρατητηρίων και υπόγεια πάρκινγκ για τη φύλαξη των αστυνομικών οχημάτων στο πρότυπο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας

in.gr
Related Posts with Thumbnails