Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Θρυλική συμφωνία Ολυμπιακού με Ριέρα !!!!!

Σε προφορική συμφωνία με τη Λίβερπουλ, φαίνεται να ήρθε ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Άλμπερτ Ριέρα. Τις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί και επίσημα η μεταγραφή του και ο 28χρονος αριστερός χαφ να ντυθεί στα «ερυθρόλευκα».
Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο πλευρών ολοκληρώθηκαν και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ήρθαν σε συμφωνία με εκείνους της Λίβερπουλ.
Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά το ... βέβαιο είναι πως οι δύο πλευρές συμφώνησαν προφορικά.
Ο παίκτης είναι θετικός στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα και τον Ολυμπιακό και πλέον το μόνο που απομένει είναι να επικυρωθεί και τυπικά η συμφωνία.

πηγη:protothema.gr

Ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για τα δημοσιεύματα περί αύξησης επιχορηγήσεων των κομμάτων


Τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που αναφέρονται στην Υπουργική Απόφαση, την οποία υπέγραψαν ο Υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Αποκέντρωσης, Θεοδώρα Τζάκρη, και κάνουν λόγο για αύξηση της επιχορήγησης των κομμάτων, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
Για πρώτη φορά, το Υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε:...

α) Να περικοπεί κατά 10% η χρηματοδότηση του έτους 2010, η οποία ανέρχεται σε 58,5 εκ. ευρώ, όπως συνέβη με όλες τις δαπάνες του κρατικού Προϋπολογισμού, έτσι το τελικό ποσό διαμορφώθηκε στα 52,7 εκ. ευρώ έναντι 68,2 εκ. ευρώ για το έτος 2009.

β) Να γίνει συμψηφισμός της υπέρβασης της χρηματοδότησης που έλαβαν τα κόμματα το έτος 2009, η οποία προέκυψε ως αποτέλεσμα της σημαντικής μείωσης των πραγματοποιηθέντων εσόδων, που αποτελούν τη βάση υπολογισμού για την χρηματοδότηση των κομμάτων. Το ποσό της υπέρβασης ανήλθε στα 15,5 εκ. ευρώ.

Κατόπιν αιτήσεως των κομμάτων, το Υπουργείο Οικονομικών αποδέχτηκε την πρότασή τους, ώστε η επιστροφή της υπέρβασης να μην πραγματοποιηθεί σε ένα μόνο έτος, αλλά σε διάρκεια τεσσάρων ετών. Γι’ αυτό προχώρησε στον επαναπροσδιορισμό του ποσού το 2010. Έτσι, το ποσό του 2010 ανέρχεται σε 48,8 εκ. ευρώ.

Από τα προαναφερθέντα στοιχεία, προκύπτει ότι η χορήγηση του 2010, όχι μόνο δεν είναι μεγαλύτερη από το 2009, αλλά είναι μικρότερη περίπου κατά 29%.

