Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Ομιλία Τατούλη την Κυριακή στην Κυπαρισσία

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Οκτωβρίου θα βρίσκεται στο Νομό Μεσσηνίας.
Σάββατο 30 Οκτωβρίου
09:00 Λαϊκή Αγορά Καλαμάτας
11:00 Περιοδεία στα καταστήματα της Καλαμάτας
18:30 Ομιλία στη Μεσσήνη (στο Αναψυκτήριο στην πλατεία της Μεσσήνης)
Στη συνέχεια θα επισκεφθεί τις περιοχές Βαλύρα, Αρφαρά, Θουρία, και Άρις.

Κυριακή 31 Οκτωβρίου....
09:00 Λαϊκή Αγορά Κοπανάκι
13:00 Συνάντηση με το Επιμελητήριο Νομού Μεσσηνίας όπου θα παρευρίσκονται εκπρόσωποι των Επιμελητηρίων Πελοποννήσου
18:00 Συνάντηση με τους πολίτες στους Γαργαλιάνους
19:00 Συνάντηση με τους πολίτες στα Φιλιατρά
20:00 Ομιλία στην Κυπαρισσία (Ξενοδοχείο Κανελλάκη»)

Ένοπλη μάχη 60χρονου με ληστές μέσα στο σπίτι του

Τον εφιάλτη μέσα στο ίδιο του το σπίτι έζησε ένας 60χρονος ιδιοκτήτης ταβέρνας στα Άνω Λιόσια όταν στις 3.30 τα ξημερώματα, ήρθε αντιμέτωπος με δυο κουκουλοφόρους ληστές.
Ο 60χρονος είχε γυρίσει στο σπίτι με τις εισπράξεις από την ταβέρνα και έπεσε να κοιμηθεί, αλλά αντελήφθη ότι κάποιοι είχαν μπει στο σπίτι.

Αμέσως, σηκώθηκε από το κρεβάτι και ήρθε αντιμέτωπος με δυο κουκουλοφόρους, οπλισμένους με πιστόλια.
Ο επιχειρηματίας, όμως, τους αντιμετώπισε με ένα.... πιστόλι που κατέχει με νόμιμη άδεια και αντάλλαξε πυροβολισμούς μαζί τους, με αποτέλεσμα να δεχθεί μια σφαίρα στο αριστερό πόδι, αλλά οι δράστες τράπηκαν σε φυγή χωρίς να πάρουν τίποτα και εξαφανίστηκαν.

Ο 60χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αγία Ολγα, όπου νοσηλεύεται χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, ενώ οι ληστές αναζητούνται.

www.protothema.gr

Αποκλεισµένο από την Ελλάδα το Καστελλόριζο

Μέσω Τουρκίας γίνεται πλέον ο εφοδιασµός του Καστελλόριζου, γιατί δεν εκτελούνται ακτοπλοϊκά δροµολόγια που συνδέουν το ακριτικό νησί µε τη Ρόδο!
Εδώ και 15 ηµέρες διέκοψε τα ταξίδια που εκτελούσε τρεις φορές την εβδοµάδα το οχηµαταγωγό - επιβατηγό «Πρωτεύς». Κι αυτό γιατί σταµάτησε η επιχορήγηση των δροµολογίων του από το υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας.
Οι λόγοι είναι σχετικοί µε τη χορήγηση τραπεζικής εγγύησης στην... ιδιοκτήτρια εταιρεία του εν λόγω πλοίου, που ανήκει κυρίως στον Δήµο Σύµης και που συνδέει τη Ρόδο, εκτός από το Καστελλόριζο, µε τη Σύµη, την Τήλο και την Κω.
Οι κάτοικοι στα νησιά αντιµετωπίζουν τις τελευταίες εβδοµάδες σοβαρά προβλήµατα. Μέχρι τώρα δεν έγινε αντικατάσταση του «Πρωτέα» µε άλλο πλοίο, µε αποτέλεσµα οι κάτοικοι του Καστελλόριζου να καταφεύγουν στην απέναντι τουρκική πόλη Αντίφυλο (Κας) για να εφοδιάζονται µε είδη πρώτης ανάγκης, κυρίως τρόφιµα!

Μάλιστα σήµερα προβλέπεται ένας σηµαντικός αριθµός κατοίκων από το Καστελλόριζο να µεταβεί στην Αντίφυλο, όπου λειτουργεί η καθιερωµένη µεγάλη λαϊκή αγορά για να εφοδιαστούν µε φρούτα, λαχανικά και άλλα είδη διατροφής.

