Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Την Πέμπτη συνεδριάζει η ΕΝΑΕ για τον «Καλλικράτη»

Την Πέμπτη, 6 Μαϊου, και όχι Τετάρτη, 5, όπως αρχικά είχε οριστεί, ξεκινά τις εργασίες του το Συνέδριο της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (ΕΝΑΕ), για τον «Καλλικράτη».
Η διαδικασία θα αρχίσει στις 9 το πρωί της Πέμπτης στο ξενοδοχείο «Ιμπίριαλ» και θα ολοκληρωθεί το βράδυ της ίδιας μέρας. Η αλλαγή αποφασίστηκε, λόγω .... των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο στους Γαργαλιάνους για τον Καλλικράτη

Κινητοποιήσεις ξεκινούν αύριο στο δήμο Γαργαλιάνων διαμαρτυρόμενοι για την πρόταση του σχεδίου Καλλικράτης που εντάσει το δήμο τους στο διευρυμένο δήμο Τριφυλίας, ενώ από την πλέυρα τους ζητούν την δημιουργία ενός ενιαίου δήμου Γαργαλιάνων και Νέστορος , με έδρα τους Γαργαλιάνους που θα ονομάζεται δήμος Νέστορος. Οι κινητοποιήσεις θα αρχίσουν το πρωί στις 9 ώρα με κλείσιμο του δημαρχείουα αλλά και συμβολική κατάληψη της ΔΟΥ της πόλης , ενώ στις ... 8 ώρα το το βράδυ θα γίνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL από τον ΟΤΕ , σε ισχύ και χαμηλότερες τιμές

O ΟΤΕ ανακοινώνει ότι ξεκίνησε η -πέμπτη τα τελευταία χρόνια- αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL πανελλαδικά, χωρίς πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση για όλους τους συνδρομητές.

Συγκεκριμένα, με το πέρας των αναβαθμίσεων:

· οι πελάτες στα 8 Mbps θα αποκτήσουν αναβαθμισμένες ταχύτητες έως 24Mbps,

· ενώ όσοι έχουν 2 Mbps θα απολαμβάνουν διπλάσια ταχύτητα upload στα 512 Kbps.

Όσοι διαθέτουν ταχύτητα έως... 24Mbps, ήδη χρεώνονται με χαμηλότερες τιμές και συγκεκριμένα με το τιμολόγιο που ίσχυε μέχρι τώρα για τα 8 Μbps, δηλ. 22,88 ευρώ/μήνα, φθηνότερα κατά 5,5 ευρώ.

Πλέον, οι νέες προσφερόμενες ταχύτητες είναι οι εξής:

· 2 Mbps/ 512 Κbps

· έως 24 Mbps/1 Mbps

Οι αναβαθμίσεις αφορούν όλους τους πελάτες, νέους και υφιστάμενους, λιανικής και χονδρικής, οικιακούς και επιχειρησιακούς. Οι υφιστάμενοι πελάτες πανελλαδικά θα αναβαθμιστούν σταδιακά, μέσα στους επόμενους μήνες, στις παραπάνω ταχύτητες χωρίς να χρειάζεται καμία ενέργεια από την πλευρά τους.

Με τη νέα αναβάθμιση ταχυτήτων ADSL, ο ΟΤΕ στοχεύει στην ακόμα πιο ολοκληρωμένη κάλυψη των αναγκών νοικοκυριών και επιχειρήσεων.

Ποιοι απεργούν σήμερα

Σήμερα Τρίτη απεργεί ο δημόσιος τομέας (ΑΔΕΔΥ), οι δάσκαλοι (ΔΟΕ), οι καθηγητές γυμνασίων και λυκείων (ΟΛΜΕ) και το ΕΚΑΒ ενώ την απεργία τους συνεχίζουν και οι εργαζόμενοι στους δήμους (ΠΟΕ-ΟΤΑ).
Επίσης η Olympic Air αναγκάζεται να ματαιώσει για την Τρίτη 78 σκέλη πτήσεων εσωτερικού και να τροποποιήσει τις ώρες αναχώρησης στην πτήση....
* ΟΑ 246 Μιλάνο - Αθήνα: Αναχώρηση από Μιλάνο στις 20:30. Αφιξη στην Αθήνα στις 23:55.
* OA 147 Αθήνα - Βρυξέλλες: Αναχώρηση από Αθήνα στις 14:25. Αφιξη στις Βρυξέλλες στις 18:50.
* ΟΑ 148 Βρυξέλλες - Αθήνα: Αναχώρηση από Βρυξέλλες στις 19:35. Αφιξη στην Αθήνα στις 23:55.
Στις 12 το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο στα Προπύλαια το συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ

Προθεσμία για τον «Καλλικράτη» ζητά η ΚΕΔΚΕ

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνης τόνισε πως αν δεν γίνουν σοβαρές αλλαγές στο νομοσχέδιο δεν θα γίνει αποδεκτό.
Προθεσμία δεκαπέντε ημερών θα ζητήσει η ΚΕΔΚΕ προκειμένου να βρεθεί η «χρυσή τομή» στο σχέδιο «Καλλικράτης». Στο τέλος αυτής της διαβούλευσης η ΚΕΔΚΕ θα προχωρήσει σε νέο έκτακτο συνέδριο.
Αυτό αποφασίστηκε σήμερα, κατά τη... διεξαγωγή του έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με αντικείμενο το προσχέδιο του «Καλλικράτη». Στο σημερινό συνέδριο συμμετείχαν εκπρόσωποι των τοπικών ενώσεων δήμων και κοινοτήτων όλης της χώρας.
«Η αναδιάρθρωση της αυτοδιοίκησης αποτελεί εκ των ων ουκ άνευ αναγκαιότητα. Είναι μέρος της συνολικής μεταρρύθμισης του πολιτικού και διοικητικού συστήματος ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα διοικητικής ικανότητας», είπε ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και τόνισε ότι αν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές στο νομοσχέδιο, «εμείς δεν μπορούμε να συμφωνήσουμε με αυτό και δεν μπορούμε να το κάνουμε αποδεκτό».
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ συμφώνησε με τους φόρους που θα διαμορφώσουν τους ΚΑΠ της αυτοδιοίκησης, δεν συμφώνησε όμως με τα ποσοστά.
Τέλος, ο κ. Κακλαμάνης δήλωσε ότι υπάρχει ομόφωνη διαφωνία στη μετατροπή των δημοτικών διαμερισμάτων των μεγάλων δήμων σε εκλογικές περιφέρειες γιατί δημιουργούν τον κίνδυνο να λειτουργεί το δημοτικό συμβούλιο ομοσπονδιακά.

Την πλήρη αντίθεσή τους στο σχέδιο του «Καλλικράτη» εξέφρασαν οι παρατάξεις του ΣΥΝ και του ΚΚΕ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Related Posts with Thumbnails