Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ενδεικτικά παραδείγματα εισοδηματικής πολιτικής‏ .....

1. Δημόσιος Υπάλληλος Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης με 3 χρόνια υπηρεσίας και με μηνιαίες μικτές αποδοχές 1.002 ευρώ, θα έπαιρνε με εισοδηματική πολιτική 1,5% ετήσια αύξηση (καθαρά προ φορολόγησης) 129 ευρώ. Θα πάρει (καθαρό ποσό και αφορολόγητο) 500 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με αύξηση εισοδηματικής πολιτικής 4,64%.

2. Δημόσιος Υπάλληλος Τεχνολογικής Εκπαίδευσης, με 13 χρόνια υπηρεσίας και με μηνιαίες μικτές αποδοχές 1473 ευρώ, θα έπαιρνε με... εισοδηματική πολιτική 1,5% ετήσια αύξηση (καθαρά προ φορολόγησης) 203 ευρώ. Θα πάρει (καθαρό ποσό και αφορολόγητο) 500 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με αύξηση εισοδηματικής πολιτικής 2,96% .

3. Δημόσιος Υπάλληλος Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης, με 19 χρόνια υπηρεσίας και με μηνιαίες μικτές αποδοχές 1661 ευρώ, θα έπαιρνε με εισοδηματική πολιτική ετήσια αύξηση (καθαρά προ φορολόγησης) 233 ευρώ. Θα πάρει (καθαρό ποσό και αφορολόγητο) 300 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με αύξηση εισοδηματικής πολιτικής 1,55%.

4. Συνταξιούχος με μηνιαία σύνταξη 500 ευρώ, θα έπαιρνε με εισοδηματική πολιτική 2% ετήσια αύξηση (καθαρά προ φορολόγησης) 112 ευρώ. Θα πάρει (καθαρό ποσό και αφορολόγητο) 500 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με αύξηση εισοδηματικής πολιτικής 7,14%.

5. Συνταξιούχος με μηνιαία σύνταξη 900 ευρώ, θα έπαιρνε με εισοδηματική πολιτική 2% ετήσια αύξηση (καθαρά προ φορολόγησης) 202 ευρώ. Θα πάρει (καθαρό ποσό και αφορολόγητο) 300 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με αύξηση εισοδηματικής πολιτικής 3,97%.

6. Συνταξιούχος με μηνιαία σύνταξη 1.100 ευρώ, θα έπαιρνε με εισοδηματική πολιτική 2% ετήσια αύξηση (καθαρά προ φορολόγησης) 246 ευρώ. Θα πάρει (καθαρό ποσό και αφορολόγητο) 300 ευρώ, το οποίο ισοδυναμεί με αύξηση εισοδηματικής πολιτικής 3,25%.

* Οι διαφορές γίνονται μεγαλύτερες καθ΄ όσον το εφάπαξ έκτακτο οικονομικό βοήθημα των 500 και 300 ευρώ προκαταβάλλεται, είναι αφορολόγητο και χωρίς κρατήσεις.

* Στις μεικτές αποδοχές δεν συνυπολογίζεται η οικογενειακή παροχή.

http://salonica-press.blogspot.com/2009/03/blog-post_9309.html

Δυσοίωνες προβλέψεις για το μέλλον του πλανήτη...

Νέα δεδομένα για το πρόβλημα της πλανητικής υπερθέρμανσης και των κλιματικών αλλαγών που αυτή συνεπάγεται, προκύπτουν από πρόσφατη έρευνα επιστημόνων που παρουσιάσθηκε στις 10 Μαρτίου, στο Διεθνές Συνέδριο International Scientific Congress on Climate Change στην Κοπεγχάγη. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι μέχρι το 2100 είναι πολύ πιθανό η μέση αύξηση της στάθμης της θάλασσας να είναι περίπου ένα μέτρο ή και περισσότερο. Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, η πιθανότητα η αύξηση αυτή να είναι μικρότερη από 50 εκατοστά είναι πολύ μικρή.
Όπως είναι φανερό, οι επιπτώσεις από μια τέτοια αύξηση θα είναι.... ιδιαίτερα σοβαρές, αν λάβουμε υπ' όψη μας ότι περίπου το 10% του ανθρώπινου πληθυσμού (600.000.000 άνθρωποι) ζουν σε περιοχές που κινδυνεύουν άμεσα να πλημμυρίσουν.

