Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2008

ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΚΑΙ ΤΟ MEGA ΤΟ CHAMPIONS LEAGUE ...ΣΤΟΝ ANT1 TO UEFA

Στην ΝΕΤ και το MEGA θα απολαμβάνουμε από την νεα χρονιά τους αγώνες του Champions League αφού τα δύο κανάλια πήραν τα δικαιώματα για την τριετία 2009-2012 αφήνωντας εκτός το NOVA

όσον αφορά τις μεταδόσεις τους αγώνες της Τετάρτης θα τους έχει η ΝΕΤ μαζί με του τελικούς κια του αγώνες της Τρίτης το MEGA

ενώ για πρώτη φορά βγήκε πακέτο για τους αγώνες του UEFA που τους πήρε ο ANT1 επίσης για 3 χρόνια με μεταδόσεις την Πέμπτη

ΜΕΙΩΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΙ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

-Για τον ιδιωτικό τομέα
1. Μειώνει κατά 0,50% το κυμαινόμενο επιτόκιο του βασικού προγράμματος στεγαστικών δανείων και όλων των κυμαινομένων επιτοκίων ιδιωτών που καθορίζονται από την Τράπεζα.

2. Μειώνει τα επιτόκια των πιστωτικών καρτών έως 1%. Τα νέα επιτόκια, ανάλογα με τον τύπο της κάρτας, διαμορφώνονται από 14,20% έως 15,75%. Οι ενήμεροι κάτοχοι κάρτας επωφελούνται επιστροφής τόκων μίας ποσοστιαίας μονάδας, ανεξαρτήτως πιστωτικού ορίου.

3. Παγώνει τις δόσεις στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων για ένα χρόνο και παρατείνει τη διάρκεια αποπληρωμής του δανείου έως 2 χρόνια, χωρίς τόκους ποινής, στους ανέργους δικαιούχους επιδόματος του ΟΑΕΔ.

4. Δεν υλοποιεί προγράμματα πλειστηριασμών κατά δανειοληπτών στεγαστικών δανείων και κατά κύριο επάγγελμα αγροτών με οφειλές κάτω των 100.000 ευρώ.

5. Συνεχίζει να προσφέρει στους δικαιούχους επιδότησης επιτοκίου από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας το στεγαστικό δάνειο «Στέγη ΟΕΚ», με τους καλύτερους όρους της αγοράς.

6. Για τη διευκόλυνση των κατόχων πιστωτικών καρτών και δανειοληπτών καταναλωτικών δανείων προσφέρεται η δυνατότητα διακανονισμού των υποχρεώσεων τους μέσω προγράμματος αναχρηματοδότησης οφειλών με επιτόκιο 8,25%.

7.Συμμετέχει στο πρόγραμμα για τη στήριξη των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων (ΤΕΜΠΜΕ), προκειμένου να ενισχυθεί η ρευστότητα στην αγορά, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις κατευθύνσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης.


-Για τον αγροτικό τομέα

1. Μειώνει κατά 0,50% το κυμαινόμενο επιτόκιο του προγράμματος στεγαστικών δανείων αγροτών. Αφορά 48.000 αγρότες

2. Παγώνει, μετά από αίτηση, την καταβολή των δόσεων για ένα χρόνο των επενδυτικών-μεσοπρόθεσμων δανείων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών, με παράλληλη παράταση της διάρκειας αποπληρωμής του δανείου έως 2 χρόνια. Αφορά 43.000 αγρότες.

3. Αυξάνει έως 20% το όριο των ενήμερων κεφαλαίων κίνησης των αγροτών (Ανοικτό Δάνειο Αγροτών), ώστε να προσφέρει ρευστότητα με στόχο την κάλυψη των αναγκών τους λόγω του αυξημένου κόστους παραγωγής. Αφορά 82.000 αγρότες.

4. Ανανεώνει, αυτόματα για μια τριετία, το Ενιαίο Μεσοπρόθεσμο Δάνειο Αγροτών, χωρίς υποχρέωση καταβολής κεφαλαίου και μόνο με εξόφληση τόκων, μετά από αίτηση του αγρότη.

5. Παρά την αύξηση των επιτοκίων της Ε.Κ.Τ. για 9 συνεχείς φορές(συνολική αύξηση 2,25%) από το Δεκέμβριο 2005, η Τράπεζα κρατά σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα τα επιτόκια χρηματοδοτήσεων των αγροτών σε κεφάλαια κίνησης (3,75%).

6. Η ΑΤΕbank τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει προχωρήσει σε ρυθμίσεις προς τον αγροτικό τομέα ύψους 1,1 δισ ευρώ, που αφορούσαν 54.000 αγρότες με ένταξή τους στο Νόμο για τα Πανωτόκια. Κατά το ίδιο διάστημα έχουν διαγραφεί 2 δισ. ευρώ για συνεταιρισμούς, ενώ δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός για αγροτική εκμετάλλευση.