Κλήρωση Europa League Ευκολα Ολυμπιακός και Άρης



Οντένσε-Ζρίνσκι ή Τρε Πεν
Στάμπαεκ ή Ντνιέπρ Μογκίλεφ-WIT Γεωργία ή Μπάνικ Οστράβα
Λίβερπουλ-Ραμποτνίσκι Σκοπίων ή FC Μίκα
Μαρίτιμο ή Σπόρτινγκ Φίνγκαλ-Χόνκα ή Μπάνγκορ Σίτι
Μπερόε-Σούντουβα ή Ραπίντ Βιένης
Τιμισοάρα-Μιλικόσκι ή Σαντ Τζούλια
ΤΣΣΚΑ Σόφιας-Κλίφτονβιλ ή HNK Τσιμπάλια....
KR Ρέικιαβικ ή Καρπάτι Λβιβ-Ζεσταφόνι ή Ντούκλα Μπάνσκα Μπίστριτσα
Σάμροκ Ρόβερς ή Μπνέι Γεχουντα-Γιουβέντους
Ελφσμποργκ ή Ισκρα Στάλι-Βέντσπιλς ή FK Τέτεκς
Νόρτζελαντ-Σπόρτινγκ Λισαβόνας
Βιντεότον ή Μάριμπορ-Χιμπέρνιαν
Ερυθρός Αστέρας Βελιγραδίου-Σλόβαν Μπρατισλάβας
Ιντερ Τούρκου-Γάνδη
Βαλέτα ή Ρουχ Χορζόφ-Αούστρια Βιένης ή Σιρόκι Μπρίγεκ
Πλζεν-Μπεσίκτας ή Βίκινγκουρ
Μπέσα Καβάγε ή ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-Μακάμπι Τελ Αβίβ ή Μίογκρεν
Σιαουλιάι ή Βίσλα Κρακοβίας-Πορταντάουν ή Καραμπάχ
Στουρμ Γκρατς-Γκέφλε ή Ντιναμό Τιφλίδας
Ανόρθωση ή Σίμπενικ-Σερκλ Μπριζ ή Τουρκου
Μπακού ή Μπούντουτσνοστ Ποντγκόριτσα-Μπρόντμπι ή Βαντούζ
Μόλντε ή FK Γέλγκαβα-Στουτγκάρδη
Μακάμπι Χάιφα-Ντιναμό Μινσκ ή Σιλαμάε Κάλεβ
Ουτρέχτη ή Τίρανα-Λουκέρνη
Σιμπίρ Νοβοσιμπίρσκ-Απόλλων Λεμεσσού
Γκόριτσα ή Ράντερς-Λοζάνη ή Μπόρατς Μπάνια Λούκα
Ολίμπια Μπάλτσι ή Ντιναμό Βουκουρεστίου-Χάιντουκ Σπλιτ
Αλκμαάρ-Γκέτεμποργκ
Ντιφερντάνζ ή Σπαρτάκ Ζλάτιμπορ-Ντνίπρο Ντνιπροπέτροφσκ
FK Ατιράου ή Γκιόρ-Μονπελιέ
Άαλεσουντ-Μάδεργουελ ή Μπρέινταμπλικ
Καλμαρ ή Ντάτσια Κισινάου-Λέφσκι Σόφιας ή Ντάνταλκ
Γαλατασαράι-OFK Βελιγραδίου ή Ζοντίνο
Γιαγκελόνια Μπιάλιστοκ-ΑΡΗΣ
Τάουρας ή ΑΠΟΕΛ-Γιάμπλονετς

22 Ιουλίου η καταβολη επιδόματος αδειας για τους συνατξιούχους του ΙΚΑ

Δικαιούχοι του επιδόματος άδειας είναι:
α) όλοι οι συνταξιούχοι, εκτός από τους συνταξιούχους λόγω γήρατος οι οποίοι δεν θα έχουν συμπληρώσει το 60ό έτος της ηλικίας τους μέχρι την 31 Αυγούστου 2010.
β) οι επιδοματούχοι του εξωιδρυματικού (παραπληγικού) επιδόματος.
Το ποσό του επιδόματος που αφορά την κύρια σύνταξη ανέρχεται σε.. 200 ευρώ μεικτά. Στις περιπτώσεις που το ποσό της κύριας σύνταξης είναι μικρότερο των 400 ευρώ, το ποσό του επιδόματος άδειας θα είναι ίσο με το μισό ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης.
Το μεικτό ποσό των 200 ευρώ χορηγείται στην κύρια σύνταξη η οποία, μαζί με τυχόν προσαυξήσεις λόγω οικογενειακών βαρών, επίδομα απόλυτης αναπηρίας, δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα άδειας, υπολογιζόμενη σε 12μηνη βάση, δεν υπερβαίνει το ποσό των 2.500 ευρώ. Σε περίπτωση υπέρβασης αυτού το ποσού, το επίδομα μειώνεται αναλόγως.

Στις περιπτώσεις των διπλοσυνταξιούχων το επίδομα άδειας θα καταβληθεί μόνο στη μεγαλύτερη σύνταξη.

- Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΑΕΕ το επίδομα θα καταβληθεί μηχανογραφικά από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ εφόσον έχει επιλεγεί ως φορέας από τον οποίο γίνεται η κράτηση παροχών ασθενείας.

- Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ΟΓΑ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα χορηγήσει μηχανογραφικά το επίδομα άδειας στην καταβαλλόμενη από το Ίδρυμα σύνταξη.

- Στους διπλοσυνταξιούχους ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και Δημοσίου ή ΝΑΤ το επίδομα άδειας θα καταβληθεί χειρόγραφα από τον αρμόδιο φορέα που χορηγεί τη μεγαλύτερη σύνταξη, μετά την υποβολή σχετικής υπεύθυνης δήλωσης του δικαιούχου.

Τέλος, οι συνταξιούχοι του ΕΤΕΑΜ θα λάβουν κανονικά το επίδομα αδείας που δικαιούνται.

Αγιαξ - ΠΑΟΚ έβγαλε η κλήρωση της προκριματικής φάσης του Champions League

Με τον Άγιαξ κληρώθηκε ο ΠΑΟΚ που πέρυσι τερμάτισε 2ος στην Ολλανδία , πρώτος αγώνας στο Άμστερνταμ Αρίνα 27-28 Ιουλίου και ο επαναληπτικός 3-4 Αυγούστου

Πνιγμός 60χρονου στο Σανί Κυπαρισσίας

Χωρίς τις αισθήσεις του, ανασύρθηκε 60χρονος αλλοδαπός, χθες στις 15.15, από τη θαλάσσια περιοχή "ΣΑΝΙ" Κυπαρισσίας.
Ο 60χρονος διεκομίσθη με ασθενοφόρο στο Γενικό Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ η σορός πρόκειται να παραδοθεί στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πατρών, για νεκροψία - νεκροτομία.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμενικό Σταθμό Κυπαρισσίας... .

Αποζημιώσεις 4,4 εκ. ευρώ από τον ΕΛΓΑ

Στην καταβολή οικονομικών ενισχύσεων συνολικού ύψους 4.396.071 ευρώ προς 3930 αγρότες παραγωγούς για διάφορα αίτια προχωρεί τις επόμενες ημέρες ο ΕΛΓΑ. Ειδικότερα :
" Στις 16/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ύψους 2.551.156 ευρώ σε 789 παραγωγούς για τις ζημιές που προξένησαν οι πυρκαγιές το 2007 , κυρίως στους Νομούς Ηλείας , Αχαΐας, Λακωνίας, Μεσσηνίας.... Αρκαδίας, Εύβοιας, Μαγνησίας, Θεσπρωτίας κ.α.

" Στις 19/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ύψους 644.033 ευρώ σε 2.368 παραγωγούς για απώλεια παραγωγής από ξηρασία στα σιτηρά το 2007 στους Νομούς Κιλκίς, Λέσβου, Πέλλας, Φθιώτιδας, Χαλκιδικής κ.α.

" Στις 20/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις ύψους 923.120 ευρώ σε 589 παραγωγούς για ζημιές που προξενήθηκαν από παγετό τον Φεβρουάριο του 2008 στα εσπεριδοειδή των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Άρτας, Αττικής, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Μεσσηνίας, Πρεβέζης, Ηρακλείου, Θεσπρωτίας κ.α.

" Επίσης, στις 16/07/2010 θα καταβληθούν ενισχύσεις για ανασύσταση φυτικού κεφαλαίου από το ετήσιο πρόγραμμα του 2006 ύψους 125.904 ευρώ σε 86 παραγωγούς από διάφορους Νομούς της χώρας, ενώ στις 14/07/2010 καταβληθήκαν ενισχύσεις ύψους 56.587 ευρώ σε 13 παραγωγούς των Νομών Κορινθίας και Λακωνίας για ζημιές που προξενήθηκαν από πυρκαγιές το 2006.

