Παρασκευή 9 Ιουλίου 2010

Λίστα με τα ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη που έχουν οι μεγαλοοφειλετες


Κλικ για μεγέθυνση
Από το press-gr

Ελληνική αποστολή στο νησί του Πασχα για παρατήρηση της ολικής έκλειψης του Ηλιου

H ελληνική αποστολή, με επικεφαλής τον Καθηγητή του Τμήματος Φυσικής του Α.Π.Θ., Γιάννη Σειραδάκη, η οποία θα συμμετάσχει σε αστρονομικά πειράματα και παρατηρήσεις της ολικής έκλειψης Ηλίου, έφτασε στο Νησί του Πάσχα και εγκατέστησε τις πειραματικές διατάξεις με τις οποίες θα πραγματοποιήσει φασματοσκοπικές μετρήσεις του ιονισμένου σιδήρου (FeX και FeXIV), του Μαγνησίου (Mg) και του Υδρογόνου στην ατμόσφαιρα του Ήλιου.

Στο Νησί του Πάσχα έχει φτάσει, επίσης, μία... Αμερικανική και μία Ινδική αποστολή. Στο μικρό νησί του Νοτίου Ειρηνικού έχουν καταφθάσει επίσης μερικές χιλιάδες τουρίστες και θαυμαστές εκλείψεων με την παρουσία των οποίων, κατά τις επόμενες τρεις ημέρες, ο πληθυσμός του νησιού θα υπερδιπλασιαστεί.
Η έκλειψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Ιουλίου, λίγο μετά τις 11 το βράδυ ώρα Ελλάδας και θα είναι η τελευταία ολική έκλειψη Ηλίου μέχρι το Νοέμβριο του 2012.

Τα τελευταία δελτία καιρού προαναγγέλλουν καλές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια της έκλειψης. Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί και μεταξύ των επιστημονικών αποστολών, τα μέλη των οποίων προετοιμάζονται πυρετωδώς για τη διάρκειας 4 λεπτών και 40 δευτερολέπτων απόκρυψη του ηλιακού φωτός από τη Σελήνη.

Να σημειωθεί ότι οι ηλιακές εκλείψεις συμβαίνουν πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας. Κατά τη διάρκεια της έκλειψης το φεγγάρι παρεμβάλλεται μεταξύ του Ήλιου και της Γης, εμποδίζοντας το φως του Ήλιου να φτάσει μέχρι τη Γη. Το ίχνος της ολικότητας κατά την έκλειψη της 11ης Ιουλίου 2010 θα ξεκινήσει βορειοανατολικά της Νέας Ζηλανδίας, θα διέλθει καταρχήν από μερικά μικρά νησάκια (με λιγότερους από 300 κατοίκους) στο σύμπλεγμα Κουκ, θα περάσει από το Νησί του Πάσχα με τα περίφημα λαξευτά τεράστια αγάλματα (και πληθυσμό περίπου 3500 κατοίκους) και θα καταλήξει στις ακτές της Παταγονίας.

Η έκλειψη είναι η πρώτη ολική έκλειψη που συμβαίνει μετά την αντιστροφή του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου, πέρυσι το 2009 και αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον από την επιστημονική κοινότητα καθώς εκτιμάται ότι έχει αυξηθεί ελαφρά η ένταση του μαγνητικού πεδίου του Ήλιου και η θερμοκρασία του ηλιακού στέμματος. Η αποστολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου θα επικεντρωθεί σε φασματοσκοπικές μετρήσεις του ιονισμένου σιδήρου (FeX και FeIV), του Μαγνησίου (Mg) και του Υδρογόνου στο στέμμα του Ήλιου.

Στην αποστολή, εκτός από τον κ. Σειραδάκη, συμμετέχει ο Θεσσαλονικιός ερασιτέχνης αστρονόμος κ. Αριστείδης Βούλγαρης, ο οποίος έχει κατασκευάσει ένα πρωτοποριακό όργανο ικανό να ανιχνεύσει συγχρόνως διάφορα χημικά στοιχεία στην ατμόσφαιρα του Ήλιου. Πολύ σημαντική είναι και η συμμετοχή στην αποστολή του Γρεβενιώτη Καθηγητή του Πανεπιστημίου του Σικάγου, Θανάση Οικονόμου, ο οποίος έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει διαστημικές συσκευές για πολλές απoστολές της NASA

Αύριο 10 Ιουλίου τα αποτελέσματα - Βαθμολογίες των ΕΠΑΛ Πανελλαδικές εξετάσεις 2010

Από το γραφείο του υφυπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων κ. Ιωάννη Πανάρετου, ανακοινώνεται ότι, το Σάββατο 10 Ιουλίου 2010, μετά τις 11 πμ. θα αναρτηθούν στα ΕΠΑΛ όλης της χώρας οι ονομαστικές καταστάσεις των μαθητών που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ.
Οι υποψήφιοι θα μπορούν, από τη Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010, μετά τις 12 μ. να πληροφορούνται τη βαθμολογία τους και από ....την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (www.minedu.gov.gr/ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ/ΕΠΑΛ), πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους αριθμό και τα τέσσερα αρχικά των ονομαστικών τους στοιχείων (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο) με κεφαλαίους Ελληνικούς χαρακτήρες.

