Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010

Ελένα Παπαρίζου και ONIRAMA 10 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου η εκπληκτική Ελενα Παπαρίζου με τους Onirama για μια ξεχωριστεί συναυλία, η οποία θα δοθεί στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας

Κυκλοφόρησε το νέο τεύχος της Τριφυλιακής Εστίας

Από το editorial του περιοδικού:
"Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Το ιστορικό μας περιοδικό, η Τριφυλιακή Εστία, έφτασε αισίως στο 16ο τεύχος της τρίτης περιόδου και στο 144ο συνολικά. Αυτή η μακρόχρονη περιπλάνηση στον πολιτισμό και την ιστορία του τόπου που πρεσβεύει -της Τριφυλίας- ανέδειξε και δημιουργεί εστίες πνευματικότητας και προσφοράς στους “μικρούς επαρχιακούς δρόμους” της πατρίδας μας.
Δεκαέξι τεύχη που με πολύ αγάπη και κόπο έφτασαν σε σας. Ελπίζουμε η... ευχαρίστησή σας να άξιζε αυτόν τον κόπο και η αγάπη που δώσαμε στο περιοδικό να διοχετεύθηκε σε όλους.

Κυρίαρχος στόχος μας παραμένει πάντοτε η “διαρκείς άνοδος” του περιοδικού. Γι’ αυτό και σε κάθε τεύχος του επιχειρούμε την πρόοδο του, παρά ίσως τις όποιες, ενδεχόμενες παραλείψεις.

Εμείς οφείλουμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι εξέφρασαν την αγάπη, τη στήριξη και την παρότρυνση τους για την συνέχεια αυτής της προσπάθειας.

Στο παρόν τεύχος φιλοξενείται ένα εκτενές αφιέρωμα στην Κυπαρίσσια ζωγράφο και εκπαιδευτικό Βασιλική Μπινιώρη, με αφορμή επίσης την σημαντική και σύναμα συγκινητική δωρεά της πινακοθήκης της στον Δήμο Κυπαρισσίας (Τριφυλίας, πλεον), με στιγμές από τη ζωή και το έργο της.

Η ζωή της Βασιλικής Μπινιώρη μιας εξέχουσας προσωπικότητας της Τριφυλίας, πρωτοπόρου στον χώρο της εκπαίδευσης αλλά και σημαντικής ζωγράφου ταυτίζεται με έναν διαρκή αγώνα για δημιουργία και ποιότητα.

Η ίδια θεωρεί τους δύο χώρους, που αναμφίβολα άφησε το στίγμα της, συγγενείς μιας και η εικόνα από μόνη της συνιστά μέσο με τεράστια παιδαγωγική αξία.

Με την δωρεά της αυτή -απόδειξη της μεγάλης της αγάπης για την γενέτειρα- στέλνει ένα μήνυμα εξωστρέφειας για την πόλη και τους κατοίκους της. Θα ήθελε να γίνει το έναυσμα για ένα ταξίδι στην ζωγραφική, στο ωραίο, στο υψηλό.



Επίσης στο τεύχος αυτό υπάρχουν μικρά αφιερώματα σε σημαντικούς λογοτέχνες της Κυπαρισσίας και της Τριφυλίας ευρύτερα.

Ακόμα υπάρχουν οι γνωστές σελίδες ποίησης, διηγήματα, κριτικές και σκέψεις, αναφορές σε εκδηλώσεις πολιτιστικού ενδιαφέροντος και παρουσιάσεις ποιητικών συλλογών και μυθιστορημάτων -ιδιαιτέρων προτάσεων για ανάγνωση τις ημέρες και τις νύχτες του Καλοκαιριού-.

Αφήνοντάς σας με ευχές για

Καλή Ανάγνωση και Καλό Καλοκαίρι

εμμένουμε στην συμβουλή της κα Μπινιώρη προς τους νέους: να μείνουν πιστοί σε ότι τους δημιουργεί εσωτερική έλξη, ομορφιά και αγάπη.

Θα θέλαμε μέσα απο αυτό το σημείωμα να ευχαριστήσουμε θερμά τον συμπατριώτη μας Στέλιο Μπαρμπαγιάννη και την οικογένεια του για την χρηματοδότηση του παρόντος τεύχους.

.

Με τιμή

το Δ.Σ. του Συλλόγου Κυπαρισσίων

«Η ΑΡΚΑΔΙΑ»
Related Posts with Thumbnails