Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2008

ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ CHAMPIONS LEAGUE

ΑΝΟΡΘΩΣΗ-ΙΝΤΕΡ 3-3
ΣΠΟΡΤΙΓΚ ΛΙΣ.-ΣΑΧΤΑΡ ΝΤ. 1-0
ΒΕΡΝΤΕΡ ΒΡΕΜΗΣ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΒΑΣΙΛΕΙΑ 1-1
ΜΑΡΣΕΪΓ - ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ 3-0
ΚΛΟΥΖ-ΜΠΟΡΝΤΟ 1-2
ΡΟΜΑ-ΤΣΕΛΣΙ 3-1
ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ - ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ 1-1

ΒΕΡΝΤΕΡ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 0-3 ΤΕΛΙΚΟ

ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΜΕ 3-0 ΕΠΙ ΤΗΣ ΒΕΡΝΤΕΡ ΜΕΓΑΛΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΌ ΦΟΡΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ....ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 9π.μ - 13.30 μ.μ.


εθελοντική αιμοδόσια διοργανώνει ο Κοινωνικός Φορέας του δήμου Κυπαρισσίας στο Νοσοκομείο της πόλης
διαθεστε όλοι δέκα λεπτά από το χρόνο σας κια δώστε λίγο αίμα .... είναι υπερπολύτιμο και σώζεται ζωες ....

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσφεύγει ο δήμος Καλαμάτας για ....50 ευρώ

Φαντάζει υπερβολικό, αλλά είναι αληθινό. Ο Δήμος Καλαμάτας ετοιμάζεται να πάει στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να ακυρωθεί απόφαση επιτροπής που δικαιώνει πολίτη σε αίτημά του εναντίον του Δήμου.Συγκεκριμένα, η επιτροπή του άρθρου 5 του Ν. 1943/1991 έκανε δεκτή με πρακτικό της την αίτηση πολίτη κι έτσι υποχρέωσε το Δήμο να της καταβάλει 50 ευρώ ως αποζημίωση για εκπρόθεσμη απάντησή του σε αίτημά της. Να αναφέρουμε ότι η αιτούσα είχε υποβάλει ένσταση κατά της απόφασης της τριμελούς επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας με την οποία αποκλείστηκε από θέση διοικητικού γραμματέα (για τη μερική απασχόληση). Επειδή, όμως, οι υπηρεσίες του Δήμου καθυστέρησαν να της απαντήσουν, υπέβαλε αίτηση εναντίον του, στην οποία και δικαιώθηκε.Σύμφωνα, όμως, με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου, «επειδή η αίτηση προς το Δήμο είχε αόριστο αίτημα και το πρακτικό παρουσιάζει προβλήματα νομιμότητας, γίνεται η εισήγηση όπως εγκριθεί η άσκηση παντός καταλλήλου νομίμου εξώδικου και δικαστικού βοηθήματος και υποστήριξή του από τη Νομική Υπηρεσία του Δήμου, ιδίως αιτήσεως ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας, κατά του προαναφερθέντος πρακτικού της επιτροπής»! Το θέμα θα συζητηθεί στην αυριανή συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής και αναμένεται με ενδιαφέρον η απόφαση που θα ληφθεί.
πηγη:Εφημερίδα Θάρρος Μεσσηνίας

Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του υπουργού Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο κέντρο της Αθήνας.

Επίθεση με γκαζάκια στο γραφείο του υπουργού Άμυνας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, στο κέντρο της Αθήνας.
πηγη:zougla.gr

Οι εκπαιδευτικοί ψηφίζουν για αιρετούς

Τους αιρετούς εκπροσώπους τους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια θα αναδείξουν αύριο οι εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Μεσσηνίας. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9 το πρωί και θα λήξει στις 5 το απόγευμα. Ανάλογα με την περιοχή που υπηρετούν οι εκπαιδευτικοί μπορούν να ψηφίσουν στο 24ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμάτας, στο 1ο Δημοτικό Κυπαρισσίας, στο 3ο Δημοτικό Μεσσήνης και στο 1ο Δημοτικό Πύλου.
πηγη:Ερα Καλαμάτας