990 μεγαλοοφειλέτες 6,7 εκ. ευρώ με ακίνητα σε Μύκονο και Σαντορίνη εντόπισε το υπουργείο Οικονιμικών

Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του Υπουργείου Οικονομικών ολοκλήρωσε στοχευμένη διασταύρωση περιουσιολογίου ακινήτων συγκεκριμένων περιοχών, για φορολογούμενους για τους οποίους υπάρχουν βεβαιωμένα ληξιπρόθεσμα χρέη.
Η διασταύρωση αφορά σε ακίνητα μεγάλης εμπορευσιμότητας και στην πρώτη της εκτέλεση αφορούσε ακίνητα στη Μύκονο και τη Σαντορίνη. Συνολικά εντοπίστηκαν 990 υπόχρεοι με ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 6.747.556 ευρώ. Οι υπόχρεοι αυτοί κατέχουν στις συγκεκριμένες δύο περιοχές 2.917 ακίνητα αντικειμενικής αξίας.... 288.389.719 ευρώ, ενώ έχουν συνολικά στην κατοχή τους 6.121 ακίνητα αντικειμενικής αξίας 567.892.905 ευρώ.

Το Υπουργείο Οικονομικών αποστέλλει επιστολές με τις οποίες παρέχει στους οφειλέτες που αφορά η συγκεκριμένη διασταύρωση χρονικό περιθώριο μέχρι την 20η Ιουλίου για να εξοφλήσουν τις οφειλές τους. Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, θα κινηθεί κατά προτεραιότητα διαδικασία αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών αυτών συμπεριλαμβανομένου και πλειστηριασμού.

Larissa Riquelme: Η Λαρίσα Ρικέλμε γυμνή .....

Μπορεί η Παραγουάη να μην πέρασε στον τελικό του Μουντιάλ όμως το γνωστό μοντέλο από την Παραγουάη και η πιο sexy φίλαθλος των γηπέδων της Νοτίου Αφρικής δεν άφησε έτσι τους θαυμαστές της σε όλο τον κόσμο και φωτογραφήθηκε γυμνή για το περιοδικό Diario Popular....

Απολαύστε την!!!!

Το γνωστό χταπόδι ο Πολ έδειξε Ισπανία για νικήτρια του Μουντιάλ

Το πλέον γνωστό χταπόδι σε όλο τον κόσμο ο Πολ κλήθηκε σήμερα να δείξει τον νικητή του Μουντιάλ με την γνωστή πλέον διαδικασία. Ο Πολ έδειξε Ισπανία ... άντε να δούμε θα κάνει το απόλυτο στις προβλέψεις του το χταπόδι στο Μουντιάλ

Η διαδικασία είσπραξης του ειδικού προστίμου για τους ημιυπαίθριους

Η Υπουργική Απόφαση με θέμα "Διαδικασία είσπραξης και απόδοσης στο ΕΤΕΡΠΣ του ειδικού προστίμου του ν.3843/10 ''Ταυτότητα κτιρίων, υπερβάσεις δόμησης και αλλαγές χρήσης, μητροπολιτικές αναπλάσεις και άλλες διατάξεις - ΦΕΚ 62 Α΄28-04-2010''" υπογράφηκε στις 7 Ιουλίου σύμφωνα με την οποία καθορίζονται ο τρόπος είσπραξης, οι τράπεζες που συμμετέχουν, οι κωδικοί πληρωμής και η διαδικασία απόδοσης των ποσών στο ΕΤΕΡΠΣ.
Οι πολίτες θα.... πρέπει να προσκομίσουν το έντυπο υπολογισμού του ειδικού προστίμου, που θα έχουν πάρει συμπληρωμένο από την πολεοδομική υπηρεσία, με επικολλημένο τον κωδικό πληρωμής. Με αυτό το έντυπο μπορούν να πληρώσουν στις εξής τράπεζες (μέσω του ΔΙΑΣ): Millennium Bank, Aspis Bank, Τράπεζα Κύπρου, Emporiki Bank, Αγροτική Τράπεζα, Alpha Bank, Attica Bank, EFG Eurobank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Γενική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, HSBC, Probank, Marfin-Egnatia Bank, Proton Bank AE, Πανελλήνια Τράπεζα, Citibank, Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδος (Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Πελοποννήσου, Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων, Συνεταιριστική Τράπεζα Καρδίτσας, Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, Συνεταιριστική Τράπεζα Ευβοίας), καθώς και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο Ελλάδος και στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.).
Η Υπουργική Απόφαση διευκρινίζει λεπτομέρειες για τα στοιχεία από τα οποία αποτελούνται οι κωδικοί πληρωμής. Αναφέρει, ακόμη, ότι τα εισπραττόμενα ποσά, με εντολή της ΔΙΑΣ ΑΕ, αποδίδονται στην Τράπεζα της Ελλάδος και πιστώνονται υπέρ του ΕΤΕΡΠΣ σε ειδικό κωδικό, με την επωνυμία "ΕΤΕΡΠΣ Ταμείο Περιβαλλοντικού Ισοζυγίου".

