Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

ΚΟΝΤΡΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ

Που είσαι Κολοκοτρώνη να δεις τους απογόνους σου;
Κόντρες έχουν ξεσπάσει για τη γιορτή που προγτραμματίζεται να γίνει στις 16 Αυγούστου στον τόπο που γεννήθηκε ο Κολοκοτρώνης.
Από την μια ο Σύλλογος «Αντάμωμα απανταχού Πελοποννησίων" και από την άλλη ο δήμος Μελιγαλά .
Διαβάζουμε στην εφημερίδα "Θαρος" της Μεσσηνίας
"Ορατό είναι το ενδεχόμενο να μην πραγματοποιηθεί το «Αντάμωμα των Πελοποννησίων» στις 16 Αυγούστου στο Μίλα του Δήμου Μελιγαλά από το Σύλλογο" Αντάμωμα των Απανταχου Πελλοποννησίων». Κι αυτό γιατί, όπως επισημαίνει με έγγραφό της προς το Σύλλογο η δήμαρχος Μελιγαλά Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, δεν έχει υποβληθεί αίτηση για την παραχώρηση του συγκεκριμένου χώρου για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης τη συγκεκριμένη ημερομηνία. Έτσι, καλείται ο σύλλογος να λάβει άδεια χρήσης και να υποβάλει αίτηση, όπου θα καθορίζεται ο χρόνος για τον οποίο θα ζητείται η παραχώρηση της χρήσης του χώρου και θα περιγράφονται οι δραστηριότητες που θα διεξαχθούν.
Επίσης, γίνεται γνωστό ότι ο Δήμος έχει προγραμματίσει για τον Αύγουστο «εργασίες βελτίωσης του χώρου, οι οποίες πιθανόν θα καταστήσουν αντικειμενικά ανέφικτη την πραγματοποίηση της εκδήλωσης».
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η δήμαρχος Μελιγαλά επικαλείται δημοσιεύματα του τοπικού Τύπου για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, χωρίς να υπάρχει επίσημη ενημέρωση από πλευράς του Συλλόγου."

Αλώβητο το κόμμα Ερντογάν -Απόφαση Συνταγματικού Δικαστηρίου

Απέρριψε το Συνταγματικό Δικαστήριο της Τουρκίας το αίτημα του εισαγγελέα για την απαγόρευση της λειτουργίας του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με την κατηγορία για δραστηριότητες οι οποίες καταλύουν τον λαϊκό χαρακτήρα της κεμαλικής δημοκρατίας. Το Συνταγματικό Δικαστήριο καταδίκασε το κυβερνών κόμμα στην καταβολή προστίμου. Η απόφαση έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες της χώρας. Ήδη από το μεσημέρι που έγινε γνωστό ότι το Δικαστήριο θα εκδώσει την απόφαση το χρηματιστήριο παρουσίασε ανοδικές τάσεις.

πηγη: ert.gr

Στο μικροσκόπιο της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου η ΜΚΟ «Αλληλεγγύη»-Έρευνα για τα οικονομικά

Στα οικονομικά, τη δομή και τη λειτουργία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης της Εκκλησίας της Ελλάδος, «Αλληλεγγύη», εστιάζει διήμερη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης της Τετάρτης ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενημέρωσε τους συνοδικούς ιεράρχες για το ταξίδι και την παρουσία της αντιπροσωπείας της Εκκλησίας της Ελλάδος στους εορτασμούς για τα 1020 χρόνια από τον εκχριστιανισμό των Ρώσων, στο Κίεβο της Ουκρανίας. Στη συνέχεια, ο μητροπολίτης Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου Προκόπιος παρουσίασε περιληπτικά την έκθεσή του για τη δομή και τη λειτουργία της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη» και απάντησε σε διευκρινιστικές ερωτήσεις.
Το θέμα θα συζητηθεί και στη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου την Πέμπτη, όπου θα γίνει και ενημέρωση του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΜΚΟ «Αλληλεγγύη», μητροπολίτη Ηλείας Γερμανού.
πηγη:in.gr

Ανάκληση μη Ασφαλούς Τροφίμου απο τον ΕΦΕΤ

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης του Ε.Φ.Ε.Τ., μετά από καταγγελία καταναλωτή και στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που διενεργεί, διαπίστωσε την ανάπτυξη ευρωτίασης σε παρτίδα ζυμαρικών.Πρόκειται για τορτελίνια με την εμπορική επωνυμία "τορτελίνι με κρέας" που παρασκευάζεται για λογαριασμό της εταιρίας MISKO AE, με ημερομηνία ανάλωσης 26-03-2009 και αριθμό παρτίδας 64868Χ. Το συγκεκριμένο προϊόν διατίθεται σε συσκευασίες των 250 γραμμαρίων. Η συνολική ποσότητα της ανωτέρω παρτίδας που διακινήθηκε στην Ελλάδα ήταν 2.500 κιλά.Ο Ε.Φ.Ε.Τ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από τις επιχειρήσεις και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν να μην το καταναλώσουν.
πηγη:ΕΦΕΤ