Διώξεις κατά πέντε ατόμων για την πτώση του «Ήλιος» άσκησε η Εισαγγελία Κύπρου....Τρία χρόνια μετά την τραγωδία

Τρία χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία της κυπριακής εταιρείας «Ήλιος», κατά την οποία σκοτώθηκαν 121 άνθρωποι, η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου αποφάσισε την άσκηση ποινικών διώξεων εναντίον πέντε ατόμων, όπως ανακοίνωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης.
Ο ίδιος ανέφερε ότι έχει δώσει οδηγίες να συνταχθούν τα κατηγορητήρια, «τα οποία αφορούν σοβαρότατα αδικήματα του ποινικού κώδικα».
Ωστόσο, δεν αποκάλυψε ονόματα, αλλά πρόσθεσε ότι πρόκειται για άτομα, τα οποία η Γενική Εισαγγελία, ύστερα από μελέτη της έκθεσης του Ακριβού Τσολάκη, του πορίσματος του Παναγιώτη Καλλή και του πορίσματος των αστυνομικών ανακρίσεων, έκρινε ότι έχουν ευθύνη για την πτώση του αεροσκάφους.
Η άσκηση ποινική δίωξης δεν σημαίνει και καταδίκη από το Δικαστήριο, ανέφερε ο Κύπριος Γενικός Εισαγγελέας και πρόσθεσε ότι «κάθε ένας είναι αθώος μέχρι την απόφαση του Δικαστηρίου».
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κληρίδης ανέφερε ότι η πάροδος των τριών χρόνων από την αεροπορική τραγωδία δεν επηρεάζει με κανένα τρόπο την άσκηση των ποινικών διώξεων.
πηγη:in.gr

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟΓΡΑΦΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ

Οι Μεσσήνιοι ενδιαφερόμενοι απογράφονται στο Περιφερειακό Γραφείο Καλαμάτας του Οργανισμού Εργατικής Εστίας, τις εργάσιμες μέρες από τις 8 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, με την εξής σειρά ανάλογα με το αρχικό γράμμα του επωνύμου τους:
Α: Δευτέρα 3/11, Τρίτη 4/11
Β: Τετάρτη 5/11,
Γ: Πέμπτη 6/11, Παρασκευή 7/11
Δ: Δευτέρα 10/11
Ε - Ζ: Τρίτη 11/11
Η - Θ - Ι: Τετάρτη 12/11
Κ: Παρασκευή 14/11/, Δευτέρα 17/11, Τρίτη 18/11
Λ: Τετάρτη 19/11, ΠΕΜΠΤΗ 20/11
Μ: Παρασκευή 21/11, Δευτέρα 24/11, Τρίτη 25/11
Ν: Τετάρτη 26/11, Πέμπτη 27/11
Ξ - O: Παρασκευή 28/11
Π: Δευτέρα 1/12, Τρίτη 2/12, Τετάρτη 3/12
Ρ: Πέμπτη 4/12
Σ: Παρασκευή 5/12, Δευτέρα 8/12, Τρίτη 9/12
Τ: Τετάρτη 10/12, Πέμπτη 11/12
Υ - Φ: Παρασκευή 12/12
Χ - Ψ - Ω: Δευτέρα 15/12, Τρίτη 16/12

Πηγη:Εφημεριδα Ελευθερια Μεσσηνίας

Απαντήσεις Ρουσόπουλου.....