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΓΑΡΓΑΛΙΑΝΩΝ

βασικές κατευθύνσεις της Β1 φάσης του ΓΠΣ που είναι :
η δημιουργία μιας ζώνης Τ1 τουρισμού , αναψυχής και παραθεριστικής κατοικίας η οποία περιλαμβάνει όλο το παράκτιο μέτωπο και σε βάθος 2 χιλιόμετρων.
Ζώνης ΑΤ , μια ενδιάμεση ζώνη για την προστασία αγροτικής παραγωγής και γεωργικής γης με ανάπτυξη παραθεριστικής κατοικίας και μορφών αγροτουρισμού.
Ζώνη πολιτιστικών ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων που αφορά τον τουριστικό ξενώνα και την περιοχή γηροκομείου.
Οριοθέτηση βιοτεχνικής περιοχής βορείως και ανατολικώς των Γαργαλιάνων , μέσης και χαμηλής όχλησης μη ρυπογόνων επιχειρήσεων.
Οριοθετήσεις νέων οικισμών , συνεκτικών πυρήνων κατοικίας παραθεριστικής ή κύριας σε Βρωμονέρι , Χοχλαστή, Ρίκια , Πηγάδια , Βατιάς , Κάναλος κ.α
Επεκτάσεις υπαρχόντων οικισμών με σχέδιο πόλης και χωρίς σχέδιο πόλης αλλά με οριοθέτηση.
Περιοχές ειδικής προστασίας ζωνών , ρεμάτων , φαραγγιών, ακτών, κορυφογραμμών , σπηλαίων, δασών , νήσου Πρώτης , οδικών αξόνων κ.α.
Δημιουργία 3 πράσινων ΠΕΡΠΟ αμιγούς κατοικίας παραθεριστικής ή μη. Οι δύο 250 στρεμμάτων παραλιακές σε απόσταση τουλάχιστον 500 μέτρων από την ΠΟΤΑ και μια 200 στρεμμάτων στο ανάγλυφο ανατολικά των Γαργαλιάνων.
Η ΠΟΤΑ , η οποία ήδη υπάρχει και είναι ένα σημαντικό κομμάτι μέσα στο δήμο όπου δημιουργείται ένας νέος πόλος.
Στην συνέχεια ο κ. Τσορώνης τόνισε ότι έχει επιλεγεί από αρχής το ήπιο σενάριο τουριστικής ανάπτυξης , ενώ αναφερόμενος στους συντελεστές δόμησης σημείωσε ότι προβλέπονται οι μέσοι όροι στους οικισμούς εντός σχεδίου πόλης που είναι για τους Γαργαλιάνους 0,85 , τον Μάραθο 0,90, τον Πύργο 0,75. Τόνισε ότι προτείνεται να αλλάξουν και να ασκηθεί πίεση στους φορείς που εγκρίνουν τις φάσεις του ΓΠΣ ώστε να παραμείνουν οι συντελεστές δόμησης όπως έχουν σήμερα και να μην υπάρξει μέσος συντελεστής δόμησης. Στην εκτός σχεδίου δόμηση επισημάνθηκε ότι το οικόπεδο αγροτεμάχιο για κατάτμηση έχει αρτιότητα τα 4 στρέμματα και μπορεί να φτιαχτεί κατοικία 200 τετραγωνικά μέτρα όπως ισχύει στο προεδρικό διάταγμα 24/5/85 ΦΕΚ 290Δ με τις παρεκκλίσεις του.
Ενώ όσο αφορά τις προτάσεις , τροποποιήσεις , διορθώσεις , γραφικές αλλαγές , εννοιολογικές διαφοροποιήσεις της επιτροπής , οι οποίες και αποφασίστηκαν από το σώμα να ενταχθούν στην μελέτη , είναι :
Στο τμήμα ζώνης ΑΤ και ζώνης υψηλής παραγωγικότητας σελίδα 64 η μέγιστη συνολική δόμηση επιφάνεια κατοικιών να γίνει 200 τετραγωνικά μέτρα και να επιτρέπονται εμπορικά κέντρα και υπεραγορές παντού στην ΑΤ
Στην ζώνη Τ1 τουρισμού , αναψυχής , προστασίας ακτών να αναγράφεται σαφώς ότι η περιοχή ανήκει στην αναπτυσσόμενη περιοχή υποδοχής δραστηριοτήτων τουρισμού και αναψυχής.
Επίσης στην ζώνη Τ1 στις επιτρεπόμενες χρήσεις να αφαιρεθούν οι δραστηριότητες καζίνα και γήπεδα γκολφ , εκτός της ΠΟΤΑ για τα γκολφ.
Για τις ζώνες ΠΕΡΠΟ να γίνουν διορθώσεις και να αναγραφεί παντού το σωστό «με χρήση αμιγούς κατοικίας»
Στα σπήλαια αντί για 200 μέτρα η ζώνη προστασίας να είναι 50 μέτρα
Να οριοθετηθεί η ζώνη υποδοχής συντελεστή δόμησης βορείως των Γαργαλιάνων.
Στα κοιμητήρια , τα υπάρχοντα και ειδικότερα στις επεκτάσεις σχεδίων πόλεων αλλά και οικισμών να προταθεί η μικρότερη από το νόμο και τις παρεκκλίσεις , 50 μέτρα απόσταση προστασίας και ελέγχου δόμησης κατοικίας.
Στην νέα εθνική οδό , ζώνη προστασίας – γραμμή δόμησης 45 μέτρα. Είσοδος κατοικιών ελεύθερη , απαγόρευση χρήσεων όπως μάντρες οικοδομικών υλικών. Οι βιοτεχνικές χρήσεις ή άλλες να εισέρχονται από πλαϊνές οδούς – όπου υπάρχουν- διαφορετικά με κυκλοφοριακή σύνδεση όπως ο νόμος ορίζει.
Στην ζώνη Π1 πολιτιστικών και ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων , υπάρχει ήδη διόρθωση για τουρισμό ως 100 κλίνες και να γίνουν χρήσεις ειδικών κτηρίων και εγκαταστάσεις κοινωνικής υποδομής , όπως γηροκομεία και άλλες χρήσεις.
Οριοθετήσεις νέου αθλητικού γηπέδου , ιστιοπλοϊκού κέντρου , ανοικτού θεάτρου , όπως και σαφείς οριοθετήσεις νέων οικισμών , υπαρχόντων οικισμών , επεκτάσεων σχεδίων πόλεων στην επόμενη Β2 φάση του ΓΠΣ
Οριοθέτηση ζώνης χαμηλής και μεσαίας όχλησης βιοτεχνικής ζώνης ανατολικά και βόρεια της πόλης των Γαργαλιάνων.