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταβάλου

Ευνοϊκές ρυθμίσεις και εξορθολογισμός για τις μετεγγραφές φοιτητών

Το Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων αναγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες εξαιτίας της οικονομικής συγκυρίας, προτίθεται να προχωρήσει σε ρυθμίσεις στο πλαίσιο των μετεγγραφών που αφενός θα σέβονται τον προγραμματισμό των μαθητών και των οικογενειών τους και αφετέρου θα ενισχύουν τη σωστότερη λειτουργία των Ιδρυμάτων.
Καθίσταται δε σαφές ότι οι αλλαγές αυτές δε θίγουν καμία κατηγορία μετεγγραφομένων.

Η τροπολογία αναφέρεται στα εξής:...

- Επιτρέπεται η μετεγγραφή νεοεισαχθέντων φοιτητών σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ για οικονομικούς λόγους, εφόσον ο μέσος όρος του συνολικού οικογενειακού εισοδήματος, των τριών τελευταίων οικονομικών ετών δεν υπερβαίνει το ποσό των 45.000 €, σε ποσοστό θέσεων 4% επί του αριθμού των εισακτέων, με βάση το σύνολο των μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις.

- Στη δυνατότητα αδελφών να μετεγγράφονται ελεύθερα προς τα αντίστοιχα Τμήματα Πανεπιστημίων ή ΤΕΙ εκτός λεκανοπεδίου Αττικής και νομού Θεσσαλονίκης, απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος της συντήρησης τριών νοικοκυριών.

- Στην ομαλότερη λειτουργία των Πανεπιστημίων και ΤΕΙ με ισοκατανομή των μετεγγραφομένων, βάσει του συνολικού αριθμού μορίων που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις, όταν υπάρχουν αντίστοιχα Τμήματα στην ίδια γεωγραφική περιοχή.

Χωρίς διαρροές ψήφιστηκε επί των άρθρων το ασφαλιστικό

Ψηφίστηκε και επί των άρθρων, χωρίς να υπάρξουν διαφοροποιήσεις βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο. Μία ημέρα πριν, την Τετάρτη, το σ/ν είχε ψηφιστεί και επί της αρχής με 159 υπέρ, 137 κατά και δύο «παρών» (Βασ.Οικονόμου και Γ.Δημαράς).
Με απόφαση του υπουργού Εργασίας Ανδρέα Λοβέρδου, και μετά τη συμφωνία μεταξύ κοινωνικών εταίρων, αποσύρθηκαν τα άρθρα 73 και 74 για τον θεσμό της διαιτησίας, προκειμένου να τροποποιηθούν.
Κατά την ψηφοφορία επί των άρθρων, την Πέμπτη, οι βουλευτές της ...ΝΔ υπερψήφισαν μόνο τα άρθρα 17 και 43, ενώ οι βουλευτές του ΛΑΟΣ υπερψήφισαν τα άρθρα 17 και 73. Η Ντόρα Μπακογιάννη υπερψήφισε τα άρθρα 2, 37, 17, 43, 73, 52, και δήλωσε «παρούσα» στο άρθρο 75.

«Παρών» δήλωσαν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Βασίλης Οικονόμου, Γιάννης Δημαράς, Κώστας Κιλτίδης, ενώ «όχι» σε όλα τα άρθρα ψήφισε η Σοφία Σακοράφα.

Επίσης, όλα τα άρθρα καταψήφισαν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
πηγη:in.gr

Ακύρωσε την συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο η Τζένιφερ Λοπεζ

Ακύρωσε την προγραμματισμένη για τις 24 Ιουλίου συναυλία της στην κατεχόμενη Κύπρο η Τζένιφερ Λοπεζ σύμφωνα με ανακοίνωση που έχει αναρτηθεί στην προσωπική της ιστοσελίδα. Μετά από τις αντιδράσεις που υπήρχαν από χιλιάδες άτομα ελληνικής καταγωγής. Η διάσημη Λατινοαμερικάνα θα τραγουδούσε σε εγκαίνια ξενοδοχείου στην περιοχή της Κερύνειας στις 24 Ιουλίου και θα γιόρταζε τα 41α γενέθλιά της .....
Related Posts with Thumbnails