Απαντήσεις για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Βατοπεδίου, τις κατηγορίες που δέχθηκε και τις συνθήκες παραίτησής του, έδωσε χθες ο τέως υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.
Όπως ισχυρίστηκε ο κ. Ρουσόπουλος η απόφασή του να παραιτηθεί, ελήφθη ενάμιση μήνα νωρίτερα από την ημέρα που αυτή έγινε αποδεκτή, ενώ προχώρησε σε αυτή την κίνηση για να υπερασπιστεί -όπως είπε- τον εαυτό του.
Ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι δεν γνώριζε λεπτομέρειες για το αίτημα της Μονής Βατοπεδίου, αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξή του στο θέμα, σημειώνοντας ότι δεν είχε καμία αρμοδιότητα, ούτε υπέγραψε οποιοδήποτε διοικητικό έγγραφο για τις επίμαχες ανταλλαγές, και υπογράμμισε ότι η πνευματική του σχέση είναι με την Ορθοδοξία και όχι με τον ηγούμενο Εφραίμ.
Ο κ. Ρουσόπουλος μίλησε εκ νέου για «πολιτική δολιότητα», προκειμένου να εξοντωθεί ο ίδιος και να χτυπηθεί η κυβέρνηση, ενώ χαρακτήρισε «ανήθικο» το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση προανακριτικής επιτροπής, «ένα βήμα -όπως σημείωσε- πριν το Ειδικό Δικαστήριο», με μόνα στοιχεία τέσσερις μαρτυρικές καταθέσεις, εκ των οποίων οι τρεις αναφέρονται σε επισκέψεις φορέων της Ξάνθης στο γραφείο του και μία σε επίσκεψη του ηγουμένου Εφραίμ στην κατοικία του, όπως χαρακτηριστικά επεσήμανε.
Στη συνέχεια ο κ. Ρουσόπουλος δήλωσε ότι φέρει και ο ίδιος ευθύνες για τη ζημιά που υπέστη η κυβέρνηση από το συγκεκριμένο θέμα, καθώς -όπως είπε- επί δύο μήνες που είχε στοχοποιηθεί ως ο συντονιστής της ιστορίας, δεν κατάφερε να απαντήσει, διότι όπως εξήγησε, «όταν είσαι κυβερνητικός εκπρόσωπος, οφείλεις να τηρείς τις αποστάσεις».
Απαντώντας στις κατηγορίες περί πλουτισμού του κατά τη διάρκεια της υπουργικής του θητείας, ο τέως κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι τα δύο από τα τρία σπίτια που αναγράφονται στο «πόθεν έσχες» του, αποκτήθηκαν από και κατά την εργασία του ιδίου και της συζύγου του ως δημοσιογράφων στην τηλεόραση.
«Είμαι ανοιχτός σε οποιονδήποτε έλεγχο από τα θεσμικά όργανα της πολιτείας και αυτοί που τα καταγγέλλουν να κάνουν το ίδιο, να ψαχτούμε», τόνισε και πρόσθεσε: «Αυτό που κάνω είναι ευτελισμός ψυχής, αλλά το κάνω επειδή είμαι στην πολιτική».
Σε ό,τι αφορά την επαγγελματική δραστηριότητα της συζύγου του, Μ. Ζαχαρέα, και κατά πόσο αυτή ήταν ασυμβίβαστη ως προς τη θέση της ως συζύγου του υπουργού Επικρατείας, ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε ότι η σύζυγός του δεν είχε σχέση με το δημόσιο ή με κρατική διαφήμιση, ενώ ήταν η παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων και όχι η ιδιοκτήτρια του μέσου. «Εγώ κρατούσα τον θεσμικό μου ρόλο και η σύζυγός μου τον επαγγελματικό της», είπε.
Ο κ. Ρουσόπουλος χαρακτήρισε μύθο τις καταγγελίες περί «συστήματος Ρουσόπουλου», που διένειμε κατά βούληση την κρατική διαφήμιση στα ΜΜΕ και κρατούσε σε απομόνωση τον πρωθυπουργό, δηλώνοντας πως ο υπουργός Επικρατείας δεν έχει καμιά αρμοδιότητα στη διανομή της κρατικής διαφήμισης. Αυτό, συμπλήρωσε, είναι ζήτημα που χειρίζονται τα υπουργεία, οι φορείς και οι διαφημιστικές τους εταιρείες.
Όσο για τα περί «απομόνωσης του πρωθυπουργού», ο κ. Ρουσόπουλος παρατήρησε: «Είναι δυνατό να πιστέψει κανείς ότι ο μακροβιότερος αρχηγός της ΝΔ που έχει περάσει δια πυρός και σιδήρου, που εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1989, που είναι πρωθυπουργός για δεύτερη θητεία, αποκόπτεται από ένα συνεργάτη του; Και από πού προκύπτει δηλαδή ότι δεν αντιλαμβάνεται τα πάντα γύρω του, τί έκανε ή τί δεν έκανε και δεν αντιλαμβάνεται;».
«Έχω απολύτως καθαρή τη συνείδησή μου», τόνισε, αλλά αποδέχθηκε και μερίδιο δικής του ευθύνης στη μεταστροφή του κλίματος για την κυβέρνηση, ευθύνη την οποία απέδωσε στην απομάκρυνσή του από τα ΜΜΕ και στην ενασχόλησή του επί ώρες με τις υπουργικές υποχρεώσεις και ευθύνες.
«Εργαζόμουν 18 με 20 ώρες την ημέρα. Απομακρύνθηκα από ανθρώπους και σίγουρα θα έκανα και άλλα λάθη. Λυπάμαι αν με πλήρωσε ο Καραμανλής, αλλά πιστεύω ότι θα δικαιωθώ και το ίδιο θα δικαιωθεί και η δική του επιλογή στο πρόσωπό μου», κατέληξε ο κ. Ρουσόπουλος.
πηγη:naftemporiki.gr