«Είµαστε πολλές φορές αναγκασµένοι να πηγαίνουµε απέναντι για τα απαραίτητα, αφού δεν έχουµε τακτική συγκοινωνία µε τη Ρόδο και δεν µπορεί να εφοδιαστεί το Καστελλόριζο µε είδη πρώτης ανάγκης», λέει στα «ΝΕΑ» ο Νίκος Μαλτέζος, ένας από τους λιγοστούς µόνιµους κατοίκους του ακριτικού νησιού.
Ενα την εβδοµάδα
Σηµειώνεται ότι αυτή την περίοδο, καιρού επιτρέποντος, γίνεται ένα µόνο δροµολόγιο την εβδοµάδα µε το οχηµαταγωγό «Διαγόρας» και οι περισσότερες πτήσεις µε τα µικρά αεροπλάνα συνήθως µαταιώνονται, εξαιτίας των ισχυρών ανέµων που πνέουν στην περιοχή.

Αλλά και για τις µετακινήσεις τους οι κάτοικοι είναι υποχρεωµένοι να µεταβούν στην τουρκική πόλη Φετιγέ και από εκεί προς τη Ρόδο, όπου υπάρχει τακτική συγκοινωνία.

Είναι χαρακτηριστικό ότι προ ηµερών ένα ζευγάρι τουριστών από τη Σουηδία που περνούσε τις διακοπές του στο Καστελλόριζο, επειδή δεν µπορούσε να πάει στη Ρόδο ελλείψει συγκοινωνιακού µέσου, αναγκάστηκε να ναυλώσει ταχύπλοο σκάφος για να πάει στην απέναντι τουρκική πόλη κι από εκεί έφτασε στο αεροδρόµιο του Ντάλαµαν προκειµένου να πάρει το αεροπλάνο και να επιστρέψει.

«Τέτοιες συµπεριφορές εκ µέρους του κράτους µάς κάνουν να αισθανόµαστε πολίτες άλλης χώρας» υπογραµµίζει ο δήµαρχος του νησιού Παύλος Πανηγύρης, ο οποίος απευθύνθηκε χτες µε επιστολή του στον Πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας την παρέµβασή του.

Πήγαν να τους συλλάβουν

Θα πρέπει να σηµειωθεί ότι εννέα πρώην δηµοτικοί σύµβουλοι του Καστελλόριζου επρόκειτο να προσέλθουν την περασµένη Δευτέρα στην ανακρίτρια της Ρόδου προκειµένου να καταθέσουν για µια υπόθεση του 2000 που αφορά καταπάτηση δηµοτικού ακινήτου, αλλά λόγω έλλειψης συγκοινωνιακού µέσου δεν τα κατάφεραν, µε αποτέλεσµα να εκδοθούν εντάλµατα σύλληψής τους.

Την επόµενη µέρα, που πραγµατοποιήθηκε το εβδοµαδιαίο δροµολόγιο, έφτασαν στη Ρόδο συνοδεία αστυνοµικών! Πάντως µετά τις απολογίες τους και οι εννέα αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς λόγους, αλλά θα παραµείνουν στη Ρόδο µέχρι την ερχόµενη Τρίτη που θα γίνει (εάν βέβαια πραγµατοποιηθεί) το µοναδικό δροµολόγιο προς το Καστελλόριζο!


ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ

Η πορνοστάρ που «έδωσε» τον Τσάρλι Σιν

Μία πορνοστάρ ήταν τελικά η γυναίκα που ειδοποίησε την αστυνομία, όταν ο ηθοποιός Τσάρλι Σιν βρέθηκε σε κατάσταση εκτός εαυτού μέσα σε δωμάτιο ξενοδοχείου, με αποτέλεσμα οι αρχές να τον βρουν γυμνό και μεθυσμένο. Η κοπέλα αναγκάστηκε να κλειδωθεί μέσα στην τουαλέτα της σουίτας του Plaza hotel, καθώς ο ηθοποιός ήταν εκτός εαυτού και εκείνη φοβήθηκε για τη... σωματική ακεραιότητά της. Η πορνοστάρ είναι 22 ετών και ονομάζεται Capri Anderson και όπως η ίδια εξομολογήθηκε φοβήθηκε πολύ ότι ο Τσάρλι Σιν θα της έκανε κακό επειδή νόμιζε ότι του έκλεψε το ρολόι του.
www.protothema.gr
Related Posts with Thumbnails