Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2010

Έκοψαν τον ΠΑΟΚ από το Champions League ... δεν μπορεί να πάρει μέρος

Όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα (14/6) η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χάντμπολ, ο πρωταθλητής Ελλάδας, ΠΑΟΚ, δε θα μπορέσει να πάρει μέρος στα προκριματικά του Champions League, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της EHF, ο «δικέφαλος του Βορρά», καθώς και η εσθονική Πόλβα, αποκλείστηκαν επειδή δεν κατάφεραν να..... ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, χωρίς να διευκρινίζεται σε ποιο σημείο η ελληνική ομάδα δεν πληροί τις σχετικές προδιαγραφές.

Με δεδομένο ότι η ημερομηνία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ έχει παρέλθει και ήδη ανακοινώθηκαν οι ομάδες που θα συμμετάσχουν, η Ελλάδα δεν θα εκπροσωπηθεί την περίοδο 2010-11 στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, γεγονός που αναμφίβολα επιφέρει μεγάλο πλήγμα στο γόητρο του αθλήματος.

Κάτι ανάλογο είχε συμβεί και την περίοδο και τη σεζόν 2007-08, όταν ο πρωταθλητής Πανελλήνιος δεν είχε δηλώσει συμμετοχή.

Από την πλευρά του, το σωματείο της Θεσσαλονίκης δηλώνει άγνοια για την απόφαση.

www.sentragoal.gr/

Ο Έβαν Λινεν νέος προπονητής στον Ολυμπιακό

Ο Εβαν Λίνεν είναι ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού ο οποίος σήμερα πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και τα βρήκαν σε όλα ώστε να καθήσει στον πάγκο των Πειραιωτών για τα επόμενα 2 χρόνια. Όσο για τις υπογραφές αυτές αναμένεται να πέσουν τις επόμενες μέρες...

Ανεξαρτητοποιήθηκε από τη ΝΔ ο Κώστας Κιλτίδης

Την ανεξαρτητοποιήση του ανακοίνωσε σήμερα ο βουλευτής Κιλκίς Κώστας Κιλτίδης στον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο. Όπως του ανακοίνωσε αποχωρεί από τη Νέα Δημοκρατία και παραμένει στη Βουλή ως ανεξάρτητος

Εκτός τελικού του Dancing with the stars η Ευγενία Μανωλίδου

Ηταν το μεγάλο φαβορί ακόμα και για τη νίκη, αλλά φαίνεται πως τελικά κριτές και τηλεθεατές διαμόρφωσαν διαφορετική άποψη. Λίγο πριν το φινάλε του «Dancing with the stars» η Ευγενία Μανωλίδου και ο Ηλίας Λαδάς συγκέντρωσαν τη χαμηλότερη βαθμολογία συνολικά από τους κριτές και την ψηφοφορία των τηλεθεατών και ήταν αυτοί που αποχώρησαν....

ΞΕΚΙΝΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ

Τις επόμενες ημέρες θα γνωρίζουν δεκάδες χιλιάδες υπάλληλοι νομαρχιών και δήμων που καταργούνται με ποιον τρόπο θα μεταταγούν είτε στις περιφέρειες είτε στους νέους δήμους που δημιουργούνται με τον «Καλλικράτη».
Στο υπουργείο Εσωτερικών αρμόδια Επιτροπή επεξεργάζεται την σχετική απόφαση που θα εκδοθεί εντός Ιουνίου και θα καθορίζει χρονοδιάγραμμα ενός τριμήνου (από 1η Ιουλίου έως και 30 Σεπτεμβρίου) για να πραγματοποιηθούν οι μετατάξεις. Ο πρώτος μήνας θα αφορά τις εθελοντικές μετατάξεις και οι δύο επόμενοι τις υποχρεωτικές που πιθανολογείται ότι θα είναι και η μεγάλη πλειοψηφία. Στόχος του.... υπουργείου είναι αφενός η διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον ένα μήνα πριν τις τοπικές και περιφερειακές εκλογές που διεξάγονται στις 7 Νοεμβρίου καθώς σε αυτό το διάστημα «παγώνει» οποιαδήποτε υπηρεσιακή μεταβολή στους ΟΤΑ και αφετέρου οι νέοι δήμοι και οι περιφέρειες που θα ξεκινήσουν να λειτουργούν από την 1 Ιανουαρίου 2011 να έχουν πλήρως στελεχωμένες τις υπηρεσίες τους.

Οργανικές και όχι προσωποπαγείς οι θέσεις

Παράλληλα το ΥΠΕΣ έχει ως βασικό στόχο αφενός οι νέες θέσεις στην συντριπτική τους πλειοψηφία να είναι οργανικές και όχι προσωποπαγείς και αφετέρου να διασφαλίζονται πλήρως τα μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.

Όπως λέει στην αυτοδιοίκηση gr ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών «όλες οι θέσεις στις περιφέρειες θα είναι οργανικές καθώς εκεί οι οργανισμοί θα καθορισθούν με Προεδρικό Διάταγμα και δεν χρειάζεται έγκριση από το περιφερειακό συμβούλιο». Ωστόσο, ο ίδιος σημειώνει ότι στους νέους δήμους αρχικά οι θέσεις να είναι προσωποπαγείς, καθώς πλην του προεδρικού διατάγματος για τους νέους οργανισμούς απαιτείται και έγκριση του δημοτικού συμβουλίου η οποία μπορεί να προχωρήσει μόνο μετά την 1/1/2011. Διαβεβαιώνει όμως ότι «στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι προσωποπαγείς θέσεις θα μετατραπούν σε οργανικές και μόνον σε ιδιαίτερες περιπτώσεις δεν θα γίνει αυτό». Να σημειωθεί ότι η προσωποπαγής θέση καταργείται με τη συνταξιοδότηση αυτού που την κατέχει, ενώ οι οργανικές διατηρούνται και είναι από τη νομοθεσία υποχρεωτικό να καλύπτονται.

Στην ίδια πόλη όσοι μεταταγούν

Επιπλέον, όπως έχει πει και σε παλαιότερη συνέντευξή του στην αυτοδιοίκηση gr ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος θα ληφθεί ειδική μέριμνα ώστε οι μετατάξεις των υπαλλήλων να γίνονται σε περιοχές κοντινές σε σχέση με την προηγούμενη εργασία τους και πάντως εντός της πόλης που κατοικούν και εργάζονταν.

Όσον αφορά τους συμβασιούχους, θα αποχωρήσουν όλοι και ανάλογα με τις ανάγκες των νέων ΟΤΑ θα έχουν το δικαίωμα επαναπρόσληψης με τη νέα διαδικασία μέσω ΑΣΕΠ

www.aftodioikisi.gr
Related Posts with Thumbnails