Στις κάλπες οι αμερικανοί.... βγηκαν τα πρώτα αποτελέσματα από εκλογικό τμήμα βαρόμετρο από το 1948

Εκατομμύρια Αμερικανοί ψηφίζουν την Τρίτη για να αναδείξουν τον 44ο πρόεδρο των ΗΠΑ, σε μια ιστορική αναμέτρηση, καθώς όλες οι δημοσκοπήσεις φέρουν τον αφροαμερικανό υποψήφιο των Δημοκρατικών, Μπάρακ Ομπάμα πολύ κοντά στον Λευκό Οίκο. Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν στον Ομπάμα σαφές προβάδισμα έναντι του ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, Τζον Μακέιν.
Στις τριάντα πολιτείες όπου έχει επιτραπεί η πρόωρη ψηφοφορία εδώ και 15 ημέρες, άσκησαν το εκλογικό τους δικαίωμα 29 εκατομμύρια ψηφοφόροι. Σύμφωνα με μελέτη του πανεπιστημίου Τζόρτζ Μέισον ,στη μεγάλη τους πλειοψηφία έχουν ταχτεί υπέρ του Ομπάμα. Οι Ρεπουμπλικάνοι από την πλευρά τους ελπίζουν στους αναποφάσιστους ψηφοφόρους, για να ανατρέψουν το ρεύμα υπέρ του Ομπάμα. Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από τα αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα, την Τετάρτη, στη μία τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος.

Τα πρώτα εκλογικά τμήματα για τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές άνοιξαν στις 7 ώρα Ελλάδος, σε μια συμβολική κίνηση που γίνεται σε κάθε εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.

Μια μικρή πόλη στο Β. Νιου Χαμσάϊρ άνοιξε το χορό των αποτελεσμάτων ατις αμερικανικές προεδρικές εκλογές με τον Ομπάμα να κερδίζει τον Μακέϊν με ψήφους 15-6.
Μια παράδοση που ισχύει από το 1948 καθιστά την Ντίξβιλ Νοτς μονάδα μέτρησης των εκλογών.
Οι 21 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι της άσκησαν το εκλογικό τους προνομιακό δικαίωμα και η καταμέτρηση επιβεβαίωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα βαδίζει ακάθεκτος προς το Λ. Οίκο.
Στις εκλογές του 2004 την πλειοψηφία στη Ντίξβιλ Νοτς είχε κερδίσει ο Τζορτζ Μπους που επανεξελέγη για τη δεύτερη προεδρική του θητεία και η νίκη του Ομπάμα είναι η πρώτη των Δημοκρατικών από το 1968.
Τα περισσότερα εκλογικά τμήματα στην ανατολική ακτή θα ανοίξουν ανάμεσα στις 12:00 και 14:00 ώρα Ελλάδας. Στις υπόλοιπες Ηνωμένες Πολιτείες η ψηφοφορία θα αρχίσει ανάμεσα στις 15:00 και 17:00 ώρα Ελλάδας. Η Αλάσκα θα αρχίσει να ψηφίζει στις 18:00 και η Χαβάη στις 19:00 ώρα Ελλάδας.