Μια μοναδική βραδιά αποψε με τον Λέοναρντ Κοέν

Ένα μεγάλο ραντεβού με τους φίλους της μουσικής του έχει δώσει απόψε στις 21.00, στο Θεματικό Πάρκο Terra Vibe της Μαλακάσας, ο Λέοναρντ Κοέν, στα πλαίσια της πρώτης περιοδείας του τα τελευταία 15 χρόνια. H παράσταση του σπουδαίου Καναδού καλλιτέχνη θα διαρκέσει 3 ώρες, και θα περιλαμβάνει όλα τα αγαπημένα τραγούδια του. Οι πόρτες για το κοινό θα ανοίξουν στις 18.30. Ο Λέοναρντ Κοέν είναι αναμφισβήτητα περισσότερο γνωστός ως τραγουδιστής - τραγουδοποιός, με δημιουργίες όπως: "Suzanne", "First We Take Manhattan", "Famous Blue Raincoat", "Chelsea Hote", "Bird On A Wire". Η αλήθεια είναι πως ο 73χρονος έχει αλλάξει πολλούς ρόλους κατά τη διάρκεια της μακρόχρονης και πλούσιας καριέρας του. Εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με ποιήματα, "Let Us Compare Mythologies", σε ηλικία μόλις 22 ετών. Η τελευταία του ποιητική δημιουργία έχει τον τίτλο "The Book of Longing".
H πειραματική του νουβέλα "Beautiful Losers" το 1960, η οποία προηγείται χρονικά της μουσικής επιτυχίας του επιλέχθηκε ως υποψήφια για τον διαγωνισμό του CBC "Canada Reads 2005". Συνέθεσε και έκανε την παραγωγή στο "Blue Alert", της Anjani το 2006. Η Anjani, που είναι σύντροφος του στη ζωή και στην τέχνη, ξεκίνησε τη solo καριέρα της με αυτή την κυκλοφορία (μέχρι τότε τον συνόδευε στα keyboards και στα φωνητικά). Ο Κοέν εξέπληξε και γοήτευσε τους πάντες όταν τον Ιούνιο που πέρασε "άνοιξε" μια έκθεση με σχέδια του στη γκαλερί Drabinsky με σχέδια, τα οποία κρατούσε μέχρι τότε μόνο για τον εαυτό του, ενώ έχει εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ και πειραματικές ταινίες.

πηγη:ert.gr

Στη Χάγη ο Κάρατζιτς

Ο κατηγορούμενος για εγκλήματα πολέμου στην διάρκεια του πολέμου της Βοσνίας Ράντοβαν Κάραζιτς εγκατέλειψε τη Σερβία και ήδη αφίχθη σε κρατητήριο του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου για εγκλήματα πολέμου στην πρώην Γιουγκοσλαβία του ΟΗΕ στη Χάγη Το αεροσκάφος που μετάφερε τον πρώην ηγέτη των Σέρβων της Βοσνίας, ήδη προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Ρότερνταμ στην Ολλανδία, Από εκεί ο Κάρατζιτς μεταφέρθηκε σε ειδικό χώρο κράτησης κοντά στη Χάγη, όπου και θα παραμείνει έως ότου να δικαστεί. Το Σερβικό υπουργείο Δικαιοσύνης επιβεβαίωσε την έκδοση, που όπως σημείωσε αποτελεί "επιβεβαίωση της συνεργασίας" της σερβικής κυβέρνησης με το δικαστήριο. Οχηματοπομπή από τρία τζιπ των μυστικών υπηρεσιών, με αδιαφανή παράθυρα και σειρήνες, μετέφερε τον Κάραζιτς από το κτίριο όπου βρισκόταν μετά τη σύλληψή του την 21η Ιουλίου περίπου στις 03:45 (04:45 ώρα Ελλάδας) στο αεροδρόμιο. Η έκδοση του πρώην ηγέτη των Σερβοβοσνίων, που κατηγορείται για την πολιορκία στο Σεράγεβο και τη σφαγή στη Σρεμπρένιτσα, έγινε μετά από μια νύχτα συγκρούσεων, όπου τουλάχιστον 25 αστυνομικοί και 19 πολίτες, τραυματίστηκαν στις ταραχές που προκλήθηκαν ανάμεσα σε υποστηρικτές του Κάρατζιτς και άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας. Η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και πλαστικών σφαιρών για να διαλύσει πλήθος νεαρών στην πλατεία της Δημοκρατίας, μετά την ομιλία του εθνικιστή πολιτικού, Τόμισλαβ Νίκολιτς.

πηγη:ert.gr

Σεισμός 5 Ρίχτερ το πρωί της Τετάρτης στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κεφαλλονιάς

Σεισμική δόνηση μεγέθους 5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 το πρωί της Τετάρτης στο θαλάσσιο χώρο νότια της Κεφαλλονίας. Η δόνηση έγινε αισθητή στο νησί, ωστόσο, δεν υπήρξε ανησυχία.
Λίγες ώρες νωρίτερα είχε σημειωθεί ασθενής σεισμική δόνηση στην περιοχή της Πάτρας.
πηγη: in.gr

ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΛΟΓΟΙ ;;;;
ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ , ΔΙΚΑΙΩΘΗΚΑΜΕ , ΟΙ ΜΕΝ
ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΛΕΓΑΤΕ , ΟΙ ΔΕ
Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΟΘΟΝΗΣ ..... ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΩΖΕΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΜΠΑΝΙΟ ...ΑΝ ΚΑΙ ΗΔΗ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΣΚΑΣΑΝΕ ΜΥΤΗ ΣΤΑ ΠΡΩΙΝΑΔΙΚΑ ....
Related Posts with Thumbnails