Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008

Άνδρας γέννησε κοριτσάκι


Ένα κοριτσάκι έφερε στον κόσμο ο Αμερικανός τρανσέξουαλ Τόμας Μπίτι, ο οποίος πριν από πολλά χρόνια είχε υποβληθεί σε εγχείρηση αλλαγής φύλου. Ο Μπίτι ακολουθούσε θεραπεία με τεστοστερόνη, ωστόσο, δεν είχε προχωρήσει σε επέμβαση αλλαγής των γεννητικών του οργάνων.
Αποφάσισε να προχωρήσει σε τεχνητή γονιμοποίηση επειδή η σύζυγός του, Νάνσι, δεν μπορούσε να κάνει παιδιά λόγω υστερεκτομής.
«Η επιθυμία να αποκτήσει κανείς παιδί δεν είναι ούτε ανδρικό ούτε γυναικείο χαρακτηριστικό. Είναι ανθρώπινη ανάγκη. Είμαι άνθρωπος και έχω το δικαίωμα να αποκτήσω ένα παιδί» είχε δηλώσει ο ίδιος στο σόου της Όπρα Γουίνφρεϊ.


πηγη: ΙΝgr (Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από Associated Press)

ΜΕΣΣΗΝΙΑ 13 ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΕ ΑΜΙΑΝΤΟ



Ακόμα με αμίαντο 13 σχολεία του νομού


Δεκατρία σχολεία και ένας βοηθητικός χώρος σε αθλη-
τική εγκατάσταση της Μεσσηνίας έχουν αμίαντο. Και η
Ν.Ε. Προγραμματισμού και Υποδομών χθες ενέκρινε τη
σκοπιμότητα δαπάνης 10.000 ευρώ για να πιστοποιηθεί η
ύπαρξη αμιάντου στους συγκεκριμένους χώρους από
εξειδικευμένο εργαστήριο. «Πρέπει να το βεβαιώσει πι-
στοποιημένο εργαστήριο, ο “Δημόκριτος” και στη συνέ-
χεια να προχωρήσουμε τη μελέτη», παρατήρησε ο διευ-
θυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Παν. Γιαννακέας. Τα σχολεία
και ο βοηθητικός αθλητικός χώρος όπου έχει εντοπιστεί
αμίαντος είναι: Δημοτικό Σχολείο Χατζή, 6ο Ενιαίο Λύκειο
Καλαμάτας, 2ο Γυμνάσιο Καλαμάτας, 3ο Γυμνάσιο Καλα-
μάτας, Εσπερινό Λύκειο Καλαμάτας, Δημοτικό Σχολείο
Πεταλιδίου, Νηπιαγωγείο Μαραθούπολης, Δημοτικό
Σχολείο Δεσύλλα, Δημοτικό Σχολείο Ζευγολατιού, Δημο-
τικό Σχολείο Στέρνας, Δημοτικό Σχολείο Αγίου Σώστη,
Δημοτικό Σχολείο Σιάμου, 5ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμά-
τας, ΕΠΣ Μεσσηνίας (στη Δυτική Παραλία).


πηγη :Εφημεριδα Ελευθερια Μεσσηνίας

ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ

ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΤΑ





ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΟΘΥΜΕ ΜΙΑ ΑΝΑΣΑ ΔΡΟΣΙΑΣ ΑΠΟ GREEK ISLANDS ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ




ΚΑΠΟΙΟ ΓΡΑΦΕΙΟ , ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΕΙ ΑΚΟΜΗ ΔΙΑΚΟΠΕΣ Ή ΔΕΝ





ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ

«Όχι» στην παραγωγή ενέργειας μέσω πυρηνικών εργοστασίων λέει το 79% των Ελλήνων



Ανησυχούν για τις επιπτώσεις



Αντίθετοι στην παραγωγή ενέργειας μέσω πυρηνικών εργοστασίων είναι οι Έλληνες με ποσοστό 79%, έναντι 45% στην ΕΕ των 27 χωρών-μελών, σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, Eυρωβαρόμετρο για την πυρηνική ενέργεια. Στην ΕΕ, όπου περίπου το ένα τρίτο του ηλεκτρισμού παράγεται από πυρηνικά εργοστάσια, πάνω από επτά στους δέκα Ευρωπαίους πολίτες δηλώνουν «άγνοια» για την πυρηνική ενέργεια και τις επιπτώσεις των ραδιενεργών αποβλήτων.Συγκεκριμένα, το 74% των Ευρωπαίων πολιτών δηλώνει πως δεν έχει καμία ενημέρωση για τα ραδιενεργά απόβλητα, έναντι 76% των Ελλήνων. Επίσης, το 18% των Ελλήνων δηλώνει υπέρ της παραγωγής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, έναντι 79% που δηλώνει κατά. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην ΕΕ των «27» είναι 44% και 45%.Οι Έλληνες συγκαταλέγονται στους πλέον πολέμιους της παραγωγής ενέργειας από πυρηνικά εργοστάσια, μαζί με τους Κύπριους (80% κατά) και τους Αυστριακούς (83%). Υπέρ είναι, σε γενικές γραμμές, οι πολίτες των χωρών που διαθέτουν εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας, όπως οι Τσέχοι και οι Λιθουανοί (64% υπέρ), οι Ούγγροι και οι Βούλγαροι (63%), οι Σουηδοί (62%) και οι Φινλανδοί (61%).Επιπλέον, στην ερώτηση «συμφωνείτε ή διαφωνείτε ότι η χρήση πυρηνικής ενέργειας θα διευκόλυνε την ΕΕ να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειάς της», το 63% των Ελλήνων απάντησε ότι συμφωνεί, έναντι 32% που διαφωνεί. Οι Ευρωπαίοι πολίτες κατά μέσο όρο απάντησαν ότι συμφωνούν, με 64%, και ότι διαφωνούν, με 21%.Σε ό,τι αφορά την απεξάρτησή μας από το πετρέλαιο, το 57% των Ελλήνων πιστεύει ότι η περισσότερη χρήση πυρηνικής ενέργειας θα βοηθούσε προς αυτήν την κατεύθυνση, έναντι 63% των Ευρωπαίων πολιτών. Με αυτήν την άποψη διαφωνεί το 41% των Ελλήνων, έναντι 23% των Ευρωπαίων πολιτών.Επίσης, το 51% των Ελλήνων πιστεύει ότι δεν υπάρχει ασφαλής τρόπος να απαλλαγούμε από τα ραδιενεργά απόβλητα, έναντι 41% των Ευρωπαίων πολιτών. Με την άποψη αυτή διαφωνεί το 32% των Ελλήνων, έναντι 31% των Ευρωπαίων πολιτών.
Τέλος, στην ερώτηση «τι θα σας απασχολούσε περισσότερο αν κοντά στην περιοχή που διαμένετε άνοιγε χώρος απόρριψης ραδιενεργών αποβλήτων», το 61% των Ελλήνων και το 51% των Ευρωπαίων πολιτών απάντησαν ότι θα τους απασχολούσαν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία. Το 29% των Ελλήνων και το 30% των Ευρωπαίων πολιτών απάντησαν ότι περισσότερο θα τους ανησυχούσε ο κίνδυνος ραδιενεργών διαρροών. Στην ΕΕ λειτουργούν πυρηνικά εργοστάσια σε 15 κράτη-μέλη: Μ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Βέλγιο, Ολλανδία, Σουηδία, Φινλανδία, Λιθουανία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Σλοβακία, Βουλγαρία και Ρουμανία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παρόλο που η επίσημη στάση της ΕΕ ως προς την πυρηνική ενέργεια παραμένει επιφυλακτική, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει μια ανανεωμένη προσέγγιση στο θέμα της πυρηνικής ασφάλειας στο «Πρόγραμμα Δράσης Ενεργειακή Πολιτική για την Ευρώπη».