Περισσότερα στο http://paideia-gr.blogspot.com/2009/03/blog-post_326.html.

Έκθεση του Στεϊτ Ντιπάρμεντ για την παραγωγή χασίς στην Ελλάδα....

Η Κρήτη, η Ακαδία, η Μεσσηνία , η Ηλεία και η Λακωνία είναι σύμφωνα με έθεση του Στείτ Ντιπάρμεντ οι 5 περιοχές στην Ελλάδα με την μεγαλύτερη παραγωγή χασίς , όπως δημοσίευει σήμερα σε πρωτοσέλιδο θέμα της η τοπική εφημερίδα της Μεσσηνίας "Ελευθερία". Η έκθεση αυτή αφορά την ετήσια αναφορά για την διεθνή στρατηγική ελέγχου των ναρκωτικών του ειδικού γραφείου του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ. Επίσης αναφέρει ότι.... παράγονται πάνω από 80 τόνοι χασίς και το 20% καταναλώνεται στην Ελλάδα ενώ εισάγεται και από την Αλβανία.
"Το προσωπικό των διωκτικών αρχών στην Ελλάδα είναι γενικά υπο-εκπαιδευόμενο και κακοπληρωμένο." αναφέρει μεταξύ άλλων


Μακελείο και στην Στουτγάρδη της Γερμανίας

Τουλάχιστον 10 άτομα σκότωσε 17χρονος που το πρωί εισέβαλε με όπλο σε σχολείο κοντά στην περιοχή της Στουτγκάρδης ,πυροβόλώντας αδιακρίτως και σκορπίζοντας τον θάνατο. Οι αρχές κάνουν λόγω για δέκα τουλάχιστον θύματα, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι μαθητές. Οι πληροφορίες λένε ότι ο δράστης είναι πρώην μαθητής του σχολείου και ότι συνελήφθει ...


Κατάλογος με 82 πιθανούς στόχους των τρομοκρατών

Κατάλογο με 82 πιθανούς στόχους των τρομοκρατών έχει καταρτίσει η Ελληνική Αστυνομία τον οποίο αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα "Το Βήμα" στο ρεπορτάζ διαβάζουμε χαρακτηριστικά "Κατάλογο με 82 πιθανούς στόχους «τρομοκρατικών επιθέσεων», η πλειονότητα των οποίων αφορά προβεβλημένα πρόσωπα της δημοσιογραφίας, καθώς και ένα ευρύ φάσμα των μέσων ενημέρωσης (τηλεοπτικοί σταθμοί και εφημερίδες), έχει καταρτίσει η Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.).
Στη λίστα των στόχων της νέας τρομοκρατίας, την οποία αποκαλύπτει σήμερα «Το Βήμα», εκτός των δημοσιογράφων περιλαμβάνονται....
λειτουργοί της ελληνικής Δικαιοσύνης, κορυφαίοι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου, του τραπεζικού τομέα, καθώς και διακεκριμένα πρόσωπα του δημοσίου βίου....."
Τον κατάλογο που δημοσιεύει η εφημερίδα μπορείτε να βρείτε στο http://asset.tovima.gr/newspapers/2009/March/11/TOBHMA/TOBHMA_20090311.pdf και εδώ να διαβάσετε το πλήρες ρεπορτάζ http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=258717

Μακελειό στην Αλαμπάμα των ΗΠΑ

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι μεταξύ αυτών και ο ίδιος ο δράστης έχασαν την ζωή τους στην Αλαμπάμα , όταν 35χρονος σε κατάσταση αμόκ στην πόλη Σάμσον ξεκίνησε να πυροβολεί αδιακρίτως σκορπώντας τον θάνατο.
Ο δράστης καταδιώχτηκε μέχρι την πόλη Τζενίβα σε μια απόσταση 20χιλ. όπου και τελικά σταμάτησε το μακελειό αφού αυτοπυροβολήθηκε.
Related Posts with Thumbnails