πηγη: skai.gr - protothema.gr

Έφυγε από τη ζωή η γιαγιά του Μπαράκ Ομπάμα-Μία ημέρα πριν από τις εκλογές

Μία ημέρα πριν από την κρίσιμη αναμέτρηση στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, έφυγε από τη ζωή η Μάντελιν Ντάνχαμ, γιαγιά του υποψηφίου των Δημοκρατικών Μπαράκ Ομπάμα.
Πριν από μία εβδομάδα, ο Ομπάμα είχε διακόψει την προεκλογική εκστρατεία του για να την επισκεφθεί.
«Με μεγάλη μας λύπη, σας ενημερώνουμε πως η γιαγιά μας Μάντελιν Ντάνχαμ, έφυγε από τη ζωή εν ειρήνη έπειτα από μάχη με τον καρκίνο. Υπήρξε ο στυλοβάτης της οικογένειάς μας και μία γυναίκα με εξαιρετικά χαρίσματα, δύναμη και μετριοφροσύνη» τονίζει ο Ομπάμα σε κοινή ανακοίνωσή του με την αδελφή του Μάγια.
Η Ντάνχαμ, που πέθανε σε ηλικία 86 ετών, είχε βοήθησε να μεγαλώσει ο Ομπάμα από την ηλικία των 10 ετών, στο διάστημα που η μητέρα του εργαζόταν στην Ινδονησία.
πηγη:in.gr

Στην Πάτρα ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχτηκε τη Δευτέρα η Αχαΐα τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη θεμελίωση του Ιερού Ναού του πολιούχου της Πάτρας, Αγίου Ανδρέου. Ο κ. Βαρθολομαίος επισκέφτηκε την Κάτω Αχαγιά και το σεισμόπληκτο ναό του Αγίου Ιωάννου, ενώ το απόγευμα αναγορεύτηκε επίτιμος δημότης της πόλης. Κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του προς το δήμαρχο Πατρέων Ανδρέα Φούρα, ο κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε την συγκίνηση και την χαρά του που βρίσκεται στην Πάτρα, καθώς, όπως είπε, "ο Απόστολος Ανδρέας ίδρυσε την Αγιωτάτη Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως".
Ο Πατριάρχης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «αν και από το 1850 η Αχαΐα δεν ανήκει στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου φιλοστόργως παραχωρήθηκε στην Εκκλησία της Ελλάδος, αυτό δεν άλλαξε καθόλου τα αγαθά και φιλάδελφα αισθήματα μας» και πρόσθεσε: "Είστε οστούν εκ των οστέων μας και σαρξ εκ της σαρκός μας και γνωρίζουμε ότι και εσείς το ίδιο αισθάνεστε για εμάς".
Ακολούθως, σχηματίσθηκε πομπή με κατεύθυνση προς το νέο ιερό ναό του Αγίου Ανδρέα, όπου τελέστηκε δοξολογία.
Στη συνέχεια, ο Πατριάρχης επισκέφθηκε το Δημαρχείο, όπου αναγορεύθηκε επίτιμος δημότης Πατρέων, και ακολούθως μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου, όπου πραγματοποιήθηκε μουσική εκδήλωση προς τιμήν του.
Πηγή: ert.gr (ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Related Posts with Thumbnails