Πηγή: news.in.gr

ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ



Με ένα ξύλο και με ένα πάθος άρχισε το ειδύλλιο του Έλληνα με τη θάλασσα. Και από τότε τέρμα δεν έχει. Ας τραβάει η μάννα την μαύρη μπόλια απάνω στα χαροκαμένα μάτια της και ας ξεφορτώνει το βάρος της καρδιάς της στη φόνισσα που απλώνεται αφρισμένη κάτω απ΄ τα πόδια της κάτω απ΄ τα πόδια της Ελλάδας. Και τον μικρό της γιο στη θάλασσα θα παραδώσει. Όπως παρέδωσε τον άνδρα της, όπως παρέδωσε τον αδελφό της, όπως θα παραδώσει τον εγγονό της. Γιατί η θάλασσα δεν είναι ένα ταξίδι, δεν είναι καν μια περιπέτεια. Είναι ένας τρόπος ζωής. Ένα στοιχειό. Μονοιάζει και μανιάζει μαζί της ένας λαός ολάκερος, μια ιστορία απέραντη.
Αυλακώνουν τους ωκεανούς τα ελληνικά καράβια πρωτοπόρα και παντοδύναμα όπως αυλάκωναν επί χιλιετερίδες. Και είναι να απορεί κανείς. Τόσοι μικροί και τόσοι λίγοι πως βρέθηκαν καβάλα στον Ωκεανό αυτοί οι ονειροπαρμένοι ναύτες; Πώς δεν τους άρπαξε κάποτε κάποιο κύμα ; Πώς να μην βρεθούν και πώς να τους αρπάξει. Η θάλασσα δεν είναι επάγγελμα, δεν είναι εμπόριο δεν είναι μέσον για τον Έλληνα είναι σκοπός.
Από τη στιγμή που θα ρίξει στο γαλανό νερό το πρώτο χαρτονένιο πλοιαράκι του ο Έλληνας είναι κιόλας ένας θαλασσοπόρος. Μπορεί να μείνει για πάντα του πιλότος επάνω σε μια γέφυρα μπορεί να γίνει πανίσχυρος εφοπλιστής, μπορεί να τον καταπιεί κάποια φουρτούνα, όλα μπορούν. Εκτός από ένα: να λείψει η θάλασσα από τη ζωή του. Γιατί αυτό-τον δεσμό του με την θάλασσα – δεν τον ορίζει ο Έλληνας. Το ορίζει η μοίρα του. Πριν γεννηθεί ακόμη είχε δεσμό μαζί της-ένα παππού καπετάνιο, θείο χαμένο για πάντα, ένα πατέρα σε ταξίδι. Το καντήλι καίει αιώνια το γλυκό φως του λαδιού στην γωνιά για τον θεό και για την θάλασσα. Και αν είναι να ρωτήσει δε θα μπορεί να σου ειπεί κανείς ποιος είναι ο θεός και ποια η θάλασσα. Μια φλόγα, μια θεότης καίει μέσα στα στήθια των Ελλήνων.



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ


Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008
Εθελοντικός καθαρισμός των ακτών σε συνεργασία με το Δήμο Κυπαρισσίας και το συμβούλιο των Νέων.

Σάββατο 5 Ιουλίου 2008
Στην πλαζ Αη Λαγούδη από το σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ» :
19:00 μ.μ. «Μεταφορά φωλιάς» Κινητικό παιχνίδι στην άμμο για παιδιά.
19:30 μ.μ. Κτίσματα στην άμμο.

Κυριακή 6 Ιουλίου 2008
Στο Λιμάνι:
18:00 μ.μ. Αγώνες τριάθλου σε συνεργασία με το «Ν.Ο.ΚΥ.»
19:00 μ.μ. «Ο δρόμος προς τη θάλασσα» επιδαπέδιο παιχνίδι από το
σύλλογο «ΑΡΧΕΛΩΝ»
20:00 μ.μ. Επιμνημόσυνη δέηση.
20:20 μ.μ. Τελετή ρίψης στεφάνων στη θάλασσα προς τιμήν του αφανούς
ναύτη.
Εμβατήρια από τη Φιλαρμονική Κυπαρισσίας.
20:40 μ.μ. Ομιλίες, χαιρετισμοί.
21:00 μ.μ. Απονομές επάθλων στους νικητές των αγώνων.
Βραβεύσεις:
1. Του συνδέσμου επαγγελματιών αλιέων «Η Αλκυώνη»
2. Του συλλόγου ερασιτεχνών αλιέων Κυπαρισσίας
3. Του συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας
«Αρχέλων»
21:30 μ.μ. Παραδοσιακοί χοροί από το ΜΕΣΚ.
22:00 μ.μ. Βαρκαρόλα, Πυροτεχνήματα.
22:10 μ.μ. Προβολή ταινιών από τα περίπτερα του συλλόγου «Αρχέλων»
και του συλλόγου «Γαία» με υλικό σχετικό με την προστασία του
θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών.
22:20 μ.μ. Μουσική και τραγούδια από λαϊκό συγκρότημα.
Στο χώρο των εκδηλώσεων θα βρίσκονται περίπτερα, του συνδέσμου επαγγελματιών αλιέων «Η Αλκυώνη»,του συλλόγου για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας «Αρχέλων» και του συλλόγου γυναικών «Γαία» με έντυπο και οπτικό υλικό σχετικό με την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών. Τα παιδιά θα μπορούν να ασχοληθούν με χειροτεχνίες με σχετικό περιεχόμενο, στο χώρο των περιπτέρων.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ


ΜΕ ΔΥΟ ΘΕΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2008 ΣΤΙΣ 7 Μ.Μ. ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ


1 ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΝΣΤΑΣΕΩΝ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΕ 1 ΤΗΣ ΑΝΩ ΠΟΛΗΣ


2 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΡΕΘΕΙ ΛΥΣΗ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΝΕΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΟΜΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ..... ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ


ΑΝΑΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ .....