Απόσπασμα απο ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθερία Μεσσηνίας

Το 1500 η νέα τηλεφωνική γραμμή για την εξυπηρέτηση των πολιτών

Το 1500 είναι η νέα τηλεφωνική γραμμή του υπουργείου Εσωτερικών για την εξυπηρέτηση του πολίτη. Το 1500 αντικατέστησε το 1564 και η χρέωση είναι αστικη

Παγκόσμια Τράπεζα: 120 εκατομμύρια νεόπτωχους φέρνει η κρίση

Του Νεκτάριου Β. Νώτη (capital.gr)

Πρόβλεψη-σοκ από την Παγκόσμια Τράπεζα και οικονομικούς αναλυτές για τη φτώχεια στον πλανήτη. Είκοσι εκατομμύρια νεόπτωχοι θα προστεθούν στα 5,25 δισεκατομμύρια φτωχών σε όλο τον κόσμο, αν η ανάπτυξη στις αναπτυσσόμενες χώρες υποχωρήσει κατά μία μονάδα. Και – είναι γεγονός – ότι η ανάπτυξη εκτιμάται πως θα επιβραδυνθεί στις αναπτυσσόμενες χώρες σε μεγαλύτερο βαθμό από ό,τι αναμενόταν μέχρι σήμερα, λόγω της παγκόσμιας οικονομικής θύελλας. Και δεν είναι μόνο αυτό. Σύμφωνα με εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας, στα 5,15 δισ. ανθρώπων, που ζουν με λιγότερα από 10 δολάρια την ημέρα, προστέθηκαν 100 εκατομμύρια, λόγω των υψηλών τιμών των τροφίμων και των καυσίμων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, η πρόβλεψη του Ιουνίου για ανάπτυξη 6,4% στις αναπτυσσόμενες χώρες, υποβαθμίστηκε στο 4,5%. Σε συνδυασμό με την εκτίμηση ότι η ανάπτυξη στις "πλούσιες" χώρες θα συρρικνωθεί κατά 0,1 μονάδες, τότε η συνολική παγκόσμια ανάπτυξη θα κυμανθεί μόλις στο 1%. Αυτό, σύμφωνα με τον κύριο Ζέλικ, δείχνει ότι όλοι θα "χτυπηθούν". Για το σκοπό αυτό, να προστατευθούν δηλαδή οι φτωχότερες χώρες, και να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις από τις περικοπές στις δημόσιες επενδύσεις σε βασικές υπηρεσίες, όπως η εκπαίδευση, η Παγκόσμια Τράπεζα προχωρά σε τριπλασιασμό του δανεισμού σε αναπτυσσόμενες χώρες, από τα 13 δισ. δολ. στα 35 δισ. δολ. για αυτή τη χρονιά. Πόσες είναι οι χώρες, που θεωρούνται οι πιο φτωχές του κόσμου;Ο κατάλογος περιλαμβάνει 78 κράτη, εκ των οποίων τα 39 βρίσκονται στην Αφρική. Σκεφτείτε μόνο ότι σε σύνολο 6,5 δισ. κατοίκων σε όλο τον πλανήτη, πάνω από 3 δισ., δηλαδή σχεδόν οι μισοί, ζουν με εισόδημα χαμηλότερο των 2,5 δολαρίων την ημέρα! Άλλωστε, ο αριθμός των 5,15 δισ. φτωχών σημαίνει ότι τουλάχιστον το 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ζει με λιγότερα από 10 δολάρια την ημέρα!!!

Δειτε το βίντεο που πετάνε τα αυγά στο Αλογοσκούφη στο London School of Economics

τα αυγά και τις προκήρύξεις τις πέταξε ομάδα νεαρών σε συμπαράσταση για τους απεργούς των φυλακών .....
Related Posts with Thumbnails