Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Νέο "μαχαίρι" στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων

Άνοιξαν οι «ασκοί του Αιόλου» για τους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς το ενιαίο μισθολόγιο ανάγεται σε... πολυεργαλείο μείωσης αποδοχών ανάλογα με την τροπή που θα λάβει το Μνημόνιο.
Στα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα η κυβέρνηση μετά τη συνάντηση των Υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Γιάννη Ραγκούση, και Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου, με το Προεδρείο της ΑΔΕΔΥ, φαίνεται καθαρά ότι φέτος η μισθολογική δαπάνη στο... δημόσιο περικόπηκε κατά 1,9 δισ. ευρώ, μόνο από συνταξιοδοτήσεις και από τα μέτρα του Μνημονίου.

Όσο για το μέλλον, είναι ακόμη άδηλο. Στο Μνημόνιο ρητή αναφορά υπάρχει για 100 εκατ. ευρώ το 2011 από το ενιαίο μισθολόγιο, 1 δισ. ευρώ στην διετία 2011- 2012 από τον Καλλικράτη και 1,1 δισ. ευρώ το 2012- 2013 από μείωση των προσλήψεων πέραν του κανόνα 5 συνταξιοδοτήσεις προς 1 πρόσληψη.

Αυτή όμως είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, όχι μόνο γιατί και τα φορολογικά έσοδα χωλαίνουν και οι δαπάνες γενικής κυβέρνησης δεν συγκρατούνται, αλλά και διότι υπάρχουν 10,8 δισ. ευρώ «μη καθορισμένων μέτρων» που πρέπει να ανακοινώσει η κυβέρνηση από την άνοιξη του 2011 στις Βρυξέλλες και την Τρόικα βάση των νέων κανονισμών.

Επισήμως το νέο μισθολόγιο θα ισχύσει από τον επόμενο χρόνο, χωρίς να έχει διευκρινισθεί ημερομηνία εφαρμογής. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι έχουν αποκλεισθεί οριστικά νέες παρεμβάσεις φέτος τύπου... Πορτογαλίας. Το Νοέμβριο θα κριθούν οριστικά οι αποκλίσεις του 2010 και οι ανάγκες του 2011 και η Τρόικα θα συστήσει -αν χρειασθεί- περικοπή επενδυτικών δαπανών και όχι μόνο...

Η κυβέρνηση έδωσε στίγμα των προθέσεών της κάνοντας λόγο στις ανακοινώσεις της για απόκλιση 1.400 ευρώ στις αμοιβές υπαλλήλων με τα ίδια προσόντα, οι οποίοι όμως απασχολούνται σε διαφορετικά υπουργεία, αλλά και για απολαβές 38,7% υψηλότερες από αυτές των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα. Τόνισε επίσης ότι από τα 18,6 εκατ. ευρώ που δαπανώνται ετησίως για τη μισθοδοσία το 40% δηλαδή 7,17 εκατ. αφορούν επιδόματα.

Διατήρησε καθησυχαστικούς τόνους στην συνάντηση διαβεβαιώνοντας την ΑΔΕΔΥ για διάλογο με στόχο ορθολογικά κριτήρια στους μισθούς, καταβολή επιδομάτων αλλά με ενιαία και αντικειμενικά κριτήρια. Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της έθεσε ως βάση για τον διάλογο της εισαγωγικό μισθό για υπαλλήλους Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης στα 1.300 ευρώ.

www.capital.gr

Στους Γαργαλιάνους την Κυριακή Τατούλης και Δράκος

Στις εορταστικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της πόλης των Γαργαλιάνων Άγιο Διονύσιο Αεροπαγίτη θα παραβρεθούν την Κυριακή το πρωί οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες Πέτρος Τατούλης και Δημήτρης Δράκος. Στην συνέχεια ο κ. Τατούλής θα επισκεφθεί τα Φιλιατρά ενώ ο κ. Δράκος το απόγευμα της Κυριακής θα περιοδεύσει στα χωριά Άρις, Μικρομάνη, Θουρία και Αρφαρά.

Αναστολή των κινητοποίησεων αποφάσισαν οι μεταφορείς , με διαφωνία ηγεσίας και επιτροπή αγώνα

Την αναστολή των κινητοποιήσεων τους αποφάσισαν χθες το βράδυ μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση οι πρόεδροι των μεταφορέων. Μια απόφαση που βρίσκει αντίθετη όμως την συντονιστική επιτροπή αγώνα που μίλησε για μεθοδευμένη απόφαση ενάντια στη βάση. Ενώ για σήμερα το μεσημέρι έχουν προγραμματίσει νέα γενική συνέλευση

Sexy φωτογράφιση της Coco ... Aυτή και τα ελαστικά της..


Tόσο που σε κάνει να αναρωτιέσαι

πόσο ελαστικό είναι αυτό που φοράει και ακατάφερε να πιέσει τον coco της μέσα... Δεν ξέρουμε από πότε είναι οι φωτογραφίες, πάντως σίγουρα αποτελούν ενδιαφέρον για τους άντρες που προτιμούν γυναίκες με... μεγάλα προσόντα...http://www.athensbars.gr/apokaluptiki-fwtografisi-coco
Related Posts with Thumbnails