Επιπλέον ο ΕΛΓΑ θα προχωρήσει στις 16/07/2010 στην καταβολή αποζημιώσεων ύψους 110.728 ευρώ σε 85 παραγωγούς για ζημιές που προξενήθηκαν από πλημμύρες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2010 στους Νομούς Ημαθίας και Πέλλας.

Χειροτερεύει η οικονομική δραστηριότητα στη Μεσσηνία

Σύμφωνα με έρευνα του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας για το πρώτο τρίμηνο του 2010 "• Χειροτερεύει η οικονομική δραστηριότητα και οι χρηματοπιστωτικές συνθήκες το πρώτο τρίμηνο του 2010. Η περαιτέρω σημαντική πτώση στις πωλήσεις και την παραγωγή ακολουθείται από την συνεχή αύξηση των τιμών και του κόστους παραγωγής. Αντικατοπτρίζοντας την ύφεση αυτή, η απασχόληση παράμεινε σε πτωτική τάση.

• Όσον αφορά τους παράγοντες που επηρεάζουν το τρέχων επιχειρηματικό κλίμα, η ζήτηση αγαθών και υπερεσιών παραμένει ο..... πιο αδύναμος κρίκος. Σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2009, η φορολογία και το κόστος παραγωγής επιβαρύνουν περισσότερο την απόδοση των επιχειρήσεων.

• Ενώ παρατηρείται ανοδική τάση στον τραπεζικό δανεισμό και στη χρηματοδότηση από ιδιωτικά κεφάλαια, το κόστος πίστωσης –κυρίως σε δάνεια χωρίς εξασφάλιση– συνεχίζει την ανοδική του πορεία.

• H σημαντική χειροτέρευση στην πρόσβαση σε τραπεζικό δανεισμό συμβαδίζει με την αύξηση στο κόστος πίστωσης και υποδεικνύει ότι το συνολικό μέγεθος δανεισμού που καταλήγει στην αγορά παραμένει χαμηλό. Γενικότερα τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα ήταν ακόμα πιο συντηρητικά το Α’ τρίμηνο του 2010.

• Στο ίδιο τρίμηνο παρατηρείται σημαντική επιδείνωση στην δυνατότητα επιχειρήσεων να καλύψουν δανειακές υποχρεώσεις, καθώς επίσης και συνεχής αύξηση στις ληξιπρόθεσμες εισφορές.

• Σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, η αβεβαιότητα για το μέλλον της επιχείρησης φαίνεται να παίζει μεγαλύτερο ρόλο στην ζήτηση δανεισμού το Α’ τρίμηνο του 2010. Παράλληλα οι όροι δανεισμού παραμένουν ο βασικότερος αποτρεπτικός παράγοντας.

• Τέλος, στο πρώτο τρίμηνο του 2010 αυξήθηκε σημαντικά ο αριθμός των επιχειρήσεων που δηλώνουν απόρριψη δανείου λόγω πρόσφατων αποτελεσμάτων, Τειρεσία και αξία εξασφαλίσεων.

Τραγωδία με σχολική εκδρομή στο Νείλο

Επιβατηγό σκάφος βυθίστηκε στο Νείλο, με συνέπεια να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον έξι μαθήτριες χριστιανικού σχολείου, που έκαναν εκδρομή με την εκκλησία, όπως μεταδίδει το αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων ΜΕΝΑ.
«Το σκάφος έκανε εκδρομή στο Νείλο, που είχε διοργανωθεί από την εκκλησία στο Μαάντι και σε αυτό επέβαιναν 19 κορίτσια, αριθμός μεγαλύτερος από αυτόν που θα μπορούσε να μεταφέρει», μεταδίδει το...πρακτορείο ΜΕΝΑ επικαλούμενο αξιωματούχο που έχει σπεύσει στο σημείο του δυστυχήματος.

Δέκα κορίτσια διασώθηκαν, σύμφωνα με πηγές των δυνάμεων ασφαλείας. Στην εκδρομή συμμετείχαν κορίτσια ηλικίας από 10 έως 18 χρόνων.
ptotothema.gr
Related Posts with Thumbnails