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ






Τα 150 δολάρια το βαρέλι πλησιάζει η τιμή του πετρελαίου με αποτέλεσμα μέρα με την μέρα οι τιμές και στα πρατήρια να πέρνουν την ανηφόρα.




Ενώ η ακρίβεια και ο πληθωρισμός καλπάζουν αφού η παγκόσμια οικονομία στηρίζεται στον πετρέλαιο αφού πανω εκεί θέλησαν κάποιοι να την χτίσουν απολαμβάνωντας σήμερα ακόμη πιο τεράστια κέρδη από ότι αποκόμοιζαν όλα αυτά τα χρόνια.






Όπώς πάνε τα πράγματα μας βλέπω για τώρα το καλοκαίρι να παρατάμε τα αυτοκίνητα και να πέρνουμε ποδηλατα και πατίνια που είναι και κάμπριο.






Όσο για το Χειμώνα και την θέρμανση πάρτε τεσκούρια και πριόνια και βουρ για καυσόξυλα θα είναι εύκολο νομίζεται να φουλάρετε την δεξαμενή






Να δούμε τι άλλο μας περιμένει .......

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΙΙ

Αναβλήθηκε πρηροφορηθήκαμε η προγραμματισμένη για χθες το βράδυ συνάντηση των δημάρχων της Τριφυλίας στο δημαρχείο των Φιλιατρών με αντικείμενο την συζήτηση για την εξεύρεση κοινού χώρου συγκέντρωσης και μπαλετοποίησης των σκουπιδιών .......

Νεα συναντηση προγραμματίστηκε για την Τρίτη 8 του μηνός στις 9.30 μ.μ. στο δημαρχείο των Φιλιατρών

ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ



Τεράστιο πρόβλημα είναι στην σύγχρονη εποχή μας τα σκουπίδια και το θέμα είναι τι θα γίνουν ; Πως θα τα διαχειριστούμε ;

Στην Μεσσηνία έγινε κατανομή σε έξι ενότητες διαχείρισης σκουπιδιών και μια από αυτές είναι η περιοχή της Τριφυλίας.

Οι δήμαρχοι καλούνται να συναποφασίσουν που θα πάνε τα σκουπίδια τους ποιος θα είνια αυτός ο ενίαιος χώρος που θα τα υποδεχθεί , όπου και θα γίνεται η μπαλετοποίηση τους.

Από τις πρώτες στιγμές από παντού ακούς φωνές ότι "σε εμάς δεν χωράνε" ναι αλλά που θα πάνε ;
Στο γείτονα χωράνε ;
Δηλαδή η θέση των δημάρχων και όσων ασχολούνται με την τοπική αυτοδιοίκηση είναι μακριά από εδώ και όπου νάνε.

Η απόψη μου είναι ότι επιτέλους το θέμα πρέπει να αντιμετωπιστεί σοβαρά πέρα από μικροπολιτικές κια τοπικιστικές αντιλήψεις , αν θέλουμε να βρεθεί κάποτε μια λύση.

Βέβαια δεν θα πρέπει να παραγνωρίσουμε τα τραγικά και μεγάλα λάθη της κεντρικής πολιτείας η οποία ήταν περισσότρο ήξεις αφίξεις , θα κάνουμε ΧΥΤΑ , ΧΥΤΥ , ΧΑΔΑ , χωρίς να κάνουμε τίποτα και τον καιρό να περνά. Προτίμησε να προσπαθεί με διάφορα τερτίπια και εξαγκελίες να αποφύγει τα πρόστιμα της ΕΕ . Αλλά πλεόν ο κόμπος έφτασε στο χτένι...... δεν πάει άλλο.


χρειάζεται να βρεθεί λύση και μάλιστα άμεσα

ως πότε θα πρέπει να καταστρέφουμε το περιβάλλον να αναπνέουμε τισ διοξίνες από τις φλεγόμενες χωματερές

ως πότε θα πρέπει να μολύνεται ο υδροφόρος ορίζοντας από τα στραγγίδια των σκουπιδιών

ως πότε θα πρέπει να καταναλώνουμε τα σκουπίδια που οι ίδιοι παράγουμε
Related Posts with Thumbnails